-
Απόσταση από το έδαφος 201!!!
Περισσότερο από ένα Vitara! -
Τις αποστάσεις από το έδαφος να μην τις πολυπιστεύετε. Άλλοι κατασκευαστές αναφέρουν την απόσταση από το σασί και άλλοι το χαμηλότερο σημείο (διαφορικό, κάρτερ, ποδιά κλπ).
-
Σωστός.. εγώ ας πούμε όταν θέλω να κοιτάξω απόσταση, κοιτάω εδώ, και λέει 17cm.
https://www.automobiledimension.com/model/dacia/sandero-stepway
-
Γενικά δεν ξέρω αν είναι σωστό site αυτό. Από που πςιραν στοιχεία αφού ακόμα δεν κυκλοφορεί το οχημα για να μετρήσουν;;;
16, 2 εκ είναι το απλο sandero!
'Max: 162 mm (unladed)/ Min: 133 (with load)'
17,3 εκ είχε το προηγούμενο, sandero stepway Mk2.
Παντως και στα psa αν δείτε την πίσω ανάρτηση το πως είναι σχεδιασμένη η απόσταση από το έδαφος είναι πολύ μικρότερη από ότι ανακοινώνουν. Εξέχουν οι βάσεις των ελατηρίων προς τα κάτω. Για αυτο προσοχή όσοι τα βγάλετε εκτός μη σπάσετε καμία ανάρτηση.
-
Αυτό με τα cm σίγουρα μιλάμε για απόσταση από το έδαφος έτσι ??? παραπέμπει αλλού..
-
Από που πςιραν στοιχεία αφού ακόμα δεν κυκλοφορεί το οχημα για να μετρήσουν;;
Μα δεν κυκλοφορούν κανονικά στο εξωτερικό τα νέα Sandero III ;
Στη σελ.11 του φυλλαδίου της Dacia Ιταλίας έχει τα σχετικά διαγράμματα https://cdn.group.renault.com/dac/it/transversal-assets/brochures/XJF1BIVPBI1_SW/brochure.pdf που έχουν το απλό (Streetway) στα 16,2εκ και το Stepway στα 20,1εκ
-
Κυκλοφορεί ήδη στο εξωτερικό.
-
Διάβασα σήμερα οτι θα είναι στις εκθέσεις σε λίγες μέρες.Στην Automotivo μάλιστα άνοιξε πλατφόρμα για τεστ ντράιβ.
Ελπίζω να μην είναι πρωταπριλιάτικο.
-
Τελικά δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ήρθε Ελλάδα...
-
κάτσε να βγούν και οι τιμές
-
Επιτέλους ένα πάρα πολύ καλό τεστ αυτοκινήτου.
Αυτο σημαίνει δημοσιογράφια ειδικου τυπου.
Ενα μέτριο αυτοκινητο οδηγικα το sandero stepway. Θα εχει πολυ ενδιαφέρον να δούμε και την απλή έκδοση. Διοτι ειναι εμφανές (στο μάτι) το υψηλό κέντρο βάρους πως το ταλαιπωρεί σε συνδιασμο με το set up της αναρτησης. Από ότι φαίνεται είναι και πάλι αρκετά μαλακη η ανάρτηση.
Σας το λεω ξανα, τα ψευτο suv και crossover αν δεν έχουν σκληρή ανάρτηση είναι πολύ υποδεέστερα αυτοκινητα από τα απλα. Όσα έχω δοκιμάσει απαιτούσαν σκληρή ανάρτηση για να τα πεις ενδιαφέροντα και ισαξια με τα χαμηλότερα hatchbacks. Από την άλλη έχαναν αρκετά σε ανεση.
Χαρακτηριστικό της μέτριας εφαρμογής της πίσω αναρτησης όταν έχεις μεγάλες διαδρομές, σχετικά μαλακά ελατηρια, ένα γενικως set up με αργή επαναφορά καθως και ημιάκαμπτο με μέτρια σχεδίαση: Δείτε τις αναπηδήσεις που δημιουργεί στο πισω μέρος στο τεστ με το σαμαράκι. Σκεφτείτε να το έχετε και με κοσμο φορτωμένο!!
Το ιδιο συμβαίνει και έχω νιώσει και σε μεγάλα suv των 30. 000 ευρω με μέτρια απόσβεση και ημιάκαμπτο στον πίσω άξονα. Να γιατί πολλές φορές τα λεφτά δεν είναι οι οθόνες κτλ αλλά μια καλα μελετημένη ανάρτηση και με ακριβή αρχιτεκτονική.
Απο την αλλη οκ έχουν λόγο ύπαρξης και τα suv και crossover, (εύκολη επιβίβαση, υψηλη απόσταση από το έδαφος για μπάρες και πέτρες κτλ) αρκεί να γνωριζουν οι αγοραστές τους το τι αγοραζουν.
Τεσπα, εν τελη να πω πως το sandero stepway, οκ είναι αυτό που όλοι ξέραμε. Ένα καλό, ομορφο, φθηνο, ευρύχωρο μεταφορικο μέσο. Όχι κάτι παραπάνω και κατι το φοβερό. Και για αυτο μ αρεσει λόγο του ότι ζητά λίγα χρήματα και είναι ειλικρινές ως πρόταση.
-
Που το θυμήθηκεθ....;
Οντωθ θα πέφτει πολύ θάλιο θτο μικρόφωνο κατά το θπικαπ που κάνουν...
Ευτυχωθ εβαλαν και καποια νουμερα θτο τέλοθ τηθ δοκιμηθ, για να καταλαβουμε πόθο τέλειο είναι το thandero.
