-
Συγχαρητήρια καλορίζικο!
-
Eυχαριστώ πολύ regresso!
τo 1.6T 48V 180ps 4WD 7DCT (Premium)
d_m wrote:
gatoz wrote:
δικιο εχεις με τη τετρακινηση, αυτο αλλωστε χαρακτηριζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ενα σουβ. στο εγραψα ομως γιατι η εμπειρια μου με διπλοσυμπλεχτο σασμαν (σαν αυτο που θα εχεις σε αντιθεση με τα μετατροπεα ροπης) εχουν την ταση να αναβουν στο συμπλεκταρισμα της τετρακινησης. οταν λοιπον χρειαστει, τοτε η λυση ειναι γυρισμα στο χειροκινητο, 1η με το χερι και οταν βγεις απο τη δυσκολια, μονο τοτε γυρνας παλι σε αυτοματο.
ευχαριστώ για την πληροφορία, η αλήθεια είναι ότι είναι χρήσιμη γιατί , αν και έχω αλλάξει σχεδόν δέκα αυτοκίνητα, κανένα δεν ήταν 4Χ4 ...κάθε σχετική βοήθεια από την εμπειρία σας, είναι πάντα ευπρόσδεκτη!
Καταρχάς καλοτάξιδο... Ποιά έκδοση πήρες ;
-
Καλοτάξιδο φίλε να το χαρείς και να το βάλεις και σε λάσπη και σε χιόνι με το κατάλληλο λάστιχο βέβαια. Μετά ένα ωραίο πλυσιματακι και είσαι άρχοντας.
Πάντως επειδή πολλοί αναφέρεστε στα φώτα φλας-οπισθεν να μην ανησυχείτε διότι ήδη 6 χρόνια κυκλοφορεί το sportage με τα αντίστοιχα φώτα εκεί. Δεν έχει αναφερθεί ότι κόπηκε από ΚΤΕΟ ή κάποιος έπεσε πίσω του γιατί δεν έβλεπε ότι θα στρίψει.Εννοείται και μένα δε μου αρέσουν εκεί κάτω που είναι απλά δεν είναι σοβαρός λόγος απόρριψης. Μην πούμε ότι σε ένα χαμηλό χατς στο ίδιο ύψος είναι τα φώτα αυτά. Να τα απαγορέψουμε από την κυκλοφορία;
ευχαριστώ πολύ, δεν ειμαι όμως της περιπέτειας αλλά άχτι το είχα ενα καλό SUV 4X4 !
-
parikon wrote:
Καλοτάξιδο φίλε να το χαρείς και να το βάλεις και σε λάσπη και σε χιόνι με το κατάλληλο λάστιχο βέβαια. Μετά ένα ωραίο πλυσιματακι και είσαι άρχοντας.
Πάντως επειδή πολλοί αναφέρεστε στα φώτα φλας-οπισθεν να μην ανησυχείτε διότι ήδη 6 χρόνια κυκλοφορεί το sportage με τα αντίστοιχα φώτα εκεί. Δεν έχει αναφερθεί ότι κόπηκε από ΚΤΕΟ ή κάποιος έπεσε πίσω του γιατί δεν έβλεπε ότι θα στρίψει.Εννοείται και μένα δε μου αρέσουν εκεί κάτω που είναι απλά δεν είναι σοβαρός λόγος απόρριψης. Μην πούμε ότι σε ένα χαμηλό χατς στο ίδιο ύψος είναι τα φώτα αυτά. Να τα απαγορέψουμε από την κυκλοφορία;
ευχαριστώ πολύ, δεν ειμαι όμως της περιπέτειας αλλά άχτι το είχα ενα καλό SUV 4X4 !
όσο για τη θέση των πίσω φλας , έκανα email στη Hyundai Hellas, χωρίς να απαντήσουν καν, οπότε έστειλα νέο μήνυμα στη Hyndai Europe και να η απάντηση (με παραπέμπουν πάλι στη Hyundai Hellas !)
However please take our apologies that this matter is not of the type that we can deal here at Hyundai Motor Europe ourselves, and to fulfil your expectations we feel it is necessary to pass on your comments to our colleagues at our Importer in Greece and are therefore taking the liberty of forwarding your message to go into the matter on a direct basis.
They shall be contacting you shortly to review your comments. Please expect to hear from them in the not too distant futur
-
Συγχαρητήρια καλορίζικο!
ευχαριστώ πολύ !
-
[quote=Sabas_Thess]
Συγχαρητήρια καλορίζικο!
ευχαριστώ πολύ Sabas_Thess !
-
Καλησπέρα σε όλους,
παραθέτω τα παρακάτω links για όσους δεν τα έχετε δει - ειδικά το φυλλάδιο πρέπει να αναρτήθηκε στο site πολύ πρόσφατα
https://www.hyundai.gr/owners-manuals/
https://www.hyundai.gr/new-hyundai-tucson/ (το σχετικό link είναι στο τέλος)
-
καλησπέρα και πάλι,
Στην αντιπροσωπεία που παράγγειλα το αυτοκίνητο και σε ερώτησή μου για τον συνιστώμενο αριθμό οκτανίων, μου απάντησαν αυστηρά όχι σε 100άρα αμόλυβδη. 'Εχετε κάποια αντίστοιχη ενημέρωση που να το επιβεβαιώνει (ή να το διαψεύδει) ?
ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους,
παραθέτω τα παρακάτω links για όσους δεν τα έχετε δει - ειδικά το φυλλάδιο πρέπει να αναρτήθηκε στο site πολύ πρόσφατα
τεραστιο μπραβο στην hyundai ελλαδας που τα δινει χυμα online!
-
d_m wrote:
Καλησπέρα σε όλους,
τεραστιο μπραβο στην hyundai ελλαδας που τα δινει χυμα online!
Θα έλεγα ότι άργησε να τα αναρτήσει... θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί το αργότερο 15 με 20/1/21 που ξεκίνησε η παρουσία του μοντέλου στην Ελλάδα...
-
Θα έλεγα ότι άργησε να τα αναρτήσει... θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί το αργότερο 15 με 20/1/21 που ξεκίνησε η παρουσία του μοντέλου στην Ελλάδα...
Αλλες εταιρειες ουδεποτε ανηρτησαν εγχειριδια χρησης, οποτε επιμενω στο 'μπραβο'
-
d_m wrote:
Αλλες εταιρειες ουδεποτε ανηρτησαν εγχειριδια χρησης, οποτε επιμενω στο 'μπραβο'
δεκτό !
... πάντως στα BMW & VOLVO που είχα, υπήρχαν διαθέσιμα στο internet τα εγχειρίδια ! προφανώς κάποιες άλλες εταιρίες δεν έχουν την ίδια συνέπεια προς τον πελάτη
-
καλησπέρα,
προστέθηκε o διαμορφωτής στο site της Hyundai
https://configurator.hyundai.gr/configurator/hyundai-tucson-2021
-
Όχι κι ιδιαίτερα θετικά σχόλια (γενικά και με άλλα μοντέλα της Hyundai,ο συγκεκριμένος δεν τα πολυπιστεύει)
-
Πήγα σήμερα να το δω.
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η ποιότητα κατασκευής. Πραγματικά εξαιρετική (προέρχομαι από AUDI & SUBARU FORESTER 2007). Οι χώροι του μεγάλοι με καλή θέση οδήγησης.
Αυτό που με χάλασε είναι η αδυναμία τοποθέτησης ρεζέρβας.
Την επόμενη εβδομάδα θα πάω να το οδηγήσω.
-
Πήγα σήμερα να το δω.
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η ποιότητα κατασκευής. Πραγματικά εξαιρετική (προέρχομαι από AUDI & SUBARU FORESTER 2007). Οι χώροι του μεγάλοι με καλή θέση οδήγησης.
Αυτό που με χάλασε είναι η αδυναμία τοποθέτησης ρεζέρβας.
Στατιστικά, δύσκολα μένουν από λάστιχο τα SUV διότι τα ελαστικά τους είναι ενισχυμένα τόσο κατασκευααστικα, όσο και αναφορικά με το βάθος του πέλματος, σε σχέση με τα συνήθη ελαστικά δρόμου. Μη ξεχνάμε και την 5ετη οδική βοήθεια, αν ο μη γενοιτο, γίνει ζημιά στο ελαστικό
-
[qote=d_m]
ivank wrote
Πήγα σήμερα να το δω.
Αυτό που με χάλασε είναι η αδυναμία τοποθέτησης ρεζέρβας
Στατιστικά, δύσκολα μένουν από λάστιχο τα SUV διότι τα ελαστικά τους είναι ενισχυμένα τόσο κατασκευααστικα, όσο και αναφορικά με το βάθος του πέλματος, σε σχέση με τα συνήθη ελαστικά δρόμου. Μη ξεχνάμε και την 5ετη οδική βοήθεια, αν ο μη γενοιτο, γίνει ζημιά στο ελαστικό
[/quote]
Κατ' αρχάς τα περισσότερα ελαστικά είναι κανονικά ελαστικά δρόμου. Υπάρχει ειδική έκδοση SUV στα Primacy; Γιατί αυτά έχει το δικό μου.
Δεύτερον, αν και εφόσον, το χρησιμοποιείς σε βουνό και τέτοια, θα περιμένεις καμιά ώρα - δύο να έρθει οδική στα κατσαβραχα και σε επαρχιωτικους λασπωδρομους να σε σώσει; Και αν είναι φουλ σε λασπι/χιόνι (έχει συμβεί να μείνουμε με καθαρά off λάστιχα σε βουνό με χιόνι, και χωρίς να κάνουμε τρελά πράγματα, σε επαρχιακό ήμασταν, μάλιστα έσπασε το κλειδί, και τυχαία βρήκαμε από αγροτικό που έκανε βόλτα! Μεγάλη περιπέτεια, άλλη μια δηλαδή στα βουνά!).
