-
@yem said in Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία:
Σαν άσχετος να πεταχτώ να ρωτήσω- αν επιτρέπεται- πια είναι η σύνηθες αμοιβή για τον μεσίτη? Παίρνει κάποια αμοιβή και από τον πωλητή και από τον αγοραστή?
Καλησπέρα φίλε .
Επειδή ψάχνομαι εδώ και 7 8 μήνες περίπου με διάφορα μεσιτικα μπορώ να σου πω πως κατα 95 % + η αμοιβή τους παίζει στο 2% επί της τιμής που θα συμφωνηθεί τελικώς με τον ιδιοκτήτη . Οπότε μπορεί να υπογράψεις μία εντολή υπόδειξης πχ 107.000, η τελική σου συμφωνία με τον ιδιοκτήτη μπορεί να είναι στα 100.000 με ένα μια μικρή διαπραγμάτευση - παζάρι οπότε οφείλεις 2.000 στο μεσιτικό που υπέγραψες.
-
@kkostask said in Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία:
Σου ανέφερε ποτέ ότι υπάρχει και άλλο ακίνητο του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη στην ίδια οικοδομή? Αν ναι, έχει υπογραφή για αυτό το συγκεκριμένο ακίνητο? Αν δεν έχει δεν μπορεί να κάνει τίποτα...πάντα μιλάω για το τυπικό της υπόθεσης. Από την άλλη όμως, αν δεν σε πήγαινε στην συγκεκριμένη οικοδομή θα μάθαινες για το άλλο διαμέρισμα? Τώρα το πέρασα στο ηθικό του πράγματος και επειδή πολλά έχουν δει τα ματάκια μου σε αυτή την δουλειά.....
Καλησπέρα και πάλι. Όταν πήγαμε και είδαμε το 2ο ακίνητο στο οποίο και υπέγραψα -ΔΕΝ μου ανέφερε ποτέ ότι στην ίδια πολυκατοικία είναι ένα αλλο που ενδιαφερόσουν και στο οποίο την είχα ρωτήσει πριν μήνες , έστω ενημερωτικά, ίσα ίσα τοτε μου το είχε ξεκόψει λέγοντας οτι δήθεν πουληθηκε ή κατι αντίστοιχο..... εγώ μίλησα κατευθείαν μαζί του και του είπα φίλε εσυ μ υπέδειξες ενα συγκεκριμένο .... δεν υπογράψαμε κάτι για ίδιο ακίνητο στην ίδια πολυκατοικια....και μ απάντησε πως αν είναι κοινη διευθυνση ( που ισχυει ) και κοινός ιδιοκτήτης ( που παλι ισχύει ) τοτε δεσμευομαι απο αυτην την εντολή και για το 2ο.... ωστόσο επέμενε να συναντηθούμε να του υπογράψω και την δευτερη εντολη για το 2ο ακίνητο... προφανως ηθελε να εξασφαλίσει την υπογραφη μου
Επειδη και εμένα με νοιάζει το ηθικό της υπόθεσης , δέχομαι οτι προφρανώς μου αποκάλυψε την πολυκατοικία... αλλά 2% δεν παίρνει με τίποτα....και αυτό το έχω ήδη συζητήσει με τον ιδιοκτήτη ο οποίος και αυτος ισα ισα μ ειπε οτι δεν δεσμευομαι και δεν με παρότρυνε.... -
Εγώ δεν θα τολμούσα να ζητήσω λεφτά από την στιγμή που δεν υπέδειξα το ακίνητο. Τυπικά είσαι οκ,δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τίποτα. Από εκεί και πέρα πράττεις εσύ όπως κρίνεις.
-
Το σίγουρο είναι ότι δεν χρωστάς τίποτα στο μεσίτη, γιατί δεν υπέγραψες κάτι για το συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Όσον αφορά την ηθική πλευρά του θέματος, εγώ δεν θα του έδινα ούτε μια δεκάρα τσακιστή, γιατί προσπαθεί να σε εξαπατήσει, λέγοντας σου ότι του οφείλεις την αμοιβή της μεσιτείας, για διαμέρισμα για το οποίο δεν έχεις υπογράψει και το οποίο δεν στο έδειξε! Απλά πράγματα.
Ας σημειωθεί ότι εκτιμώ πολύ τη δουλειά που κάνουν οι λίγοι (ποσοστιαία) σωστοί μεσίτες. Αλλά όπως έχω ξαναγράψει, πρόκειται για τον επαγγελματικό κλάδο με τους περισσότερους άσχετους. Νούμερο 2 στην ασχετοσύνη και την έλλειψη επαγγελματισμού οι ασφαλιστές.
