-
Dublin wrote:
Lap wrote
Εχει digital cluster... Ολα εκει στα βγαζει.
Όσο περισσότερο το προσέχω τόσο περισσότερες αμφιβολίες έχω.
Προφανεστατα δεν βλέπεις καθόλου τον δρόμο πλέον, κοιτάξτε την τροχιά του βλέμματος.
Νομίζω η υλοποίηση δεν είναι καλή.
Για το cluster το λες ή για τη μεσαια οθονη;
Οι πληροφοριες που χρειάζεσαι οπως gps, ραδιόφωνο, mp3, Spotify κτλ τα εχει στο cluster. Η μεσαια ειναι ετσι για να δεις ακομα καλυτερα ή για τον συνοδηγο κτλ.
Εδω, αυτη η φωτογραφία ειναι στο ύψος του βλέμματος της κοπελας.
Συνολικά. Κοίτα που είναι ο πίνακας οργάνων, και αυτός θεωρώ θα μπορούσε να ανέβει μερικούς πόντους πάνω, δηλαδή η κεντρική θα έπρεπε να είναι σε αυτό το ύψος (του πίνακα οργάνων) και οι 2 μαζί να ήταν το λιγότερο 3-5 πόντους προς τα πάνω.
Αν δεις που περίπου θες να είναι το κέντρο των οθονών σου (Computer, TV, κινητό) θα καταλάβεις ότι έχουμε τάση να βλέπουμε από τη μέση και πάνω στις περισσότερες και αμεσότερες πληροφορίες μας (δηλαδή προτιμούμε το κέντρο μας να είναι περίπου στο 60% και όχι στο 50%)
Αν βάζεις οθόνες, πρέπει να τις βλέπεις κι'ολας.
Νομίζω η μεσαία θα έπρεπε να καταργηθεί τελείως, ο ψηφιακός πίνακας αν είναι καλή υλοποίηση είναι σούπερ και πραγματικά βελτιώνει την οδηγική εμπειρία, έχω καταλήξει ότι στη μέση μόνο προβλήματα δημιουργεί και δεν χρειάζεται. Καλύτερα κουμπιά και διακόπτες.
-
Εδω δειχνει πως μπορεις να εχεις μονιμα την καμερα και το bird view μονιμα ανοιχτο. Οπου στα στενα της πολης ειναι απλα σωτήριο.
Γενικα ενα εξαιρετικο αυτοκινητο και ισως το καλυτερο vfm της κατηγοριας οπως λεει ο τυπας
-
Οκ δεν εχεις αδικο, για τα 5 εκ. Αλλα το βραδυ πως θα οδηγεις οταν εχεος απέναντι σου μια οθονη. Δηλαδη θα δυσκολευεις τα ματια σου.
Αλλο το να καθεσε στο γραφειο αλλ το να οδηγεις και δη νύχτα. Στο ενα το κθριο αντικείμενο σου ειναι η οθονη, στο αλλο ειναι ο δρόμος και η βελτιστη ορατότητα.
Ποσες φορες αλλωστε κοιτας την οθονη στον οινακα οργάνων. Ενα κλικ την κοιτας.
Αυτο για το digital cluster και καταργηση της κεντρικής ειναι λογικη λυση καο φθηνή.
Εχει hud ή καθολου;
-
Εδω δειχνει πως μπορεις να εχεις μονιμα την καμερα και το bird view μονιμα ανοιχτο. Οπου στα στενα της πολης ειναι απλα σωτήριο.
Γενικα ενα εξαιρετικο αυτοκινητο και ισως το καλυτερο vfm της κατηγοριας οπως λεει ο τυπας
Οι πλαϊνές κάμερες είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ούτε στην πιο πλούσια έκδοση. Λογικά σαν έξτρα που θα χρεώνουν την μάνα τους και τον πατέρα τους.
-
Οι πλαϊνές κάμερες λογικά είναι ο κωδικός με την 360 υλοποίηση.
Εγώ που μπήκα πάντως και έχω μπόι ο πίνακας οργάνων μια χαρά μου φάνηκε ότι τον έβλεπα. Ούτε ψηλά ούτε χαμηλά.
Σίγουρα η καλύτερη υλοποίηση από άποψη ξεκουραστου βλεματος είναι της vw kai mercedes που έχουν το ορθογώνιο πάνελ στην ευθεία.
Όμως και αυτή η λύση έχει το αρνητικό ότι αναγκαστικά οι αεραγωγοί πάνε χαμηλότερα που είναι και αυτό φάουλ .
-
Υπάρχει περίπτωση ο χάρτης να εμφανίζεται στο ταμπλώ ή ούτε καν? Επίσης έχει ΟΤΑ updates?
-
Ο χάρτης δεν φαίνεται νομίζω τα βελάκια και τις οδηγίες του δικού του προφανώς χάρτη βλέπεις το οποίο είναι και το πιο ουσιαστικό. Εντάξει το να βλέπεις όλο τον χάρτη είναι εφετζιδικο αλλά δεν είναι και φουλ απαραίτητο το αμεσο είναι το βελάκι που σου λέει σε πόσα μέτρα στρίβεις και προς τα που.
