-
Στην 1η περίπτωση ήταν αγωνιστικό συμβάν, και οι δύο είχανε μερίδιο ευθύνης απλά ο Μαξ ήταν ο μεγάλος χαμένος. Ούτε ο ένας συναίνεσε ανοίγοντας την τροχιά του ούτε ο άλλος αφήνοντας το γκάζι.
Στην 2η περίπτωση για ποιο λόγο να φάει ποινή ο Χάμιλτον επειδή ο Λεκλέρκ αποφάσισε από μόνος του να ανοίξει την τροχιά του με αποτέλεσμα να το χάσει;
-
Γιατί αν δεν αντιδρούσε έτσι θα χτυπούσε με τον Χάμιλτον κι όπως είδαμε στο πρώτο προσπέρασμα θεωρούμε ότι φταίει ο Χάμιλτον. Και στις 2 περιπτώσεις ο Χάμιλτον παίρνει την εσωτερική. Ή θα τρακάρεις ή θα φύγεις από την πίστα.
-
Για να πάρει κάποιος ποινή πρέπει να υπάρξει επαφή. Ο Λεκλερκ με το Χάμιλτον δεν ακούμπησαν.
-
ε τότε μπορούμε να πούμε ότι αφού μπόρεσα και μπήκα στην εσωτερική, που έχω το δικαίωμα, όποιος πάει να περάσει από την εξωτερική είναι άξιος της μοίρας του. Επομένως γιατί να μην τιμωρηθεί ο Φερστάπεν ο οποίος 'επέτρεψε' εξάλλου στον Χάμιλτον να πάρει την εσωτερική.
-
-"ΜΑΧ you have to finish above Hamilton"
MAX: "Copy that" -
Ήθελα να σπάσει ο ολλανδός το σερί του Χάμιλτον και της μερσεντες αλλά μετά την χθεσινή αλγεινή συμπεριφορά του μετά την επαφή,να πάει στα τσακίδια ο αληταρας! Ναι να μη σηκώσει ποτέ το πόδι απο το γκάζι,να μη χαρίσει χιλιοστό στον αντίπαλο οδηγό αλλά όταν γίνεται η στραβή πρέπει πρωτίστως να δεις αν είναι καλά στην υγεία του ο συναθλητής σου.
-
Όντως, πολύ κακή επιλογή συμπεριφοράς.
Πήγαινε και δες αν είναι εντάξει. Δηλαδή δεν σου βγήκε ως άνθρωπος να το κάνεις;
Όσο και ένταση και νεύρα να υπάρχουν εκείνη τη στιγμή, το συμβάν ήταν άσχημο και πέρασε το αυτοκίνητό σου από πάνω του. Δε βγήκε απλά από την πίστα ώστε να πεις ότι δεν έγινε και τίποτα. Συναγωνισμός είναι. Όχι πόλεμος εχθρών. -
Ούτε εμένα μου άρεσε το ότι δεν πήγε να δει πως είναι ο Χάμιλτον, αλλά δικαιολογήθηκε ότι ένιωθε την Mercedes να προσπαθεί να κάνει όπισθεν και έτσι ήξερε ότι ήταν καλά ο Άγγλος.
-
Τί σκεφτότανε στη McLaren όταν άρχισε να βρέχει;;;κρίμα γιατί ετσι δεν πρόκειται να μεγαλώσουν σαν ομάδα ποτέ.
-
@ggab said in Formula 1, Γενικά Νέα!!!:
Τί σκεφτότανε στη McLaren όταν άρχισε να βρέχει;;;κρίμα γιατί ετσι δεν πρόκειται να μεγαλώσουν σαν ομάδα ποτέ.
Δεν σκέφτονταν κάτι. Έριξαν απλώς μια ζαριά για όλα ή τίποτα. Αν η βροχή σταματούσε σύντομα θα τους έβγαινε. Τελικά πήραν το (σχεδόν) τίποτα.
-
Θα το πάρει πάλι ο Χάμιλτον το πρωτάθλημα;;;;
Εγώ πιστεύω ναι. Ξαφνικά σαν να παραδυναμωσε η Mercedes του,στους τελευταίους αγώνες. -
Εγώ πιστεύω ναι. Ξαφνικά σαν να παραδυναμωσε η Mercedes του,στους τελευταίους αγώνες.Ναι.
-
Εγώ πιστεύω ναι. Ξαφνικά σαν να παραδυναμωσε η Mercedes του,στους τελευταίους αγώνες.Δύο τινά παίζουν:
α) Η περίπτωση της π**στιάς, όπου βρήκε κάποιο κενό στους κανονισμούς ή κάποιο κρυφό τρόπο εκτός κανονισμών η Mercedes για να κερδίσει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στο γύρο (μισό σχεδόν που ήταν πίσω και άλλο μισό που πέρασε μπροστά). Όχι πολύ πιθανό, γιατί η β' εκδοχή δείχνει πολύ πιο πιθανή.
β) Εξέλιξε φέτος έναν κινητήρα πολύ πιεσμένο (ακόμη και για τα δεδομένα της F1) με τρομερή απόδοση όταν είναι καινούριος, αλλά και σημαντική πτώση της απόδοσης μετά από λίγους αγώνες. Πολύ δυνατή επιλογή γιατί σου δίνει ως ομάδα την επιλογή δύο διαφορετικών στρατηγικών για τη χρονιά σου. Είτε χρησιμοποιείς τους 3 επιτρεπόμενους κινητήρες για όλη τη σεζόν (εφόσον η απόδοση τους όταν πέφτουν, επαρκεί) είτε χρεώνεσαι την ποινή για αλλαγή κινητήρα και αιφνιδιάζεις τον ανταγωνισμό στο τέλος της σεζόν. Έτσι έδωσε στον Χάμιλτον τον καινούριο κινητήρα στη Βραζιλία, τον φύλαξε στο Κατάρ, που είχε υπολογίσει ότι δεν χρειαζόταν την υπεραπόδοση του και θα τον χρησιμοποιήσει και πάλι (σε πικάντικο setup, όπως είπε και ο Wolff) στους δύο τελευταίους αγώνες.Πρόβλεψη: Αν δεν υπάρξουν αγωνιστικά συμβάντα (ατυχήματα κτλ) φαίνεται ότι θα καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα οδηγών με τον Χάμιλτον. Μπορεί όμως να χάσουν των κατασκευαστών, αν ο Μπότας παρουσιαστεί αδιάφορος ή χολωμένος από την απόλυση του.
-
Ωραία ανάλυση.
-
Legendary F1 team boss Sir Frank Williams dies, aged 79 | Formula 1 https://is.gd/BG1NfN
-
Rip sir Frank
-
@harisma23 said in Formula 1, Γενικά Νέα!!!:
Εγώ πιστεύω ναι. Ξαφνικά σαν να παραδυναμωσε η Mercedes του,στους τελευταίους αγώνες.Δύο τινά παίζουν:
α) Η περίπτωση της π**στιάς, όπου βρήκε κάποιο κενό στους κανονισμούς ή κάποιο κρυφό τρόπο εκτός κανονισμών η Mercedes για να κερδίσει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στο γύρο (μισό σχεδόν που ήταν πίσω και άλλο μισό που πέρασε μπροστά). Όχι πολύ πιθανό, γιατί η β' εκδοχή δείχνει πολύ πιο πιθανή.
β) Εξέλιξε φέτος έναν κινητήρα πολύ πιεσμένο (ακόμη και για τα δεδομένα της F1) με τρομερή απόδοση όταν είναι καινούριος, αλλά και σημαντική πτώση της απόδοσης μετά από λίγους αγώνες. Πολύ δυνατή επιλογή γιατί σου δίνει ως ομάδα την επιλογή δύο διαφορετικών στρατηγικών για τη χρονιά σου. Είτε χρησιμοποιείς τους 3 επιτρεπόμενους κινητήρες για όλη τη σεζόν (εφόσον η απόδοση τους όταν πέφτουν, επαρκεί) είτε χρεώνεσαι την ποινή για αλλαγή κινητήρα και αιφνιδιάζεις τον ανταγωνισμό στο τέλος της σεζόν. Έτσι έδωσε στον Χάμιλτον τον καινούριο κινητήρα στη Βραζιλία, τον φύλαξε στο Κατάρ, που είχε υπολογίσει ότι δεν χρειαζόταν την υπεραπόδοση του και θα τον χρησιμοποιήσει και πάλι (σε πικάντικο setup, όπως είπε και ο Wolff) στους δύο τελευταίους αγώνες.Πρόβλεψη: Αν δεν υπάρξουν αγωνιστικά συμβάντα (ατυχήματα κτλ) φαίνεται ότι θα καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα οδηγών με τον Χάμιλτον. Μπορεί όμως να χάσουν των κατασκευαστών, αν ο Μπότας παρουσιαστεί αδιάφορος ή χολωμένος από την απόλυση του.
Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας: Το πόσο ταιριάζει η κάθε πίστα στο κάθε μονοθέσιο και οι ρυθμίσεις που βρίσκουν ώστε να ταιριάζουν με τα λάστιχα. Είναι τρομερά πολύπλοκο το θέμα. Ακόμα και οι κορυφαία μηχανολόγοι της F1 λένε ότι τα μονοθέσια είναι ακατανόητα καμία φορά. Ο δε Hamilton αποκάλεσε την φετινή Mercedes W12 ως "Monster of a Diva": https://www.planetf1.com/news/lewis-hamilton-mercedes-w12-monster-diva/
Για τα Πρωταθλήματα, κάθε πρόβλεψη είναι ανούσια, θα παιχτεί στις λεπτομέρειες.
ΥΓ: RIP Sir Frank. Ο τελευταίος των μεγάλων ιδιοκτητών-ομαδαρχών!
-
Ο Χάμιλτον λογικά δεν τον χάνει τον τίτλο και φέτος,εκτός και αν ο αντιαθλητικος Μαξ τον τρακαρει ή ότι άλλο σκεφτεί πάνω στον πανικό του.
-
Ειδικός δεν είμαι βέβαια, αλλά βλέποντας τον αγώνα μου φαίνεται απίστευτο πως άντεξε/ κατάφερε ενα μονοθέσιο να ανταπεξέλθει με 2 χτυπήματα και μάλιστα στο ίδιο σημείο χωρίς να αποχωρήσει από τον αγώνα. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είχε γίνει κάποια συμφωνία να τον βγάλουν νοκ άουτ, ειδικά ο Φερστάπεν.
Τελικά νομίζω όλο το "ρεζουμέ" ήταν η δήλωση του Χάμιλτον ότι ... απλά προσπαθούσε να κρατήσει το αυτοκίνητο στον αγώνα. Όχι απλά το κατάφερε, όχι απλά νίκησε όλες τις αντιξοότητες αλλά απέδειξε πόσο μα πόσο καλός οδηγός/ πιλότος είναι και πόσο άξια είναι 7 φορές πρωταθλητής και πόσο του αξίζει να γίνει και όγδοη φορά και να ξεπεράσει τον Σουμάχερ. Να είναι για αρκετά χρόνια πρώτος των πρώτων!!!! -
Έχασε ο Χάμιλτον.... πάρτυ
Formula 1, Γενικά Νέα!!!