-
Wagner669 δωσε και σωσε!!!στο forum που γραφτηκες τους ειπες τιποτα?
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
Wagner669 δωσε και σωσε!!!στο forum που γραφτηκες τους ειπες τιποτα?Βασικα γραφτικα για να μπηνελικοσω και να κατεβασω καντηλια...
Αλλα μου ρθε καλυτερη ιδεα, οποτε θα κανω λιγη υπομονη -
Δεν έχει σχέση με οδήγηση αλλά με ΖΩΑ οπότε το βάζω εδώ.
ΝΤΡΟΠΗ σε μερικά Γκαραζ στάθμευσης, τα οποία κάνουν καταγγελίες για δήθεν παράνομη στάθμευση σε συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο που στεγάζονται Σχολές και Επιχειρήσεις, με σκοπό οι εργαζόμενοι και οι μαθητές να αφήνουν τα αμάξια τους στα ιδιωτικά γκαραζ.
Αλλά ετσι είναι μερικοί , κάνουν ΜΑΓΚΙΕΣ και επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΠ@ΥΡΔ3Λ4 ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ''ΤΗΝ ΠΟΥΝ''
Αλλά ετσι δείχνουν
ΠΟΣΟ ΦΤΗΝΟΙ ΕΙΝΑΙ
-
Τι σημαίνει 'δήθεν παράνομη στάθμευση'; Ή είναι παράνομη ή δεν είναι...
Από κει και πέρα δικαίωμά τους να κάνουν καταγγελία αν είναι παράνομη έστω και αν το κάνουν μόνο για να ενισχύσουν τη δουλειά τους. Γύφτοι δηλαδή μπορεί ναι είναι, ζώα όμως γιατί;
Αν απ' την άλλη δεν είναι παράνομη η στάθμευση τι αποτέλεσμα έχουν οι καταγγελίες τους;
Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι αν τηρούσαμε απόλυτα τον ΚΟΚ, δηλαδή δεν παρκάρουμε σε απόσταση μικρότερη των χ μέτρων από φωτεινό σηματοδότη, κτλ ότι θα υπήρχε φυσικά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στάθμευσης, άλλο αυτό όμως και άλλο η νομιμότητα ή μη της καταγγελίας τους.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τι σημαίνει 'δήθεν παράνομη στάθμευση'; Ή είναι παράνομη ή δεν είναι...Από κει και πέρα δικαίωμά τους να κάνουν καταγγελία αν είναι παράνομη έστω και αν το κάνουν μόνο για να ενισχύσουν τη δουλειά τους. Γύφτοι δηλαδή μπορεί ναι είναι, ζώα όμως γιατί;
Αν απ' την άλλη δεν είναι παράνομη η στάθμευση τι αποτέλεσμα έχουν οι καταγγελίες τους;
Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι αν τηρούσαμε απόλυτα τον ΚΟΚ, δηλαδή δεν παρκάρουμε σε απόσταση μικρότερη των χ μέτρων από φωτεινό σηματοδότη, κτλ ότι θα υπήρχε φυσικά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στάθμευσης, άλλο αυτό όμως και άλλο η νομιμότητα ή μη της καταγγελίας τους.
Ειναι πολυ απλο....
Οικοπεδακι σε δρομο χωρις συμανση.
Παιρνω αδεια για υπαιθριο παρκιγκ.
Δινω χατζιλικακι στο δημαρχειο και τσουπ....
Εμφανιστηκαν τα απαγορευτικα....
Εχω κ ενα μπατζανακι στη τροχαια που μου σφυρηξε για το οικοπεδακι και ειμαστε κομπλε.... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Τι σημαίνει 'δήθεν παράνομη στάθμευση'; Ή είναι παράνομη ή δεν είναι...
Από κει και πέρα δικαίωμά τους να κάνουν καταγγελία αν είναι παράνομη έστω και αν το κάνουν μόνο για να ενισχύσουν τη δουλειά τους. Γύφτοι δηλαδή μπορεί ναι είναι, ζώα όμως γιατί;
Ειναι πολυ απλο....
Οικοπεδακι σε δρομο χωρις συμανση.
Παιρνω αδεια για υπαιθριο παρκιγκ.
Δινω χατζιλικακι στο δημαρχειο και τσουπ....
Εμφανιστηκαν τα απαγορευτικα....