Επίσης ένα μείον σε σχέση με τον ανταγωνισμό πχ Κούγκα είναι ότι δεν νομίζω ότι εκδοσεις που έρχονται εδώ να συνδέονται απομακρυσμένα με κινητό.
Η χιουνται έχει την τεχνολογία για επικοινωνία και ανοιγοκλειμα ακόμα και με ανέπαφη κάρτα και κινητό αλλά εδώ δεν διατίθεται καθόλου.
Φαντάζομαι αυτοί που θα το πάρουν σε κάνα δυο χρόνια από τώρα το πολύ θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
-
Φιλος (κατοικος αθηνας) ενδιαφερεται εντονως για το tucson. Σε ποια αντιπροσωπεια θα προτεινατε να παει; δεν ξερω καν ποσες εχει. Οταν ρωτουσα εγω για το (προηγουμενο) tucson ειχα παει σε αυτην στο δαχτυλιδι στην κηφισιας
-
Καλά αν παίζει στα1800 η 360 γιατί και καλά παίρνεις και τα ακριβα ηχεία που είναι άσχετα και 550 το τυφλό σημείο δεν υπάρχει περίπτωση να τα ζητήσει κανείς ξεφεύγει η τιμή.
Μήπως έμαθες τιμή και για το acc ? Ελπίζω να μην το δίνουν πακέτο με την αυτόματη πόρτα και ....19αρες ζάντες!
-
Χωρίς ότι βγάζει η Μερσεντές είναι πανάκεια η νέα s class παρόμοια υλοποίηση. Το κεντρικό πανελ λίγο πιο χαληλα από αυτό των οργάνων και οι κεντρικοι αεραγωγοί εκεί που πρέπει και όχι στα νεφρά οδηγού συνοδηγού.
-
Οι πλαϊνές κάμερες λογικά είναι ο κωδικός με την 360 υλοποίηση.
Εγώ που μπήκα πάντως και έχω μπόι ο πίνακας οργάνων μια χαρά μου φάνηκε ότι τον έβλεπα. Ούτε ψηλά ούτε χαμηλά.
Και εγώ πάντως που μπήκα και δεν έχω και μπόι σαν αυτά που ακούω από κάποιους εδώ μέσα μου ήταν τέλεια εργονομικά, ελαφρά γυρισμένη προς σε μένα πολύ καλή σε απόκριση και ανάλυση . Απλά μένει να δοκιμαστεί και στην οδήγηση φυσικά. Ο χώρος μπροστά πάντως είναι πολύ άνετος , οδηγού συνοδηγού και πίσω γήπεδο απλά αυτό που παρατήρησα ήταν ότι δεν έβγαινα το ίδιο άνετα από τις πίσω θέσεις από ότι στο Tiguan ή και το 3008 . Μπορεί να ήταν και η ιδέα μου.
Το surround view (360) έρχεται από όσο μου είπαν, γιατί για αυτό το έξτρα είχαν να μου δώσουν τιμή περί τα 1.800€ (είναι μαζί με κάποιο ηχοσυστημα Κραλ μου το είπε δεν το κατάλαβα καλά) για το blind spot θέλεις αλλά 550€ τόσα περίπου και για το auto tail για το rear alert δεν ειχαν να μου δώσουν τιμή περιμένω τηλεφώνημα . Αυτές τις μέρες θα έχουν λίστα κανονικά με ότι έξτρα μπορείς και θέλεις να βάλεις με τιμες φυσικά.
Για όσους ενδιαφέρονται για παραγγελία όχι ετοιμοπαράδοτο μου είπαν για 3,5 με 4 μήνες αλλά θα το επιβεβαίωναν και με την αντιπροσωπεία (μεγάλη βελτίωση πάντως αν ισχύει , τα δίνουν όλα για να πωλήσει το αμάξι όσος γίνεται περισσότερο μάλλον).
-
Καλά αν παίζει στα1800 η 360 γιατί και καλά παίρνεις και τα ακριβα ηχεία που είναι άσχετα και 550 το τυφλό σημείο δεν υπάρχει περίπτωση να τα ζητήσει κανείς ξεφεύγει η τιμή.
Μήπως έμαθες τιμή και για το acc ? Ελπίζω να μην το δίνουν πακέτο με την αυτόματη πόρτα και ....19αρες ζάντες!
Οχι δεν ειχαν τιμη για το ACC το ονομασε smart cruise παντως ο πωλητης, εχω αφησει τηλεφωνο να με παρουν για να δουμε την λιστα με τα εξτρα ολα και να παρω προσφορα για το αυτοκινητο και φυσικα να κανουμε και td.
