-
Να αποφασίσουμε όμως τελικά ποιά είναι τα στάνταρ για να συγκρίνουμε δύο οχήματα. Δεν είναι μπλιμπλικια όταν συγκρίνουμε και δίνουμε πλεονέκτημα σε ένα οικογενειακό suv επειδή είναι πιο μοντέρνο στην εμφάνιση; Όταν στο φέρνει με κομμένα χαρακτηριστικά που πλέον είναι must όπως το ACC (εσείς τα είπατε); Όταν σου λέει ότι ακόμα δεν ήρθε θα του κάνει αύξηση δεν ενοχλεί; Ίσως να αναρωτηθούν οι υποψήφιοι αγοραστές γιατί ενώ είναι θεωρητικό προβληματικό το Tiguan θα κρατήσει καλύτερη αξία μεταπώλησης πχ.
Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έκατσε η VW να ενώσει το Infoteinment με την μονάδα του κλιματισμού σε ένα ενιαίο πλαίσιο piano black για να χορτάσει το μάτι γυαλάδα; Γιατί κατά τα άλλα δεν βλέπω άλλη πρακτική διαφορά στην καμπίνα. Προσωπικά το μόνο που με ενθουσίασε στο εσωτερικό του Tuscon είναι μια λειτουργία του Clima (defuse κάπως έτσι) κατά την οποία βγάζει τον αέρα ομοιόμορφα κατά μήκος όλης της λωρίδας που τρέχει παράλληλα το ταμπλό. Αν δείτε όλο αυτό το ενιαίο κομμάτι είναι από κάτω αεραγωγός. Για να μην τρως στη μούρη ή στην κοιλιά 'ριπή' όπως στις εκκινήσεις των κλασικών κλιματισμων. Btw καμία λαμπιτσα led δεν βλάπτει σε εσωτερικό, έλεος εν έτη 2021 30κ όχημα με τους λαμπτήρες αλογόνου.
Το υπόλοιπο δεν με τρελαίνει. Ο digital πίνακας έχει μικρή παραμετροποίηση και δεν φέρνει το map μπροστά σου που είναι και το μόνο χαρακτηριστικό για το οποίο θα 'ζήλευα' έναν digital από έναν αναλογικό. HUD δεν βάλανε που είναι θέμα ασφάλειας αλλά βάλανε το blind spot μέσα στα όργανα για να κατεβάζουμε με κάθε φλας το βλέμμα στα μπούτια!
Γενικά αν παρατηρήσετε όλο το ταμπλό είναι σχετικά χαμηλά. Είδα ότι επέλεξαν να το κάνουν για να βελτιώσουν την περιμετρική ορατότητα αλλά θεωρώ ότι το παραεκαναν και πρόσθεσαν επιπλέον γωνία προς τα κάτω όταν θα πρέπει να πάρεις το βλέμμα από τον δρόμο για την Χ/Ψ λειτουργία. Για εμένα η καμπίνα του δεν είναι εργονομική είναι Instagramική, λυπάμαι. Τα υλικά του παραμένουν σκληρά αλλά ευελπιστώ σε καλύτερη συναρμογή.
Εκεί όμως που θα κριθεί δεν θα είναι στα χαρακτηριστικά καμπίνας. Αυτά τα έχει αξεπέραστα το 3008 και κάποια premium. Θα φανούν όλα σύντομα απλά συγνώμη αλλά δεν αφήνω τον παρορμητισμό του καινούργιου να με θαμπώσει για μια καμπίνα.
Πρωτοποριακή κι όμορφη σχεδίαση; την έχει.
Όσο υποκειμενικά και να είναι τα γούστα, το Τιχουάν δείχνει πλέον την ηλικία του και τη σχεδιαστική ατολμία, ένα μεγεθυμένο ίμπιζα ή Πόλο, ή σκοντα στο εξωτερικό κι εσωτερικό του με επιπλέον ψηφιακό ταμπλό, όποιος δεν παρακολουθεί σχολαστικά τις μικροαλλαγές, δεν βλέπει ουσιαστική διαφορά από 10 χρόνια πριν... ίσως όταν αλλάξει μοντέλο βελτιωθεί.
