-
Ότι πρέπει να πεσει, πρεπει. Βασικά και παραπανω . Ένας συμφέρει ως καταναλωτές.
Πρέπει να κοστίζει όσο στην Ευρώπη.
Τι κόλλημα εφαγες με τα χωραφια; Ναι θεωρώ γυφτια να αγοραζεις όχημα που δεν μπορεις να το αντέξεις οικονομικά, ποσο μάλλον να πουλας παγια στοιχεία για ένα όχημα με 3db καλυτερη ηχομόνωση.
Ειναι γελοίος αυτος τρόπος αγοράς αυτοκινήτου. Είναι ξεπεσμός πως ναν στο πω αλλιώς;
Είναι άλλο καποιος να αγοράσει το ίδιο αυτοκίνητο πουλψντας παγια στοιχεία που τα έφτιαξαν άλλοι ανθρωποι πριν απο αυτον και άλλο καποιος που με την αξία και τον κόπο του αγόρασε το ίδιο αυτοκίνητο.
Ο πρωτος σχολιάζει πολυ ευκολα τα φθηνότερα αυτοκίνητα λόγω κόμπλεξισμου για να παρουσιασει μια εικόνα του γνωστή και του πετυχημενου. Ο δευτερος θα καταλάβει τον αγώνα του να αγοράσεις αυτοκίνητο με την αξία σου και πολυ δυσκολα να σνομπάρει τα vfm αυτοκίνητα .
Τέσπα το είδα από κοντά. Παιδιά είναι πτεσματα αυτά που λέει ο Στέφου που τον συμπαθώ πολυ.
Στην πρωτη εβδομάδα ουτε που θα τα προσεχεις. Η γενικότερη αίσθηση θυμίζει ένα καλυτερο suzuki. Δεν φτάνει το clio σε γενικότερη αίσθηση ποιοτητας. Αλλά είναι ένα κλικ καλυτερο απο Suzuki.
Είναι στο ίδιο επίπεδο με το i20 και σχετικώς με το corsa. Σε αίσθηση καλυτερο απο το corsa. Σε ποοοτητα.... Στα ίδια εκτός κάποιων τσιπιων του sandero
-
Μου κόλλησε 'τα χωράφια' γιατί είναι παλιακη έκφραση! Τα ξεπούλησαν στις προηγούμενες δεκαετίες να ξέρεις, η πώληση γης αυτή τη στιγμή είναι πανάκριβη!
Είναι 1.000-1.500€ ακριβότερο απ' έξω πάντως, σημαντική διαφορά για να το κάνει το απόλυτο value for money. Δεν λέω ότι δεν είναι καλύτερο από πριν, αλλά όλα είναι καλύτερα από πριν..
Μην ξεχνάς ότι έχουμε πρόσφατα τα παραδείγματα των Clio/Captur που τα πήγαν πολύ μέτρια (να το πω κομψά) στην Ελληνική αγορά λόγω αρχικών τιμών.
-
Παντως ρώτησα και μου είπαν πως δεν πρόκειται να έχει δώρα εκπτώσεων όπως το clio. Υοηρχε και ένα επιδοτούμενο επιτόκιο στο duster αλλά στο sandero δεν υπάρχει.
Η αλήθεια είναι ότι η λογική λέει streetway και η εμφάνιση stepway. Τεσπα πάτε δείτε το από κοντά.
Θα διαπιστώσετε πιστεύω πως δεν υπολοιπεται σε τίποτα ουσιώδες. Οκ φαίνεται η βίδα στις ποδιές των πλαστικών σε ένα σημείο που πρέπει να σκύψεις για να το δεις.
Αυτα όμως είναι τόσο ανούσια που πραγματικά τα ξεχνάς με το μπεις μέσα.
Η θέση οδήγησης είναι πάρα πόλη καλή. Τα καθισματα του ενώ είναι μαλακά έχουν κάτι το σκληρό πάνω στο υφάσμα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά. Μοιάζει σαν να είναι κάτι ενδιάμεσα σε ύφασμα και εκείνη την εσωτερική επένδυση σε τσάντα σχολική (εκείνες τις παλιές τις polo). Δηλαδη σε προδιαθέτει για σκληρή χρήση αλλά δεν εχιε αυτό το κάτι το πολυτελές. Οκ dacia είναι.
