-
Καταλαβαίνω και επικροτώ το κράξιμο για τις τιμές πρώτος απ όλους. Αλλά νομίζω γινόμαστε λίγο άδικοι με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πριν καν κυκλοφορήσει και τιμολογηθει. Δυο ματιες λίγα λεπτά του έχω ρίξει όλες κι όλες, αλλά φαίνεται να πηγαίνει για κορυφή της κατηγορίας και είναι και μια κλάση μεγέθους πάνω. Συγκρινετε τιμές με τα καινούρια της αγοράς και πείτε ποιο αντίστοιχο θεωρείτε πιο τίμιο, αν το Tucson πάει στα 30 χιλιάρικα.
Αυτό που θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε στο πετσί μας πλέον, ακόμη κι αυτοί που περνούν 'δόξα τω θεώ' μέχρι τώρα, είναι οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας κρίσης και η Βουλγαροποίηση του βιοτικού μας επιπέδου. Κάποια αγαθά θα αρχίσουν να φαίνονται 'εξωτικά' σιγά σιγά...
Είσαι σοφός!
να προσθέσω εδώ, ότι περιμένω και το 'καλό' QQ σε τιμές κοντά στα 30.000, τώρα σίγουρα θα έχουν μία γυμνή έκδοση (όπως πάντα, a la Toyota/Renault/Nissan) με πολύ χαμηλή τιμή, οπότε θα ξεκινάει από χαμηλότερα, αλλά με τίποτα δεν θα βλέπουμε τις τιμές του απερχόμενου και σε αξιοπρεπείς εκδόσεις.
Το Kadjar θα δούμε, αν πουλάει όσο το προηγούμενο, τότε θα δούμε χαμηλότερες τιμές από τον ανταγωνισμό, αλλά θα είναι θελκτικό το αμάξι; Το τωρινό το χαρίζουν αυτή την περίοδο (μέχρι και 21.000 το πήρε φίλος το μπλε dCi, με κοινή μας γνωριμία) και πάλι δεν πουλάει το αμάξι!
Πιστεύω αυτή η κατηγορία πλέον θα παίζει σε αυτές τις τιμές, ειδικά τώρα που θα είναι όλα καινούργια στην αγορά, περιμένετε 2-3 χρόνια, και όλα αυτά θα έχουν πέσει μερικά χιλιάρικα, μετά fl, θα ξαναπάρουν λίγο, μετά επόμενο μοντέλο, θα πέσουν πολύ. Έτσι πάει εδώ και δεκαετίες το σύστημα, δεν είναι καμία άλυτη εξίσωση. Σκέψου τι έπαιρνες με το Tuscon 2 γενιές (12 χρόνια) πίσω, και τι με αυτό, και εσωτερικό, και υλικά, και κινητήρες, και μικρότερη ρύπανση, και ασφάλεια, και γενικά.
Ακόμη και το C5 Aircross diesel που κοίταγα, κοντά στα 30.000 κόστιζε αρχές του χρόνου έτσι όπως το ήθελα, μην νομίζετε ότι είναι και τσάμπα και αυτό (που υποτίθεται παίζει στα χαμηλά της κατηγορίας). Ακόμη και τα advanced comfort καθίσματα τα έπαιρνες 3η έκδοση νομίζω τότε. Ακόμη και το C3 fl τώρα να δεις που το κοιτάει ένας φίλος, τα καλά καθίσματα πάλι σε μία από τις τελευταίες εκδόσεις τα παίρνεις, κοντά 18.000 το diesel..
Περιμένω το Sportage με αγωνία, αλλά τα πρώτα σχέδια σας το Xceed μου φάνηκαν..
-
-
Γενικά η hyundai δείχνει να μην τα πάει καλά με την τιμολόγηση όταν τιμολογεί το i30 σαν το vw golf. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και εδώ, ένα θέμα είναι πόσο τιμολογείς εσύ τα προϊόντά σου και εξίσου σημαντικό είναι πώς τιμολογεί παρόμοια προϊόντα ο ανταγωνισμός.
