-
Καλημέρα, έδωσα σήμερα προκαταβολή μέσω web banking για εκτελωνισμό νέου αυτοκινήτου ετοιμοπαράδοτου σε γνωστή ελληνική αντιπροσωπεία και αναμένω να παραλάβω σε λιγότερο από μήνα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που κάνω τη διαδικασία και έχω διαβάσει στο φορουμ ιστορίες φρίκης έχω μερικές απορίες.
Κατα την παραλαβή του αυτοκινήτου προφανώς θα πρέπει να το ελέγξω να δω σε τι κατάσταση είναι και οτι έχει τα έξτρα που μου περιέγραψε ο έμπορος. Ωστόσο μπορεί κάτι να μην το παρει το μάτι μου. Στο συμφωνητικό που θα μου δώσει και θα υπογράψουμε θα αναγράφει λεπτομερώς τι 'κουβαλάει' πάνω το αυτοκίνητο ?
Ο έμπορος μου είπε οτι θα πληρώσω με την παραλαβή, μόλις φτάσει το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία. Ωστόσο δεν έχουμε κάποιο συμφωνητικό ακόμα παρά μόνο προφορική συμφωνία τιμής και αποδεικτικό προκαταβολής στον τραπεζικό λογαριασμό της αντιπροσωπείας. Αν στην πορεία χτύπα ξύλο μου φέρει διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που συμφωνήσαμε και δεν θέλω να το πάρω, τι γίνεται με την προκαταβολή ?
Προτρέχω αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα έχω φρικάρει λίγο
-
Καλημέρα, έδωσα σήμερα προκαταβολή μέσω web banking για εκτελωνισμό νέου αυτοκινήτου ετοιμοπαράδοτου σε γνωστή ελληνική αντιπροσωπεία και αναμένω να παραλάβω σε λιγότερο από μήνα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που κάνω τη διαδικασία και έχω διαβάσει στο φορουμ ιστορίες φρίκης έχω μερικές απορίες.
Κατα την παραλαβή του αυτοκινήτου προφανώς θα πρέπει να το ελέγξω να δω σε τι κατάσταση είναι και οτι έχει τα έξτρα που μου περιέγραψε ο έμπορος. Ωστόσο μπορεί κάτι να μην το παρει το μάτι μου. Στο συμφωνητικό που θα μου δώσει και θα υπογράψουμε θα αναγράφει λεπτομερώς τι 'κουβαλάει' πάνω το αυτοκίνητο ?
Ο έμπορος μου είπε οτι θα πληρώσω με την παραλαβή, μόλις φτάσει το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία. Ωστόσο δεν έχουμε κάποιο συμφωνητικό ακόμα παρά μόνο προφορική συμφωνία τιμής και αποδεικτικό προκαταβολής στον τραπεζικό λογαριασμό της αντιπροσωπείας. Αν στην πορεία χτύπα ξύλο μου φέρει διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που συμφωνήσαμε και δεν θέλω να το πάρω, τι γίνεται με την προκαταβολή ?
Προτρέχω αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα έχω φρικάρει λίγο
-
Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ δεν θα απολαύσεις την διαδικασία αγοράς νέου αυτοκινήτου. Όχι ότι αυτά που έχεις ακούσει δεν ισχύουν αλλά η πιθανότητα να στραβώσει κάτι είναι 0.1%.
Όταν με το καλό έρθει το αυτοκίνητο θα δεις ότι είναι αυτό που έχεις παραγγείλει, θα πληρώσεις και θα το πάρεις. Εαν δεν είναι αυτό που έχεις παραγγείλει, στην καλύτερη θα πάρεις την προκαταβολή πίσω στην χειρότερη θα περιμένεις να έρθει νέο αυτοκίνητο ή απλά μπορεί να πάρεις αυτό που ήρθε με μια μεγαλύτερη έκπτωση.