Η οθονη, τα ηχεία, οι διακόπτες όλα είναι προσεγμένα και ποιοτικά. Ιδιαιτερα τα ηχεία υπερβολικά καλά για dacia. Με βαθύ μπάσο που το ένιωθες να βγαίνει από τα σωθικά του αυτοκινήτου. Αρα εμένα μ αρεσε.Πρέπει όμως να παίξεις με το equalizer για να τα φτιάξεις σε ένα καλό επίπεδο. Το εργοστασιακό flat ακούγεται σαν laptop.
Πίσω οι θέσεις είναι πάρα πολύ καλές, έχει καλή οσφυικη στήριξη κια για τους πίσω!!! Ένιωθες δηλαδή στην πλάτη σου να σε σπρώχνει το καθισμα για να καθεσε σωστά μια να μην καμπουριαζεις
Το πορτπαγκαζ είναι μεγάλο και θυμίζει c seg. Δεν εχει πλαστικα. Στην πόρτα. Σιγά. Το κοίταξα για 30 δευτερόλεπτα και ούτε που με ενδιέφερε. Θα με κακολογυσουν α ψώνια μέσα στο πορτπαγκαζ;... Ας με κακολογησουν.
Το κλείσιμο της πόρτας μέτριο σε ηχο. Αλλα οκ...
Εχει όμως αυτες τις διπλές τσιμοθχες που έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκινητα. Αυτές με το διπλό αυλάκι για να κόβεται ο αεροδυναμικος θόρυβος. Σημαντική λεπτομέρεια. Τα παράθυρα όταν τα ανοίγεις και κλείνεις κάνουν ένα τσικ πιο έντονο θορυβο. Σα hyundai accent παλιο.
Να αυτά τα τσιπικα έχει. Αλλα απο την αλλη κερδίζεις lpg, turbo, 6αρι σαζμαν, χωρους πορτπαγκαζ, και γαλλικό ανετο πατημα. Ας είναι λοιπόν.
Τι αλλο. Αααα η συναρμογή πάρα πολύ καλη.καλυτερη από suzuki. Όλα είναι σαν σε τσιμέντο βιδωμένα.
Το καπό του κινητηρα πάρα πολύ βαρύ. Μα πάρα πολύ όμως.
Γενικα ένα αξιοπρεπές φθηνο οικογενειακό για τον μεσο Έλληνα. Αν θυμάμαι καλά με κάποια έξτρα όπως εμπρός πίσω αισθητήρες παρκαριαματος και κάμερα, ασύρματο Android auto! και keyless σύστημα που ξεκλειδώνει με το που πλησιάζεις το οχημα... Δε περνούσε τις 16000 ευρώ και πάντα μιλω για το turbo με έκδοση υγραερίου.
Γενικα εκεί παίζει στις τιμές. Μιλώ για το streetway
-
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-dacia-sandero-stepway-tce-100-lpg-video
Εδω ενα βίντεο του drive. Είμαι χαρούμενος όχι διοτι ξέρω κανέναν από εκεί. Αλλά διοτι ως Έλληνας αναγνώστης που έχει ξοδέψει μια περιουσία στα περιοδικά (θα αγοραζα αυτοκινητο με τοσα περιοδικά τόσες δεκαετίες) βλεπω πλέον δοκιμές to the point με ωραία γλώσσα και πολλες λεπτομέρειες που αν τις παρατηρήσετε τις συζητουμε και εδω.
Μοιάζει σαν να μας διαβαζουν..... Οποτε γειά χαρά παιδιά!!!
Οι λήψεις του βίντεο είναι από τις καλύτερες στο youtube. Ούτε οι Ιταλοί ούτε οι γαλλοι φτάνουν το drive στα βίντεο του και στην γενικότερη εικόνα τους.
Για περεταιρω βελτίωση, θα ήθελα πιο πολύ τεχνική ανάλυση και καποια πρότυπα δοκιμών με iso.
Μπράβο Drive!
-
Μαθαίνοντας τις τιμές του νέου Σαντέρο, πιστεύω ότι η Πεζώ επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα με τις προσφορές που κάνει για το 301 .