-
Γενικά η hyundai δείχνει να μην τα πάει καλά με την τιμολόγηση όταν τιμολογεί το i30 σαν το vw golf. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και εδώ, ένα θέμα είναι πόσο τιμολογείς εσύ τα προϊόντά σου και εξίσου σημαντικό είναι πώς τιμολογεί παρόμοια προϊόντα ο ανταγωνισμός.
Είναι καλύτερη η VW από την Hyundai και την KIA?! χίλιες στις χίλιες φορές θα προτιμούσα τους Κορεάτες από VW, αφού βγάζουν καλύτερα αυτοκίνητα, γιατί να είναι και φθηνότερα;
Μάλλον έχεις μείνει στην δεκαετία του 90!
-
1500€ Ακριβότερο είναι το βασικό αν και πλούσιο 1,5 150hp golf από το πάντα όλα 1,5 159hp i30 n line. Ποσό έπρεπε να κάνει το Hyundai δλδ?
-
Για την αύξηση στην τιμολόγηση σε σχέση με παλαιότερα, μήπως ευθύνονται σε ένα ποσοστό και τα πρόστιμα λόγο ρύπων; Ενα αυτοκίνητο με εκπομπές καυσαερίων 145gr, νομίζω πως τρώει πρόστιμο πάνω από 3000€. Το οποίο φυσικά μετακυλίεται στον καταναλωτή.
-
@Aikibill έχω την εντύπωση ότι το Hyundai δεν έχει ACC που κοστίζει για να το βάλεις
@Dublin Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η δίκη μου εμπειρική διαπίστωση (άλλωστε έχω οδηγήσει μόνο το golf) αλλά από ότι review έχω διαβάσει, δεν έχω βρει ούτε ένα που να πενεύει οδηγικά το i30 (μέτριο τιμόνι, κακή αίσθηση στα φρένα, αδιαφορο-βαρετό οδηγικά, άσε την κατανάλωση), αντίθετα για golf η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Μακάρι το Tucson να κάνει τη διαφορά (ούτε για το Kona διαβάζω καλά). Η Kia νομίζω ότι είναι ένα κλικ καλύτερη (αλλά όχι αρκετά καλύτερη από Ford).
Συμπερασματικά, για εμένα, ενώ έχουν βελτιωθεί πολύ τα Hyundai και κοντράρουν τα γερμανικά, χάνουν στα σημεία. Όποτε ας το λάβουν υπόψη στην τιμολόγηση.
-
@Aikibill έχω την εντύπωση ότι το Hyundai δεν έχει ACC που κοστίζει για να το βάλεις
@Dublin Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η δίκη μου εμπειρική διαπίστωση (άλλωστε έχω οδηγήσει μόνο το golf) αλλά από ότι review έχω διαβάσει, δεν έχω βρει ούτε ένα που να πενεύει οδηγικά το i30 (μέτριο τιμόνι, κακή αίσθηση στα φρένα, αδιαφορο-βαρετό οδηγικά, άσε την κατανάλωση), αντίθετα για golf η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Μακάρι το Tucson να κάνει τη διαφορά (ούτε για το Kona διαβάζω καλά). Η Kia νομίζω ότι είναι ένα κλικ καλύτερη (αλλά όχι αρκετά καλύτερη από Ford).
Συμπερασματικά, για εμένα, ενώ έχουν βελτιωθεί πολύ τα Hyundai και κοντράρουν τα γερμανικά, χάνουν στα σημεία. Όποτε ας το λάβουν υπόψη στην τιμολόγηση.
Από την άλλη σε αξιοπιστία και βλάβες τα Hyundai/Kia βγαίνουν κορυφή σε Αμερική και Ευρώπη ενώ τα Γερμανικά έχουν καταντήσει ανέκδοτο πλέον (ακόμη και premium όπως BMW, MINI, AUDI, ή μάλλον, ειδικά αυτά).
Εκεί που χάνουν/έχαναν είναι στους ελαφρά μεγαλύτερους ρύπους σε σχέση με τους Ευρωπαίους και κατανάλωση. Σε σχεδιασμό χάνουν μόνο από Γάλλους και Ιταλούς.
