-
- Κι όπως αναμενόταν μηδέν επί της ουσίας,
πότε ανακάλυψες τα κριτήρια του euroncap ;
Επειδή ασχολείσαι (άσε τους άλλους πόσο ασχολούνται εκείνοι)
για λέγε...
[mod] σβήστηκαν προσβλητικά σχόλια προς άλλο μέλος. να μην επαναληφθεί
-
Dublin wrote:
Το Sandero έχει την καινούργια πλατφόρμα της Renault, με Clio/Capture και τα λοιπά..
Την έχει και αυτό εννοώ εκεί που λέω
«Είναι επιλογή του brand της Dacia να μην ανταποκρίνεται στα συγχρονα κριτήτια ασφάλειας,
παλιότερα το έκανε με παρωχημένες πλατφόρμες σήμερα κάνει την ίδια επιλογή με πλατφόρμες της ίδιας γενιάς με τη Renault.»Τί με αυτό; Η πλατφόρμα δεν είναι πανάκεια όμως.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μοντέλα με την ίδια πλατφόρμα πετυχαίνουν εντελώς διαφορετική επίδοση.Τώρα για τις εξυπνάδες που δίνεις και συμβουλές Lap (αυτό κι αν είναι ΛΟΛ)
δε σε παίρνει.
Έχεις εκτεθεί και εγώ λέω τα αυτονόητα.
Ειδικά με την εμπειρία σου στο φόρουμ έχεις δώσει προφίλ τί σκαμπάζεις.Και κανείς δε θέλει να παίρνει το 2021 αυτοκίνητο με ασφάλεια της περασμένης δεκαετίας.
Ίσως ο Lap. LOL όμως!Εγω λέω πως με 'παίρνει' να δίνω συμβουλές διοτι δεν μου το απαγορεύει κανένας, εγώ λέω πως κάτι σκαμπάζω τόσα ετη με χόμπι τα αυτοκινητα και τόσα αυτοκινητα στην διαθέσιμη να οδηγώ. Εσύ λες πως όχι. Οκ.
Οποτε έχουμε σύγκρουση απόψεων. Θέλεις να σου περιγράψω πόσο με ενδιαφέρει αυτή η σύγκρουση απόψεων. Αχ και να ήξερες....
Θες επιβεβαίωση για κάτι; ... Πάρε όση θες. Τζάμπα είναι.
Δεν έχω ανάγκη να με επιβεβαιώσεις ούτε να επικορτησεις την αποψη μου. Δνε με νοιάζει.
Αν θες μια συμβουλή... Μεγάλωσε..... Τα πολλά 'LOL,' φαινονται άσχημα στο προφίλ σου.
-
πότε ανακάλυψες τα κριτήρια του euroncap ;
Επειδή ασχολείσαι (άσε τους άλλους πόσο ασχολούνται εκείνοι)
για λέγε...
Αλλιώς μόκο.
- Το έχεις το πρόβλημα. Είσαι γνωστός.
Χαχα, φτάσαμε και στο 'μοκο' ;
Δηλαδη θα μου απαγορεύσεις να ποσταρω και θα μου επιβάλεις το τι θα λέω σχετικά με τα αυτοκινητα;
Χμμμμ. Γίνεται αυτό που λες; Είσαι αρμόδιος να το κάνεις; Για σκέψου το...
Η φρασεολογία θα μπορούσε να πει κανείς πως παραπέμπει σε μέλος με διπλό λογαριασμό. Mods για δείτε το λιγο;
Τεσπα,
Και πάλι διαφωνούμε, αντιθέτως με αυτό που γραφεις θεωρώ πως απήντησα επαρκεστατα στο πιο προηγούμενο ποστ περί ταυτόχρονης πώλησης και ως εκ τούτου λογική την κριτική για τα διαφορετικά κριτήρια.
Εσυ πάλι... Τα διάβασες... Και αποφάσισες πως δεν έχουν λογική.
Οκ! Διαφωνούμε.
Θες να φανταστείς πόσο με ενδιαφέρει αυτή η διαφωνία; κάνε μια προσπάθεια.
Καλή καρδιά πάνω από όλα.
-
Euro NCAP overhauled its testing criteria last year with extra focus on active safety technology, including automatic emergency braking. As a result, Euro NCAP has cautioned against directly comparing the ratings of cars tested under the new system with the previous, theoretically easier, method.
Michiel van Ratingen, Euro NCAP’s secretary-general, said: “Safety has moved on, and the biggest strides forward are now being made by using high-tech to prevent accidents from happening.
Οποτε το point της κοινής λογικής και που αναγνωρίζει ο οργανισμός ncap, είναι πως εφόσον πωλούνται ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ δύο αυτοκίνητα και το ένα εξετάστηκε με τα προηγούμενα κριτήρια, αυτο ειναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να οδηγεί σε άμεσες συγκρίσεις.
Από μέρος μας ως μέλη στο forum, αξίζει σχολιασμού
Ουτε ειρωνείες, ούτε θεωρείς συνωμοσίας, ούτε ύβρεις κτλ.
