-
Lap μπούρδα κιβώτια είναι ότι και να λες...άσχετα εαν δεν σου αρέσει αυτό που γράφω! Τα λες και μόνος σουν...θέλει να το μάθεις, θέλει νεκρά στο φανάρι κλπ. Μηχανολογικά είναι μια βλακεία....απλά το έκαναν λόγω κόστους, τίποτε άλλο.
@Yem: Το Panda δεν έχει DSG, βλακεία ρομποτιζέ έχει.
-
Κόστους αλλά και ρύπων. Για παράδειγμα το προηγούμενο kia picanto και i10 που είχε μετατροπέα ροπής εγραφε 10 άρια μέσα στην πόλη. Τσεκαριαμενο αυτό.
Δηλαδή πρέπει αν εξετάζεις και τον σκοπό που πρέπει να εξυπηρετήσει το αυτόματο κιβώτιο.
Σε αυτό το mmt στην δεύτερη γενιά του στο e το οδηγείς σαν ένα κανονικό αυτόματο και πέρα από την Δευτέρα σχέση που νιώθεις ένα ελαφρυ πατιναρισμα (μόνο όταν ανεβαινεις ανηφόρες ή πατάς στα 3/4 το γκάζι) σε όλες τις άλλες σχέσεις και γενικά σε αίσθηση θυμίζει ένα αυτόματο σαν του πικάντο ή i10 με μετατροπέα ροπης. Μη πω και καλύτερο τους. Τα έχεις οδηγήσει αυτά τα μια και χιουνται; Έχουν κάτι χρόνους αλλαγής και κάτι πατιναρισματα που θα ετριβες τα μάτια σου και όμως είναι με μετατροπέα ροπής.
Οκ πρέπει να το βάλεις στην νεκρά στο φανάρι. Δεν πιστεύω πως είναι αποτρεπτικός λόγος αυτός. -
@fanis75 said in Αυτόματο μεταχειρισμένο:
@k-papakonstantinoy said in Αυτόματο μεταχειρισμένο:
Και λέει ο γιατρός,μη ζορίζεις πολύ το αριστερό πόδι,οπότε προς αυτόματο κοιτάμε τώρα.Πρώτη σκέψη Vitara diesel.Απόρυψη λόγω πολλών προβλημάτων στο σαζμάν με πολύ τσουχτερές τιμές επιδιόρθωσης.
Επόμενες ματιές προς Peugeot 2008 και Renault Captur diesel αυτόματα.Για να δούμε τι θα δούμε.Captur ιδιο κιβώτιο ουσιαστικά με το Βιτάρα...οπότε μια από τα ίδια. 2008 ναι, αφού είναι πλανητικό με μετατροπέα της Aisin. Ο,τι άλλο διαλέξεις, το συζητάμε.
Φάνη,από πότε φοράει το κιβώτιο της Aisin?
-
Και λέει ο γιατρός,μη ζορίζεις πολύ το αριστερό πόδι,οπότε προς αυτόματο κοιτάμε τώρα.Πρώτη σκέψη Vitara diesel.Απόρυψη λόγω πολλών προβλημάτων στο σαζμάν με πολύ τσουχτερές τιμές επιδιόρθωσης.
Επόμενες ματιές προς Peugeot 2008 και Renault Captur diesel αυτόματα.Για να δούμε τι θα δούμε.Captur ιδιο κιβώτιο ουσιαστικά με το Βιτάρα...οπότε μια από τα ίδια. 2008 ναι, αφού είναι πλανητικό με μετατροπέα της Aisin. Ο,τι άλλο διαλέξεις, το συζητάμε.
Εννοεί το Captur εχει κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, όπως έβαζαν στο diesel Vitara, κι όχι μετατροπέα ροπής Aisin οπως έχει το τωρινό Vitara βενζίνης και τα γαλλικά ΕΑΤ6 & 8 (δηλαδή Aisin φοράει το 2008 μεταχειρισμένο που είναι Peugeot κι όχι το Captur. Τα Renault εχουν διπλού συμπλέκτη). Όσα γαλλικά Citroen & Peugeot μεταχειρισμένα γράφουν ΕΑΤ6 φοράνε μετατροπέα ροπής Aisin. Κι εναλλακτικά, τα Opel Crossland & Grandland που εξοπλίζονται με τους κινητήρες της Peugeot.