Το προηγούμενο Golf μέχρι και στο τέστ του ταράνδου ήταν χειρότερο από τα περισσότερα B suv (δηλαδή ψηλότερα και γενικά μαλακότερα αυτοκίνητα), το τωρινό έχει hands down, τη χειρότερη εργονομία διακοπτών και infotainment τα τελευταία χρόνια (θέλει προσπάθεια να τα κάνεις τόσο χάλια). Γενικά δεν σκέφτομαι κάτι που να κάνουν καλά οι Γερμανοί (VW) τα τελευταία χρόνια, εκτός από το να καλύπτουν σκάνδαλα και να πληρώνουν πρόστιμα.
Αν βάλεις ότι οι Κορεάτες έχουν τις καλύτερες εργοστασιακές εγγυήσεις της αγοράς και το group τις μικρότερες.. τότε καταλαβαίνεις ότι η διαφορά είναι τελικά υπέρ των Κορεατών.
KIA και εγώ προτιμώ. Κάνουν πολύ καλά αυτοκίνητα, δώσε τους μία ευκαιρία! Έφτασα πολύ κοντά στο Sportage, αλλά δεν τελεσφόρησε. Πολύ μεγάλο, ενώ Kona/Stonic μικρά για τις ανάγκες μου. Έτσι είπα και στον πωλητή της Hyundai, 'θέλω κάτι ανάμεσα τελικά'.
-
@Dublin καλημέρα καλό μήνα φίλε. Τελικά νομίζω ότι ο μέσος αγοραστής ψάχνει αυτό ακριβώς, ειδικά ο οικογενειάρχης. Αυτό το 'ανάμεσα' σε B/C_Suv σε χώρους και τιμή. Τα 30κ σήμερα είναι πολλά ενώ στα B_Suv ποτέ δεν θα νιώσεις άνεση χώρων. Το δικό σου πχ το 2008 ενώ έχει τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις των B_Suv οι εσωτερικοί του χώροι δεν ανταποκρίνονται.
Εχθές βρέθηκα κοντά στην Ford για ψώνια με την γυναίκα. Την άφησα και πήγα να χαζεψω το Kuga. Τελικά εκτός από μήκος έχει και δύσχρηστο πλάτος. Είναι σχεδόν σαν το C5 σε πλάτος, το είχα δει στα χαρτιά αλλά από κοντά διαπίστωσα ότι πρακτικά είναι ακατάλληλο για πόλη. Κρίμα γιατί μου άφησε πολύ καλή εντύπωση σε όλα τα άλλα.
Τελικά το 4,5m για μήκος και το 1,82-1,83m max πλάτος είναι κόκκινη γραμμή. Να δούμε το 'κοντό' Tuscon που θα έρθει Ευρώπη και φυσικά τα Kadjar/QQ/Arkana με τους mh Tce...
-
@Dublin καλημέρα καλό μήνα φίλε. Τελικά νομίζω ότι ο μέσος αγοραστής ψάχνει αυτό ακριβώς, ειδικά ο οικογενειάρχης. Αυτό το 'ανάμεσα' σε B/C_Suv σε χώρους και τιμή. Τα 30κ σήμερα είναι πολλά ενώ στα B_Suv ποτέ δεν θα νιώσεις άνεση χώρων. Το δικό σου πχ το 2008 ενώ έχει τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις των B_Suv οι εσωτερικοί του χώροι δεν ανταποκρίνονται.
Εχθές βρέθηκα κοντά στην Ford για ψώνια με την γυναίκα. Την άφησα και πήγα να χαζεψω το Kuga. Τελικά εκτός από μήκος έχει και δύσχρηστο πλάτος. Είναι σχεδόν σαν το C5 σε πλάτος, το είχα δει στα χαρτιά αλλά από κοντά διαπίστωσα ότι πρακτικά είναι ακατάλληλο για πόλη. Κρίμα γιατί μου άφησε πολύ καλή εντύπωση σε όλα τα άλλα.
Τελικά το 4,5m για μήκος και το 1,82-1,83m max πλάτος είναι κόκκινη γραμμή. Να δούμε το 'κοντό' Tuscon που θα έρθει Ευρώπη και φυσικά τα Kadjar/QQ/Arkana με τους mh Tce...
Καλό μήνα!