Εχω κ ενα μπατζανακι στη τροχαια που μου σφυρηξε για το οικοπεδακι και ειμαστε κομπλε....Σε καταλαβαίνω...κι εκεί που μένει η κοπέλα μου, η διπλανή πολυκατοικία είναι γωνιακή και έχουν βάλει απαγορευτικά στάθμευσης σε όλο το μήκος της πρόσοψης της πολυκατοικίας. Μάλιστα μια μέρα πιάστηκαν στα χέρια με κάποιον, γιατί δεν μετακινούσε το αμάξι του στην θεωρητικά παράνομη είσοδο στο parking (ένας γείτονας τα πήρε μια μέρα γιατί δεν έβρισκε με τίποτα θέση και έκλεισε μια θέση 'εισόδου στο parking' και δεν το μετακινούσε με τίποτα). Παρόλους τους τσακωμούς με μπάτσο που ήρθε για να γράψει το 'θεωρητικά παράνομα σταθμευμένο', ο αστυνομικός του είπε:όσο υπάρχουν πινακίδες, είμαι υποχρεωμένος να σε γράφω. Ακόμα κι αν αυτές έχουν μπει παράνομα. Για να σβήσεις την κλήση κτλ, πρέπει να πας δικαστικώς.
Το συμπέρασμα?
Ή το τραβάς στα άκρα ή λες από μέσα σου 'γαμώ τη μαλακία τους και το σπίτι τους' και πας παρακάτω και το παίρνεις ως δεδομένο ότι εκεί δεν είναι θέση στάθμευσης.ΥΓ:Ο τύπος το μετακίνησε γιατί απλά θα ερχόταν μετά από λίγο γερανός της τροχαίας...
ΥΓ2:το άλλο σαββατοκύριακο που θα ανέβω αθήνα, θα ανεβάσω και στα 'ζώα' αντίστοιχες φωτογραφίες με όλα τα ζώα της γειτονιάς.
-
Στο Ελληνικό πληθαίνουν οι καινούργιες πολυκατοικίες που διαμορφώνουν -παράνομα βέβαια- κάθετα στον δρόμο θέσεις για τους ενοίκους σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου εμπρός από το κτίριο. Κοπανάνε μετά και μερικές ταμπέλες 'απαγορεύεται η στάθμευση / Γκαράζ' και καθαρίζουν. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις...
-
Ο αστυνομικός από τη στιγμή που διαπιστώσει παράβαση, πρέπει όντως να κόψει κλήση. Ο παραβάτης όμως μπορεί να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής να κάνει ένσταση και να υποβάλλει μήνυση για τη νομιμότητα των πινακίδων. Οπότε η άλλη μεριά μετά είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει την άδεια από το δήμο ή την πολεοδομία για αυτές τις πινακίδες, για να αποδείξει πως τις έχει νόμιμα τοποθετήσει.
Άδεια φυσικά ελάχιστοι έχουν βγάλει.
-
Συγνώμη, αλλά το να βάλει κάποιος ΙΔΙΩΤΙΚΗ πινακίδα, δεν υποχρεώνει κανένα όργανο της τροχαίας να κόψει κλήση. Τότε να κοτσάρω κι εγώ στην είσοδο της πολυκατοικίας μου ένα 'P' και να απαιτώ να κόβεται κλήση σε οποιονδήποτε σταθμεύει μπροστά της.
Επίσης, 'δικαστικά' δεν είναι βέβαιο ότι πρέπει να φτάσει κάποιος, αφού η τροχαία υποχρεούται να ελέγξει τη νομιμότητα των ενεργειών της κατόπιν ένστασης πολίτη. Σε περιπτώσεις που η παράνομη έκδοση διοικητικής πράξης (κλήση) είναι αυταπόδεικτη (γιατί δεν υπάρχει άδεια για τις αυτοσχέδιες εισόδους πάρκινγκ), η κλήση πρέπει να σβηστεί. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συγνώμη, αλλά το να βάλει κάποιος ΙΔΙΩΤΙΚΗ πινακίδα, δεν υποχρεώνει κανένα όργανο της τροχαίας να κόψει κλήση. Τότε να κοτσάρω κι εγώ στην είσοδο της πολυκατοικίας μου ένα 'P' και να απαιτώ να κόβεται κλήση σε οποιονδήποτε σταθμεύει μπροστά της.
Επίσης, 'δικαστικά' δεν είναι βέβαιο ότι πρέπει να φτάσει κάποιος, αφού η τροχαία υποχρεούται να ελέγξει τη νομιμότητα των ενεργειών της κατόπιν ένστασης πολίτη. Σε περιπτώσεις που η παράνομη έκδοση διοικητικής πράξης (κλήση) είναι αυταπόδεικτη (γιατί δεν υπάρχει άδεια για τις αυτοσχέδιες εισόδους πάρκινγκ), η κλήση πρέπει να σβηστεί.Γι'αυτό και στις 'original' καινούριες πινακίδες 'απαγορεύεται η στάθμευση - πάρκινγκ' από κάτω γράφουν αριθμό απόφασης.