-
Το 301 είναι καλό, αλλά έχει αυτές τις παλαιές πλατφόρμες. Για παράδειγμα στο crash test η εμπρόσθια κολώνα τσακιζε. Αντίστοιχα και το dacia όταν πατούσε σε πλατφορμα 20ετιας κοστιζε 2000 ευρώ λιγότερο.
Και αν μιλούμε για ενεργατική ασφάλεια όπου το sandero ναι μεν δεν έχει lane assist αλλά έχεις adas αυτόματου φρεναρισμστος και διασταύρωσης. Το 301 δεν έχει τίποτα.
Κανονικά υπάρχει το Logan ως αντιπαλος του 301 αλλά δεν το φέρνουν εδώ.
Ελπίζω το νέο 301, αν βγει, να βελτιωθεί σε αυτά τα θέματα και τότε όπως λες θα ναι πολύ καλή επιλογή σε αυτές τις τιμές.
-
Καθαρά προσωπική άποψη. Όταν με 11930euro αγοράζω την πλούσια έκδοση του Space Star Inform Plus που είναι και Μιτσούμπα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάω να δω ένα Sandero που είναι και ποιο ακριβό και εντελώς γυμνό από εξοπλισμό.
Και το κυριότερο η Μιτσούμπα θα με βόλευε περισσότερο στις δικές μου ανάγκες.
Φυσικά ο καθένας αγοράζει ότι θέλει.
-
Φυσικά ότι σ αρέσει θα αγοραζες, απλώς συζήτηση κάνουμε συγκρίνοντας χαρακτηριστικά.
Το space star δεν έχει turbo, lpg, 6αρι σαζμαν, έχει μικρους χωρους και μικρότερο πορτπαγκαζ, δεν έχει οθόνες κτλ
Πάνε δες το sandero. Πιστεύω θα διαπιστώσεις πως θυμίζει περισσότερο c seg πάρα b seg. Η γενικότερη αισθηση ευρύχωριας είναι πολύ ανωτερη από το spacestar.
-
Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι o 1000άρης του Streetway με τα 66 άλογα που κοστίζει 11980 και είναι γυμνό από εξοπλισμό είναι τούρμπο;
Εγώ νομίζω ότι είναι απλός ατμοσφαιρικός. Οπότε επιλέγω τον 1000άρη της Μιτσούμπα.
Οι χώροι δεν μου λένε κάτι. Μου λέει ο εξοπλισμός. Με 11930euro παίρνω την πλούσια έκδοση του Space Star με τον 1000άρη και μια χαρά όλα. Με τα ίδια χρήματα σε Sandero δεν παίρνω ούτε την γυμνή έκδοση.
Αν ήθελα χώρους δηλ. αν είχα οικογένεια, παιδιά κλπ... προφανέστατα δεν θα αγόραζα Sandero. Θα αγόραζα άλλο αυτοκίνητο.
-
Μια ένσταση μόνο, αν έχει κάποιος οικογένεια έχει τόσα πολλά έξοδα, που το sandero θα ηταν σωτήριο. Υπάρχουν και οι εξαιρεσεις όπου τρώνε συντάξεις και πουλάνε πάγια στοιχεία ή τους χαρίζονται αλλά παγια στοιχεία και ετσι κοιτουν ένα καλύτερο αυτοκινητο, ή ακόμα πιο μεγάλες εξαιρέσεις που έχουν υψηλοτατους μισθούς και εισοδήματα, αλλά η μεγάλη μάζα των νέων οικογενειών στην Ελλάδα μέχρι sandero και αντε λιιιγο πιο πάνω αντέχουν.
Εχεις δίκιο. Στην τιμή που λες, πρέπει να βάλεις ένα 2χιλιαρο παραπάνω για το sandero αλλά αυτά τα 2000 ευρώ έχουν κατ εμέ έχουν πολύ μεγάλη αξία διοτι αγοραζεις:
turbo, lpg σύστημα, 8αρα οθόνη, 6αρι σαζμαν, χωρους (ξέρω εσένα δεν σε ενδιαφέρει), άνεση και πατημα, και γενικότερα μια πλατφόρμα του clio!!!