τα έχουμε πει για τους χώρους του 2008, σε έναν Μ.Ο (1.78 και 90 κιλά εγώ) το αυτοκίνητο είναι ικανοποιητικότατο και καλύπτει πολύ καλά μία μικρή Ευρωπαική οικογένεια, κάτι που δεν το λες για το Kona/Stonic. Το ίδιο ισχύει για Kamiq/Captur. Εγώ είχα κόκκινη γραμμή το 4.30 για λόγους που έχω εξηγήσει, και θα ήθελα 3-4 πόντους πλάτος για να είναι τέλειο. Duster και Karoq καλά σε μήκος, αλλά αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους - προφανείς για όσους με παρακολουθούν εδώ!
Το C5 που είχα 2-3η επιλογή, η γυναίκα μου αρνήθηκε καν να το κάνει test drive 'που θα το βάζουμε αυτό;', και μάλλον είχε δίκιο (πρακτικά δεν χωράει σε κανένα σπίτι μας), άλλο αν εγώ έχω προτίμηση στα Citroen γενικά. Επίσης η έκδοση που θέλαμε έφτανε τα 30.000 σχεδόν (τώρα έχει πέσει λίγο, αλλά έχει περάσει και ένας χρόνος, σχεδόν), οπότε δεν λες ότι χάσαμε και καμία ευκαιριάρα οικονομικά (ADAS θέλαμε στάνταρ).
Εν το μεταξύ δεν ξέρω γιατί λες ότι 'δεν ανταποκρίνεται', έχει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (αν δεν σύρεις καθίσματα στο Captur και βάλεις ρεζέρβα στο Puma) και πίσω χωράνε άνετα (έχουμε κάνει αναβάσεις σε κάποια βουνά) φίλοι μου στα 1.90, μάλιστα σχολίασαν θετικά αυτό ακριβώς. Το θέμα του είναι στο πλάτος, καθώς ένας 'μεγάλος' άνθρωπος θα θέλει περισσότερη άνεση στη θέση οδήγησης.
Εδώ ο τύπος εκθειάζει τους χώρους του,και δεν πρέπει να ειναι και κοντούλης.. https://www.youtube.com/watch?v=il42LGGGg1c και σε όλα τα συγκριτικά με το Puma αναφέρουν την διαφορά σε χώρους. Κοίτα στο 3:10 και μετά.
Το ότι το 2008 ικανοποιεί ένα μεγάλο αριθμό ατόμων φαίνεται και από τις πωλήσεις, 2ο στην Ευρώπη και Σεπτέμβριο ήταν 6ο συνολικά στην Ελλάδα, πλέον το βλέπεις παντού, και σε καλές εκδόσεις, κοιτάξτε τις εξατμίσεις, αν έχει διπλή, είναι τα 130 άλογα (βενζίνη/diesel) και βλέπω πολλά τέτοια.
Το μέγεθός σου σε σπρώχνει προς C suv, αλλά τα 4.67 αγγίζουν κατηγορία D..Το Tuscon θα είναι μεγέθους C5 Aircross, αρκετά μεγάλο και αυτό. Ίσως κάτι στα 4.40 να σε ικανοποιήσει/βολέψει περισσότερο, να δούμε και το Sportage, πιστεύω θα είναι αμαξάρα.
-
Στο 6:25 (σύστημα ειδοπ. τυφλού σημείου):
Πολύ καλό το ότι με το που ανάβεις το φλας, το ταχύμετρο (ή στροφόμετρο) μετατρέπεται σε κάμερα/καθρέπτη του blind spot και σε ειδοποιεί -υποθέτω και με ήχο- αν πλησιάζει κάποιος δίπλα σου,πριν στρίψεις.
Τα περισσότερα συστήματα τυφλής γωνίας, νομίζω είναι μόνο ηχητικά και μ'ένα μικρό φωτάκι ως ένδειξη στην άκρη του εξωτ.καθρέπτη.
Aπ'την άλλη, μπορεί να φαίνεται κι υπερβολή ή εφέ το σύστημα του Tucson.
-
Πολύ καλό το ότι με το που ανάβεις το φλας, το ταχύμετρο (ή στροφόμετρο) μετατρέπεται σε κάμερα/καθρέπτη του blind spot και σε ειδοποιεί -υποθέτω και με ήχο- αν πλησιάζει κάποιος δίπλα σου,πριν στρίψεις.
