-
@andya3 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Κάποιες σκέψεις θα σου πω, γιατί προφανώς μάγος δεν είμαι.
Το αυτοκίνητό σου παρουσιάζει χαρακτηριστικά συμπτώματα misfire. Αλλά έρχεται το διαγνωστικό και λέει όχι, όλα μια χαρά. Οπότε δεν τολμώ κι εγώ να πω άλλα επί του θέματος.
Δεν ξέρω σε τι συνεργείο πήγες, αλλά επειδή τα σωστά και ενημερωμένα διαγνωστικά της vw είναι πολύ ακριβά, πήγαινε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο vag τώρα που είσαι Αθήνα να το ελέγξουν ξανά. Συνήθως το κάνουν δωρεάν αν σε ανησυχεί αυτό. Και φυσικά να συζητήσεις και το πρόβλημά σου, τα ξέρουν αυτά τα μοτέρ.
Αν συνεχίσει να μη δείχνει misfire, τότε πιθανότατα είναι κάποιο πρόβλημα που το έχεις πιάσει στην αρχή του, οπότε αν δεν σου πούνε οι ειδικοί καμιά καλύτερη ιδέα, απλά το αφήνεις να χειροτερέψει και το ξαναβλέπεις όταν έρθει η ώρα.
Παίζει και η αντλία βενζίνης που έγραψε ο συμφουρίτης παραπάνω. Μου έλεγε γνωστός με golf που μένει επίσης σε νησί, ότι έχει αλλάξει αντλία βενζίνης 3 φορές.
Δεν αρέσει φαίνεται στις αντλίες ο θαλασσινός αέρας...2 διαφορετικά συνεργεία δεν έβγαζαν μισφιρε καθώς επίσης και της αντιπροσωπείας ΣΕΑΤ στο νέο Ηράκλειο όταν το αγόρασα πέρσυ Φεβρουαρίο ( οι ήχοι ξεκίνησαν Μάρτη περίπου) οπότε η το πήρα με "πρόβλημα" η δημιουργήθηκε μετά με τις κατουρημενες βενζίνες.
Δεν με νοιάζει να είναι αντλία, μην πάω για αλλαγή η επισκευή μηχανής με ναιζει κα ι πληρωνω 2000€ η 1000€ και μετά έχω αλλά θέματα που ανοίχτηκε... Αυτό με φοβίζει...
-
Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ. Το χειρότερο σενάριο στην περίπτωσή σου είναι να μην πατάνε καλά κάποιες βαλβίδες εισαγωγής, ή να έχουν στραβώσει οι οδηγοί τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει επισκευή κυλινδροκεφαλής με κόστος χοντρικά 700-800€. Μετά όμως θα έχεις μοτέρ για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα.
Ξαναλέω, το χειρότερο... -
Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ. Το χειρότερο σενάριο στην περίπτωσή σου είναι να μην πατάνε καλά κάποιες βαλβίδες εισαγωγής, ή να έχουν στραβώσει οι οδηγοί τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει επισκευή κυλινδροκεφαλής με κόστος χοντρικά 700-800€. Μετά όμως θα έχεις μοτέρ για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα.
Ξαναλέω, το χειρότερο...Ας είναι αυτό.. γιατί κάποιοι ανανδροι μάστορες να το πω έτσι έλεγαν άστο έτσι δεν έχει τίποτα το αμάξι, θα πάω να τους πω δες τα τώρα τι έγινε ζημιά τόσων ευρώ πάλι καλά που μου έκοψε να το ψάξω καλά το θέμα!
Αύριο αναμένω να δούμε έναν μεταχειρισμένο αυθεντικό αισθητήρα Λ πο.πιστευει κ μηχανικός ότι ίσως αυτό φταίει.... Αν κι αλλάχτηκε πριν 7000 χλμ περίπου από μασισιος σε ngk ΕΚΤΌΣ και εάν δεν μου έβαλαν αυθεντικό ngk γιατί τον άλλαξε ο μαντράς όταν του είπε πριν το πάρω το αμάξι άλλαξε τον , και μου έδωσε τον παλιό Λ απόδειξη και κουτί ngk... -
Μακάρι να φταίει ο λ και να το λύσεις το θέμα. Αν και ο ngk είναι πολύ καλός, αν όντως τον είχε βάλει ο μαντράς δύσκολο να φταίει αυτός.
