-
Καλησπέρα σε όλους,
σκέφτομαι την αγορά μεταχειρισμένου οικογενειακού αυτοκινήτου.Καταρχάς, να αναφέρω ότι έχουμε δυο μικρά παλιά αυτοκίνητα, ένα Punto 1.2 & ένα Jazz 1.2. Εγώ το χρησιμοποιώ ελάχιστα (έχω scooter για την πόλη), αλλά η σύζυγος καθημερινά, σκέφτηκα λοιπόν να πουλήσουμε το Punto και να πάρουμε ένα μεγαλύτερο, ο λόγος είναι για να κάνουμε πιο άνετα ταξίδια (σπαστικό να κλείνεις το A/C σε ανηφόρες/προσπεράσεις), αλλά και γιατί υπάρχει σκέψη για νέο μέλος στο κοντινό μέλλον και θέλουμε χώρους.
Το αυτοκίνητο λοιπόν που ψάχνω, θα κάνει λίγα χλμ (6.000-8.000/έτος), κυρίως εκτός πόλης.
Budget μέχρι 7.000€.Μετά από έρευνα, είμαι ανάμεσα στα παρακάτω, με σειρά προτίμησης και θέλω τη γνώμη σας:
- Volvo S40 1.6, μοντέλα ’07-‘09
- VW Passat 1.6 FSI, μοντέλα ’07-‘08
- Ford Mondeo 1.8, του ‘07
- Opel Astra 1.4, του ‘08
- Peugeot 308 1.6 TDI, του ’09 (με ψήνει γιατί είναι Diesel)
Όλα τα παραπάνω έχουν 100.000-130.000χλμ.
Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία, τα χαμηλά service και η ασφαλής οδήγηση, το σκεπτικό είναι πως αυτό θα είναι το βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο μας για τα επόμενα 7-8 χρόνια. Ξέρω πως τα μοντέλα είναι σχετικά παλιά, αλλά με αυτό το budget και το σκάφος που θέλω δεν βρίσκω πάνω από το 2010. -
Το άστρα και το 308 είναι μικρότερα από το τζαζ, βγάλτε από την εξίσωση.
-
Tο Jazz του '06 που έχουμε είναι 3,8m, ενώ το Astra 4,3m & το 308 4,25m
-
@dstou said in Αγορα μεταχειρισμένου οικογενειακού:
Το άστρα και το 308 είναι μικρότερα από το τζαζ, βγάλτε από την εξίσωση.
???????
?????????
-
Είχα mx5 του 07 με κινητήρα Ford, νομίζω του mondeo φόραγε τον 1.8....... Σκυλί το αμαξι δεν είχε βγάλει τίποτα. Δεν ξέρω πόσο παίζουν και τα mazda 6 αλλά έχω ακούσει τα ίδια από αξιοπιστία
-
@ktgeo said in Αγορα μεταχειρισμένου οικογενειακού:
Είχα mx5 του 07 με κινητήρα Ford, νομίζω του mondeo φόραγε τον 1.8....... Σκυλί το αμαξι δεν είχε βγάλει τίποτα. Δεν ξέρω πόσο παίζουν και τα mazda 6 αλλά έχω ακούσει τα ίδια από αξιοπιστία
Το αντίθετο ισχύει. Κάποια Ford (το Mondeo 1.8 για παράδειγμα) φορούσαν κινητήρες σχεδίασης Mazda, αλλά δεν ήταν τόσο ποιοτικοί όσοι οι original Ιαπωνικοί. https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_L_engine
-
@realzeus said in Αγορα μεταχειρισμένου οικογενειακού:
Το αντίθετο ισχύει. Κάποια Ford (το Mondeo 1.8 για παράδειγμα) φορούσαν κινητήρες σχεδίασης Mazda, αλλά δεν ήταν τόσο ποιοτικοί όσοι οι original Ιαπωνικοί. https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_L_engine
Μάλλον έχεις δίκιο... Ευχαριστώ για την διόρθωση. Αλλά μου είχαν πει, δεν το είχα ψάξει, αλλά μου φαίνεσαι σωστός. Προσωπικά όμως μου βγήκε σκυλί και δεν έκαψε σταγόνα λάδι... Πότε του και δεν το πήγαινα το αμαξι νορμαλ
-
Μακριά από Passat.
Προβληματικά μοτέρ και κιβώτια ταχυτήτων.
Άσε που πρέπει να τα ταιζεις μόνο 100ρα βενζίνη λόγω fsi , αλλιώς η προαναφλεξη πάει σύννεφο. -
Το Άστρα 1.4 του 2008 το είχα μέχρι πριν λίγο καιρό, εξαιρετικο σε χώρους και χωρίς προβλήματα αλλά είναι αδύναμο, εκλεινα και εγώ a/c για προσπεράσεις.
-
@realzeus said in Αγορα μεταχειρισμένου οικογενειακού:
Μάλλον έχεις δίκιο... Ευχαριστώ για την διόρθωση. Αλλά μου είχαν πει, δεν το είχα ψάξει, αλλά μου φαίνεσαι σωστός. Προσωπικά όμως μου βγήκε σκυλί και δεν έκαψε σταγόνα λάδι... Πότε του και δεν το πήγαινα το αμαξι νορμαλ
Φυσικά. Τα Mazda είναι ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει.
Αγορα μεταχειρισμένου οικογενειακού