-
@georgemit said in Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία:
Αναθεωρώ! Προσφέρετε κοινωνικό έργο!
Επειδή παρακολουθούσα σπιτογατους και τα σχετικά όταν έψαχνα, έβλεπα το ίδιο σπίτι, να το έχει ανεβάσει ο ίδιος μεσίτης, στο ίδιο σαιτ σε 3 διαφορετικες αγγελίες με 3 διαφορετικες τιμές που απηχαν 20 με 30 χιλιάρικα η μία από την άλλη. Προφανως επειδή όταν κάνουμε αναζήτηση βάζουμε τιμή στα κριτήρια για να πιάσουν κανέναν κότσο να του το πλασάρουν με την υψηλότερη τιμή.
Τεσπα, μετά την εμπειρία μου sorry αλλά απορώ γιατί υπάρχετε.Μήπως άλλαζε ο όροφος?
Συνήθως 20 χιλιάρικα είναι η διαφορά του ορόφου. -
@w115 said in Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία:
@georgemit said in Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία:
Αναθεωρώ! Προσφέρετε κοινωνικό έργο!
Επειδή παρακολουθούσα σπιτογατους και τα σχετικά όταν έψαχνα, έβλεπα το ίδιο σπίτι, να το έχει ανεβάσει ο ίδιος μεσίτης, στο ίδιο σαιτ σε 3 διαφορετικες αγγελίες με 3 διαφορετικες τιμές που απηχαν 20 με 30 χιλιάρικα η μία από την άλλη. Προφανως επειδή όταν κάνουμε αναζήτηση βάζουμε τιμή στα κριτήρια για να πιάσουν κανέναν κότσο να του το πλασάρουν με την υψηλότερη τιμή.
Τεσπα, μετά την εμπειρία μου sorry αλλά απορώ γιατί υπάρχετε.Μήπως άλλαζε ο όροφος?
Συνήθως 20 χιλιάρικα είναι η διαφορά του ορόφου.Μεζονέτες και μονοκατοικίες κοιτουσα.
-
Είδες ότι είχε 3 αγγελίες με διαφορετικές τιμές για το ίδιο ακίνητο και παρόλα αυτά επικοινώνησες μαζί του? Φωνάζει από μακριά ότι είναι λαμόγιο.
Φίλη δικηγόρος έχει 9 εκκρεμείς υποθέσεις με μεσίτες…οι 8 προέρχονται από την ίδια εταιρεία, franchise πολυεθνικής φυσικά. Και όταν μου είπε χοντρικά τι έκαναν μάλλον σε συμμορία κάνουν παρά σε εταιρεία…. -
@kkostask said in Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία:
Είδες ότι είχε 3 αγγελίες με διαφορετικές τιμές για το ίδιο ακίνητο και παρόλα αυτά επικοινώνησες μαζί του? Φωνάζει από μακριά ότι είναι λαμόγιο.
Φίλη δικηγόρος έχει 9 εκκρεμείς υποθέσεις με μεσίτες…οι 8 προέρχονται από την ίδια εταιρεία, franchise πολυεθνικής φυσικά. Και όταν μου είπε χοντρικά τι έκαναν μάλλον σε συμμορία κάνουν παρά σε εταιρεία….Καλησπέρα φίλε.