-
Thanks. Στην αντιπροσωπεία ήταν εξυπηρετικότατοι. Απλά νιώθω λίγο άβολα που δεν έχω ένα χαρτι να λέει τι συμφωνήσαμε στην τιμή και στον εξοπλισμό παρά μόνο αποδεικτικό της προκαταβολής που κατέθεσα. Άσε τους τελευταίους 6 μήνες που ψαχνόμουν, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια. Μία εκπομπές WLTP, μία νέα τέλη ταξινόμησης με κούρασαν Άντε να έρθει, να το πληρώσω και να το πάρω και να κάνω τις βόλτες μου γιατί μου φάνηκε κουραστική όλη η διαδικασία και το ψάξιμο.
-
Thanks. Στην αντιπροσωπεία ήταν εξυπηρετικότατοι. Απλά νιώθω λίγο άβολα που δεν έχω ένα χαρτι να λέει τι συμφωνήσαμε στην τιμή και στον εξοπλισμό παρά μόνο αποδεικτικό της προκαταβολής που κατέθεσα. Άσε τους τελευταίους 6 μήνες που ψαχνόμουν, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια. Μία εκπομπές WLTP, μία νέα τέλη ταξινόμησης με κούρασαν Άντε να έρθει, να το πληρώσω και να το πάρω και να κάνω τις βόλτες μου γιατί μου φάνηκε κουραστική όλη η διαδικασία και το ψάξιμο.
Δε σου έφτιαξε ένα χαρτί παραγγελίας (με το μοντέλο του αμαξιού,χρώμα,κόστος εξτρά,τελική τιμή,πιθανό χρόνο παράδοσης) πριν την προκαταβολή;
Όχι ότι εξασφαλίζει κάτι 100%, αλλά για να αισθάνεσαι εσύ πιο ήσυχος.
Αν κι όπως είπε ο Φάνης,μιλάμε για το 0,1% των περιπτώσεων. Με το καλό να χαρείς το νέο αμάξι σου!
-
Ναι, χαλάρωσε, είναι μεγάλες εταιρίες και δεν γίνονται απάτες εύκολα. Όλα καλά θα πάνε, το πολύ να αργήσει λίγο περισσότερο (ή πολύ περισσότερο) από ότι σου έχουν πει.
Τι ψωνισες;!
Με γειά!
-
Ελπίζω τουλάχιστον να πήρες αριθμό πλαισίου.
Τον αριθμό πλαισίου σου τον δίνουν συνήθως με την καταβολή της προκαταβολής εφόσον πρόκειται για όχημα το οποίο βρίσκεται ήδη στον χώρο εκτελωνισμού.
-
Δεν έχω πάρει VIN ούτε δελτίο παραγγελίας στα χέρια μου. Μόνο το αποδεικτικό κατάθεσης έχω από την τράπεζα για την προκαταβολή. Παρόλο που η αντιπροσωπεία είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα νιώθω οτι η διαδικασία δεν γίνεται σωστά και αγχώνομαι αρκετά γιατί δεν την έχω ξανακάνει.
Με τηλεφώνησαν σήμερα από την αντιπροσωπεία και μου είπαν οτι το αυτοκίνητο έχει φτάσει και μπορώ να πάω να το δώ. Αφού το δώ μου είπαν να εξοφλήσω το ποσό (μετρητοίς μέσω web banking) και μαζί να τους δώσω και την εξουσιοδότηση για να προχωρήσουν στην έκδοση πινακίδων, άδειας και στη μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο όνομά μου. Και εφόσον αυτά ολοκληρωθούν (1+ εβδομάδα αφότου πληρώσω δηλαδή όλο το αυτοκίνητο) θα παραλάβω.
Τι δεν μου αρέσει στη διαδικασία ? Οτι θα καταθέσω ένα μεγάλο ποσό στον λογαριασμό της εταιρείας και ακόμα δεν έχω ένα χαρτί που να λέει οτι οτι από τη μεριά τους πήραν προκαταβολή για αυτοκίνητο με τον τάδε VIN, και τα συγκεκριμένα εξτρα που έβαλα.
Δεν ξέρω πραγματικά αυτές οι μέρες από όταν παρήγγειλα μέχρι να το παραλάβω είναι σκέτο δράμα. Είμαι κομπλεξικός ή η διαδικασία δεν είναι τυπική από τη μεριά τους?