Επιδόσεις κινητήρα; τις έχει!
και με τέλη κυκλοφορίας-εκπομπές που υποδεικνύουν αρκετά καλή οικονομία καυσίμου.
Ανεξάρτητη ανάρτηση, τεχνολογικές καινοτομίες όπως τα φώτα, χώροι κλπ. μάλλον καλύτερα απ' ότι αγοράζεις με τα ίδια λεφτά στο γερμανικό.
Και πέρα απ' τη γραπτή πολυετή εγγύηση που φαίνεται να τιμά η εταιρεία, και παροιμιώδη αξιοπιστία , ακριβώς στο άλλο άκρο απ΄τη VW στην Ελλάδα.
Με χαμηλότερη τιμή.
Οι μικροδιαφορές στα μπλιμπλίκια που είναι διαθέσιμα για παραγγελία, νομίζω υποσκιάζονται απ' όλα τα παραπάνω.
-
Εχει βρει κανεις review ή σαιτ με ρεαλιστικες τιμες καταναλωσεις για τα μοντελα του τουσον; κυριως για το Mild hybrid και το Plugin hybrid θα ενδιαφερομουν να δω
-
Δεν διαφωνώ με κανέναν σας ουσιαστικά. Δεν είπα ότι λείπει κάτι από το Tucson ούτε ότι πλέον κάπου υστερεί κύριοι. Φαίνεται πλέον να έχει γίνει ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Γι'αυτό άλλωστε έπαψε να κοστίζει λιγότερο από τον ανταγωνισμό του. Αυτό που λέω και θα επιμείνω είναι ότι δεν συμμετέχω στον μεγάλο ενθουσιασμό λόγω σχεδίασης. Αυτό έγινε μια φορά όταν πρωτοβγήκε το 3008 και σύντομα με την έλευση της DS7 εξανεμίστηκε γιατί είδαμε πως έπρεπε να είναι πραγματικά το όχημα για να σου δώσει το 100%.
Εφόσον λοιπόν αποδεχόμαστε ότι έκλεισε την ψαλίδα και κοστίζει πλέον (σχεδόν) το ίδιο οφείλουμε να το κρίνουμε με τα ίδια σκληρά κριτήρια. Όπως ακριβώς δεν δικαιολογουσαμε τόσα χρόνια τους 1,4 TSI για τα εσχη τους (ο 1,5 TSI μάλλον είναι βελτιωμένος ουσιαστικά αφού πλέον δεν είναι πείραμα), το dieselgate, τους πεσμένους ουρανούς και τα μοτέρ των ηλεκτρονικών παραθύρων στα VAG.
Άρα αντίστοιχα στο Tuscon δεν θα δικαιολογήσω πλέον ούτε τα λίγο πίσω σε ποιότητα υλικά του, ούτε τους θορύβους που θα περνάνε στην καμπίνα του λίγο πιο εύκολα, ούτε το εργονομικά του σφάλματα, ούτε τον diesel του που ακούγεται σαν να βγήκε από εφιάλτη εν έτη 2021 στο βωμό του υποτιθέμενου wow factor. Γιατί λίγο λίγο λίγο μαζεύονται πράγματα αλλά καλουμαστε να πληρώσουμε τα ίδια 30κ.
Wow είπα όταν οδήγησα το κουρσουμι νέο Kuga και νόμιζα ότι οδηγάω ένα καλό hatchback. Όπως και wow είπα όταν μπήκα στην καμπίνα του προηγούμενου A3 του Golf MK 7,5 του Tiguan και της νέα BMW1 καθώς ένιωσα ότι είμαι μέσα σε φρούριο. Καλώς ή κακώς είμαι ο κλασικός ο Μ ο Έλληνας που το πρώτο πράγμα που κάνω σε μια αντιπροσωπεία είναι να ανοιγοκλείνω πόρτες και να κάθομαι στην καμπίνα να νιώσω πόσο απομόνωσε τους εξωτερικούς ήχους.