πριν 8 μήνες της είχα εγώ ο ίδιος εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ακίνητο. μου λέει ξέχασέ το , νοικιάζεται ακόμα και θα αργήσει να φυγει ο ιδιοκτητης. μετά με ζάλισε να πάμε να δουμε ενα πιο μικρό - στην ίδια πολυκατοικια που ηταν εκεί που ηταν το πρώτο διαμε΄ρισμα το οποιο με ενδιέφερε - και μάλιστα δεν μου είπε ποτέ πως.... ............ αυτό που θα πάμε να σου δείξω είναι στην 1) στην ίδια διευθυνση 2 ) με κοινό ιδιοκτήτη και για το αρχικό που θα σε ενδιέφερε . αυτο θα μπορουσε να μου το αναφέρει και το απέκρυψε ! έστω προφορικά ! για να ξέρω για ποιο δεσμευομαι και για ποιο οχι !... μετά εγώ σε 2ο χρονο - ειδα απο τη χρυση ευκαιρια το 2ο ακίνητο, καταλαβ αμεσως οτι ηταν στην ιδια πολυκατοικια, και θερωησα λογικο να καλέσω οχι την ίδια τη μεσίτρια, αλλα κατευθειαν τον ιδιοκτητη !Μετά με βρηκε η μεσίτρια μόνη της να μ πει τελικα οτι ειναι διαθεσιμο το αρχικο ακινητο που ενδιαφερομουν , και της λεω χυμα , δεν θα σε χρρειαστώ για αυτο θα μιλήσω κατευθειαν με τον ιδιοκτητη .Μου λεει εγω στην αποκαλυψα την πολυκατοικια και ειναι κοινος ιδιοκτήτης .... και με προσεγγισε για να υπογραψω και 2ο χαρτι για διαφορετικο διαμερισμα στην ιδια διευθυνση αλλα εγω την απεφυγα ευγενικα.....ελπίζω να μη σας μπέρδεψα... αυτο που θελω να μαθω ειναι αν θα μου σκασει καποιο χαρτι απο δικηγορικο γραφείο στο μελλον ή οχι αν τελικά πάω προχωρησω για αγορά και τους παρακαμψω .
-
@kostasathenian said in Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία:
Φίλη δικηγόρος έχει 9 εκκρεμείς υποθέσεις με μεσίτες…οι 8 προέρχονται από την ίδια εταιρεία, franchise πολυεθνικής φυσικά. Και όταν μου είπε χοντρικά τι έκαναν μάλλον σε συμμορία κάνουν παρά σε εταιρεία….Καλησπέρα φίλε.
πριν 8 μήνες της είχα εγώ ο ίδιος εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ακίνητο. μου λέει ξέχασέ το , νοικιάζεται ακόμα και θα αργήσει να φυγει ο ιδιοκτητης. μετά με ζάλισε να πάμε να δουμε ενα πιο μικρό - στην ίδια πολυκατοικια που ηταν εκεί που ηταν το πρώτο διαμε΄ρισμα το οποιο με ενδιέφερε - και μάλιστα δεν μου είπε ποτέ πως.... ............ αυτό που θα πάμε να σου δείξω είναι στην 1) στην ίδια διευθυνση 2 ) με κοινό ιδιοκτήτη και για το αρχικό που θα σε ενδιέφερε . αυτο θα μπορουσε να μου το αναφέρει και το απέκρυψε ! έστω προφορικά ! για να ξέρω για ποιο δεσμευομαι και για ποιο οχι !... μετά εγώ σε 2ο χρονο - ειδα απο τη χρυση ευκαιρια το 2ο ακίνητο, καταλαβ αμεσως οτι ηταν στην ιδια πολυκατοικια, και θερωησα λογικο να καλέσω οχι την ίδια τη μεσίτρια, αλλα κατευθειαν τον ιδιοκτητη !Μετά με βρηκε η μεσίτρια μόνη της να μ πει τελικα οτι ειναι διαθεσιμο το αρχικο ακινητο που ενδιαφερομουν , και της λεω χυμα , δεν θα σε χρρειαστώ για αυτο θα μιλήσω κατευθειαν με τον ιδιοκτητη .Μου λεει εγω στην αποκαλυψα την πολυκατοικια και ειναι κοινος ιδιοκτήτης .... και με προσεγγισε για να υπογραψω και 2ο χαρτι για διαφορετικο διαμερισμα στην ιδια διευθυνση αλλα εγω την απεφυγα ευγενικα.....ελπίζω να μη σας μπέρδεψα... αυτο που θελω να μαθω ειναι αν θα μου σκασει καποιο χαρτι απο δικηγορικο γραφείο στο μελλον ή οχι αν τελικά πάω προχωρησω για αγορά και τους παρακαμψω .
ετσι και αλλιως θα χρειαστεις δικηγορο για την αγορα. ρωτα τον απο τωρα για αυτο. θεωρω οτι δεν μπορει να σε κινηγησει.
-
Θα στο ξαναπώ…αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη εντολή υπόδειξης για το συγκεκριμένο ακίνητο δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Εδώ με κανονικά όλα τα έγγραφα και αγανακτούμε για να πληρωθούμε…αλλά είπαμε, οι μεσίτες είναι τα λαμόγια και όχι οι «πελάτες» που σκαρφίζονται τα απίθανα για να μην πληρώσουν.
Μεσιτική εντολή / διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία