-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Επιπλέον μια λεπτομέρεια αναφορικά με το νερό στους υαλοκαθαριστήρες.....προσωπικά βάζω νερό βρύσης και δεν ξέρω αν είναι σωστό (κάποιος είπε ότι τα άλατα μπορούν να βουλώσουν τα σωληνάκια)
Ευχαριστώ για το χρόνο σαςΚαλά είπε. Μπορούν να βουλώσουν ιδίως οι πιτσιλίθρες. Να βάζεις απιονισμένο νερό πουλάνε τα σουπερμαρκετ ειναι φθηνό. Και αν θες βάζε και λίγο ειδικό πρόσθετο καθαρισμού/αντιψηκτικό το χειμώνα μέσα. Εγώ βάζω της sonax.
Καλά ρε παιδιά δεν έχει κανείς στην περιοχή που μένει θερμοκρασίες υπό το μηδέν τουλάχιστον κάποιες μέρες του χειμώνα;...δεν έχετε πάει το αμάξι σας σε τέτοιες συνθήκες;Βουνά,χιονοδρομικά κτλ;Το αντιψυκτικό είναι απαραίτητο και το απιονισμένο είναι εκ των ων ουκ άνευ!!!
-
Οκ παιδιά μη βαράτε τον άσχετο....άλλωστε τον Απρίλιο πήρα το δίπλωμα και το Μάιο το όχημα.....οπότε.....
Παρόλα αυτά μια χαρά τα πάω στο χάος της Αθήνας.
Για τους υαλοκαθαριστήρες το είχα ψιλιαστεί αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μου στο αντιψυκτικό....φαντάζομαι είναι και αυτό στα σούπερ......στα μεγάλα τουλάχιστον.....Στα θέμα της αλλαγής λαδιών τι προτείνετε?
-
Καλά χιλιόμετρα να έχεις
Ναι στο καρφούρ νομίζω πως έχει. Και στο πράκτικερ σίγουρα
Στο δικό μου βάζω πρόσθετο και το καλοκαίρι απλό όμως χωρίς αντιψυκτικό. -
Ο χρήστης dimitrish81 έγραψε:
Οκ παιδιά μη βαράτε τον άσχετο....άλλωστε τον Απρίλιο πήρα το δίπλωμα και το Μάιο το όχημα.....οπότε.....
Παρόλα αυτά μια χαρά τα πάω στο χάος της Αθήνας.
Για τους υαλοκαθαριστήρες το είχα ψιλιαστεί αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μου στο αντιψυκτικό....φαντάζομαι είναι και αυτό στα σούπερ......στα μεγάλα τουλάχιστον.....Στα θέμα της αλλαγής λαδιών τι προτείνετε?
ok sorry...να ξέρεις επίσης ότι οι υαλοκαθαριστήρες πολλές φορές δεν καθαρίζουν καλά το τζάμι εξαιτίας του γεγονότος ότι φθείρονται λόγω των υψηλ'ων θερμοκρασιών το καλοκαίρι...
Καλοτάξιδος και καλορίζικο το αμάξι... -
Όσον αφορά το θέμα αλλαγής λαδιών να κάνεις ό,τι λέει ο κατασκευαστής και όχι ο καθένας...κάθε κινητήρας είναι διαφορετικός και θέλει διαφορετική αντιμετώπιση...κάνε στα 10000 και βάλε αυτά που συστήνει ο κατασκευαστής...
-
Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά.
Αναφορικά με το θέμα των λαδιών σε πολλούς γνωστούς υπάρχει η αντίληψη της αλλαγής στα πρώτα 2000-2500 χιλιόμετρα καθώς όπως λένε μαζί με τα λάδια αποβάλλονται τα γρέζια του κινητήρα τα οποία αν παραμείνουν προκαλούν φθορές....
Αυτό απο τα λίγα που ξέρω συνέβαινε στους άδούλευτους κινητήρες του παρελθόντος και όχι στους σημερινούς.......
Πάντως πολλοί λένε ότι πρέπει να τα αλλάξω...προσωπικά σήμερα έκατσα να μελετήσω λίγο το manual συντήρησης το οποίο κατέβασα απο site της mazda γιατί βαριόμουν να πάω αμάξι......και είδα όσα σας ανέφερα.
Ένα τραγικό λάθος που έκανα μέχρι τωρα ήταν ότι δεν περίμενα στην εκίννηση να σβήσουν τα λαμπάκια ετοιμότητας αλλα ''πυροδοτούσα'' κατευθείαν.......(η βλακεία πάει σύννεφο)
Αναφορικά με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία έχετε κάποια πρόταση?( Νότια Προάστεια) -
Μιας και σε βλέπω και σένα δικό μας εφόσον έχεις όρεξη πάνε στο θέμα 'Στρώσιμο νέου αυτοκινήτου' και στο 'Περί λιπαντικών' στην ενότητα Τεχικά θέματα - βελτιώσεις και θα δεις πολλά ωραία posts.
-
Ο χρήστης dimitrish81 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά.
Αναφορικά με το θέμα των λαδιών σε πολλούς γνωστούς υπάρχει η αντίληψη της αλλαγής στα πρώτα 2000-2500 χιλιόμετρα καθώς όπως λένε μαζί με τα λάδια αποβάλλονται τα γρέζια του κινητήρα τα οποία αν παραμείνουν προκαλούν φθορές....
Αυτό απο τα λίγα που ξέρω συνέβαινε στους άδούλευτους κινητήρες του παρελθόντος και όχι στους σημερινούς.......
Πάντως πολλοί λένε ότι πρέπει να τα αλλάξω...προσωπικά σήμερα έκατσα να μελετήσω λίγο το manual συντήρησης το οποίο κατέβασα απο site της mazda γιατί βαριόμουν να πάω αμάξι......και είδα όσα σας ανέφερα.
