-
Vdx wrote:
ύψος 1.780 mm και πλάτος 1.460 mm,
Ανάποδα είναι τα νούμερα.
Τα διόρθωσα. Thanks
-
Ομορφούλι ειναι (μου θυμίζει vw polo με φάτσα octavia).
-
Όμορφο, ισορροπημένη σχεδίαση, χωρίς ακρότητες και ιδιαίτερους νεωτερισμούς.
Ακολουθεί την γνωστή σχεδιαστική κουλτούρα της Skoda και καλά κάνει.
-
Τελικά η κοινή σχεδιαστική γραμμή αρχίζει να λειτουργεί για την Skoda, σχεδόν τα πάντα μοιάζουν μεταξύ τους αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τελικά αυτό είναι κακό!
Άπλετοι χώροι - για την κατηγορία - και μάλλον το καλύτερο εσωτερικό VAG - όπως και στις περισσότερες mainstream κατηγορίες, μάλλον θα δημιουργήσουν ένα πετυχημένο σύνολο.
Πολλά θα κριθούν από την τιμή φυσικά, αλλά ίσως αυτό το αυτοκίνητο να κάνει τελείως περιττή την επιλογή της Dacia, καθώς και το ακριβότερο Polo.
Τελικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Skoda έχει ένα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα μέσα στον όμιλο, χωρίς να έχει τους περισσότερους πόρους, είναι πράγματι simply clever.
-
Καλή, χρυσή η Skoda, αλλά τι να την κάνω την χαμηλή αρχική τιμή όταν κυριολεκτικά είναι άδεια μέσα και σου χρεώνει τα πάντα στα εξτρά.?! Ακόμη και τα δισκόφρενα χρεώνει στην τωρινή fabia...
-
Και έπεται συνέχεια στην αύξηση τιμών γιατί φημολογείται ότι η SEAT μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Οπότε η Skoda θα σηκώσει προφίλ στο Group.
-
Και έπεται συνέχεια στην αύξηση τιμών γιατί φημολογείται ότι η SEAT μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Αλήθεια? Τι θα κλείσει τελείως, θα εξαφανιστεί? Δύσκολο μου φάινεται...εκτός εαν μείνει ως Cupra.
-
Καλή, χρυσή η Skoda, αλλά τι να την κάνω την χαμηλή αρχική τιμή όταν κυριολεκτικά είναι άδεια μέσα και σου χρεώνει τα πάντα στα εξτρά.?! Ακόμη και τα δισκόφρενα χρεώνει στην τωρινή fabia...
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Ένα καλά εξοπλισμένο Scala 1.0 ξεπερνά σε τιμή ακόμα και leon xcellence 1.5 και μπορεί ακόμα να λείπει εξοπλισμό...
Το ibiza τερματίζει στα ~18κ ελπίζω το fabia να έχει παραπλήσια τιμή. Ευτυχώς έχουν διαφορετικό εισαγωγέα.
-
To 2017 έσκασα 15 χιλιάρικα για την Style 1.0/110ps που θεωρητικά ήταν η ποιο πλούσια σε εξοπλισμό τότε. Μια χαρά τιμή και αξιοπρεπέστατο σούπερ μίνι.
Αν το καινούριο δεν έχει παρόμοιες τιμές τότε τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Για μένα πάνω από 16000e για σούπερ μίνι δεν αξίζει να δώσει κάποιος γιατί εύκολα μπορεί να αγοράσει κάποιο μικρομεσαίο. Αν και θεωρώ ότι τα 15000e είναι ένα καλό όριο για σούπερ μίνι. Μετά αρχίζει και ξεφεύγει το θέμα.
Αν έχει τιμές κάπου στα 15k τότε μπαίνει στην (μελλοντική) λίστα με τα υποψήφια. Διαφορετικά θα φάει άκυρο.
-
To 2017 έσκασα 15 χιλιάρικα για την Style 1.0/110ps που θεωρητικά ήταν η ποιο πλούσια σε εξοπλισμό τότε. Μια χαρά τιμή και αξιοπρεπέστατο σούπερ μίνι.
Αν το καινούριο δεν έχει παρόμοιες τιμές τότε τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Για μένα πάνω από 16000e για σούπερ μίνι δεν αξίζει να δώσει κάποιος γιατί εύκολα μπορεί να αγοράσει κάποιο μικρομεσαίο. Αν και θεωρώ ότι τα 15000e είναι ένα καλό όριο για σούπερ μίνι. Μετά αρχίζει και ξεφεύγει το θέμα.
Αν έχει τιμές κάπου στα 15k τότε μπαίνει στην (μελλοντική) λίστα με τα υποψήφια. Διαφορετικά θα φάει άκυρο.
Πλέον έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα categories (έχουν αυξηθεί πλ η διαστάσεις κλπ) θες 17κ για well equipped αυτοκίνητο. Πχ ibiza optimum + led. Βέβαια υπάρχει και άλλα μοντέλα που ξεφεύγουν πλ.
