-
και στα οικονομικα τους οικονομολογους
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
στους πολέμους τους στρατιωτικούς
Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους στρατιωτικούς.
Ζωρζ Κλεμανσώ, 1841-1929 Γάλλος πρωθυπουργός -
Και εγώ συμφωνώ πως οι κυρώσεις θα πονέσουν πολύ και εμας ως ΕΕ εμμέσως , και ειδικά ως Ελλάδα να δεν κάνω λάθος το ποσοστό εξάρτησης μας απο το Ρωσικό ΦΑ είναι στο 80% το μεγαλύτερο με διαφορά στην ΕΕ.
Και πάμε τώρα στην...συνάντηση με τους Τούρκους που άν κατάλαβα καλά την επιδίωξαν αυτοί πρώτοι!
Μήπως τώρα και με βάση αυτό που είπα για το ΦΑ παραπάνω μας ζητήσουν να ξεβρακωθούμε για να μας ανοίξουν τον δικό τους αγωγό;;;
Μήπως βλέπουν πως έρχεται τελικά μια αναπόφευκτη στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία που λόγω των στενών ο Πούτιν θα τους τσακίσει αν μείνουν στην σκληρή γραμμή του ΝΑΤΟ περι αποκλεισμού και θέλουν να κλείσουν τα θεματάκια του με εμάς για να έχουν ένα λιγότερο πονοκέφαλο;
Δεν ξέρω και δεν είμαι ειδικός , χαζές υποθέσεις κάνω , αλλά επειδή άκουσα πως θα βάλουν στο τραπέζι όλα τα θέματα , συνεκμετάλλευση αιγάιου , 12νμ , αποστρατικοποίηση νησιών κλπ πιο πολύ φοβάμαι.
Αυτό που ξέρω όμως είναι πως χρειάζεται μια ιστορικού επιπέδου προετοιμασμένη ελληνική αντιπροσωπεία.
Μήπως για αυτό εξαφανίστηκε 3 μέρες τώρα ο Κούλης μας και τον κατηγορούσα άδικα;;P.S.: Λέμε για την σφοδρότητα των κυρώσεων έναντι των Ρώσων και την αποτελεσματικότητα τους. Κατα την άποψη μου η συμαντικότερη ζημιά των Ρώσων αν συνεχίσουν αυτή την πορεία θα είναι η απόλυτη ηθική κατάπτωση τους στην αντίληψη της ανθρωπότητας ως οι Ναζί της δικής γενιάς και των επόμενων , χειρότερη συνέπεια απο αυτή κατα την άποψη μου δν υπάρχει.
Αλλά επειδή πάντα βάζω ένα αλλά γιατί δεν είμαι απόλυτος ως χαρακτήρας με τίποτα , έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη ,κάτι μου λέει πως η ιστορία αυτή μας επιφυλάσσει πολλά πράγματα στα επόμενα χρόνια και στο πως θα εξελιχθεί ο αναπόφευκτος ΠΠ3 στον οποίο τωρα ζουμε το το πρελούδιο του. -
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
στους πολέμους τους στρατιωτικούς
Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους στρατιωτικούς.
Ζωρζ Κλεμανσώ, 1841-1929 Γάλλος πρωθυπουργόςΤόσο καταλάβαινε κι αυτός. Πολιτικοί, οι πιο άχρηστοι από τους άχρηστους!!! Οι Στρατιωτικοί στο τέλος το διευθέτησαν.
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
το ποσοστό εξάρτησης μας απο το Ρωσικό ΦΑ είναι στο 80%
ΔΕΠΑ 47% ηταν:
-
Οι Στρατιωτικοί στο τέλος το διευθέτησαν.
τι και πως διευθετησαν?
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
το ποσοστό εξάρτησης μας απο το Ρωσικό ΦΑ είναι στο 80%
ΔΕΠΑ 47% ηταν:
Έχεις δίκιο, συγνώμη , δεν το είχα ψαξει , το μπέρδεψα μάλλον με το ποσοστό εισαγωγών προιόντων ενέργειας επι του συνόλου που καταναλώνουμε (ΦΑ,πετρέλαιο,κλπ)
-
Οι Στρατιωτικοί στο τέλος το διευθέτησαν.
τι και πως διευθετησαν?
Όλους τους πολέμους. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια. Όταν ο Στάλιν άφησε τον Ζούκωφ να διενεργήσει τον πόλεμο, κέρδισε τον Β' ΠΠ. Απλά τα πράγματα. Οι πολιτικοί είναι μόνο για να κάνουν φιγούρα. Στα δύσκολα οι Στρατηγοί βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά. Ο Κλεμανσό μιλούσε για τον Α' ΠΠ, αλλά το ίδιο ισχύει κι εκεί.
-
εχει χαρακτηριστει ο πατερας της νικης των συμμαχων στον αππ
-
εχει χαρακτηριστει ο πατερας της νικης των συμμαχων στον αππ
Και ο Στάλιν το ίδιο στον Β' ΠΠ, αλλά όσοι ξέρουν 2 δράμια ιστορία γνωρίζουν ότι δεν ισχύει.
-
ως συνηθως καταληγεις να προσβαλλεις Edit. Σας είχαμε προειδοποιήσει χθες να μην προσβάλλετε "με το γάντι" τους συνομιλητές σας. 1 μέρα ban. {Admin}
-
-
Ποιον προσέβαλα; Τον Κλεμανσό;
-
ναι καλα
-
Αγαπητέ Admin βάλε τι έγραψε ο χρήστης Getzman και τον απέβαλλες, δικαιούμαστε κι εμείς να λάβουμε γνώση, για να έχουμε άποψη.
