-
Α!!! Τώρα κατλαβα....κόβει τις φωνές στο κεφάλι σου που λένε "έχεις suv που δεν πατάει χώμα"
-
I saw dead people................................
not anymore!!!!!! life changed (still see them but don't hear them anymore)
ΥΓ ήχοι εξατμισης από διπλανό μηχανάκι πχ , είναι πιο ύσηχα μετά την μόνωση μεσα στην καμπίνα του εκτός δρόμου SUV τέρατος. Πάτησα πάνω από 1000 ζόμπι και άκουσα μετα βίας να σπάνε κόκκαλα στα 666
-
Λαιφχακ κωδικός Τζάμπο Pat Pat για ξεσκόνισμα πατακίων, εσωτερικού και λοιπών χρήσεων (Έχω κάτι φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν τον Λαπ )
Σε άλλα νέα άλλαξα τον αφρό πρόπλυσης της Bilt Hamber (ευτυχώς δεν τον είχα ανοίξει και τον πήρε πίσω το κατάστημα) με τον Koch Chemie GSF (Gentle snow foam) που έχει μικρότερο ph και είναι πιο φιλικό απέναντι σε sealants,κεραμικές κτλ. Μπορεί να γίνει πιο ισχυρός αν τον αναμίξουμε με το GS της ίδιας εταιρίας. Αν δώ κάτι αξιοσημείωτο στην χρήση του θα report back
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λαιφχακ κωδικός Τζάμπο Pat Pat για ξεσκόνισμα πατακίων, εσωτερικού και λοιπών χρήσεων (Έχω κάτι φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν τον Λαπ )
Αμάν! Την πατήσαμε!
Για δοκίμασε κρύο ντουζακι, ίσως πιάσει....
-
Τι λαιφ χακ και χαζομάρες , η κυρά Τασία δίπλα μου με τέτοιο τινάζει το πάπλωμα κάθε πρωί και σκάει και μία καταλάθος στον κυρ Αριστείδη "επειδή ξέρει αυτός "!!!
Αυτό είναι ολντ σκουλ μπίτσις ... -
Οτι πιο σπαστικό. Όποιοι έζησαν σε παλιές πολυκατοικίες που έμεναν νοικοκυρές προηγούμενων γενεών , τα έχει φάει με το κουτάλι.
Κάθε πρωί τα χτυπούσαν ολες μαζί. Σαν να κάνουν διαγωνισμό ηταν.Έλεος όλη η γειτονιά στο πόδι.
Η πλάκα είναι ότι χτυπούσαν τα παπλώματα με μίσος και μετά τα άφηναν πάνω στα βρόμικα κάγκελα που έχεζαν περιστέρια.
Έχω κάτσει με το καφεδάκι στο μπαλκόνι να παρατηρώ γριά να χτυπάει πόσες ώρες το παπλωμα, να το αφήνει, να μπαίνει μέσα, να βαράει η γειτόνισσα της και αυτή να τρελαίνεται και να ξαναβγαινει να το ξαναχτυπάει. Σου λέει η γειτόνισσα είναι πιο νοικοκυρα;;;;Όλα αυτά πρωί πρωί.
Θεομουρλες
-
Το ξαναχτυπούσε γιατί η άλλη σήκωνε σκόνη και της το βρωμιζε... Παράνοια.
-
Συμφωνώ με τον @mastoras78. Το χτύπημα χρειάζεται. Επίσης χρειάζεται και το φως του ήλιου το οποίο σκοτώνει πολλούς βλαβερούς οργανισμούς που έχουν καλοβολευτεί στο ζεστούλικο σκιερό αμαξάκι μας.
Το ερώτημα είναι: τις θέσεις τις χτυπάς; Εάν είναι υφασμάτινες και βγάζουν πηχτή σκόνη με το χτύπημα, πιστεύω ότι αξίζει να τις χτυπήσεις, εξάλλου, για να συμβαίνει αυτό πάει να πει ότι το αυτοκίνητό σου είναι ούτως ή άλλως παρατημένο.Τώρα να σας πω τα δικά μου νέα.
Μετά από πολύν καιρό στον οποίο χρησιμοποιούσα για τα πλαστικά του εσωτερικού μόνο γαλακτώματα κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα να ρίξω κι έναν καλό καθαρισμό με ένα ισχυρότερο καθαριστικό που να αφρίζει γιατί αφ' ενός το γαλάκτωμα δεν είναι πολύ δυνατό και αφετέρου τα παλιά γαλακτώματα πρέπει σε μια φάση να αφαιρεθούν, διότι ένα μέρος της λιπαρότητάς τους μετατρέπεται με τον καιρό σε ρύπο.
Έτσι μετά από μα μικρή έρευνα κατέληξα σε δύο πιθανά προϊόντα, και τα δύο της Koch Chemie, το Gs και το multi interior cleaner .
Το Gs ήταν 1λίτρο, πολύ φθηνό (7-8 ευρώ) και επιδέχεται πολύ μεγάλη αραίωση αλλά έχει πολύ υψηλό ph. Το Multi Interior Cleaner από την άλλη δεν έχει τόσο υψηλό ph αλλά δεν αραιώνεται καθόλου, είναι 0,75lit και κοστίζει 11 ευρώ. Και τα δύο είναι απλώς καθαριστικά. Δεν παρέχουν προστασία από uv.
Πήρα το δεύτερο γιατί ήθελα να είμαι ασφαλής. Και είναι αλήθεια ότι έχει και άρωμα, για το Gs δεν ξέρω. Το πόση καθαριότητα έγινε, δε μπορώ να το ξέρω γιατί τα πλαστικά μου είναι μαύρα, συνεπώς δε μπορώ να ξέρω πόση βρωμιά υπήρχε πάνω τους. Πάντως τα πανάκια ήταν άσπρα.Τελικά νομίζω ότι έκανα λάθος. Το multi interior cleaner είναι κι αυτό αρκετά δραστικό και το κατάλαβα αυτό από την ξηρότητα που προκάλεσε στα χέρια μου. Το άρωμά του είναι ωραίο, επαγγελματικό, θα αρέσει στα κορίτσια, αλλά εμένα δε με τρέλανε.
Τι θα κάνω; Μάλλον θα το αραιώσω κι αυτό. Όχι από οικονομία, αλλά γιατί φοβάμαι ότι οι επανηλημμένες χρήσεις του στο πλαστικό, θα προκαλέσουν μακροπρόθεσμα ζημιά.Ιδού τα δύο προϊόντα
-
Αν είχαν ρύπους τα πλαστικά θα σου έβγαζε μαυρίλα στο πανί! Στο παλιό αμάξι αν έβαζα μωρομαντυλα να καθαρίσω το ταμπλό θα έβγαιναν κατάμαυρα!
Εγώ βάζω armor all γαλάκτωμα, δεν το έχω καθαρίσει με κάτι άλλο εκτός νερού, ίσως δοκιμάσω μετά τις καλοκαιρινές διακοπές κάτι αντίστοιχο!
Να σας πω τώρα για τον καθαρισμό μοκέτας είδα ένα βιντεακι και χρησιμοποιούσε ο μάγκας την συσκευή μασάζ που είναι σαν δονητής και όλη η σκόνη έβγαινε στην επιφάνεια και την μάζευε με την ηλεκτρική σκούπα!
Youtube Video -
@yem Ωραίο το βιντεάκι.
Θα μπορούσε βέβαια όταν έκανε την πρώτη ανατάρραξη, να μαζέψει το βουναλάκι της άμμου με το μίνι σκουπάκι-φαράσι χειρός.Στις περιπτώσεις της εσωτερικής μοκέτας, όσοι δεν έχουν αυτό το ηλεκτρονικό αναταρραχτήρι, θα μπορούσαν να κάνουν έναν συνδυασμό αέρα (που φυσάει) με ένα μικρό ηλεκτρικό σκουπάκι που θα απορροφούσε ό,τι έδιωχνε ο αέρας.
Επίσης, σωτήριο είναι και το πινέλο. Σε κάτι γωνίτσες μαζεύονται σκουπιδάκια που με το πινέλο σε ρόλο μικρής σκούπας, διώχνονται προς το κέντρο.
Τέλος, ό,τι δε βγαίνει με τα μηχανήματα, βγαίνει με το χέρι. Το τσιμπάς με τα νύχια σου και το πετάς έξω. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις κολλιτσίδες που έχουν σφηνώσει. Αυτές τις ξύνεις λίγο με το νύχι, να διαλυθούν και ύστερα φεύγουν πιο εύκολα.
-
Και εγώ το GS σε αραίωση έχω για εσωτερικό και καλά που μου το θυμίσατε να ασχοληθώ μια μερα και να περάσω τα πλαστικά. Φίλος προτιμάει το παρακάτω αν και δε το έχω δοκιμάσει https://www.skroutz.gr/s/34657289/Liquid-Elements-Insider-1lt.html για καθαριστικό και τούτο εδώ για γυαλιστικό και UV προστασία https://www.skroutz.gr/s/31417668/303-Aerospace-Protectant-473ml.html?from=catspan
Μπράβο @yem που μας γύρισες στο τελεμάρκετινγκ των 80's με τη συσκευή μασάζ
Ωραίο και αποδοτικό για βαθύ καθαρισμό είναι η περιστροφική βούρτσα με υγρό απορρυπαντικό αν και θα απέφευγα το συγκεκριμένο μαγαζί
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν είχαν ρύπους τα πλαστικά θα σου έβγαζε μαυρίλα στο πανί! Στο παλιό αμάξι αν έβαζα μωρομαντυλα να καθαρίσω το ταμπλό θα έβγαιναν κατάμαυρα!
