-
@limited_one said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στο προγραμμα έχω να εφαρμόσω κεραμική επίστρωση και στις ζάντες αλουμινίου, στα μαύρα πλαστικά και μέσα από τις πόρτες.
Μόνο σου σωστά? Για πες, ποιος προϊόν θα χρησιμοποιήσεις? Εξαιρετικά ενδιαφέρον όλο αυτό το εγχείρημα!
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στο προγραμμα έχω να εφαρμόσω κεραμική επίστρωση και στις ζάντες αλουμινίου, στα μαύρα πλαστικά και μέσα από τις πόρτες.
Μόνο σου σωστά? Για πες, ποιος προϊόν θα χρησιμοποιήσεις? Εξαιρετικά ενδιαφέρον όλο αυτό το εγχείρημα!
Ναι! Μόνος!
Δεν ακριβώς DIY όμως γιατί η πρώτη μου επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν το detailing αυτοκινήτου. Είχα ανοίξει με τον αδελφό μου ένα franchise το 2006.
Τα προϊόν που θα δοκιμάσω είναι τo Κ2 gravon. -
Ναι! Μόνος!
Δεν ακριβώς DIY όμως γιατί η πρώτη μου επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν το detailing αυτοκινήτου. Είχα ανοίξει με τον αδελφό μου ένα franchise το 2006.
Τα προϊόν που θα δοκιμάσω είναι τo Κ2 gravon.Ααα....άρα ξέρεις!! Είσαι γνώστης του αντικειμένου και μάλιστα αρκετά εαν καταλαβαίνω σωστά!
-
Αν δεν σου κάνει κόπο δείξε μας κάποια βήματα μπας και το κάνουμε και εμείς.
-
Η εφαρμογή δεν είναι δύσκολη διαδικασία, όμως το αυτοκίνητο πρέπει να μην βραχεί και να μην πιάσει υγρασία μετά την εφαρμογή οπότε αν δεν έχετε χώρο στεγασμένο δεν προτείνω να δοκιμάσετε!
-
Θέλει πολύ προσοχή, πως θα το «μαζέψεις» μετά το άπλωμα.
Έκανα λάθος, και μου έκανε το καπώ (μόνο στο μισό ευτυχώς είχα εφαρμόσει) όλο λεκέδες. οι οποίοι έφυγαν μετά από δεκάδες πλυσίματα, αλλά έχει χρειαστεί τοπικά 2 φορές γυάλισμα.
Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό ή ήταν τυχαίο. -
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θέλει πολύ προσοχή, πως θα το «μαζέψεις» μετά το άπλωμα.
Έκανα λάθος, και μου έκανε το καπώ (μόνο στο μισό ευτυχώς είχα εφαρμόσει) όλο λεκέδες. οι οποίοι έφυγαν μετά από δεκάδες πλυσίματα, αλλά έχει χρειαστεί τοπικά 2 φορές γυάλισμα.
Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό ή ήταν τυχαίο.Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάει κάτι λάθος στην εφαρμογή.
Ευτυχώς που μπορεί να διορθωθεί με γυάλισμα!
Εγώ θα περάσω τουλάχιστον 3 χέρια το κεραμικό (τόσο θέλει για την 5ετή διάρκεια) -
Σήμερα κατάφερα να ολοκληρώσω 3 χέρια κεραμικής επίστρωσης στο αυτοκίνητο.
Το χρωμα ήθελε περισσότερη δουλειά από όσο περίμενα όμως.Ακολουθούν οι ζάντες ( θα βγουν να πλυθούν και θα περαστεί μέσα έξω με κεραμική επίστρωση )
Τα μαύρα πλαστικά, οι θόλοι και μέσα από τις πόρτες. -
Φοβερή δουλεία και μάλλον όχι και το καλύτεορ χρώμα για να δείξει η κεραμική....σωστά?
-
Το χρώμα είναι πάρα πολύ δύσκολο στο detailing γιατί δεν βλέπεις τίποτα! Σίγουρα δεν φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το χρώμα αλλά το έμπειρο μάτι θα το διακρίνει...
-
όπως είπα σήμερα θα καθάριζα το εσωτερικό , 90' γεμάτα και κάνα 30' άπλωμα - μάζεμα εργαλείων αλλά ηρέμισα , έφυγε όλη η σκόνη και η περίεργη μυρωδιά .
Η γυαλάδα θα φύγει σε 2-3 ώρες μην κράξετε απλά έβαλα με την ψυχή μου !
και
και
και
Οι σύμμαχοι στον αγώνα
-
Άξιζε τον κόπο! Πολύ ωραίο αποτέλεσμα!
-
Αχαχαχαχαχα μπράβο @yem ίδια Miele έχουμε, ίδια σφουγγαράκια τα μπλέ (έχω καμμια 20αρια τέτοια σε 4 κωδικούς), σουίφερ βλέπω γνήσιο άρα σωστός και την ίδια πράσινη μλκια από aliexpress για αεραγωγούς κτλ το οποίο είναι σκτ και άχρηστο. Καλύτερα πινελάκια make up που βαριέμαι να πάω να αγοράσω/χρησιμοποιήσω..
Ωραίος πάντως. Και εγώ σήμερα έριξα λιγουλάκι δουλίτσα με APC 1:10 σε υφάσματα και πλαστικά και μια μπούρδα για τοπάρισμα στο τέλος.