-
Φανταστικά αυτά τα Ισπανικά review, παρακάτω τα λέει ακόμα καλύτερα...
-
Η αλήθεια είναι ότι οτιδήποτε Ιθπανικό έχειθ βάλει είμαθτε 2-3 που βάζουμε το video σε λούπα και λέμε τα δικά μαθ..
Να θαι καλά
-
https://www.km77.com/coches/dacia/sandero/2021/stepway/informacion
Στην τελευταία φώτο η χωρητικότητα του 2008 δηλαδή ένα b suv που διαθέτει απο τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών.
-
Επιτέλους ένα πάρα πολύ καλό τεστ αυτοκινήτου.
Αυτο σημαίνει δημοσιογράφια ειδικου τυπου.
Ενα μέτριο αυτοκινητο οδηγικα το sandero stepway. Θα εχει πολυ ενδιαφέρον να δούμε και την απλή έκδοση. Διοτι ειναι εμφανές (στο μάτι) το υψηλό κέντρο βάρους πως το ταλαιπωρεί σε συνδιασμο με το set up της αναρτησης. Από ότι φαίνεται είναι και πάλι αρκετά μαλακη η ανάρτηση.
Σας το λεω ξανα, τα ψευτο suv και crossover αν δεν έχουν σκληρή ανάρτηση είναι πολύ υποδεέστερα αυτοκινητα από τα απλα. Όσα έχω δοκιμάσει απαιτούσαν σκληρή ανάρτηση για να τα πεις ενδιαφέροντα και ισαξια με τα χαμηλότερα hatchbacks. Από την άλλη έχαναν αρκετά σε ανεση.
Χαρακτηριστικό της μέτριας εφαρμογής της πίσω αναρτησης όταν έχεις μεγάλες διαδρομές, σχετικά μαλακά ελατηρια, ένα γενικως set up με αργή επαναφορά καθως και ημιάκαμπτο με μέτρια σχεδίαση: Δείτε τις αναπηδήσεις που δημιουργεί στο πισω μέρος στο τεστ με το σαμαράκι. Σκεφτείτε να το έχετε και με κοσμο φορτωμένο!!
Το ιδιο συμβαίνει και έχω νιώσει και σε μεγάλα suv των 30. 000 ευρω με μέτρια απόσβεση και ημιάκαμπτο στον πίσω άξονα. Να γιατί πολλές φορές τα λεφτά δεν είναι οι οθόνες κτλ αλλά μια καλα μελετημένη ανάρτηση και με ακριβή αρχιτεκτονική.
Απο την αλλη οκ έχουν λόγο ύπαρξης και τα suv και crossover, (εύκολη επιβίβαση, υψηλη απόσταση από το έδαφος για μπάρες και πέτρες κτλ) αρκεί να γνωριζουν οι αγοραστές τους το τι αγοραζουν.
Τεσπα, εν τελη να πω πως το sandero stepway, οκ είναι αυτό που όλοι ξέραμε. Ένα καλό, ομορφο, φθηνο, ευρύχωρο μεταφορικο μέσο. Όχι κάτι παραπάνω και κατι το φοβερό. Και για αυτο μ αρεσει λόγο του ότι ζητά λίγα χρήματα και είναι ειλικρινές ως πρόταση.
+100
Για αυτό και εγώ νομίζω ότι αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για αγορά ενός ψευτοSUV/Crossover τα παραδοσιακά hatchback είναι πολύ καλύτερα αυτοκίνητα.
Από την αρχή του συγκεκριμένου θέματος εστίασα στο απλό Sandero. Θα είναι καλύτερη πρόταση και σίγουρα VFM.
-
https://www.km77.com/coches/dacia/sandero/2021/stepway/mediciones-propias
Κοίταζα τα νουμερα.
Μετριες επιδόσεις, αλλά δείτε λίγο καταναλωση. 9.4 λιτρα/100χλμ το gpl. Αρκετά!!!
Βλέποντας τις υπόλοιπες καταναλωσεις συμπεραίνω πως μιλάμε για νορμαλ καταναλωσεις και οχι πιεσμένες. Οπότε 9.4 λιτρα υγραερίου το οποίο ισουτε με κοστος κίνησης ενός yaris hybrid. Το οποίο yaris κοστίζει 17.500 σε μια βασική μεν έκδοση αλλά διαθέτει αυτοματο κιβώτιο και acc.
Δηλαδη αν κοστίζει 16000 ευρώ το stepway με ολα μεσα χωρίς όμως acc και αυτόματο κιβωτιο.... Χμμμμ
-
Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο οικονομικό...
-
Αυτό σκέφτηκα και εγώ.
Δηλαδη πρέπει να κοστίζει 14000 ευρω με ολα μεσα για να πεις οκ είναι το πιο vfm. Ειδάλλως, εάν πλησιάζει την τιμη του hybrid yaris αρχίζεις και μπαίνεις σε σκέψεις για τα εξτρα 1500 ευρω (υποθετικά το υπολογίζω με τις τιμές του yaris hybrid 17500. Δεν ξέρω ισχύει αυτή η τιμή;)
Edit: κοιτούσα τιμές leasing για το hybrid yaris.... Απο 20000 ξεκινά στην ιστοσελίδα τους.
-
Δεν ορκίζομαι αλλά αμφιβάλλω αν έχει πάνω από 7λ/100χλμ κατανάλωση! Έχω μ. ο. 8,5 (και πέφτει) στο Captur μέσα στην Αθήνα! Λογικά θα παίζει σαν το Clio lpg κοντά γύρω από τα 6 λίτρα!
Τιμές θα μάθουμε?
Dacia Sandero III & Sandero Stepway III