Φυσικά είναι λάθος της dacia να μην προσφέρει κάμερα για την αναγνώριση πεζών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν εξετάζουμε αυτό.
Το θέμα που έθιξα και εξέτασα είναι πως στην Παθητική ασφάλεια πρόσκρουσης προσφέρει παρόμοια ασφάλεια με το νέο mokka. Δηλαδη ως κλωβος ασφαλείας κτλ έχει φτάσει σε αυτα τα επίπεδα... Ή αναλόγως το opel mokka έπεσε σε επίπεδα dacia. Πάρτε ότι θέλετε.
Ως σύνολο όμως χάνει τα αστέρια λόγω της έλλειψης της κάμερας πεζών και του lane assist.
Τωρα πόσα αυτοκινητα έχουν δυνατότητα να τα απενεργοποιήσεις και το γεγονός αυτο δεν εξεταζεται κατά τις βαθμολογιες, είναι μια άλλη συζήτηση.
Υ. Γ Χρονςο να βρω το αρθο. Σχεδον... Αμέσως. Πιο πολύ μοη πείρε να διορθώνω τα ορθογραφικά μου λάθη.
-
Ο Lap μια χαρά γνώμη έχει όπως και όλοι μας και πρέπει να την λέει, εγω την βρίσκω πολυ χρήσιμη
Νταξει μπορεί να μας τα έχει κάνει τσουρέκια με τα σουτζουκι και να είναι απάλευτος ποσταροντας πανασχημα αυτοκίνητα για όμορφα αλλά ενταξει δεν τον λές και άσχετο. Μονο κακόγουστο χαχαχαχαχαχαχ
-
Όντως το mokka τώρα είναι ακριβο. Θα το σκεφτόμουνα πολύ με τα τωρινά δεδομένα. Στο καντράν μπροστά μου εμφανίζει τον εργοστασιακό χάρτη με την πλοήγηση ο οποίος είναι ικανοποιητικός αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα στην Ελλάδα η live ένδειξη της κίνησης για να σου διαλέγει την καλύτερη διαδρομή. Στην κεντρική οθόνη μου βγάζει και τον εργοστασιακό χάρτη αλλά και το Google maps. Ήταν ευκαιρία τότε το Opel, αν δεν με ειχει προειδοποιήσει ο πωλητής ότι αναμένονται αυξήσεις τότε και εγώ δεν θα είχα βιαστεί να το κλείσω γτ σκεφτόμουνα μπας κ έβλεπα και το Yaris cross. Τελικά δεν το μετάνιωσα η τιμή value for money με αυτά που προσφέρει και την ποιότητα που έχει.
Πήρες ένα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ αυτοκινητάκι στα ποιο όμορφα στην αγορά και το πήρες και σε πολύ καλή τιμή.
Θα έπαιρνες ρε αθεοφοβε το Yaris cross (προσωπική μου αποψη είναι ότι είναι αηδία με ρόδες) αντι αυτού το κομψοτεχνήματος ? Θα σε μαλώσω χαχαχαχαχαχ
ευτυχώς ήσουν τυχερος
-
Ο Lap μια χαρά γνώμη έχει όπως και όλοι μας και πρέπει να την λέει, εγω την βρίσκω πολυ χρήσιμη
Νταξει μπορεί να μας τα έχει κάνει τσουρέκια με τα σουτζουκι και να είναι απάλευτος ποσταροντας πανασχημα αυτοκίνητα για όμορφα αλλά ενταξει δεν τον λές και άσχετο. Μονο κακόγουστο χαχαχαχαχαχαχ
Oh! yes, Indeed.
Ορίστε πρόταση για ζάντα για το mokka.
Lap's choice.
-
χαχαχα είπα να του έδινα μια ευκαιρία...στις φώτο δεν μου άρεσε ούτε εμένα αλλά είπα μπας και με πείσει απο κοντά.
-
Oh! yes, Indeed.
Ορίστε πρόταση για ζάντα για το mokka.
Lap's choice.
απάλευτος....................................
χαχαχαχαχαχαχχαχαχα
-
Θα ηθελα να κανω μια δυο ερωτησεις στον SGK και στον Georgestav (αλλα και σε οποιον το εχει οδηγησει περα του απλου test drive) εαν γινεται!
1=σας φανηκαν τα καθισματα οτι μπορει να κουρασουν σε πολυωρο ταξιδι στη μεση και τους γοφους?ή ειναι μια χαρα?
2=οταν λετε σκληρο και σφιχτο εννοειται οτι στα σαμαρακια και τις λακουβες στα στενα της αθηνας γινεται και κουραστικο?ή αποροφαει ικανοποιητικα?
3= η αποψη σας για τη ποιοτητα ηχειων και καμερας οπισθοπορειας ποια ειναι?
4=και τελευταιο τριγμους και τετοια ακουσατε?
ευχαριστω πολυ
-
Δεν έχουμε κάνει ακόμα ταξίδι για να απαντήσω για το πρώτο. Από την μέχρι τώρα λίγη οδήγηση που του έχω κάνει περί τα 150Κm μου φαίνονται αρκετά ικανοποιητικά-παίζει βέβαια ρόλο και ο σωματότυπός σου και η στάση σου κατά την οδήγηση.