-
Φίλε μάλλον θα σε στεναχωρήσω αλλά ποιο πιθανό να αγόραζα το Tipo
TIPO HB MY21 1.0 T3 100 hp Tipo 14.990€
TIPO HB MY21 1.0 T3 100 hp City Life 16.200€Άλλωστε με τελική τιμή 16000e, κλειδί στο χέρι, αγόρασα δύο καινούρια αυτοκίνητα τα τελευταία δύο χρόνια, Αircross+Leon.
Ο ανταγωνισμός καραδοκεί.
Για μένα το Sandero θα έπρεπε να ξεκινά από 9980euro ώστε όλες οι εκδόσεις να είναι 2 χιλιάρικα κάτω. Τότε θα είχε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
-
Τέλος πάντων. Το ξεχειλώσαμε το θέμα. Θα δούμε πως θα πάνε οι πωλήσεις του. Ας το πάρει και κάποιο μέλος του φόρουμ να γράψει απόψεις.
-
Το ξέρω. Το εχω δει. Δεν εχει υγραεριο
Στην δεκαετία έχεις πληρώσει ένα ακόμα αυτοκινητο!
Άσε που λόγω μεγέθους σε οικογένειες όπου ζουν σε στενα της πόλης δεν βολεύει.
Το sandero είναι πιο κοντά σε ένα ιδανικό μέγεθος με χωρους.
410 λιτρα πορτπαγκαζ, 4.10 μ μήκος. Δηλαηδ μέχρι σε αυτην την διάσταση παίζει και τον ρόλο του αυτοκινήτου πόλης έστω και στο άνω άκρο της κατηγοριας.
Παρεμπιπτόντως το fiat έχει εντονα πιο ψεύτικο εσωτερικό από το dacia σε πολλα σημεία της καμπίνας όπως πόρτες κτλ. Ποιος θα το έλεγε!!!
Αλλα πέρα από το εσωτερικο για να το παρεις με τα σύγχρονα συστήματα πλησιάζει τα 18500 με 19000.
Τοτε λες δώσε αλλά 2000 και πας σε άλλα επίπεδα όπως το νέο 308 ή την c4.
Το sandero με κάποια καλά εξτρα εκτός από ζαντες βγαίνει 16000 ΚΑΙ με υγραεριο τιμή κλειδιού !!!
Αν δεν βάλεις ότι έβαλα ως εξτρ και το κρατήσεις όπως είναι αξιοπρεπεστατο όμως, τότε είσαι στα 14000 ευρω!
Συμφωνώ πως έπρεπε να πέσει και άλλο η τιμή του. Αλλά εδώ στην Ελλάδα όλα τα αυτοκινητα ακριβαινουν αισθητά. Στο εξωτερικό και δη στην Ευρώπη,οχι. Αρα κάπου κάτι δεν μας βγαίνει σωστά.
Πραγματικά ως facelift που θα έχει πέσει η τόμο του και φανταζομαι θα έχει και lane assist και αναγνώριση πεζών, θα είναι πλήρες και ολοκληρωμένο
-
Σήμερα ερχόμουν σε όλο σχεδόν τον δρόμο από Ηράκλειο έως Χανιά μαζί με ένα sandero stepway.
Μου άρεσε πολύ, φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ακριβό από ότι στις φώτο. Το βοηθούσε και το χρώμα, ανθρακί.
Πολύ καλή αγορά σε lpg αν δε σε χαλάει το σήμα της dacia.
-
Εγω που το είδα από κοντά οντως θυμίζει πάρα πολύ ένα renault. Δεν μοιάζει πλέον ο φτωχός συγγενής.... Αν πλησιάζεις όμως πιο κοντά του, τότε φαίνονται οι τσιμπιές σε ανούσιες λεπτομέρειες.
Τα νίκελ για παράδειγμα στην μασκα είναι τόσο χοντρό κομμένα σε φινίρισμα που φαίνονται δευτερατζες. Στο capture είναι πολύ πιο ωραίο το φινίρισμα τους και η εφαρμογή τους πάνω στην μασκα.