-
Μακάρι να φταίει ο λ και να το λύσεις το θέμα. Αν και ο ngk είναι πολύ καλός, αν όντως τον είχε βάλει ο μαντράς δύσκολο να φταίει αυτός.
Ναι τον έβαλε ο μηχανικός του , του απαίτησα να κατεβάσει τιμή η να αλλάξει λάμδα γιατί έβγαζε τσεκ το οποίο το είχε σβήσει μάλιστα το τσεκ και φάνηκε στην αντιπροσωπεία με το διαγνωστικό τους παρακαλώ.
Έχετε το νου σας...
Μακάρι ναι να είναι λάμδα να ξεμπερδευω έχω αγχωθει άπειρα με το αμάξι μου... -
Φίλε μην αγχώνεσαι τόσο πολύ. Ούτε τον εαυτό μας δεν ψάχνουμε τόσο αρκετές φορές. Οι μηχανές διορθώνονται και μπορεί να είναι πολύ απλές και οικονομικές οι λύσεις απλά να είναι λίγο σπαζοκεφαλιες. Οπότε και οι μηχανικοί αποκλείουν διάφορα μέχρι να φτάσουν στη πηγή του προβληματος.
-
@otokomae said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Φίλε μην αγχώνεσαι τόσο πολύ. Ούτε τον εαυτό μας δεν ψάχνουμε τόσο αρκετές φορές. Οι μηχανές διορθώνονται και μπορεί να είναι πολύ απλές και οικονομικές οι λύσεις απλά να είναι λίγο σπαζοκεφαλιες. Οπότε και οι μηχανικοί αποκλείουν διάφορα μέχρι να φτάσουν στη πηγή του προβληματος.
Να στε καλα ρε παιδία για τις απαντήσεις σας.
Κάπως καθησυχαζομαι...Η 13 πίεση σε όλους τους κύλινδρους που μου είπε είναι εντάξει λέτε ? 10:5 γράφει νομίζω για το ΣΕΑΤ μου.. που νομίζω σημάνει 10 αν δεν κάνω λαθος, έχω παραπάνω δηλαδη?
-
130psi φαίνεται να είναι καλή η κομπρεσιον. Δεν ξέρω πόσο πρέπει να έχει το συγκεκριμένο μοτέρ αλλά κάπου εκεί θα είναι.
-
@otokomae said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
130psi φαίνεται να είναι καλή η κομπρεσιον. Δεν ξέρω πόσο πρέπει να έχει το συγκεκριμένο μοτέρ αλλά κάπου εκεί θα είναι.
Καλημέρα. 13 μου είπε οχι 130 αν δεν κάνω λάθος.
-
Μήπως εννοούσε τη δική του πίεση που είναι πρώτο στάδιο υπέρτασης; Χαχαχααχ!!!!
-
Αν το 13 είναι bar, καλά είναι μάλλον.
This is what I can find:
Compression pressures:
New: 10…15 bar.
Wear limit: 7 bar.
Maximum permissible difference between all cylinders: 3 bar -
@vagnar said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
This is what I can find:
Compression pressures:
Maximum permissible difference between all cylinders: 3 barΚαλό είναι το 13, αλλά δεν έχει τόση σημασία ως απόλυτο νούμερο. Συγκριτικά το κοιτάς, τι διαφορές υπάρχουν στην πίεση μεταξύ των κυλίνδρων.
Η μέγιστη διαφορά 3 bar που αναγράφεται παρά πάνω είναι πολύ μεγάλη. Και 2 bar να είναι η διαφορά θα τρέμει όλο το αυτοκίνητο. -
This is what I can find:
Compression pressures:
Maximum permissible difference between all cylinders: 3 barΚαλό είναι το 13, αλλά δεν έχει τόση σημασία ως απόλυτο νούμερο. Συγκριτικά το κοιτάς, τι διαφορές υπάρχουν στην πίεση μεταξύ των κυλίνδρων.
Η μέγιστη διαφορά 3 bar που αναγράφεται παρά πάνω είναι πολύ μεγάλη. Και 2 bar να είναι η διαφορά θα τρέμει όλο το αυτοκίνητο.@andya3 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
This is what I can find:
Compression pressures:
Η μέγιστη διαφορά 3 bar που αναγράφεται παρά πάνω είναι πολύ μεγάλη. Και 2 bar να είναι η διαφορά θα τρέμει όλο το αυτοκίνητο.Αυτός είπε 13 οπότε είμαστε κομπλέ θεωρώ αλλιώς θα το έλεγε γιατί τα ψάχνει καλά αυτά
-
Καλημέρα, απορρίπτουμε και τον λάμδα, οπότε μένει να καθαρίσουμε μπεκ ένα 20€ το ένα και πίεση βενζίνης αντλίας....