Εγώ βάζω armor all γαλάκτωμα, δεν το έχω καθαρίσει με κάτι άλλο εκτός νερού, ίσως δοκιμάσω μετά τις καλοκαιρινές διακοπές κάτι αντίστοιχο!
Να σας πω τώρα για τον καθαρισμό μοκέτας είδα ένα βιντεακι και χρησιμοποιούσε ο μάγκας την συσκευή μασάζ που είναι σαν δονητής και όλη η σκόνη έβγαινε στην επιφάνεια και την μάζευε με την ηλεκτρική σκούπα!
Youtube VideoΦιλε Yem κάπου είχα δει ένα βιντεακι για τα καθαριστικα armor all για εσωτερικό και ύστερα από καιρό άρχιζε να χαλάει το ταμπλό και να ξεφλουδιζει. Ψαξτο λίγο ρε φιλαράκι μην έχεις κάνα θεμα
Υ. Γ Εγώ ακόμα δεν ασχολήθηκα καθόλου με το εσωτερικό και θέλει ένα πέρασμα γιατί όταν το παρέλαβα το χαν μ..... καπέλο πρέπει να το είχαν περάσει με βρεγμένο πανί και τα piano black (ααα ρε το lower) είχαν στάμπες ευτυχώς όχι γρατσουνιές. -
Θα το ψάξω αλλά το βάζω χρόνια και δεν έχω δει τίποτα , σαν καινούριο είναι
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θα το ψάξω αλλά το βάζω χρόνια και δεν έχω δει τίποτα , σαν καινούριο είναι
-
Προσοχή boys τα piano black. Γεμίζουν γρατζουνιές για πλάκα!
Swiffer και απαλά με καλή πετσέτα
-
Ευτυχώς δεν έχω , είχε η αδερφή μου στο astra και στην merc , μπαίνω μέσα και τα βλέπω σαν δίσκο πικ-απ , της λέω : Μωρή δεν σου είπα να μην γρατζουνίσεις τα piano black πλαστικά γιατί δεν φτιάχνουν μετά ? Μου λέει :και πια είναι αυτά τα πλαστικά είπαμε? Ευλογημένη άγνοια !
Μάστορα κουτσουλιές ξεραμένες και τις ξύνει με μωρομάντηλο σε μαύρο αμάξι -
Με αλοιφή δε φεύγουν οι γρατζουνιές από το piano black?
-
Εξωτερικά του Captur στα B pillar έχει κάτι παρόμοιο και ο μάστορας τα είχε φτάσει σε πολυ καλό επίπεδο με τον αλοιφαδορο , αλλά μέσα που οι γρατζουνιές γίνονται από δακτυλίδια /βραχιόλια/μπρελόκ κτλ οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές και με τον καιρό δεν καλύπτονται!
Είναι πολύ ευαίσθητο υλικό και τα σκληρά αιχμηρά αντικείμενα που έρχονται σε επαφή μαζί του το ξεσκιζουν.
Αρκετοί βάζουν μεμβρανες διαφανες για να το προστατεύουν! -
Θα δοκιμάσω στο εσωτερικό γυαλιστική αλοιφή με το χέρι γύρω απο την οθόνη του vitara που είναι τέτοιο μαύρο πλαστικό όταν θα έχω χρόνο και θα σας πω αν έχει σοβαρή βελτίωση. Υπάρχουν και αλοιφαδοροι που παίρνουν πολύ μικρά σφουγγάρια αλλά δεν πολύψήνομαι.. Είναι και πανάκριβοι
@yem θα πάρω κάποια στιγμή ενα σφουγγάρι μικροινας με μέγιστη κοπτικότητα και ανάλογη αλοιφή για ζόρικες καταστάσεις.. Η και ντουκόχαρτα
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θα δοκιμάσω στο εσωτερικό γυαλιστική αλοιφή με το χέρι γύρω απο την οθόνη του vitara που είναι τέτοιο μαύρο πλαστικό όταν θα έχω χρόνο και θα σας πω αν έχει σοβαρή βελτίωση. Υπάρχουν και αλοιφαδοροι που παίρνουν πολύ μικρά σφουγγάρια αλλά δεν πολύψήνομαι.. Είναι και πανάκριβοι
@yem θα πάρω κάποια στιγμή ενα σφουγγάρι μικροινας με μέγιστη κοπτικότητα και ανάλογη αλοιφή για ζόρικες καταστάσεις.. Η και ντουκόχαρτα
Μάστορα ξέρεις τι λέω εγώ φίλε? Δεν παίρνεις ένα αγροτικο και να το φορτώσεις πράγματα και να κάνεις detailing κατοικων . Σαν μερικούς Αμερικανούς που βλέπουμε στο YouTube? Άλλοι πληρώνουν personal trainer εμείς personal detailer .
Υ. Γ το σκέφτηκα και γω αυτό με τις μεμβράνες για το piano black αλλά που να πάω δεν ξέρω.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