Ένα τραγικό λάθος που έκανα μέχρι τωρα ήταν ότι δεν περίμενα στην εκίννηση να σβήσουν τα λαμπάκια ετοιμότητας αλλα ''πυροδοτούσα'' κατευθείαν.......(η βλακεία πάει σύννεφο)
Αναφορικά με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία έχετε κάποια πρόταση?( Νότια Προάστεια)Manual συντήρησης; Για δώσε μας τα φώτα σου!
(αυτό με τα λαμπάκια το έχω υιοθετήσει και από άλλα αυτοκίνητα και μάλλον είναι πολύ καλό...) -
Καλό είναι να περιμένουμε λίγο μόλις γυρίσουμε το διακόπτη. Αν παρατηρήσετε συνήθως ακούγεται και ο θόρυβος της αντλίας που στέλνει καύσιμο. ΠΙθανώς η ecu να σταθμίζει και άλλους παράγοντες θερμοκρασία αέρα λχ, για το σωστό μίγμα κατά την εκκίνηση.
-
αν θές πάντως φίλε πληροφορίες για τα λάδια και τα λοιπά για το mz2 πέρνα μια βόλτα απ Εδώ.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Καλά ρε παιδιά δεν έχει κανείς στην περιοχή που μένει θερμοκρασίες υπό το μηδέν τουλάχιστον κάποιες μέρες του χειμώνα;...δεν έχετε πάει το αμάξι σας σε τέτοιες συνθήκες;Βουνά,χιονοδρομικά κτλ;Το αντιψυκτικό είναι απαραίτητο και το απιονισμένο είναι εκ των ων ουκ άνευ!!!
δεν έχω βάλει ποτέ απιονισμένο νερό, ούτε αντιψυκτικό στους υαλοκαθαριστήρες. Μένω νότια. Δεν έχουν βουλώσει ποτέ 10 χρόνια τώρα στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιώ.
-
Στο θέμα νερού υαλοκαθαριστήρων το θέμα επιλύθει.
Πήρα απο carrefour ένα μείγμα αντιπηκτικού-καθαριστικού- απιονισμένου έτοιμο προς χρήση χωρίς προσμίξεις.
Συσκευασία 4 lt και τιμή 5,90 (μάρκα GM κάτι απο ότι θυμάμαι...) αντοχή μέχρι -20 C.
Ταξίδια προς βόρεια Ελλάδα πολύ πιθανά εντός χειμώνος, οπότε μέγιστη δυνατή προετοιμασία επιθυμητή.Αναφορικά με το manul σέρβις και **όχι συντήρησης **όπως κακώς έγραψα μπορείται να το κατεβάσετε αν βαριέσται να τρέχεται στο όχημα για την όποια απορία έχετε:
-
Ο χρήστης AN7 OverClocker έγραψε:
αν θές πάντως φίλε πληροφορίες για τα λάδια και τα λοιπά για το mz2 πέρνα μια βόλτα απ Εδώ.ΑN7 ευχαριστώ αν και έχω ήδη απο χθες γίνει μέλος εκεί και έχω διαβάσει τα πρώτα πόστ με την ανάλυση η οποία ήταν διαφωτιστική ειδικά για έναν άσχετο σαν και εμένα.
Απο εξουσιοδοτημένα συνεργεία και τιμές έχει κανείς κάποιο να προτίνει ή ακόμη καλύτερα κάποιο να απορρίψει προειδοποιόντας και τους άλλους?
-
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Mazda 2; Αφορά και την Ελλάδα; Έχει κάποιος συγκεκριμένη πληροφόρηση; Ας μας απαντήσει υπεύθυνα η αντιπροσωπεία...
-
Απ όσο ξέρω μόνο το mazda 2 sedan που προορίζεται μόνο για την κινέζικη αγορά κατασκευάζεται εκεί.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Mazda 2; Αφορά και την Ελλάδα; Έχει κάποιος συγκεκριμένη πληροφόρηση; Ας μας απαντήσει υπεύθυνα η αντιπροσωπεία...Πάντως το δικό μου, παραγωγή Μάρτιος 2008 είναι από τη Χιροσίμα, Ιαπωνίας
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Mazda 2; Αφορά και την Ελλάδα; Έχει κάποιος συγκεκριμένη πληροφόρηση; Ας μας απαντήσει υπεύθυνα η αντιπροσωπεία...
Πάντως το δικό μου, παραγωγή Μάρτιος 2008 είναι από τη Χιροσίμα, Ιαπωνίας
πως το ξερεις?
-
Μου είπαν (δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια) ότι τα Γιαπωνέζικα έχουν μια συγκεκριμένη μάρκα ανταλλακτικών (την οποία ξεχνώ τώρα) όπως δυναμό καλωδιώσεις κτλ, τα οποία όντως υπάρχουν στο αυτοκίνητο.
-
Αυτόν που στο είπε απλά βάρατον στο κεφάλι με μια βαριά.Απ τις μεγαλύτερες μπούρδες.
Όποια αυτοκίνητα φεύγουν από ιαπωνία το VIN τους ξεκινάει από JM.
-
Ο χρήστης AN7 OverClocker έγραψε:
Αυτόν που στο είπε απλά βάρατον στο κεφάλι με μια βαριά.Απ τις μεγαλύτερες μπούρδες.Όποια αυτοκίνητα φεύγουν από ιαπωνία το VIN τους ξεκινάει από JM.
Τα Ιαπωνέζικα honda Jazz πως τα ξεχωρίζουμε?
Mazda 2 2007