Να το δούμε όμως και από την άλλη πλευρά:
Στη δική μας πολυκατοικία, με αρκετά μεγάλη φάτσα, έχουμε 'κλέψει' μιάμιση μόνο θέση πάρκινγκ στο δρόμο για την έξοδο των οχημάτων από το υπόγειο γκαράζ (με 18 θέσεις για αυτοκίνητα). Όταν φωνάξαμε αστυνομία να μετακινήσει το παρκαρισμένο μαλάκα που μας είχε κλείσει, να τον γράψει, (να του ξυλώσει πινακίδες κλτ και ό,τι άλλο μπορεί τέλοσπάντων), μας ζήτησε πρώτα-πρώτα το χαρτί με τον αριθμό απόφασης ότι δικαιούμαστε να βάλουμε πινακίδες 'απαγορεύεται η στάθμευση'.(άμα θέλουν οι μπάτσοι πάντως μπορούν...απλά πολλές φορές δεν ασχολούνται.γιατί?βαριούνται?) Τέλοσπάντων, δείξαμε το χαρτί στον αστυνομικό, του έκοψε κλήση, αλλά μας είπε ότι δεν υπάρχουν οχήματα διαθέσιμα για να μετακινήσουν τον παρκαρισμένο. Άρα εμείς μείναμε με 18 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα κι αυτός χαρωπός-χαρωπός έκανε τις βόλτες του...Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσο δίκιο κι αν νομίζουμε ότι έχουμε, ορισμένες φορές δεν βρίσκεις άκρη κι άλλες πρέπει να είμαστε πολύ συγκρατημένοι, είτε είμαστε από τη μεριά του αδικημένου ('μα εδώ η πινακίδα είναι παράνομα τοποθετημένη') είτε από την μεριά του αμυνόμενου ('μα εδώ είναι παρκινγκ και όπως πάρκαρες, εγκλώβισες 18 αμάξια μέσα' ή 'κ.Αστυφύλακα, πώς θα βγάλω εγώ τώρα το αμάξι μου, έτσι όπως πάρκαρε, αν δεν έρθετε να τον μετακινήσετε?')
Στην 1η περίπτωση σώζεσαι μόνο με δικαστήρια, τρεξίματα με καταθέσεις κτλ... και ποιός δίνει λεφτά σε δικηγόρο, σπατάλη προσωπικού χρόνου για να κερδίσουν γενικά όλοι στη γειτονιά (και γύρω τετράγωνα) μια επιπλέον θέση στάθμευσης? (εγώ ας πούμε δε θα το έκανα, εκτός κι αν και ο 'άλλος' ήταν πολύ προκλητικός.)
Στη 2η περίπτωση ή είσαι θρασύς και ζητάς από τυπά (πχ φίλο) με δυνατό τζιπ να τραβήξει τον μαλάκα στο δρόμο, ή αρχίζεις και του παίρνεις βαλβίδες κι από τα 4 λάστιχα, υαλοκαθαριστήρες, τάπες από τις ζάντες και ό,τι άλλο μπορείς να βγάλεις (αναλώσιμο) χωρίς να κάνεις ζημιά για να βγάλεις το άχτι σου...
Δεν λέω ότι είμαι περήφανος, αλλά το έχω κάνει 2 φορές ως τώρα, γιατί κάποιοι τύποι δε βάζουν μυαλό όταν τους γράφουν 2 και 3 φορές κολλητά, κάθε μέρα...Τουλάχιστον έβγαλα το άχτι μου (δεν τα κράτησα προφανώς.Τα πέταξα στον κοντυνότερο κάδο.)
Μπορεί να πείτε ότι τα μέτρα μου είναι σχετικά ακραία κτλ, αλλά μετά από αυτά, ο τύπος δεν το ξανάβαλε καν κοντά στην γκαραζόπορτα.Τουλάχιστον σταμάτησε να μας κλείνει.Έβαλε τουλάχιστον μυαλό. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τι σημαίνει 'δήθεν παράνομη στάθμευση'; Ή είναι παράνομη ή δεν είναι...Από κει και πέρα δικαίωμά τους να κάνουν καταγγελία αν είναι παράνομη έστω και αν το κάνουν μόνο για να ενισχύσουν τη δουλειά τους. Γύφτοι δηλαδή μπορεί ναι είναι, ζώα όμως γιατί;
Παιδιά όταν μιλάμε για Ιδιωτικά γκαραζ εννοούμε αυτά ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ και ΟΧΙ γκαραζ πολυκατοικιών και πάει λέγοντας.