Το (ανθρακί στα άλλα χάνει πολύ) Tuscon είναι σχεδιασμένο εξωτερικά σαν να βγήκε από χρονοκάψουλα μπροστά δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν οι Γερμανοί ειδικά της VW τέτοιο σχέδιο ούτε σε 30 χρόνια. Μας πουλάνε από τον Β' ΠΠ και εδώ παραλλαγή του ίδιου κουτιού και μάλιστα τα τελευταία 30 χρόνια όχι με την ίδια συνέπεια. Αλλά αυτά που τα κάνουν καλά δεν θα τους τα πνίξω. Πλέον όλα θα κριθούν με τον ίδιο τρόπο. Τέλος το άλλοθι του vfm για τον όμιλο Hyundai.
-
Τσαμπα 'τσακωνεστε'. Σχετικα με την τιμολογιακη διαφορα (ή οχι) μεταξυ των δυο μοντελων, περιμενετε να βγουν πληρεις τιμοκαταλογοι και μετα συγκρινετε παρομοια εξοπλισμενα τουσον-τιγκ. Τωρα δεν εχει νοημα να μιλατε για τιμες.
Oσο για αυτο που λες 'ειμαι ο κλασικος ο Μ', δεν εχεις αδικο να συμπεριφερεσαι ετσι. Το θεμα της ηχομονωσης ειναι τεραστιο και επηρεαζει σε μεγαλο βαθμο ποσο ξεκουραστα θα κανεις ενα ταξιδι. Αυτο με τις πορτες, το εχουμε λιγο-πολυ ολοι μας. Ακομα και αν ουσιαστικα δεν δειχνει κατι, ο στιβαρος ηχος μας κανει να αισθανομαστε ωραια για την επιλογη μας, οποτε γιατι να μην τον εχουμε ;
Υποψιν οτι εχω tiguan εδω και 1.5 χρονο, αλλα εχω παθει πλακα με το τουσον και κατευθυνω φιλο να το δει πολυ σοβαρα πριν επιλεξει αυτοκινητο.
-
This post is deleted! -
Συγγνώμη για το off topic, αλλά έχεις γράψει τις εντυπώσεις σου κάπου για το Tiguan?
Το εψαξα λιγο και δεν εχω γραψει σε ενα συγκεκριμενο ποστ τις εντυπωσεις μου. Δες στην σελιδα 125 και μετα του νηματος τουTiguan, οπου ειμαι ακομα 'φρεσκος' και γραφω εντυπωσεις πανω στην συζητηση με αλλους. Εντυπωσεις σε συγκεκριμενο ποστ εχω γραψει μονο για τα εξτρα που του εβαλα
-
Δεν με διακατέχει κανένα είδους μαζοχισμός να πάω 'να γλείφω εκεί που έφτυσα', συγχωρήστε μου την έκφραση, ήτοι στον VAG. Απλά όταν είσαι μια ζωή 'γερμανόφιλος' και έχεις καλομαθει με τους πολλαπλούς σου με τους χώρους σου με το σαλόνι σου που ναι μεν είναι συντηρητικό όταν το αγοράζεις αλλά 15 χρόνια μετά διατηρεί την κλάση του ενώ βλέπεις αντίστοιχα γιαπωνέζικα και μοιάζουν σαν να βγήκαν από τα 80's δύσκολα πας σε ανατολίτικο.
Λέτε εγώ να μην θέλω να πάρω Tuscon να ησυχάσει η ψυχή μου από τα λαμπάκια και τον μάστορα που κοντευουμε να ανταλλάξουμε δώρα για τις γιορτές; Μακάρι να τα πάει καλά στο EuroNCAP και στις δοκιμές με τους Ευρωπαίους reviewers (what car για την ποιότητα και marek για τις λεπτομέρειες) και θα το πάρω όπως βγαίνει άσπρο ξενέρωτο ούτε παραγγελίες θέλω ούτε έξτρα από την Distinctive!!
Απελπισμένος και παθών είμαι. Το ένα ακριβό, το άλλο πολύ ακριβότερο, το άλλο 7m, το άλλο κουδούνι, το άλλο cvt ε βγάλτε ποιά ένα καλό all arounder μη γερμανικό θα σκάσω. Τελικά το καλύτερο είναι η άγνοια. Πας και παίρνεις ότι σου κάνει κλικ στο μάτι στο χρώμα της βιτρίνας και είσαι ήρεμος. Εμείς τρώμε τα σωθηκά μας...
-
Eνταξει οι τιμες εχουν βγει για όλα τα μοντέλα του τουσον και εννοείται για το τιγκουαν που βαζεις στον διαμορφωτη ότι θελεις εκεινο που δεν εχει βγει ακομα είναι οι 4-5 επιμερους κωδικοι που χρωστουν στο τουσον εικονα υπαρχει ( τα οποία όμως εκτος από το acc όλα τα υπολοιπα είναι έτσι κι αλλιως και στο τιγκουαν εξτρα).
Ενανα την συγκριση πιο πανω για να παρεις ότι εχει το 1.6 180 δικινητο τουσον εκδοσης πριμιουμ από το 1.5 150 Life πρεπει να πληρώσεις 31000 οταν το τουσον κοστιζει 27000 και εχει 30 επιπλεον αλογα και τον ψευδουβριδισμο την πολυ μεγαλυτερη εγγυηση παραδοσιακα πιο αξιοπιστη μαρκα φθηνότερα σερβις και περισσοτερο φιλικη αντιπροσωπεια καθως οποιαδηποτε αντιπροσωπεια είναι πιο φιλικη απο την vw. Για εμενα μεταξυ των δυο δεν τιθεται θεμα μονο αν αγοράζεις μονο γερμανικα αμαξια και δεν κοιτας τίποτα αλλο πας στο τιγκουαν.
Σιγουρα εργονομικά η καμπίνα του τιγκουαν ειναι ενα κλικ πανω και ισως τα πολυμεσα του να είναι λιγο πιο ευκολα στον χρηστη (υποθετω) αν και την 10 αρα οθονη που επαιξα στο τουσον ειδα οτι είναι πολυ ρευστη και αμεσης αποκρισης και αρκετα φιλικη στο μενου της, αλλα αυτες οι διαφορες δεν βαραίνουν τοσο πολύ όσο τα παραπάνω.
-
Τελικά το καλύτερο είναι η άγνοια. Πας και παίρνεις ότι σου κάνει κλικ στο μάτι στο χρώμα της βιτρίνας και είσαι ήρεμος. Εμείς τρώμε τα σωθηκά μας...
ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!
Παντως δεν θεωρω οτι υπαρχει ΕΝΑ αντικειμενικα καλυτερο αμαξι για ολους (ακομα και ανα κατηγορια). Εχουν μικροδιαφορες, ακομα και περα απο το σχεδιασμο, που καθιστα πιο ελκυστικο καποιο σε εναν αγοραστη και καποιο αλλο σε αλλον.
Ωραιος ο marek και να σου βαλω στην λιστα σου και το autogefuehl (αν και γερμανικο ονομα, ολα τους ειναι διαθεσιμα και στα αγγλικα). Εκει ορεξη να εχεις να βλεπεις. Κανουν βιντεο 1-1.5 ωρα
-
Ρε Sabas άμα δε σου βγαίνουν τα κουκιά πες ότι το το έκανες TD και τρίζει ολόκληρο, καίει15λ,κοπανάει κτλ. Ξέρεις εσύ,όπως είχες τεστάρει και το προηγούμενο!
-
Δεν με διακατέχει κανένα είδους μαζοχισμός να πάω 'να γλείφω εκεί που έφτυσα', συγχωρήστε μου την έκφραση, ήτοι στον VAG. Απλά όταν είσαι μια ζωή 'γερμανόφιλος' και έχεις καλομαθει με τους πολλαπλούς σου με τους χώρους σου με το σαλόνι σου που ναι μεν είναι συντηρητικό όταν το αγοράζεις αλλά 15 χρόνια μετά διατηρεί την κλάση του ενώ βλέπεις αντίστοιχα γιαπωνέζικα και μοιάζουν σαν να βγήκαν από τα 80's δύσκολα πας σε ανατολίτικο.
