-
This post is deleted! -
Το πιο ωραιο ηταν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ιδιόκτητων της σειράς 1, δεν γνώριζε ότι ήταν πισωκινητη... Τόσο καιρό νόμιζαν οδηγούσαν μπροσθιοκινητο.
Και εκεί κολλάει το επιχείρημα πως δεν πρέπει να μετρουμε τις πωλήσεις ως δείγμα ανωτερότητας ενός αυτοκινήτου.
Η μεγάλη μάζα των αγοραστών κυριολεκτικά δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα, πόσο μάλλον με τις δικές τους επιλογές ως μια μάζα πελατών, να ορίσουν την συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν το αυτοκινητο και το ψάχνουν πολύ παραπάνω.
Μερικοί δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό το πράγμα. Ή μάλλον το χρησιμοποιούν ως εργαλείο..... Επιχειρηματων
-
Αν δεν κάνω λάθος σε μετάφραση Γαλλικών στα Αγγλικά εχει πολλαπλών συνδέσμων και οχι ημιάκαμπτο,διορθώστε με αν κάνω λάθος γιατι με την ορολογία δεν τα παω καλά.
Semi-independent wheels - Multi-link axle, hydraulic shock absorbers, pressurized
-
99,9% θα μιλάνε για το GT hybrid. Σιγά μην βάλουν οι Γάλλοι πολλαπλούς στα βενζίνης/diesel. Μετά για να πάρεις τις οθόνες και τα παπατζίδικα εφέ θα κοστίζει πολλά. Βασικά υπάρχει αυτό πλέον. Λέγεται DS4. Όποιος θέλει premium feeling + ml απλά αγοράζει DS4.
-
Δεν είναι το Golf!
Το νέο 308 είναι. Η πρώτη φωτογραφία είναι η προηγούμενη γενιά του 308!!!!
Φοβερό χρώμα!
Βασικά η σιλουέτα του, μετά το ξεχείλωμα της από την προηγούμενη γενιά, θυμίζει πάρα πολύ bmw σειρά 1. Ιδιαιτερα την προηγούμενη την πισωκινητη. Το ίδιο και το μεγάλο τούνελ στο κέντρο στο εσωτερικό.
Δηλαδη αν το κρίνουμε αυστηρά τι έκαναν;
Χρησιμοποίησαν την σιλουέτα ενός σεξυ πισωκινητου σχήματος, όπως μακρύ καπό, μεγάλο εσωτερικό τούνελ, τρίτη κολώνα κτλ αλλα δεν παρέχουν πίσω κίνηση και ανεξάρτητη ανάρτηση...
Χμμμμ
-
-
Το πιο ωραιο ηταν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ιδιόκτητων της σειράς 1, δεν γνώριζε ότι ήταν πισωκινητη... Τόσο καιρό νόμιζαν οδηγούσαν μπροσθιοκινητο.
Υποτιθεται εκανε μια ερευνα η εταιρεια και εβγαλε αυτο αλλα μαλλον ειναι στημενη ερευνα για να δικαιολογησει την επιλογη της. Θεωρω οτι ακομα και γυναικες κατοχοι γνωριζουν οτι ειναι πισωκινητο το αμαξι.
Τουλαχιστον απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου το 1983 δεν γνωριζω κανενα κατοχο BMW που να μου ειπε οτι το αμαξι ειχε την κινηση εμπρος.
-
Δεν είναι το Golf!
Το νέο 308 είναι. Η πρώτη φωτογραφία είναι η προηγούμενη γενιά του 308!!!!
Φοβερό χρώμα!
Βασικά η σιλουέτα του, μετά το ξεχείλωμα της από την προηγούμενη γενιά, θυμίζει πάρα πολύ bmw σειρά 1. Ιδιαιτερα την προηγούμενη την πισωκινητη. Το ίδιο και το μεγάλο τούνελ στο κέντρο στο εσωτερικό.
