-
Χαίρετε & υγιαίνετε, και καλώς σας βρίσκω!
Ύστερα από μια 4ετία με ένα μτχρ. Daihatsu Cuore (L276) -- το οποίο αν και κατα-ταλαιπωρημένο, δεν με προβλημάτισε ποτέ -- ήρθε η ώρα για την ερημίτικη αφεντιά μου, για κάτι νέο. Δεν ξέρω, όμως, τι.
Θα ήθελα να είναι:
α) καινούριο, γιατί οικογενειακώς έχουμε καεί στο χυλό
β) μικρών διαστάσεων
γ) μικρού κυβισμού, συγκεκριμένα 1000cc λόγω τεκμηρίου
δ) σχετικά ευρύχωρο, να μπορώ να φορτώνω έναν παλιόφιλο δυο σάκους & καμια σκηνή, ν' αποδράττουμε απ το βορδέλο
ε) αξιόπιστο, να έχει κάποια χρόνια που βγαίνει
στ) χαμηλότερου, κατά το δυνατό, κόστους κτήσης/χρήσης/συντήρησης
Μήπως ζητάω πολλά; Σάμπως κι έχω καμιά σοβαρή ιδέα από αμάξια;
Σας ευχαριστώ
Καλημέρα στην αγορά
-
Χαίρετε & υγιαίνετε, και καλώς σας βρίσκω!
Ύστερα από μια 4ετία με ένα μτχρ. Daihatsu Cuore (L276) -- το οποίο αν και κατα-ταλαιπωρημένο, δεν με προβλημάτισε ποτέ -- ήρθε η ώρα για την ερημίτικη αφεντιά μου, για κάτι νέο. Δεν ξέρω, όμως, τι.
Θα ήθελα να είναι:
α) καινούριο, γιατί οικογενειακώς έχουμε καεί στο χυλό
β) μικρών διαστάσεων
γ) μικρού κυβισμού, συγκεκριμένα 1000cc λόγω τεκμηρίου
δ) σχετικά ευρύχωρο, να μπορώ να φορτώνω έναν παλιόφιλο δυο σάκους & καμια σκηνή, ν' αποδράττουμε απ το βορδέλο
ε) αξιόπιστο, να έχει κάποια χρόνια που βγαίνει
στ) χαμηλότερου, κατά το δυνατό, κόστους κτήσης/χρήσης/συντήρησης
Μήπως ζητάω πολλά; Σάμπως κι έχω καμιά σοβαρή ιδέα από αμάξια;
Σας ευχαριστώ
Καλημέρα στην αγορά
-
Το βασικότερο, δεν μας είπες μέχρι πόσα χρήματα!
Γιατί υπάρχει 1000αρι με €12.000 και με €20.000. Τι σημαίνει 'χαμηλότερο δυνατό κόστος χρήσης', δώσε μας ένα εύρως τιμών.
Υπάρχουν πάρα πολλά καλά και αξιόλογα supermini 1000αρια, ενδεικτικά μερικά: Nissan Micra, Renautl Clio, Frod Fiesta, Seat Ibiza, VW Polo κλπ.
-
Το τεκμήριο είναι ίδιο μέχρι τα 1200 κυβικά , οπότε μπορείς να κοιτάξεις και 1200 .
-
είναι μονοδρομος.Με απλό ατμοσφαιρικό κινητήρα φυσικά.
-
Με απλό ατμοσφαιρικό κινητήρα φυσικά.
Άντε πάλι... Ντε και καλά να τον κάψεις τον άνθρωπο!
-
'Πετα' - 'Πετα' ο ατμοσφαιρικος κινητηρας;
'Ναι Πετά'
Χεχεχε
Δες στα 14,500 ευρω το swift gl+ mild hybrid, οτι περιγραφεις τα εχει. Ειναι 1,2 αλλα δεν αλλαζει το τεκμηριο. Ειναι και 100% made in japan.
Τωρα αν περνας τα, ας πουμε, 17-18.000 ευρω τοτε ανοίγει πολυ η βεντάλια.
-
Περίμενε να έρθει το καινούργιο Dacia Stepway, δεν θα βρίσκει κ από κάτω εύκολα όταν πας να στήσεις τη σκηνή σε καμιά καλή καβατζα. Κάνα C3 Aircross ελαφρώς μεταχειρισμένο θα είναι οκ επίσης.