-
@piliourits said in Αυτόματο μεταχειρισμένο:
Εννοεί το Captur εχει κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, όπως έβαζαν στο diesel Vitara, κι όχι μετατροπέα ροπής Aisin οπως έχει το τωρινό Vitara βενζίνης και τα γαλλικά ΕΑΤ6 & 8 (δηλαδή Aisin φοράει το 2008 μεταχειρισμένο που είναι Peugeot κι όχι το Captur. Τα Renault εχουν διπλού συμπλέκτη). Όσα γαλλικά Citroen & Peugeot μεταχειρισμένα γράφουν ΕΑΤ6 φοράνε μετατροπέα ροπής Aisin. Κι εναλλακτικά, τα Opel Crossland & Grandland που εξοπλίζονται με τους κινητήρες της Peugeot.
Ναι,αλλά από πότε Peugeot και Citroen φοράνε τα Aisin?
-
Από τη δεκαετία του 2000
-
Δεν ξέρω χρονιά, ξέρω πως Aisin είναι αυτά που ονομάζουν ΕΑΤ6 ΕΑΤ8.
Δεν έχω λεπτομερή πληρφόρηση, παράδειγμα το C4 Cactus to έβγαζαν με ένα απαίσιο ηλεκτρομηχανικό, στο τελευταίο του facelift και τα μοντέλα που ακολούθησαν όπως το Aircross μπήκε το ΕΑΤ6 και τώρα στο C4 Cross εχει ΕΑΤ8.
Στα Peugeot 308 & 2008 κι έπειτα που γράφουν ΕΑΤ6 φορούσαν το Aisin.Κάπου το 2015 ίσως άρχισαν να φοράνε ΕΑΤ6 (Aisin) κάποια Γαλλικά αυτοκίνητα, όπως και το Vitara βενζίνης, δεν ξέρω για νωρίτερα.
-
Το εγραψα και παραπάνω, κάπου το 2010-2012, ανάλογα το μοντέλο. Πχ τα 2008 φοράνε ολα Αιζιν απο την αρχή. Ο 1ος Κάκτος ειχε ρομποτιζε χειροκίνητο, ο 2ος Κάκτος ειχε ΕΑΤ6 (αιζιν). Οι πρώτες C4 ειχα το ιδιο ρομποτιζέ, καποια στιγμή φόρεασαν Αιζιν, νομίζω το 2012 αλλα δεν ειναι και σίγουρος (δεν τα ξέρω καλά της Σιτροέν).
-
Φορούσαν παλαιότερα ,4αρια αυτόματα της αισιν. Πριν τα ρομποτιζε.
Όσον αφορά το βίντεο που ο γιατρός είναι πολύ τυχερός που ξέρει ιταλικά,απλώς έχει φθηνά εξαρτήματα μέσα του. Αντίστοιχα είχαν φθηνά εξαρτήματα αpκαι λάθος σχεδίαση για θερμές χωρες κάποια παλαιότερα αυτόματα των Μερσεντές στο ψυγείο του αυτόματου τους το οποίο ήταν με μετατροπέα ροπής.
-
Το εγραψα και παραπάνω, κάπου το 2010-2012, ανάλογα το μοντέλο. Πχ τα 2008 φοράνε ολα Αιζιν απο την αρχή. Ο 1ος Κάκτος ειχε ρομποτιζε χειροκίνητο, ο 2ος Κάκτος ειχε ΕΑΤ6 (αιζιν). Οι πρώτες C4 ειχα το ιδιο ρομποτιζέ, καποια στιγμή φόρεασαν Αιζιν, νομίζω το 2012 αλλα δεν ειναι και σίγουρος (δεν τα ξέρω καλά της Σιτροέν).
Σε αγγλικό φόρουμ, 2008 από τα πρώτα με αυτόματο κιβώτιο τα αποκαλούσαν ντροπή της Renault για τα προβλήματα που βγάζανε. Το Aisin κάποιος καμένος από το προηγούμενο σαζμάν το αποκαλούσε "άγγελο" για την καλή του λειτουργία. Χρονολογία αλλαγής του σαζμάν όμως δεν μπόρεσα να βρω.
Αυτόματο μεταχειρισμένο