Στο 2. Ναι ισως σου φανεί και κουραστικό -ένα Citroen πχ είναι σαφώς πιο άνετο. Αν η καθημερινότητα σου έχει πολλές τέτοιες διαδρομές πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις και να κάνεις test drive να έχεις ο ίδιος άποψη.
Ηχεία τίποτα ιδιαίτερο μην περιμένεις-κλασικό ηχοσύστημα αυτοκινήτου της κατηγορίας τιμης του.Camera οπισθοπορείας πολύ καλή ορατότητα και ευκρίνεια.
Ακομα καινούριο το έχουμε και λόγω διακοπών με το Passat παροπλισμένο στο γκαράζ με λιγότερα από 500ΚΜ.0 τριγμοί και παρα το γεγονός ότι έβαλα μεμβρανες Llumar αλλά δεν ήμουν μπροστά να δω αν ξήλωσαν πάνελ στις πορτες κλπ.
-
Θα πρεπει η οδηγικη ευχαριστηση να ειναι πρωτη προτεραιοτητα σας. Αλλιως δεν εξηγείται!
-
Elaborate αν θες που λέμε και στο χωριό μου και ευχαρίστως να σου απαντήσω αν αξίζει....
-
Τα καθίσματα είναι αναπαυτικά και καλύπτουν καλά τον κορμό όμως ούτε εγώ έχω κάνει μεγάλο ταξίδι ακόμα για να πω αν είναι κουραστικά η όχι μετά από μεγάλη παραμονή στην θέση οδήγησης. Στις μικρές ανωμαλίες του δρόμου τα αμορτισέρ είναι πολύ ικανοποιητικά, τις απορροφά από καλά, σε μεγάλες λακούβες θα βερεσει και θα τις νιώσεις...σε απότομη στροφή δεν θα νιώσεις ιδιαίτερη κλίση. Τωρα τα ηχεία είναι κλασικά ηχεία τίποτα ιδιαιτερo ενώ η κάμερα οπισθοπορειας καθαρή και με γραμμές καθοδήγησης που συμπεριφέρονται σωστά. Βέβαια έχει και την κάμερα 180 μοιρών που βοηθάει πάρα πολύ αλλά και την κάμερα για να βλέπεις και από τις δύο πλευρές του δρόμου όταν ξεπαρκαρεις με όπισθεν, πολύ χρήσιμες. Τέλος από τριξιματα τίποτα, δεν μου έχει κάνει κανένα ως τώρα. Έβαλα κ εγώ φιμε ζελατίνες και από ότι είδα δεν γδυνουν καθόλου της πόρτες, τις περνάνε από πάνω.
-
Σε κανενα χωριο της δε λενε τετοια. Πιστεψε με γιατι εγω οντως ειμαι απο χωριο.
-
Δηλαδη με ενα απο δαυτα εννοεις πως ειναι οτι πρεπει για στροφιλικια? Τυφλα να χουν τα κουπρα τοτες. Αλλα εχεις θεμα και αρπαχτηκες. Να ξερες μονο ποσοι περασαν απο δω και αρπαζονταν πολυ χειροτερα... Τεσπα εγω με το νταστερακι μου δε στοχευω στην οδηγικη ευχαριστηση και ενα δικιο το χεις. Αλλα αν εσυ με ενα απο δαυτα την εχεις προτεραιοτητα καλως...
-
Σιγά μην έχω θέμα και σιγά μην χαλάσω τις διακοπές μου επειδή εσυ είσαι αγενέστατος!!! Το με τι κριτήρια έχει επιλέξει η οικογένεια μου τα αυτοκίνητα μας δεν αφορά εσένα και θα σε παρακαλέσω να μην ασχοληθείς ξανά μαζί μου.
-
sgl kai georgestav ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις..βλεπω οτι συμφωνειται αρκετα μεταξυ σε αυτα που λετε.αρα πανω κατω για ολους την ιδια αισθηση θα εχουν..εαν μου φανει λιγο πιο σκληρο απο οσο θα ηθελα μαλλον πρεπει να παω peugeot αλλα να χασω αρκετο εξοπλισμο!
-
Απλα μου φανηκες ασχετος
-
Δεκτή η συγνώμη! Σε ρώτησα ευγενικά να μου στηρίξεις την άποψή σου γιατί το Passat GTE και το νέο Opel Mokka δεν είναι αυτοκίνητα με οδηγική ευχαρίστηση. Αν τα έχεις οδηγήσει και τα 2 θα ήθελα να μας αναλύσεις σε ποια κριτήριά σου περί οδηγικής ευχαριστησης δεν ταιριάζουν για να μας διαφωτισεις στην ασχετοσυνη μας. Μην μπεις στον κόπο όμως αναπαραγοντας στερεότυπα -απλά πράγματα ή τα έχεις οδηγησει ή όχι οπότε και στην δεύτερη περίπτωση απλά τσουβαλιάζεις χωρίς προσωπική εμπειρία.
Opel Mokka 2021