Λέτε εγώ να μην θέλω να πάρω Tuscon να ησυχάσει η ψυχή μου από τα λαμπάκια και τον μάστορα που κοντευουμε να ανταλλάξουμε δώρα για τις γιορτές; Μακάρι να τα πάει καλά στο EuroNCAP και στις δοκιμές με τους Ευρωπαίους reviewers (what car για την ποιότητα και marek για τις λεπτομέρειες) και θα το πάρω όπως βγαίνει άσπρο ξενέρωτο ούτε παραγγελίες θέλω ούτε έξτρα από την Distinctive!!
Απελπισμένος και παθών είμαι. Το ένα ακριβό, το άλλο πολύ ακριβότερο, το άλλο 7m, το άλλο κουδούνι, το άλλο cvt ε βγάλτε ποιά ένα καλό all arounder μη γερμανικό θα σκάσω. Τελικά το καλύτερο είναι η άγνοια. Πας και παίρνεις ότι σου κάνει κλικ στο μάτι στο χρώμα της βιτρίνας και είσαι ήρεμος. Εμείς τρώμε τα σωθηκά μας...
Ετσι ειναι οσο πιο αγνοια εχεις τοσο καλυτερα κοιμασαι αυτο είναι το μονο σιγουρο!
Πaντως vw και ηρεμια στην οδηγηση δεν πηγαίνουν μαζι εδω και δεκαετιες!!! ειναι τα αμαξια με τα πιο πολλα αναμματα κουμπιων για βλάβη , 6.5 χρονια εχω το σουζουκι 1 λαμπακι για προθερμαντηρα μου αναψε! αν είχα το τιγκουαν ποσα λαμπακια λες να μου ειχαν αναψει?
οκ το σαλονι του τιγκουαν είναι πιο μπανικο απο του σουζουκι (αλλα αυτο το πληρωνεις στο ταμειο) το χριστουγενιατικο δεντρο ενος vw και τα τηλεφωνα και οι επισκεψεις στους στραβωμουτσιασμενους τεχνικους της αντιπροσωπείας που οτι και να σου σβησουν ή σκαλισουν θα σου βγάλουν χρεωση ποσο κοστολογειται όπως και το χασιμο εργατοωρας του κατοχου για το 'περασε λιγο απο την αντιπροσωπεια να βαλουμε λιγο το αμαξι στο διαγνωστικο' ποσο κοστιζει ?
-
Αν το τσιμπήσουν 1000-1500 θα χάσουν το πλεονέκτημα και θα αρχίσουμε μετά ωραίο το τουσον αλλά ακριβό! Ότι έγινε και με το xceed. Που όλοι το θαυμάζουμε αλλά κανεις δεν το αγοράζει.
[/quote]Με αφορμή και γω με το τελευταίο που γράφεις λύστε μου μια απορία. Γιατί λέμε ακριβό το xceed? Αν βάλουμε την μεσαία έκδοση σε diesel μιλάω πάντα έχει κάπου 26500 με 136 hp και mild hybrid και βάλουμε και το 2008 allure έχει 25900 με 100 άλογα και χωρίς mild hybrid οπότε γιατί είναι ακριβό?
Υ. Γ Dublin να μην παρεξηγηθώ δεν κρίνω το 2008
-
Ρε Sabas άμα δε σου βγαίνουν τα κουκιά πες ότι το το έκανες TD και τρίζει ολόκληρο, καίει15λ,κοπανάει κτλ. Ξέρεις εσύ,όπως είχες τεστάρει και το προηγούμενο!
Ποια κουκιά ακριβώς δεν μου βγαίνουν; Όχι ότι έδωσα και πολύ σημασία απλά δεν κατάλαβα τι κρύβεται πίσω από τα γραφόμενα σου. Όπως και να έχει ειρωνικό ή μη το προσπερνάω. Το προηγούμενο Tuscon σαρεσει δεν σαρεσει σε σχέση με τους ανταγωνιστές του ήταν λίγο τσίγκος έξω τάπεργουερ μέσα. Η κονσόλα κούνια μπελά, ο πίνακας οργάνων Lada Niva, το Infoteinment game boy, τα πλαστικά κόκαλο και η ηχομόνωση επιεικώς μέτρια.