Βέβαια στην συγκεκριμένη περιοχή η κατάσταση με τις θέσεις είναι πολύ περίεργη...
Εχουν δημιουργηθεί κάθετες θέσεις(οχι παράλληλες) στα δεξιά του δρόμου δίπλα σε πεζοδρόμιο το οποίο όμως έχει το ίδιο ύψος με το δρόμο και οχι μεγαλύτερο όπως συνηθίζεται.Το πλάτος του δε, είναι σχεδόν απαγορευτικό για περπάτημα , αφού για να ''περπατήσεις'' εκεί πρέπει να πηγαίνεις σαν τα καβούρια!
Για να παρκάρεις χωρίς να εξέχει το αμάξι σου στον δρόμο πρέπει να πατήσεις το μισό της πλάκας του ''πεζοδρομίου'' με τις ρόδες σου αλλιώς δημιουργείς πρόβλημα...
Δηλαδή μιλάμε για υβρίδιο πεζοδρομίου που φυσικά κανείς δεν το χρησιμοποιεί , πάνε όλοι από απέναντι που έχει κανονικό πεζοδρομιο.Τα περισσότερα αμάξια παίρνουν κλήση επειδή η μια τους ρόδα πατά στο 1/3 της πλάκας του πεζοδρομίου...
Εκμεταλλεύονται δηλαδή τις παραπάνω ιδιότητες για να ''πάρουν πελατεία''.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στο Ελληνικό πληθαίνουν οι καινούργιες πολυκατοικίες που διαμορφώνουν -παράνομα βέβαια- κάθετα στον δρόμο θέσεις για τους ενοίκους σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου εμπρός από το κτίριο. Κοπανάνε μετά και μερικές ταμπέλες 'απαγορεύεται η στάθμευση / Γκαράζ' και καθαρίζουν. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις...Αν έμενα σε τέτοια περιοχή και όντως είχα πρόβλημα με το parking θα το έψαχνα νομικά όσο πιο βαθειά μπορούσα. Έχω την εντύπωση ότι ο νόμος ορίζει 1 (ΜΙΑ) είσοδο parking για κάθε κτήριο, σπίτι, πολυκατοικία κλπ.
Το αστείο αυτό που κάθε πολυκατοικία αντί να χτίσει υπόγειο parking ανοίγει 5 εισόδους για να μπαίνουν αμάξια απ' όλες τις πάντες της πυλοτής καταντά κακόγουστο. -
Συνεργειο αυτοκινητων ,σε γειτονια,εχει ακινητοποιημενα τουλαχιστον 6 αυτοκινητα,παρκαρισμενα κανονικα βεβαια,οπως ολοι οι υπολοιποι
Απλα δεν τα μετακινει,εχουν πινακιδες πανω τα αυτοκινητα,αλλα εχουν πανω τους παρα πολυ βρωμια ,γεγονος που υποδηλωνει οτι εχουν νμα κινηθουν παρα πολυ καιρο
Μαλλον τα εχουν για ανταλλακτικα
Το ερωτημα ειναι αν μπορει καποιος να καταλαμβανει 6 θεσεις ,αριθμος παρα πολυ σημαντικος αν αναλογιστουμε το προβλημα σταθμευσηςΕιναι νομιμο αυτο?
Ως επιχειρηση δεν θα επρεπε να εχει προβλεψει θεσεις για παρκινγκ??Μπορουμε με καταγγελια στην δημοτικη αστυνομια να λυσουμε το θεμα αυτο?
Εχουμε το δικιωμα αυτο? -
Αν έχουν σήματα τελών 2007, 4 ρόδες και πινακίδες, μάλλον δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.
Εκτός από καταγγελία για εγκατάλειψη οχήματος, αλλά κι αν τους κολλήσουν το γνωστό χαρτί για απομάκρυνση εντός ορισμένου χρόνου, οι τύποι μπορούν να το προσβάλλουν με μια απλή αίτηση στην οποία θα λένε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι παρατημένο αλλά απλώς σταθμευμένο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν έχουν σήματα τελών 2007, 4 ρόδες και πινακίδες, μάλλον δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.