Διότι διαπιστώνω ότι και ο χρήστης realzeus στη συνομιλία τους χρησιμοποιεί υπονοούμενα και υποτιμητικό ύφος.Χρησιμοποίησε κάποιο απρεπή χαρακτηρισμό ο Getzman?
Πρώτα από όλα, δεν δικαιούστε κάτι αυτοδικαίως. Από την στιγμή που είστε φιλοξενούμενοι, δωρεάν μάλιστα, πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες που έχουμε θέσει. Δεύτερον, ο χρήστης που δέχθηκε την ποινή είχε προειδοποιηθεί από χθες σχετικά. Τρίτον, υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις της Διαχείρισης είναι τελεσίδικες και δεν επιδέχονται συζήτησης. {Admin}
-
Ελ πουέμπλο ουνίδο
χαμάς σερά βενσίδο!Αν και θα ήταν καλύτερα να εκφράζει ο καθένας την ατομική προσωπική του γνώμη ανεξάρτητα απ τους ομόδοξους ή τους "ιδεολογικούς αντιπάλους".
Υπενθυμίζω ξανά να δουν το ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν όσοι ενδιαφέρονται συνολικά για το θέμα και τι οδήγησε στο σήμερα, κι όχι μόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Γεγονότα όπως η ανακήρυξη Ναζιστων ως εθνικών ηρώων και τα πογκρόμ και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας.
Και να βλέπουμε σήμερα μόνο Ουκρανούς κι Αμερικάνους να καταψηφίζουν ρητά στον ΟΗΕ την Καταδίκη του Νεοναζισμού (οι υπόλοιποι Δυτικοί, κι μεις μαζί, απείχαν).
Ή το να πάρουν τον Γεωργιανό Σακασβίλι με την προϊστορία του, να του δώσουν Ουκρανική εθνικότητα και να τον διορίσουν κυβερνήτη στην Οδησσό...Αυτό που εμένα μου διαφεύγει ακόμη είναι, γιατί υπήρξε τόσο σημαντικό θέμα για τους Αμερικάνους η επέκταση του ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, ώστε να δοθεί αφορμή στους Ρώσους για εισβολή, στη κόκκινη γραμμή που είχαν τραβήξει.
Γιατί επιλέχθηκε αυτή η εποχή, ακόμη κι αν η στρατιωτική επικράτηση των Ρώσων ήταν διαγεγραμμένη;
Είναι απλά μια πολιτική ανοησία του Ουκρανού πρωθυπουργού, που τους έφερε όλους προ τετελεσμένων, ή ο ηθοποιός έπαιξε τον ρόλο του βάση σεναρίου, θυσιάζοντας τον λαό του, ώστε οι Αμερικάνοι να εκβιάσουν την αντίδραση του Πούτιν, να τον αναγκάσουν να κάνει την πρώτη κίνηση, και με πιο σκοπό;
Δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα οι Αμερικάνοι να θεωρήσουν και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ως "παράπλευρες απώλειες" και ήδη γίναμε θύματα του οικονομικού πολέμου, χωρίς να γνωρίζουμε πόσο βαριές θα είναι οι επιπτώσεις.Προσπαθούν οι Αμερικάνοι "να κάψουν τα καράβια και τις γέφυρες" των Ευρωπαίων στον ήδη προδιαγεγραμμένο παγκόσμιο πόλεμο;
-
Άλλο θέμα. Μέχρι 100 χιλιάδες υπολογίζονται οι ομογενείς μας εκεί.
Θα αφεθουν εντελώς στην τύχη τους;
Οι Τούρκοι αναδεικνύονται ως ΟΙ διαμεσολαβητες, ενώ αυτή τη στιγμή που γράφω λέει ο Αμανατίδης (πρώην υφυπουργός Εξωτερικών) πως ούτε η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να φτάσει στη Μαριούπολη..Εφόσον ο Μητσοτάκης έχει τόσο κύρος δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι, αν όχι δια αέρος τότε δια θαλάσσης;
-
Τι πάει να πει ομογενής; Έλληνας πολίτης είναι όποιος φέρει την Ελληνική υπηκοότητα, κι έχει ελληνικό διαβατήριο. Οι "ομογενείς" είναι Ουκρανοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα του πατέρα μου (η γιαγιά μου δηλαδή) ήταν Βελγίδα, μαζί της μιλούσα στα Γαλλικά. Είμαι Βέλγος ομογενής κι εγώ;
-
Τι πάει να πει ομογενής; Έλληνας πολίτης είναι όποιος φέρει την Ελληνική υπηκοότητα, κι έχει ελληνικό διαβατήριο. Οι "ομογενείς" είναι Ουκρανοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα του πατέρα μου (η γιαγιά μου δηλαδή) ήταν Βελγίδα, μαζί της μιλούσα στα Γαλλικά. Είμαι Βέλγος ομογενής κι εγώ;
Πα να πει πως θεωρητικά, αν βρισκόταν στη προσφυγιά, οι Βέλγοι (και οι Έλληνες) θα είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον γι αυτή και την οικογένειά της, από ότι π.χ. οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι.
Αν εμείς συμπονάμε και συνδράμουμε γενικά τους ουκρανούς, πόσο μάλλον τους ελληνικής καταγωγής.
Κι εφόσον κατοικούν αρκετά συμπυκνωμενοι στις νότιες περιοχές κοντά στη θάλασσα, ίσως υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες πρόσβασης. -
Δεν το βλέπω έτσι. Για μένα όλοι οι άνθρωποι το ίδιο είναι.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]