Εδώ δεν έπιανε μια δίπλα στο θυγατρικό του το Sportage το οποίο ήταν πολύ καλύτερο σε όλα, πλάκα μας κάνεις; Το Sportage τουλάχιστον ήταν στιβαρή κατασκευή μέσα έξω. Μέρα με την νύχτα με το αντίστοιχο Tuscon. Το ατμοσφαιρικό βενζίνης 1,6Τ με τα 177ps μοτέρ τους είχε 450€ επειδή ήταν όμορφο, γι'αυτό το κατήργησαν νύχτα; Ήθελα να πεις κάτι και εσύ, ε το είπες άντε καληνύχτα τώρα και όνειρα γλυκά. Δεν προδιαγράφει την πορεία του πολύ βελτιωμένου νέου Tuscon αλλά μην γίνεσαι γραφικός για το προηγούμενο, ημαρτον....
-
Αν το τσιμπήσουν 1000-1500 θα χάσουν το πλεονέκτημα και θα αρχίσουμε μετά ωραίο το τουσον αλλά ακριβό! Ότι έγινε και με το xceed. Που όλοι το θαυμάζουμε αλλά κανεις δεν το αγοράζει.
Με αφορμή και γω με το τελευταίο που γράφεις λύστε μου μια απορία. Γιατί λέμε ακριβό το xceed? Αν βάλουμε την μεσαία έκδοση σε diesel μιλάω πάντα έχει κάπου 26500 με 136 hp και mild hybrid και βάλουμε και το 2008 allure έχει 25900 με 100 άλογα και χωρίς mild hybrid οπότε γιατί είναι ακριβό?
Το xceed από την ώρα που βγήκαν τα νέα τέλη ταξινόμησης από 1/8 έκανε σημαντική διόρθωση τιμής ως και 1300 ανά έκδοση και ήρθε αρκετά στα ίσα του αλλά τώρα και εσύ πας και το συγκρίνεις με το 2008 που εκτός από τις βασικές εκδόσεις ακτιβ οι υπόλοιπες τιμες πάσχουν από παχυσαρκία! Πολύ λίπος βρε παιδί μου! Δεν είχα φτάσει εγώ ένα βήμα πριν το κλείσω το αλιρ αυτόματο 1.5 130 με 28500 και μου φαινόταν ευκαιρία κιόλας γιατί μου το άφηναν από ....31900!!!
Και βλέπεις τώρα τι αμάξι παίρνεις από την χιουνται με αυτά τα λεφτά!
-
alex mix wrote:
Με αφορμή και γω με το τελευταίο που γράφεις λύστε μου μια απορία. Γιατί λέμε ακριβό το xceed? Αν βάλουμε την μεσαία έκδοση σε diesel μιλάω πάντα έχει κάπου 26500 με 136 hp και mild hybrid και βάλουμε και το 2008 allure έχει 25900 με 100 άλογα και χωρίς mild hybrid οπότε γιατί είναι ακριβό?
Το xceed από την ώρα που βγήκαν τα νέα τέλη ταξινόμησης από 1/8 έκανε σημαντική διόρθωση τιμής ως και 1300 ανά έκδοση και ήρθε αρκετά στα ίσα του αλλά τώρα και εσύ πας και το συγκρίνεις με το 2008 που εκτός από τις βασικές εκδόσεις ακτιβ οι υπόλοιπες τιμες πάσχουν από παχυσαρκία! Πολύ λίπος βρε παιδί μου! Δεν είχα φτάσει εγώ ένα βήμα πριν το κλείσω το αλιρ αυτόματο 1.5 130 με 28500 και μου φαινόταν ευκαιρία κιόλας γιατί μου το άφηναν από ....31900!!!
Και βλέπεις τώρα τι αμάξι παίρνεις από την χιουνται με αυτά τα λεφτά!