Εκτός από καταγγελία για εγκατάλειψη οχήματος, αλλά κι αν τους κολλήσουν το γνωστό χαρτί για απομάκρυνση εντός ορισμένου χρόνου, οι τύποι μπορούν να το προσβάλλουν με μια απλή αίτηση στην οποία θα λένε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι παρατημένο αλλά απλώς σταθμευμένο.τα αυτοκινητα ειναι παρατημενα παρα πολυ καιρο,τουλαχιστον 3 μηνες,απο τοτε που τα παρατηρω εγω,ελειπα το καλοκαιρι και δεν ξερω απο ποτε τα εχουν παρατησει εκει
Τα τζαμια δεν εχουν κανενα ιχνος απο λειτουργεια υαλοκαθαριστηρα,ειναι παντελως βρωμικα σε ολη τους την επιφανεια,τα λαστιχα ειναι ημιφοuσκωμενα
Θα παρατηρησω αν εχουν τελη κυκλοφοριας και ασφαλεια καπου εμφανως κολλημενα
μακαρι να μπορεσουμε να τα διωξουμε,θα ανασανουμε λιγακι απο αποψη σταθμευσης -
δυστυχώς, όπως είπε και ο manosk δεν μπορείς να κάνεις κάτι (όσο αυτός δηλώνει ότι τα αμάξια είναι απλώς σταθμευμένα), μιας και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας-νόμος ή κάτι άλλο που να οριοθετεί για το πόσο συνεχόμενο χρόνο θα σταθμεύεις στο δρόμο.
Με το σηματάκι 2007, ίσως να βγάλεις μια άκρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πάλι θα μπορέσεις να τα απομακρύνεις...Το πολύ-πολύ να τον αναγκάσεις να αγοράσει τα 07 σηματάκια...(το σηματάκι το πληρώνεις για να έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το δρόμο=>κι άρα και για να σταθμεύεις)
Όσο για την ασφάλεια, τη χρειάζεσαι όσο κινείσαι στο δρόμο κι όχι όταν είσαι σταθμευμένος. (κάτι που ισχύει και για τις πινακίδες κυκλοφορίας, όπως λέει και η λέξη ) -
Σήμερα στις 3 στη βάρης κορωπίου εγώ με το colt μου κινούμουν στη δεξιά λωρίδα και πάω να προσπεράσω το προπορευόμενο μου όχημα...
Πίσω αριστερά μου βρισκότανε ένα Navara το οποίο άθελα μου το έκλεισα, δεν είχα δει καλά από το καθρεύτη μου...Συνεχίζω εγώ κανονικά στην αριστερή λωρίδα και βλέπω το Navara να έρχεται από πίσω μου πατημένος, να με προσπερνάει από τα δεξιά και να κοκκαλώνει μπροστά μου ( υπόψιν ήμουνα στην αριστερή λωρίδα με 90-100km/h), με αποτέλεσμα εγώ να μη καταφέρω να φρενάρω και να τον χτυπήσω από πίσω...
Τι να πεις μετά...
Ξέρετε αν μπορεί να γίνει τπτ έτσι ώστε να βρω το δίκιο μου?Το χειρότερο που σκέφτομαι είναι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί έτσι και από πίσω μου ήτανε κάποιος άλλος και με χτυπούσε... υπάρχει και μία πιθανότητα εγώ να μην ήμουνα εδώ να τα γράφω αυτά...
Πάω να προσπαθήσω να ηρεμήσω. -
Zώο ο τυπάς στου Ψυρρή που ενώ πάρκαρε μετα από μας (το θυμάμαι γιατί οταν παρκάραμε ήταν πίσω μας ένα focus st πορτοκαλί, και το συζητάγαμε) στην πισω ακριβώς θέση, την ωρα που φευγαμε (έφευγε κι αυτός) μας την είπε κιόλας γιατι... τον κολλήσαμε και πως θα ξεπαρκάρει τωρα;
Εχει πρόβλημα ο κόσμος τελικά και ψάχνεται για καβγά, αυτό καταλαβαίνω. Φυσικά επειδή ήταν Σάββατο βράδυ, και παρόλο που δεν είχαμε πάει με το δικό μου αυτοκίνητο,δεν ήθελα να του χαλάσω τη διάθεση και... του απάντησα κατάλληλα και στο ύφος που έψαχνε (το 'ακου να σου πω γλυκέ μου, αμα δεν μπορείς να ξεπαρκάρεις να σου δωσουμε 10
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
ακου να σου πω γλυκέ μου -
Kid εσενα θα σου ελεγε ακου να σου πω γλυκια μου μην στεναχωριεσαι!
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]