Τα περισσότερα συστήματα τυφλής γωνίας, νομίζω είναι μόνο ηχητικά και μ'ένα μικρό φωτάκι ως ένδειξη στην άκρη του εξωτ.καθρέπτη.
ξέρω'γω..δεν χάνεις επαφή με το δρόμο;
να σας πω πάντως, τα ηχητικά μηνύματα καταγράφονται γρηγορότερα στον εγκέφαλο ενώ ταυτόχρονα μπορείς να κοιτάς τι συβαίνει. μπορεί και λόγω δουλειάς να το νομίζω αυτό (ασχολούμαι με τον ήχο για δεκαετίες), αλλά ακόμη και με την κάμερα, με τους ηχητικούς αισθητήρες παρκάρω τέλεια και έχω και το νου μου γύρω - γύρω, με την κάμερα κολλάς πάλι σε μία οθόνη..νομίζω εκτός του GPS (και κάμερες, οκ, αλλά όπου χρειάζεται) η κεντρική οθόνη δεν θα έπρεπε να υπήρχε, και GPS από HUD ή i-cockpit.
-
panormus772 wrote:
να σας πω πάντως, τα ηχητικά μηνύματα καταγράφονται γρηγορότερα στον εγκέφαλο ενώ ταυτόχρονα μπορείς να κοιτάς τι συβαίνει. μπορεί και λόγω δουλειάς να το νομίζω αυτό (ασχολούμαι με τον ήχο για δεκαετίες), αλλά ακόμη και με την κάμερα, με τους ηχητικούς αισθητήρες παρκάρω τέλεια και έχω και το νου μου γύρω - γύρω, με την κάμερα κολλάς πάλι σε μία οθόνη..
Δεν έχεις άδικο.. (γι αυτό κι εγώ είπα πως μπορεί να είναι κι υπερβολή).
Έχω παρατηρήσει κι εγώ ότι καμιά φορά καλύτερα παρκάρω με τους αισθητήρες,παρά με την κάμερα του info (η οποία αν είναι ψηλά κι εξέχει,μπορεί να μην είναι αισθητικά ωραίο,αλλά μάλλον είναι καλύτερα γιατί έχεις τα μάτια στο ύψος του παρμπρίζ). Στο scross που έχω είναι 'χωστή' στην κεντρική κονσόλα,αλλά κάτω από τους αεραγωγούς και κατεβάζεις για λίγο το βλέμμα. Μάλλον η κάμερα είναι πιο χρήσιμη, στα 'τελειώματα' του παρκαρίσματος για να υπολογίσεις με ακρίβεια το χώρο πίσω σου.
-
Dublin wrote:
panormus772 wrote:
να σας πω πάντως, τα ηχητικά μηνύματα καταγράφονται γρηγορότερα στον εγκέφαλο ενώ ταυτόχρονα μπορείς να κοιτάς τι συβαίνει. μπορεί και λόγω δουλειάς να το νομίζω αυτό (ασχολούμαι με τον ήχο για δεκαετίες), αλλά ακόμη και με την κάμερα, με τους ηχητικούς αισθητήρες παρκάρω τέλεια και έχω και το νου μου γύρω - γύρω, με την κάμερα κολλάς πάλι σε μία οθόνη..
Δεν έχεις άδικο.. (γι αυτό κι εγώ είπα πως μπορεί να είναι κι υπερβολή).
Έχω παρατηρήσει κι εγώ ότι καμιά φορά καλύτερα παρκάρω με τους αισθητήρες,παρά με την κάμερα του info (η οποία αν είναι ψηλά κι εξέχει,μπορεί να μην είναι αισθητικά ωραίο,αλλά μάλλον είναι καλύτερα γιατί έχεις τα μάτια στο ύψος του παρμπρίζ). Στο scross που έχω είναι 'χωστή' στην κεντρική κονσόλα,αλλά κάτω από τους αεραγωγούς και κατεβάζεις για λίγο το βλέμμα. Μάλλον η κάμερα είναι πιο χρήσιμη, στα 'τελειώματα' του παρκαρίσματος για να υπολογίσεις με ακρίβεια το χώρο πίσω σου.