Ναι εννοείτε πως το τουσον αυτήν την στιγμή για όποιον ψάχνει αυτήν την κατηγορία είναι vfm. Απλά ήθελα τόσο καιρό να το πω και ήθελα να δω αν κάνω λάθος γιατί άκουγα από πολλούς ακριβό ακριβό και τελικά αν το συγκρίνεις με άλλα της κατηγορίας του για αυτά που έχει δεν είναι τόσο ακριβό. Σορρυ για το offtopic
-
Καλησπέρα και από εμένα. Εγώ είμαι από αυτούς που ψάχνουν και που περίμενουν να δουν από κοντα αλλά και να οδηγήσουν το νέο Tucson. Είμαι κάτοχος focus 3dr εδώ και 11 χρόνια και λόγω άφιξης νέων μελών χρειάζομαι μεγαλύτερο. Φυσικά το πρώτο που τέσταρα και δοκίμασα ήταν το Kuga (Τιτανιουμ), το οποίο με εντυπωσίασε η οδηγική του συμπεριφορά και οι χώροι του, αλλά με ψιλοξενέρωσε το 'φτωχό' ταμπλο-σαλόνι. Φανταστείτε η γυναίκα μου, μου είπε '27000 αυτοκίνητο και είναι έτσι απλό??' Σίγουρα η χρηματοδότηση και τα 8 χρόνια λένε πολλά για μια εταιρία που τόσα χρόνια παράγει πολύ αξιόπιστα αυτοκίνητα. Οπως και να χει θέλω να τεστάρω το νέο Tucson να δω διαφορές.
-
Το 1.59% που έχει αυτή την στιγμή η Φορντ σε σχέση με το 8.5% που έχει η χιουνται στα αμάξια που συζητάμε βγάζει ταληρο διαφορά και βάλε σε τόκους! Δλδ το 27Κ τουσον με το 31Κ Κούγκα αν πας με φουλ χρηματοδότηση το χιουνται κοστίζει τελικά περισσότερο.
-
.... Μακάρι να τα πάει καλά στο EuroNCAP και στις δοκιμές με τους Ευρωπαίους reviewers (what car για την ποιότητα και marek για τις λεπτομέρειες) και θα το πάρω όπως βγαίνει άσπρο ξενέρωτο ούτε παραγγελίες θέλω ούτε έξτρα από την Distinctive!!
Επειδή ανέφερες το ‘’what car’’ το οποίο διαβάζω τα τελευταία 3-4 χρόνια ειδικά την ενότητα family SUV για ευνόητους λόγους, επιτέλους ανέβασαν ένα πρώτο review (λέει θα ακολουθήσει και update φυσικά), είναι αρκετά θετικό από την προηγουμένη γενιά που αν θυμάμαι καλά έδινε 3* με το ζόρι , αναφέρει κάποια αρνητικά για το νεο μοντελο στην κύλιση και στο handling αλλά τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά για την πλούσια έκδοση ομως που έκαναν test. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει ακομη NCAP test ?!!
-
Γενικά το what car ζοριζεται με τα γιαπωνέζικα και κορεατικά πχ cx30 , Sportage , crv , chr , rav όλα έχουν 3* το κοροκ έχει 5*!. Το ότι έβαλε 4* στο νέο τουσον είναι εντυπωσιακό!
-
Το 1.59% που έχει αυτή την στιγμή η Φορντ σε σχέση με το 8.5% που έχει η χιουνται στα αμάξια που συζητάμε βγάζει ταληρο διαφορά και βάλε σε τόκους! Δλδ το 27Κ τουσον με το 31Κ Κούγκα αν πας με φουλ χρηματοδότηση το χιουνται κοστίζει τελικά περισσότερο.
Κάτι που δεν είχα εξετάσει καθόλου σε αυτή την φάση... Ξέρεις μήπως και το αντίστοιχο της Peugeot; Επίσης υπάρχει κάποιο εργαλείο να κάνω υπολογισμούς; Λόγο COVID που έχει πάει πίσω η επιχείρηση σκέφτομαι να βάλω κάνα 10k μόνο ντούκου. Επίσης εάν γίνει εξόφληση νωρίτερα πληρώνεις ολόκληρο το ποσό των τόκων;
Hyundai Tucson NX4 (2020)