-
Dublin αυτοκινητο πολης ψαχνει.
Σωστα, το ξεχασαμε το dacia....stepway lpg ...μπορει να ειναι η καλυτερη επιλογη.
Το c3 λογω φαρδους και μηκους δεν ειναι αυτοκινητο πολης,
Edit ..και το dacia θυμηθηκα πως ειναι το πιο φαρδυ ολων !!!!!
-
Dublin αυτοκινητο πολης ψαχνει.
Σωστα, το ξεχασαμε το dacia....stepway lpg ...μπορει να ειναι η καλυτερη επιλογη.
Το c3 λογω φαρδους και μηκους δεν ειναι αυτοκινητο πολης,
Edit ..και το dacia θυμηθηκα πως ειναι το πιο φαρδυ ολων !!!!!
Σιγά τους δεινόσαυρους..δεν του είπα να πάρει Kuga που είναι μισό μέτρο παραπάνω κ βάλε..
Για να αναφέρει τη σκηνουλα ξέρει αυτός.. θέλει να κάνει κ τη φασούλα του.
-
Ναι αλλά θέλει και πορτ μπαγκάζ η σκηνουλα όχι για την ίδια αλλά για την παρέα της... Καρεκλάκια - στρωμματακια - ομπρελιτσες - καλάμια - ψησταριά κτλ κτλ
-
Ναι αλλά θέλει και πορτ μπαγκάζ η σκηνουλα όχι για την ίδια αλλά για την παρέα της... Καρεκλάκια - στρωμματακια - ομπρελιτσες - καλάμια - ψησταριά κτλ κτλ
Σωστός! Το έχεις κάνει φαίνεται, η φύση θέλει πολύ οργάνωση και κουβαλημα!
Ένα μικρό και φθηνό Β suv νομίζω θα εξυπηρετήσει.
-
Thule για την φυση....μικρο για την πολη.
-
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις, το εκτιμώ.
Για τον Φάνη που ρώτησε για χρήματα, δεν έχω θέσει κάποιο όριο, επειδή όμως είμαι γενικώς ολιγαρκής, ενίοτε και σε βαθμό εμμονής, επιθυμώ να βρω το οικονομικότερο που να πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν έχω ούτως ή άλλως απαίτηση για γκάζια κλπ, με το Κουόρε ήμουν εντάξει.
Σχετικά με την κατασκήνωση, αν και πινδικός τύπος δεν σκοπεύω να το βάζω σε ακραία κατσάβραχα όπως το Δαιχατσου, απλώς να μπορεί να χωρέσει 1-2 ανθρώπους και τα απαραίτητα συμπράγκαλα, όπως σωστά γράφετε.
Επίσης, θα προτιμούσα να έχει κάποια χρόνια στην αγορά, ακόμα κι αν υπολείπεται σε καινοτομίες κ.ο.κ
-
Swift τοτε.
-
Mitsubishi Space Star στα 10.600.
-
Δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση, ευχαριστώ παίδες.
Θα τσεκάρω όλες σας τις προτάσεις, και θα επιστρέψω με τις εντυπώσεις.
Από τις μάρκες που αναφέρατε, ποιες είναι περισσότερο φερέγγυες;
-
Πήγαινε να οδηγήσεις σε μία αντιπροσωπεία το i10 με τον 1.2cc κινητήρα και δες αν σε καλύπτει απο χώρους και εξοπλισμό! Με τα λιγότερα δυνατόν χρήματα θα έχει σχεδόν τα πάντα.
-
Στο μάτι μου άρεσε περισσότερο μέχρι στιγμής το Μιτσυβισι.
Σίγουρα θα έχει τρομερό ερκοντίσιον, εδώ σπίτι έχουμε δύο 35+ χρόνια και πάνε γ@μ...ντας
-
Απο ολα αυτα τα μικρα το swift ειναι ενα και δυο επιπεδα πανω ως αυτοκινητο, αισθηση οδηγησης, χωρους και συγχρονο εξοπλισμο.
Επισης ειναι και το πιο οικονομικο κατα την χρηση του.
Επισης ειναι το μονο made in japan, στο λεω διοτι βλεπω σ αρεσει η ταμπελα του αξιοπιστου,
Καινούριο χιλιάρι- τα φώτα σας σ' έναν κατσαπλιά, παρακαλώ.