Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συγνώμη, αλλά το να βάλει κάποιος ΙΔΙΩΤΙΚΗ πινακίδα, δεν υποχρεώνει κανένα όργανο της τροχαίας να κόψει κλήση. Τότε να κοτσάρω κι εγώ στην είσοδο της πολυκατοικίας μου ένα 'P' και να απαιτώ να κόβεται κλήση σε οποιονδήποτε σταθμεύει μπροστά της.
Επίσης, 'δικαστικά' δεν είναι βέβαιο ότι πρέπει να φτάσει κάποιος, αφού η τροχαία υποχρεούται να ελέγξει τη νομιμότητα των ενεργειών της κατόπιν ένστασης πολίτη. Σε περιπτώσεις που η παράνομη έκδοση διοικητικής πράξης (κλήση) είναι αυταπόδεικτη (γιατί δεν υπάρχει άδεια για τις αυτοσχέδιες εισόδους πάρκινγκ), η κλήση πρέπει να σβηστεί.
Γι'αυτό και στις 'original' καινούριες πινακίδες 'απαγορεύεται η στάθμευση - πάρκινγκ' από κάτω γράφουν αριθμό απόφασης.
Να το δούμε όμως και από την άλλη πλευρά:
Στη δική μας πολυκατοικία, με αρκετά μεγάλη φάτσα, έχουμε 'κλέψει' μιάμιση μόνο θέση πάρκινγκ στο δρόμο για την έξοδο των οχημάτων από το υπόγειο γκαράζ (με 18 θέσεις για αυτοκίνητα). Όταν φωνάξαμε αστυνομία να μετακινήσει το παρκαρισμένο μαλάκα που μας είχε κλείσει, να τον γράψει, (να του ξυλώσει πινακίδες κλτ και ό,τι άλλο μπορεί τέλοσπάντων), μας ζήτησε πρώτα-πρώτα το χαρτί με τον αριθμό απόφασης ότι δικαιούμαστε να βάλουμε πινακίδες 'απαγορεύεται η στάθμευση'.(άμα θέλουν οι μπάτσοι πάντως μπορούν...απλά πολλές φορές δεν ασχολούνται.γιατί?βαριούνται?) Τέλοσπάντων, δείξαμε το χαρτί στον αστυνομικό, του έκοψε κλήση, αλλά μας είπε ότι δεν υπάρχουν οχήματα διαθέσιμα για να μετακινήσουν τον παρκαρισμένο. Άρα εμείς μείναμε με 18 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα κι αυτός χαρωπός-χαρωπός έκανε τις βόλτες του...
Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσο δίκιο κι αν νομίζουμε ότι έχουμε, ορισμένες φορές δεν βρίσκεις άκρη κι άλλες πρέπει να είμαστε πολύ συγκρατημένοι, είτε είμαστε από τη μεριά του αδικημένου ('μα εδώ η πινακίδα είναι παράνομα τοποθετημένη') είτε από την μεριά του αμυνόμενου ('μα εδώ είναι παρκινγκ και όπως πάρκαρες, εγκλώβισες 18 αμάξια μέσα' ή 'κ.Αστυφύλακα, πώς θα βγάλω εγώ τώρα το αμάξι μου, έτσι όπως πάρκαρε, αν δεν έρθετε να τον μετακινήσετε?')
Στην 1η περίπτωση σώζεσαι μόνο με δικαστήρια, τρεξίματα με καταθέσεις κτλ... και ποιός δίνει λεφτά σε δικηγόρο, σπατάλη προσωπικού χρόνου για να κερδίσουν γενικά όλοι στη γειτονιά (και γύρω τετράγωνα) μια επιπλέον θέση στάθμευσης? (εγώ ας πούμε δε θα το έκανα, εκτός κι αν και ο 'άλλος' ήταν πολύ προκλητικός.)
Στη 2η περίπτωση ή είσαι θρασύς και ζητάς από τυπά (πχ φίλο) με δυνατό τζιπ να τραβήξει τον μαλάκα στο δρόμο, ή αρχίζεις και του παίρνεις βαλβίδες κι από τα 4 λάστιχα, υαλοκαθαριστήρες, τάπες από τις ζάντες και ό,τι άλλο μπορείς να βγάλεις (αναλώσιμο) χωρίς να κάνεις ζημιά για να βγάλεις το άχτι σου...
Δεν λέω ότι είμαι περήφανος, αλλά το έχω κάνει 2 φορές ως τώρα, γιατί κάποιοι τύποι δε βάζουν μυαλό όταν τους γράφουν 2 και 3 φορές κολλητά, κάθε μέρα...Τουλάχιστον έβγαλα το άχτι μου (δεν τα κράτησα προφανώς.Τα πέταξα στον κοντυνότερο κάδο.)
Μπορεί να πείτε ότι τα μέτρα μου είναι σχετικά ακραία κτλ, αλλά μετά από αυτά, ο τύπος δεν το ξανάβαλε καν κοντά στην γκαραζόπορτα.Τουλάχιστον σταμάτησε να μας κλείνει.Έβαλε τουλάχιστον μυαλό.