πολύ σωστά όσα αναφέρεις. παρόμοιες εμπειρίες. οι χαμηλές οθόνες δεν είναι καθόλου εργονομικές, μέχρι και επικίνδυνες θα τις χαρακτήριζα. Από την αρχή απόρησα με την επιλογή της Hyundai σε αυτοκίνητο του 2021 να βάλει την οθόνη κάτω από τους αεραγωγούς. δυστυχώς είναι ένα όργανο που κοιτάμε συχνά στα καινούργια αυτοκίνητα, ας έχουμε ταυτόχρονα και επαφή με τον δρόμο.
Πιστεύω ότι καλύτερα ο οδηγός να μην κοιτάει καθόλου στη μεσαία οθόνη, γι'αυτό μου αρέσει πολύ το navi του 2008 που το έχω ακριβώς μπροστά μου στον δρόμο.
-
Η οθόνη τόσο χαμηλά όσο του νέου Tuscon είναι πράγματι αντιεργονομική γιατί παίρνεις 'πολύ' το βλέμμα σου από τον δρόμο. Όμως το χειρότερο μου προσωπικά είναι η τοποθέτηση της οθόνης στα 208/2008 όπου άφηνε ελάχιστο κενό ανάμεσα σε κεντρικό καθρέπτη και Infoteinment με αποτέλεσμα στα αντιστοιχα td να είναι ακόμα πιο ενοχλητικό αποτι στατικός στην αντιπροσωπεία! Με ενοχλούσε τόσο πολύ που ήθελα να της ρίξω μπουκέτο. Το ίδιο ένιωσε και η γυναίκα και ο πεθερός μου που οδήγησανε τα ίδια.
Δεν ξέρω ποιο εκ των δύο είναι χειρότερο. Πάντως σίγουρα θέλουν πολύ προσοχή πολλά σύγχρονα οχήματα τα οποία θυσιάζουν εργονομία και ασφάλεια για το look. Σήμερα το πρωί πάλι βρέθηκα απέναντι από αντιπροσωπεία VW. Είχα χρόνο γιατί η γυναίκα είχε κάτι εξετάσεις να κάνει αλλά δυστυχώς λόγο Covid κομμένα τα td. Τον παρακάλεσα και κάναμε μια γύρα κάνα χιλιόμετρο με το νέο Golf. Το Digital cockpit είναι τόσο 'αιχμηρό' σε εικόνα που ως συνοδηγός σε συνδυασμό με την φοβερή ηχομόνωση σκαλωσα και το κοιτούσα χωρίς να κοιτάω μπροστά. Θέλω να πω ότι είναι πολύ εύκολο έτσι όπως τα έχουν κάνει να χαζεύεις και να την πατήσεις ως οδηγός...
-
Ίσως οι κάπως καλύτερες υλοποιήσεις των info είναι π.χ. 500x, Mazda 3/CX-30,Renault clio/captur (η 7',όχι η μεγάλη).
-
-
εντυπωσιακό, είναι δυνατόν να παραπονιέστε ότι θα είναι ακριβότερο από το προηγούμενο; δεν έχει καμία σχέση το αυτοκίνητο, σε κανένα επίπεδο, πιστεύω προχωράει πολύ το brand.
τιμές Ιρλανδίας(OXI o βασικός κινητήρας, ίσως ο 183άλογα;) 33.600 - 36.195 - 39.695 (το αυτοκίνητο του video). Φεβρουάριο τα πρώτα Ιρλανδία. Μιλάνε για ανταγωνιστή του Tiguan και RAV4
-
Πόσοι θα δώσουν 35k για ένα Hyundai; Εντυπωσιακό δεν λέω και μακάρι να αποδειχθεί εξαιρετικό οδηγικά. Αλλά το ερώτημα παραμένει. Πολλά λεφτά για Hyundai.
-
Στην Ελλάδα ναι. Έξω και ειδικά σε άλλες ηπείρους, είναι λιγότερο κομπλεξικοί οι άνθρωποι.
Μου αρέσει και εμένα αρκετά. Μένει να δούμε αν έχει κανένα ενδιαφέρον στην οδήγηση ή αν είναι σακί με πατάτες.
Hyundai Tucson NX4 (2020)