Δηλαδη αν το κρίνουμε αυστηρά τι έκαναν;
Χρησιμοποίησαν την σιλουέτα ενός σεξυ πισωκινητου σχήματος, όπως μακρύ καπό, μεγάλο εσωτερικό τούνελ, τρίτη κολώνα κτλ αλλα δεν παρέχουν πίσω κίνηση και ανεξάρτητη ανάρτηση...
Χμμμμ
Υπαρχουν μερικες ομοιοτητες γιατι πεφτει πολυ αντιγραφη μεταξυ των εταιρειων και επισης λαβε υποψην οτι προφυλακτηρες καθρεφτες και αλλα πραγματα τα σχεδιαζουν πολλες φορες προμηθευτες και οχι η ιδια η εταιρεια. Πολυ συχνα δυο αμαξια εχουν κομματια ιδια απο την ιδιο προμηθευτη οποτε ειναι ακριβως τα ιδια σε εκεινο το σημειο.
Εκει που ειναι η βασικη διαφορα, η αποσταση των μπροστινων τροχων απο την μπροστινη πορτα εκει βλεπεις την αισθητη διαφορα μεταξυ των δυο σχεδιων.
-
Δείτε εδώ ομορφιά. Και ιδιαίτερο χρώμα. Δύο τα τινά. Πρώτον να έχει αυξημένο μεταξόνιο στα 2,70m και δεύτερον ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ Συγγελίδη πως θα το εισάγεις.
Τουλάχιστον αν είναι να φάμε στη μάπα την γαλλική λόξα, τον ημιακαμπτο και το touch sensitive εσωτερικό παντού (πφφφ) να υπάρχει διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις με όλους τους κινητήρες. Όχι μόνο σαν ταξί στην Ρουμανία ήτοι diesel low spec M/T όπως το παρόν μοντέλο...
-
ΠΑ-ΝΕ-ΜΟΡ-ΦΟ...!!!!
Φάτε μάτια ψάρια το νέο SW της Peugeot. Πιστεύω έχει δυναμική να κόψει λίγο από τα SUV και να πάρει πωλήσεις, ειδικά απ' όσους δεν θέλουν ψηλό αυτοκίνητο. Μακάρι να έχει και τον 1.6Τ 180hp..
-
Είμαι 99% σίγουρος ότι τον 1,6Τ 180ps τον έχουν κόψει οριστικά απ' παντού όπως και τον 2,0Τ Diesel. Στην θέση τους λογικά θα παίζει μόνο GT Hybrid.
Βασικά το SW είναι να κάνεις χιλιόμετρα να μην έχεις το άγχος της αναγέννησης να το πάρεις 1,5Τ blueHDI EAT8 τουλάχιστον Allure+ να γουστάρεις roadtrips και ποιος τα γ@μ@@ τα SUVS....
-
Οκ δυστυχώς το μεταξόνιο του SW MK III είναι ίδιο ακριβώς με του hatchback το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το MK II. Το ανωτέρω POV commentary εμπεριέχει και οδηγικό συγκριτικό 308 MKIII SW GT pack Hybrid EAT8 vs MK III SW 1,2T Allure EAT8 vs Leon 1,5T eTSI vs 308 ΜΚ ΙΙ 1,2Τ EAT8! Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από τις συγκρίσεις.
Επί προσωπικού με ξενέρωσε το γεγονός του μεταξονιου στο SW αλλά αρχίζω να καταλαβαίνω ότι ειδικά με τα 600+L σε αυτό έχουν επέλθει αρκετές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς έτσι ώστε να αρκεί μια συνειδητοποίηση του τι αγοράζεις για να πεις ότι σε καλύπτει το πακέτο του MK III.