-
Πήγαινε δές το αμάξι και επι τόπου θα δείς το Vin και ότι άλλο θέλεις.. Ποια είναι η αντιπροσωπεία ?
-
Σφακιανάκης. Δεν ήθελα να την αναφέρω για να μη φανεί οτι κακολογώ. Απλά θα ένιωθα λίγο καλύτερα αν μου έδιναν κάποιο χαρτί που να γράφει πάνω το αμάξι, το χρώμα και τα έξτρα που συμφωνήσαμε. Ειδικά τώρα που πρόκειται να καταθέσω μεγάλο ποσό, δεν πρέπει να έχω κάποια απόδειξη είσπραξης που να λέει για 'τι πράγμα' πληρώνω ?
Πες οτι πάω και το αυτοκίνητο είναι κόκκινο και όχι άσπρο όπως συμφωνήσαμε πχ. Δεν θα πρέπει να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου που να λέει οτι συμφωνήσαμε πχ άσπρο χρώμα ? Εικασίες κάνω το ξέρω, απλά καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να το φυσάς και να μη κρυώνει
-
Κλείσε ραντεβού με τον πωλητή που έκανες το deal να σου δείξει εκείνος το αμάξι που παρήγγειλες. Ανέφερε του τον εξοπλισμό που έχετε συμφωνήσει και να σου κάνει επίδειξη. Είναι δικαίωμα σου να κάνεις έλεγχο πρωτού παραλάβεις. καλό είναι βέβαια και να ξέρεις τι έχεις παραγγείλει. Το λέω αυτό γιατί έχω την αίσθηση ότι δε το έχεις ψάξει και πολύ καλά το θέμα..
-
Προφανώς και θα ελέγξω το αυτοκίνητο οτι έχει πάνω τα εξτρα που είπαμε. Ραντεβού δεν χρειάζεται και ούτε χρειάζεται να μου δείξει ο πωλητής τα εξτρα. Τα ξέρω ποια είναι και μπορώ να τα δω επιτόπου στο αυτοκίνητο πριν το παραλάβω αφού μου είπαν οτι μπορώ να πάω να το δω όποτε θέλω. Βέβαια από τη στιγμή του ελέγχου μέχρι την παραλαβή μεσολαβούν 1 εβδομάδα (πινακίδες κτλ). Ίσως θα πρέπει στην κατάθεση να γράψω και το VIN του αυτοκινήτου (θα το δώ από κοντά) για να είμαι καλυμμένος οτι πληρώνω για αυτό που βλέπω στην αντιπροσωπεία και θα είναι το ίδιο με αυτό που θα παραλάβω 1 εβδομάδα μετα?
Το ξέρω οτι ρωτάω πολλά, αλλά μη πάω 1 εβδομάδα αφότου πλήρωσα και παραλάβω ένα αυτοκίνητο που δεν είναι αυτό που είδα στην αντιπροσωπεία. Τουλάχιστον έχοντας το VIN που θα δώ με τα μάτια μου, και γράφοντάς το μέσα στην αιτιολογία κατάθεσης, είμαι περισσότερο καλυμμένος σωστά ?
-
Σωστα νομιζω τα λες. Γραψε και το Vin στην αιτιολογία καταθεσης
-
Οκ. Όταν δείς το αμάξι έλεγξε και το VIN και ταυτοποίησε το και κατά την παράδοση...όλα καλά θα πάνε.
-
Ειμαι σιγουρος οτι εισαι Παρθενος στο ζωδιο
-
Και εγώ έτσι ελπίζω. Τραγική λεπτολογία αλλά όταν πρόκειται για αρκετά χρήματα, καλό είναι κανείς να είναι λεπτολόγος και να ρωτά και δεύτερες γνώμες ειδικά όταν είναι πρωτάρης
-
Ha ! You've got me !
-
Χαχαχα
Οντως το βρηκα?
-
Ναι. Και να φανταστείς οτι εγώ δεν τα πιστεύω αυτά έλεος.
-
Κι εγω Παρθενος ειμαι , γι αυτο σε καταλαβα
Προκαταβολή και παραλαβή ετοιμοπαράδοτου μετρητοίς