Τα πλαστικα φρυδια στους θόλους από κοντά μοιάζουν και αυτα δευτερατζες. Δεν έχουν εκείνο το μικρό λάστιχακι γύρω γύρω στο σημείο που έρχονται σε επαφή με το αμάξωμα. Έτσι δηλαδή το θυμάμαι μπορεί να κάνω και λάθος.
Αλλα κατά τα άλλα οντως θυμίζει ένα σύγχρονο renault
Συγκριτικά με το παλιό sandero υπάρχουν πολλά σκαλοπατια βελτίωσης της γενικότερης αίσθησης. Το αποκορύφωμα είναι το εσωτερικό του όπου είναι ίσο έως και οριακά καλύτερο από αυτό του corsa!!!
-
Άσε μας ρε γύρε, που έχει καλύτερο εσωτερικό από το Corsa! Μόνο το τιμόνι να δεις, αρκεί...
-
Έχει γιατί τα ειδα μαζί την ίδια ημέρα. Και δεν ήμουν μόνο εγώ που το είπα αυτό, είχα πάει με παρέα να τα δουμε διοτι ενδιέφεραν αυτά τα οχηματα ένα κοντινό πρόσωπο. Χωροταξικά είναι σαφώς ανωτερο το dacia θυμίζει c seg (το corsa είναι b seg και το δείχνει στους χώρους του), είναι ανωτερο ακόμα και απο το peugoet 308 και την corolla, θυμίζει σε εσωτερικές διαστάσεις το Golf αλλά χάνει από Leon, civic κτλ ενώ πλέον και σε ποιότητα και γενικότερη αισθηση είναι είτε ισο είτε ανωτερο με το corsa.
Το ίσο το εντοπίζει κάνεις σε σημεία οπως η οροφή η πλαφόν ιερά, η πόρτα, τα καθισματα, τα χειριστήρια των φλας η αισθηση του επιλογέα κτλ. Το ανωτερο σε αίσθηση το εντοπίζεις σε αυτό το ύφασμα που διατρέχει το εσωτερικο του dacia όπου σπάει την πλαστικούρα και των δύο.
Στην οροφή για παράδειγμα είδα στο dacia πως είναι αυτή που μοιάζει με αφρολέξ, δεν έχει μοκέτα όπως τα golf, peugeot 308 κτλ. Μετά την ιδι ακριβώς οροφή είδα και στο corsa. Ακριβώς την ίδια.
Το τιμονι είναι πολύ ωραίο εμφανησιακα, εμένα μ αρεσει, αλλά το κυριότερο έχει αρκετά παχιά στεφάνη και γεμιζει την παλάμη σου. Τα κουμπάκια πάνω του είναι κάπως κούφια όταν τα πατας, αλλά το ίδιο συνέβη και στο corsa.
-
https://www.youtube.com/watch?v=EAZLmlppGGI&t=719s Kαλησπερα .
Εδω ο δοκιμαστής δηλώνει ενθουσιασμένος με το streetway .Αναφερει οτι οδήγησε πριν το stepway και δεν του αρεσε σε σχεση με αυτο . Το πιο τρελο δήλωνει ο,τι έχει και καλό noise isolation μιας και εχει σχολιαστει ο θορυβος πολλακις .! -
Όμως τα χρήματα που θα δώσει κάποιος για δαυτο μόνο χαμένα δεν θα πάνε. Προσωπικά σε αυτό το ασημί χρώμα μου αρέσει ενώ για καθημερινή μετακίνηση για δουλεια κλπ το θεωρώ εξαιρετική περίπτωση.
-
Αυτός για όλα τα οχήματα έχει μονίμως να πει θετικά πράγματα.
Αλλα απο την αλλη έχει εμπειρία. Μάλιστα κάπου έλεγε πως σκέφτεται να αγοράσει το sandero ως δεύτερο αυτοκινητο. Έχει κάνει 3 φορές τεστ ντραιβ 3 διαφορετικά sandero. Του αρέσει πολύ. Ο ίδιος έχει tesla model 3
Αυτο το ασημί είναι το streetway. Πραγματικά πολύ τίμιο αυτοκίνητο ακόμα και αν κοστίζει λίγο παραπάνω.
Dacia Sandero III & Sandero Stepway III