Σχετικα με τα υλικα στο εσωτερικο (ταμπλο, μπροστινες πορτες ψηλα ) ειναι φυσικα μαλακα αλλα δεν ειναι οπως ειναι στο Tiguan/3008 ( Παρασκευη πηγα και τα ειδα και τα 3 μαζι οποτε τα συγκρινα οσο μπορουσα) ειναι καλης ποιοτητας σαν δερμα αλλα δεν εχει το ''ζουλιγμα'' που εχουν τα υπολοιπα ειδικα στο ταμπλο. Πισω ειναι σκληρα αλλα γενικα πολυ καλης υφης και η συναρμογη φαινεται πολυ δεμενη ομοιομορφη.
Καπου πιο πανω ειχε αναφερει ο φιλος sabas κατι για τον ηχο πορτας και τα σχετικα ....να πω την αληθεια αν και δεν ξερω πως ακουγοταν το προηγουμενο σιγουρα παντως δεν ειναι ο ιδιος με τα υπολοιπα δυο ειναι ενα μισο κλικ κατω, Βασικα εξαιρεση αποτελει σ αυτο το θεμα ξεκαθαρα για εμενα το Tiguan δεν ξερω τι στο διαλο κανουν μ αυτο το θεμα οι Γερμανοι και ποσες ωρες αφιερωνουν γι αυτο αλλα αυτο ο ηχος ειναι μοναδικος .
-
Πρόσφατα τα είδα και εγώ και τα 3.
Πιο ποιοτικό μου φάνηκε το 3008 μετά το Tucson και τελευταίο το Tiguan. Αυτό με τις πόρτες ποτέ δεν το είχα στα κριτήρια μου οπότε δεν εκφέρω άποψη.
Μετά την επίσκεψη έμειναν μόνο ο Γάλλος με τον Κορεάτη στην λίστα μου.
Ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω πιο με γεμίζει περισσότερο. Ελπίζω να βγει ξεκάθαρος νικητής μετά το Test Drive των 2 υποψηφίων.
Έχουμε μήπως κανένα συγκριτικό των 2;
-
Στο πιο πάνω βίντεο βλεπω ότι έχει και ventilated seats. Ισχύει στην Ελλάδα αυτό? Δε με ενδιαφέρει το heated. 8 μήνες καλοκαίρι έχουμε εδω, λιώνουν τα καθίσματα από τη ζέστη! Σκατ@ γίνομαι μέχρι να φτάσω στα ραντεβού μου!!!
-
Φιλος (κατοικος αθηνας) ενδιαφερεται εντονως για το tucson. Σε ποια αντιπροσωπεια θα προτεινατε να παει; δεν ξερω καν ποσες εχει. Οταν ρωτουσα εγω για το (προηγουμενο) tucson ειχα παει σε αυτην στο δαχτυλιδι στην κηφισιας
Το έχει στην έκθεση σε μαύρο ο Μητρόπουλος στο Ίλιον.
-
Πριν λίγο ανέβηκε το παρακάτω review
1.6 T-GDI Hybrid 180 hp (fuel consumption in l / 100 km: urban 5.3; extra urban 4.7; combined 4.9;)
https://www.youtube.com/watch?v=fVSaeRxpRf0&ab_channel=SDADanCars
-
Πριν λίγο ανέβηκε το παρακάτω review
1.6 T-GDI Hybrid 180 hp (fuel consumption in l / 100 km: urban 5.3; extra urban 4.7; combined 4.9;)
https://www.youtube.com/watch?v=fVSaeRxpRf0&ab_channel=SDADanCars
Είναι ο 1.6 T-GDI (με συνδυαστική ισχύ 230hp) Full Hybrid κι όχι ο 1.6 Τ-GDI 180hp mild hybrid.
Eπίσης οι καταναλώσεις είναι οι εργοστασιακές αν κατάλαβα καλά κι όχι σε πραγματικές συνθήκες ή της εν λόγω δοκιμής.
Εdit: με πρόλαβε ο Τkin73
-
Ναι μόνο που αυτό που δείχνει είναι το πλήρως υβριδικό που πιάνει συνδυασμένα 230 άλογα και ξεκινά από τα 36000 πριμιουμ αυτόματο. Δλδ κοστίζει 5000 με 7000 παραπάνω ανάλογα με τι θα το συγκρίνεις οπότε δεν τίθεται στην Ελλάδα τουλάχιστον να πάρεις το υβριδικό για οικονομία. Με τα δύο λτ που καίει λιγότερα από το απλό αν κάνεις 20000 το χρόνο χλμ θες 10 με 12 χρόνια να αποσβέσεις.
Το παίρνεις μόνο αν θες το 6ΑΤ μετατροπέα ροπής.
-
Μου απάντησαν για το ACC κοστίζει 680 ευρώ. Το 360 surround όπως είπε και ο φίλος στα 1800 ςυρω και ενσωματώνει λειτουργίες ημιαυτόνομης οδηγησης
-
Τιμή για ηλιοροφή έχει μάθει κανείς;
Hyundai Tucson NX4 (2020)