-
Συμφωνώ Vdx....ένα 18-20 για Supermini και 22-25 για ένα C segm. Μιλάω για σωστά (όχι φούλ) εξοπλισμένο και αυτόματο (εν έτη 2021 απορώ που ακόμα πουλάνε τα χειροκίνητα).
-
Θα έδινα 16 ή 18 ή 20 χιλιάρικα για σούπερ μίνι μόνο αν ήταν sport έκδοση με πραγματική sport ανάρτηση και με αντίστοιχο μηχανικό σύνολο και φυσικά με κάποιο sport εξοπλισμό αισθητικών παρεμβάσεων.
Τα σούπερ μίνι που κυκλοφορούν σήμερα ως επί το πλείστον τα θεωρώ ξενερουά.
-
Θες σίγουρα πάνω από 15.000 για καλουτσικο B.
Αν το θες και με λίγο καλύτερο κινητήρα, ή αυτόματο, ή καλύτερη έκδοση, σίγουρα 17.000, και αν τα θες και όλα μαζί πολύ παραπάνω.
Επίσης το 2017 ήταν πριν 4 χρόνια, το 2010 έκαναν τα αντίστοιχα 13-14.000€, και το 2025 θα είναι ακόμη ακριβότερα!
Κάτω από 15.000 συνήθως έχει εισαγωγικές εκδόσεις, μικροσκοπικές ή καθόλου οθόνες, ατμοσφαιρικά σύνολα, ακόμη και 5ταχυτα και πολύ φθηνό πλαστικό επιπέδου Jumbo μέσα..
-
Συμφωνώ Vdx....ένα 18-20 για Supermini και 22-25 για ένα C segm. Μιλάω για σωστά (όχι φούλ) εξοπλισμένο και αυτόματο (εν έτη 2021 απορώ που ακόμα πουλάνε τα χειροκίνητα).
Πλέον πλούσιες εκδόσεις σε νορμάλ τιμή έχουν μόνο Seat / skoda & kia / hyundai. Βασιλιάς του vfm leon xcellence 1.5 & skoda octavia style και αντίστοιχα ceed i30 hatch - fastback.
Έχουμε ακόμα χειροκίνητα γιατί δεν έχει μειωθεί αρκετά το κόστος στα αυτόματα. 1200-1500 επιπλέον για ΑΤ δεν είναι λίγα!
-
Έχουμε ακόμα χειροκίνητα γιατί δεν έχει μειωθεί αρκετά το κόστος στα αυτόματα. 1200-1500 επιπλέον για ΑΤ δεν είναι λίγα!
Τα οποία τα αξίζει μέχρι τελευταίο cent, και σίγουρα πολύ περισσότερο από ζάντες, εξατμίσεις, bodykit και οθονούλες!
-
Σε κάποιους δεν αρέσουν τα auto, σεβαστείτε το παρακαλώ!
Αν δεν βάλω ΕΓΩ την ταχύτητα, όποτε θέλω, νομίζω ότι δεν οδηγώ, και χρόνια οδηγώ αυτόματα (ειδικά έξω όταν κάναμε δουλειές, όλα τα εταιρικά ήταν αυτόματα), δεν είναι καμία μεγάλη ανακάλυψη για μένα.
Όταν πάρω αυτόματο, θα νιώθω λες και έχω αποσυρθεί από τη ζωή.
-
Δε νομίζω ότι κάποιος δεν σεβάστηκε την άποψη του άλλου. Συζήτηση κάνουμε με σεβασμό πάντα.
ΥΓ: και στο αυτόματο αλλάζεις μόνο σου ταχύτητα εαν θές και ναι προφανώς δεν είναι κάτι νέο, εγώ όδηγώ από το 1995 αυτόματο.
-
Νομίζω εξαρτάται κι από το τι χειροκίνητο οδηγείς.
Προσωπικά,αν έχω χειροκίνητο Mazda,Ford,Honda κ.ά. ίσως να μη με δελεάζει το αυτόματο (εκτός αν μιλάμε για σχεδόν 100% κίνηση πόλης σε πηγμένους δρόμους,οπότε αυτόματο). Αν μιλάμε για χειροκίνητο PSA,ΒΜW κ.ά., τότε καλύτερα στο αυτόματό της.
-
Dublin wrote:
Δε νομίζω ότι κάποιος δεν σεβάστηκε την άποψη του άλλου. Συζήτηση κάνουμε με σεβασμό πάντα.
ΥΓ: και στο αυτόματο αλλάζεις μόνο σου ταχύτητα εαν θές και ναι προφανώς δεν είναι κάτι νέο, εγώ όδηγώ από το 1995 αυτόματο.
Ναι βρε, πλάκα κάνω! Εννοείται!
Έχω τα κολλήματά μου.
Στο ηλεκτρικό και εγώ, μία και καλή!
-
Vdx wrote:
Τα οποία τα αξίζει μέχρι τελευταίο cent, και σίγουρα πολύ περισσότερο από ζάντες, εξατμίσεις, bodykit και οθονούλες!
Αξίζει ειδικά αυτά που είναι φουλ αξιόπιστα!
Το θέμα είναι με την φορολογία που καθιστά τα AT απαγορευτικά γιατί αλλάζει κλίμακα.
Skoda Fabia MK4 2021