Μπράβο και για την κεραμική στον @limited_one .. αν έχεις κατάλληλο χώρο,φώς, βοηθό και όρεξη αξίζει τον κόπο. Πρόσεχε όμως το χρώμα γιατί τα high spots δε φαίνονται καθόλου εύκολα.. Με γειά!
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αχαχαχαχαχα μπράβο @yem ίδια Miele έχουμε, ίδια σφουγγαράκια τα μπλέ (έχω καμμια 20αρια τέτοια σε 4 κωδικούς), σουίφερ βλέπω γνήσιο άρα σωστός και την ίδια πράσινη μλκια από aliexpress για αεραγωγούς κτλ το οποίο είναι σκτ και άχρηστο. Καλύτερα πινελάκια make up που βαριέμαι να πάω να αγοράσω/χρησιμοποιήσω..
Ωραίος πάντως. Και εγώ σήμερα έριξα λιγουλάκι δουλίτσα με APC 1:10 σε υφάσματα και πλαστικά και μια μπούρδα για τοπάρισμα στο τέλος.
Μπράβο και για την κεραμική στον @limited_one .. αν έχεις κατάλληλο χώρο,φώς, βοηθό και όρεξη αξίζει τον κόπο. Πρόσεχε όμως το χρώμα γιατί τα high spots δε φαίνονται καθόλου εύκολα.. Με γειά!
Ένα δυο ατέλειες που είδα θα επιδιορθωθούν και μάλλον θα περάσω άλλες 2 στρώσεις κεραμική μετά.
-
Να σου πω , την πλευρά με τις νάυλον τρίχες δεν την χρησιμοποίησα γιατί μου φαίνονταν σκληρές και μπήκα σπίτι στο γραφειάκι της μικρής που έχει τα παλιά πινέλα της μάνας της και της "έφαγα" το ένα χααχαχαχ ωραίος πατέρας αχαχαχχα...
@limited_one ευχαριστώ φίλε να είσαι καλά!ένα κερί λέω να περάσω αλλά μάλλον θα το κάνω σε μαγαζί , πρέπει να βρω κάποιον εδώ στην Νίκαια
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να σου πω , την πλευρά με τις νάυλον τρίχες δεν την χρησιμοποίησα γιατί μου φαίνονταν σκληρές και μπήκα σπίτι στο γραφειάκι της μικρής που έχει τα παλιά πινέλα της μάνας της και της "έφαγα" το ένα χααχαχαχ ωραίος πατέρας αχαχαχχα...
@limited_one ευχαριστώ φίλε να είσαι καλά!ένα κερί λέω να περάσω αλλά μάλλον θα το κάνω σε μαγαζί , πρέπει να βρω κάποιον εδώ στην Νίκαια
Κερί το περνάς και μόνος σου… δεν έχει νόημα να πληρώσεις για κάτι που κραταει ελάχιστα
-
Κερί το περνάς και μόνος σου… δεν έχει νόημα να πληρώσεις για κάτι που κραταει ελάχιστα
Δεν έχω γκαράζ ρε γμτ να το κάνω με την ησυχία μου ,
έλεγα να πάρω το sonax bsd που έχει προτείνει ο @mastoras78 ... Θα δω μετά το service ! -
@yem μπορείς να πάρεις ένα εύχρηστο spray wax που το ψεκάζεις πριν το στεγνωμα όταν πλένεις το αυτοκίνητο. Οκ δε θα κρατήσει πολύ αλλά είναι πανεύκολο να το κάνεις σε κάθε πλύσιμο
-
Δεν έχω γκαράζ ρε γμτ να το κάνω με την ησυχία μου ,
έλεγα να πάρω το sonax bsd που έχει προτείνει ο @mastoras78 ... Θα δω μετά το service !Το κερί χρειάζεται μόνο δροσερή επιφάνεια και σκιά. Υπάρχουν και οι λύσεις που προτείνει ο @mastoras78 φυσικά
-
Προχθές άρχισα να προετοιμάζω το Golf για να εφαρμόσω κεραμική επίστρωση.
Λόγω έλλειψης χρόνου κάνω κάθε μέρα και κάτι, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο στο parking.
Ήθελα να αποφύγω το γυάλισμα, προφανώς δεν μπόρεσα αλλα δεν περίμενα ότι θα έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ το χρώμα σε λιγότερο από δίμηνο.
Αυριο θα προσπαθήσω να τσεκάρω αν έχω γυαλίσει σωστά το αυτοκίνητο ώστε να συνεχίσω με το primer.
Αν χρειαστεί και άλλο γυάλισμα δυστυχώς θα χρειαστώ άλλη μια ημέρα.
Φωτογραφίες δεν έβγαλα από το πριν γιατί δύσκολα φαίνονται οι ατέλειες, ευελπιστώ το τελικό αποτέλεσμα να άξιζε τον κόπο!Σχεδόν ολοκληρώθηκε η κεραμική, δεν έκανα εσωτερικά από τις πόρτες.
Την ημέρα που το έβγαλα από το γκαράζ ψιχαλισε, και έκτοτε είχαμε λίγες βροχές.
Το αυτοκίνητο δεν έχει λερωθεί ιδιαίτερα, μάλλον η κεραμική κάνει αυτό που υπόσχεται.
Δεν έχω πλύνει το Golf για να δω την συμπεριφορά στο πλύσιμο όμως.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