3ον, πολύ αργά το βράδυ, θα κάτσεις σε καμία ερημιά (ναι, έχει παντού ερημιές, σε πολλά δίκτυα ακόμη και μέσα στην Αττική να ξέρεις, έτυχε πρόσφατα), και εσύ και η οικογένειά σου να περιμένετε πότε θα έρθει η οδική, ενώ σε 20λεπτα μπορείς να έχεις φύγει; 10-15 λεπτά μόνο θα θέλουν τα τηλεφωνήματα και οι συνεννοήσεις.
Αν είσαι μόνο Αθήνα και πας Νίκαια - Πετρούπολη, Χαϊδάρι - Θησείο, Χαλάνδρι - Κηφισιά, Αμπελόκηπους - Παγκράτι, ίσως δεν είναι απαραίτητο, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, για μένα είναι θέμα ασφαλείας.
Είναι από αυτά που θα σου χρειαστούν 1 φορά, αλλά θα μετράει.
-
[qote=d_m]
ivank wrote
Πήγα σήμερα να το δω.
Αυτό που με χάλασε είναι η αδυναμία τοποθέτησης ρεζέρβας
Κατ' αρχάς τα περισσότερα ελαστικά είναι κανονικά ελαστικά δρόμου. Υπάρχει ειδική έκδοση SUV στα Primacy; Γιατί αυτά έχει το δικό μου.
Δεύτερον, αν και εφόσον, το χρησιμοποιείς σε βουνό και τέτοια, θα περιμένεις καμιά ώρα - δύο να έρθει οδική στα κατσαβραχα και σε επαρχιωτικους λασπωδρομους να σε σώσει; Και αν είναι φουλ σε λασπι/χιόνι (έχει συμβεί να μείνουμε με καθαρά off λάστιχα σε βουνό με χιόνι, και χωρίς να κάνουμε τρελά πράγματα, σε επαρχιακό ήμασταν, μάλιστα έσπασε το κλειδί, και τυχαία βρήκαμε από αγροτικό που έκανε βόλτα! Μεγάλη περιπέτεια, άλλη μια δηλαδή στα βουνά!).
3ον, πολύ αργά το βράδυ, θα κάτσεις σε καμία ερημιά (ναι, έχει παντού ερημιές, σε πολλά δίκτυα ακόμη και μέσα στην Αττική να ξέρεις, έτυχε πρόσφατα), και εσύ και η οικογένειά σου να περιμένετε πότε θα έρθει η οδική, ενώ σε 20λεπτα μπορείς να έχεις φύγει; 10-15 λεπτά μόνο θα θέλουν τα τηλεφωνήματα και οι συνεννοήσεις.
Αν είσαι μόνο Αθήνα και πας Νίκαια - Πετρούπολη, Χαϊδάρι - Θησείο, Χαλάνδρι - Κηφισιά, Αμπελόκηπους - Παγκράτι, ίσως δεν είναι απαραίτητο, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, για μένα είναι θέμα ασφαλείας.
Είναι από αυτά που θα σου χρειαστούν 1 φορά, αλλά θα μετράει.
Τα ελαστικά των SUV είναι μεγαλύτερης αντοχής λόγω (και) του βάρους των αυτοκινήτων για τα οποία προορίζονται. Επίσης, συνήθως οι διαστάσεις των ελαστικών δεν συμπίπτουν για τα οχήματα δρόμου και τα SUV. Πολύ σωστά, η ύπαρξη ρεζέρβας είναι απαραίτητη για ακραίες συνθήκες και γεωγραφικές περιοχές - πρακτικά ο καθένας από εμάς ξέρει ή πρέπει να ξέρει το χρήση θα κάνει στο νέο του αυτοκίνητο και αντίστοιχα να προνοησει για τον εξοπλισμό ανάγκης... Μην ξεχνάμε επίσης ότι στις συνθήκες που περιγράφετε, δεν αρκούν μόνο 15-20 λεπτά για την όλη διαδικασία αλλαγής (πόσο εύκολο είναι ένα άτομο να βγάλει το σπασμένο ελαστικό και να μοντάρει τη ρεζέρβα σε συνθήκες λάσπης ή χιονιού, ιδιαίτερα νύχτα?)
-
Νομίζω ότι ένα αυτοκίνητο διττού χαρακτήρα όπως είναι το Tucson πρέπει να έχει ρεζέρβα εκτός και αν κινείται αποκλειστικά σε άσφαλτο.
Αν βρεθείς έστω και σε πατημένο χωματόδρομο και έχεις την 'τύχη' κάποια φυτεμένη πέτρα να σου σκίσει το ελαστικό (μου έχει συμβεί) τότε είσαι χαμένος.
Η ρεζέρβα λοιπόν και από ψυχολογικής απόψεως είναι απαραίτητη.
-
Προτείνω την αγορά τροχού ''ανάγκης '', δηλαδή με μικρότερη διάσταση πέλματος και ορίου ταχύτητας αλλά, αν γίνεται, ιδίων ιντσών ζάντας ώστε να μην αλλάζει πολύ η γεωμετρία της ανάρτησης. Κάτι παρόμοιο έκαναν και ίσως συνεχίζουν, τα γκρουπ VAG & FCA, αλλά με ζάντες πολύ μικρότερης διαμέτρου και πολύ στενά πέλματα...
Hyundai Tucson NX4 (2020)