Καλή επιλογή έναντι του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού εν αναμονή δύο κορυφαίων αντιπάλων εντός 2022 (Focus f/l & Civic XI). Φυσικά επειδή είμαστε κάτοικοι μπανανίας πολλά θα εξαρτηθούν θεωρώ από το πώς θα εισαχθούν το καθε ένα από αυτά. Θα έρθει το Focus μόνο 1.0Τ mh ή και 1,5Τ (και στο sw); Θα έρθει το Civic XI με μηχανικό κιβώτιο ή μόνο με CVT; Θα έρθει το Civic XI αποκλειστικά Hybrid στην Ευρώπη σαν το HRV; Θα εισαχθεί εξαρχής το 308 με όλες τις εξοπλιστικές εκδόσεις ή πάλι με ταβάνι Allure (το SW); Πολλά τα ερωτήματα και επιρρεπείς στα λάθη οι Έλληνες εισαγωγείς. Υπομονή, υπομονή και πίστη....
-
Saba, ο Τόμας έχει πόδια σχεδόν διμέτρου μεσογειακου. Για παράδειγμα στην Κουλα που έχει τεράστιους χωρους είχε τα πόδια του όπως στου 308,οποτε θέλω να πιστεύω πως θα έχει χωρους.
Απο σχεδίαση σκίζει το αυτοκινητο. Όπως λες, και αν μάλιστα ταξιδευεις μονι σε αυτοκίνητο δρόμους δεν έχει νόημα το suv.
-
Saba, ο Τόμας έχει πόδια σχεδόν διμέτρου μεσογειακου. Για παράδειγμα στην Κουλα που έχει τεράστιους χωρους είχε τα πόδια του όπως στου 308,οποτε θέλω να πιστεύω πως θα έχει χωρους.
Απο σχεδίαση σκίζει το αυτοκινητο. Όπως λες, και αν μάλιστα ταξιδευεις μονι σε αυτοκίνητο δρόμους δεν έχει νόημα το suv.
Το ξέρω ότι είναι σαν πελεκάνος γι'αυτό και τον έχω ως μέτρο σύγκρισης για τους χώρους των πίσω. Δεν λέω ότι θα κουβαλάμε όλοι 2μετρους Γερμανούς στα πίσω καθίσματα. Όμως το να υπάρχει αέρας βολεύει πολύ τον νορμάλ άνθρωπο σε ένα ταξίδι να μην νιώθει σαν σε κονσέρβα. Να μπορεί να κουνήσει τα πόδια του κάτω από το κάθισμα αλλά και να έχει ανοικτά τα πόδια του ένεκα χαλάρωσης. Όχι να ταξιδεύει σαν 50χρονη επάνω σε βέσπα.
Τι να το κάνω που είναι αθόρυβο και άνετο σε ανάρτηση το MK II όταν για να ταξιδέψουμε 4 ενήλικες κάνουμε όλοι παραχωρήσεις που μας κουράζουν σωματικά ενώ οδηγώ όπως οδηγούσα συγκρουόμενα το 1993. Άσε που με το icockpit εξαιρουμένων των 3/5008 ένας άνθρωπος 1,80 που δεν είναι στιλιαρι μπαίνει με μανούβρα ώστε να περάσει το δεξί του πόδι κάτω από το τιμονακι αναγκαστικά. Το πολύ ευχάριστο κατά τα άλλα τιμονάκι το έχεις αναγκαστικά χαμηλά για να βλέπεις όλο τον πίνακα οργάνων είτε όταν έχεις τεντωμένη την σπονδυλική σου στήλη σαν φαντάρος σε παρέλαση είτε όταν εύλογα χαλαρώσεις κάποια στιγμή οδηγώντας.