-
Ο μηχανικός το πάει μεθοδικά και με υπομονή, φαίνεται να είναι σε καλά χέρια το αυτοκίνητό σου.
Όπως και στην περίπτωση του λ, θα ρισκάρω λέγοντας πως δεν φταίνε τα μπεκ, γιατί το διαγνωστικό θα έδειχνε αμέσως διακοπές καύσης σε κάποιον κύλινδρο. Ένα καθαρισματάκι πάντως πολύ καλό θα είναι, θα το σύστηνα σε όλους όσους έχει πολλά χιλιόμετρα το αυτοκίνητό τους. -
Ο μηχανικός το πάει μεθοδικά και με υπομονή, φαίνεται να είναι σε καλά χέρια το αυτοκίνητό σου.
Όπως και στην περίπτωση του λ, θα ρισκάρω λέγοντας πως δεν φταίνε τα μπεκ, γιατί το διαγνωστικό θα έδειχνε αμέσως διακοπές καύσης σε κάποιον κύλινδρο. Ένα καθαρισματάκι πάντως πολύ καλό θα είναι, θα το σύστηνα σε όλους όσους έχει πολλά χιλιόμετρα το αυτοκίνητό τους.Καλησπέρα και πάλι, ο Λ δεν φταίει τελικά δοκιμασαμε Αλλων... Θα κάνω καθαρισμό μπεκ περίπου 80€ για όλα μαζί αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρος ότι θα εξαφανίστει το κομπιασα και τα πυρακια.. χλωμό το κόβουμε. Μετά μου είπε για αισθητήρα κρούσης αλλιώς..... Επισκευή μηχανής..... Αλλαγή φλατζας, καθαρισμός βαλβίδων γιατί μπορεί να μην πατάνε καλά λέει στις έδρες..... Είμαι στο κλάμα .. λέει επισκευή κάνα 500+ σίγουρα... Μετά θα έχω αλλά θέματα σκέφτομαι αν ανοιχτεί το καπάκι έχω ακούσει πολλά... Κανείς δεν ξέρει από τι μπορεί να προκλήθηκε αυτό...... Τι να κάνω....
-
ΑΛΛΑ μου λέει χάνει λάδι? Δεν χάνει του είπα, άλλαξα πριν κάνα 3-4 χλμ λάδια πάλι σε 10-40 καστρολ λίγο πριν την ώρα τους δεν έχει πέσει η στάθμη θα τα ξανά δω και το πρωί που θα ζεσταθεί το αμάξι, το λέει εάν δεν καις λάδι δεν είναι οι βαλβίδες... Ίσως ελάχιστο χάνω του τύπου όσο ένα ρύζι σε πάχος και πολύ λέω παιδιά ..
-
Περίμενε να δεις τι θα δείξει ο έλεγχος της αντλίας, επίσης αν δεν το έχει κάνει ήδη συζητήστε καθαρισμό και εκμάθηση πεταλούδας.
Αν φτάσεις στο σημείο να σου προταθεί άνοιγμα μοτέρ και επισκευή κυλινδροκεφαλής για τις βαλβίδες, πάρε και 2η γνώμη και οικονομική προσφορά από άλλο συνεργείο πριν προχωρήσεις.
-
Περίμενε να δεις τι θα δείξει ο έλεγχος της αντλίας, επίσης αν δεν το έχει κάνει ήδη συζητήστε καθαρισμό και εκμάθηση πεταλούδας.
Αν φτάσεις στο σημείο να σου προταθεί άνοιγμα μοτέρ και επισκευή κυλινδροκεφαλής για τις βαλβίδες, πάρε και 2η γνώμη και οικονομική προσφορά από άλλο συνεργείο πριν προχωρήσεις.
Αποκλείστηκε η αντλία 100%.
Μένουν τα μπεκ όπου θεωρεί πως δεν φταινε στα πυρακια.... Ο Θεός βοηθός -
Η ίδια η αντλία μπορεί να αποκλείστηκε. Ο ρυθμιστής πίεσης όμως; Τον βγάλατε;
πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;