Θεωρητικά με ένα td και μια δοκιμή στην αντιπροσωπεία δεν γίνεται τόσο αντιληπτό. Αν κάνεις ταξίδι με αυτό και το έχεις κάθε μέρα με μανούβρα στο μπες βγες είναι θέμα. Πλέον σε πολλές μετακινήσεις μέσης απόστασης προτιμώ να πάρω το ριμάδι το Octavia παρά το 308 απλά για να αποφύγω τα ανωτέρω. Σήμερα πχ δουλεύω μεσημέρι με το 308. Με έχουν βάλει οδηγό αλλά έχω πει ήδη στον συνοδηγό να οδηγήσει για να αποφύγω την ταλαιπωρία. Αμαρτία από τον Θεό να έχει καινούργιο αμάξι στο σπίτι και στην δουλειά και να μην θες να οδηγήσεις. Γιατί να το ξανακάνω αυτό στον εαυτό μου και μάλιστα με έξτρα κόστος 13κ;...
Τεσπά ο reviewer λέει σε κάποια στιγμή ότι όλη αυτή η αίσθηση ως προς το σώμα έχει βελτιωθεί στο MK III και παραμένει μόνο η οπτική ευθεία του πίνακα οργάνων πάνω από το τιμόνι για τους ψηλούς οδηγούς. Μακάρι να ισχύει και να είναι το μόνο που πρέπει να αποδεχθείς αν και την κεντρική κονσόλα την βλέπω πιο πλατιά από το προηγούμενο και δεν ξέρω πόσο θα μπορείς να οδηγάς με 'ανοικτά πόδια'.
-
Χαχα, έχουν πλάκα οι περιγραφές σου.
Οντως ένας ιδιοκτήτης μπορεί να μας πει πολλά περισσότερα για την θέση οδήγησης. Εγώ έχω οδηγησει μια δυο φορές το 308 mk2, την μία μόλις πρωτοβγήκε για ένα test drive 30 λεπτών.
Εχω οδηγησει αρκετες φορες το 208 mk1 όπου έχω γράψει και εγω αυτά που λες και εσύ. Σκέψου πως είναι πιο στενάχωρα. Έχω οδηγησει και το νεότερο κάποιες φορές που ελάχιστα οντως βελτιώθηκε και η θέση οδήγησης. Αυτή που βρήκα να με βολεύει θυμίζει αυτό με τον φαντάρο που λες και με έπιασαν τα γέλια.
Απαιτεί δηλαδή την λεκάνη σου να την χώσεις βαθιά μέσα στο κάθισμα και ετσι η πλάτη σου να κάθετε πιο όρθια. Επίσης απαιτεί να έχεις γυμνασμένους ραχιαιους ώστε να διατηρήσεις σε όρθια σταση την πλάτη σου και να μην καμπουριασιες, διοτι αν καμπουριασιες, έστω ελάχιστα, τότε πάλι δνε βλέπει τον πίνακα οργάνων.
Έτσι όπως τα περιγράφεις το θεμα ειναι ότι μαζεύονται πολλές παραχωρήσεις και αρχίζεις και το ξανασκέφτεσαι.
-
-
-
Το αυτοκινητο είναι σε άλλο επίπεδο σχεδιαστικά. Απίστευτο χρώμα.
-
Απίστευτο πράσινο! Πραγματικά.. γενικά δεν μου αρέσουν τα ανοιχτά χρώματα, αλλά αυτό το έπαιρνα πράσινο!
Το SW θα αρέσει σε πολύ κόσμο εδώ μέσα..
Το αυτοκίνητο παίζει σε περισσότερα ταμπλώ από ότι το προηγούμενο.
-
Οντως αυτό σκεφτόμουν. Πως αν κάποιος δεν εντυπωσιάζεται από την ιαπωνική λεπτομέρεια και ποιότητα κατασκευής και άλλες λεπτομερείες όπως στην ανάρτηση, κινητηρα κτλ και απλα του είναι αρκετά και τα ευρωπαικα αυτοκινητα (που και αυτα δεν είναι τόσο κακά) τότε άνετα κοντράρει και το Mazda. Διοτι σχεδιαστικά το mazda 3 δηλώνει κάτι διαφορετικό ακι premium, και από οτι φαίνεται τώρα και το 308....δεν ξέρω ίσως κάνω και λάθος.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)