-
[quote=REALZEUS]
Dublin wrote:
Όλοι οι θερμικοι κινητήρες θα καταργηθούν, ακόμη και οι hybrid (οι πωλήσεις τους τουλαχιστον) αλλά αυτό θα γίνει σε 15-20 χρονια περίπου.
Κανείς δεν ξέρει 100% το μέλλον, αλλά οι προβλέψεις των κατασκευαστών κάνουν λόγο ότι τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια θα υπάρχουν ΜΕΚ.
/quote]
Εννοείται, είμαι βεβαίως για αυτό που λες.
Αυτό που ανέφερα δεν είναι πρόβλεψη, κάποιες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν τις ΠΩΛΗΣΕΙΣ καινούργιων το 2035-2040 και οι περισσότερες δεν έχουν ανακοινώσει τίποτα ακόμη.
Δεν θα πετάξουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια οχημάτων εν μια νυκτί!
Εγώ πιστεύω, καλά να είμαστε, κάποιο από τα diesel μου να φτάσουν έως το 2035 τουλάχιστον.
Άσε που σε τεράστια κομμάτια πληθυσμών με ανοδική τάση (Αφρική, Ασια, Νότια Αμερική) δεν έχει προβλεφθεί καμία κατάργηση πωλήσεων, τα ηλεκτρικά έχουν μηδενική διείσδυση, και το πετρέλαιο κάνει τρομερές πωλήσεις..
Η Ευρώπη δεν θα είναι σημαντική σε μερικές δεκαετίες, κανείς στον πλανήτη δεν θα ενδιαφέρεται τι θέλουν/κάνουν μερικές 'χούφτες' γέρων, και άλλωστε προβλέπεται να έχει κατακλυστεί από νέους μουσουλμάνους μέχρι το 2050-2070.
-
fiorentinosgr wrote:
ioannism5 wrote:
Fiorentinosgr,
Αν κατάλαβα καλά μάλλον έχεις καταλήξει στο Α3.
Μακάρι αν είναι η τελική σου επιλογή να αποδειχτεί αξιόπιστο αυτοκίνητο.
Σίγουρα για το γκρουπ vag έχουν ακουστεί πολλά θέματα και με σχετικά μεγάλο κόστος επισκευής.
Θεωρώ και εγώ πως στα λεφτά αυτά υπάρχουν ίσως πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα αλλά σίγουρα εξίσου ασφαλή!
Και αφού σε ενδιαφέρουν και τα bsuv νομίζω πως στα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις θα βρεις σε αυτήν την κατηγορία αρκετά αξιόλογα αξιόπιστα και προσεγμένα αυτά κινητά όπως το vitara ή το scross.
Και θα μπορείς να πατάς και λίγο χώμα ενώ ειδικά με το δεύτερο θα έχεις και καλύτερους χώρους ενώ θα είναι και πιο οικονομική η συντήρηση τους.
Σε κάθε περίπτωση, καλή επιλογή σου εύχομαι!
Η αλήθεια είναι ότι έκλεινα προς τα εκεί. Φοβήθηκα την a class λόγω avis. Από την άλλη σκέφτομαι ότι η skoda με ίδιο μοτέρ δεν έχει ακουστεί με πολλά προβλήματα, η audi με πολύ μικρότερο αριθμό αυτοκινήτων να κυκλοφορούν πάλι λίγα ακούγονται... Το group vag όντως είναι επίφοβο, η συναρμολόγηση δεν είναι διαφορετική? Φίλος έχει α3 2011 και octavia 2014. Ικανοποιημένος απόλυτα και από τα δύο, διαφορά βρίσκει στη συναρμολόγηση.
Έχω μπει λίγο στην ιδέα της αλφα ρομεό, το θέμα είναι ότι είναι απίθανο για καινούργιο. Είμαι ήδη σε δάνειο άρα αποκλείεται να πάρω άλλο και δεν αντέχω βέβαια. Έχω βάλει το όριο των 14000€ και κάτω γιατί έχω και άλλα πράγματα να κάνω. Κοιτάω και μεταχειρισμένες giullites που είναι στα 12-13000 από 2015 και έπειτα. Π.χ.:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29801499-alfa-romeo-giulietta
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/23594216-alfa-romeo-giulietta
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29910994-alfa-romeo-giulietta
και άλλα. Το α3 μου αρέσει αλλά εξίσου μου αρέσει και η αλφα. Επίσης ως παλιοί κάτοχοι μιτο, 159, giulia(1978) είμαστε ιταλοί. Κοιτάμε για κάτι διαφορετικό οδηγικά ίσως και λίγο μεγαλύτερους χώρους απο την άλφα.
Vitara / scross απορρίπτονται γιατί το εσωτερικό τους μου φαίνεται πολύ 'λίγο'. Προσωπική άποψη και γούστα εννοείται. Ενώ απέξω μου αρέσουν, ειδικά το Vitara , μέσα που είδα πριν 2 χρόνια καινούργιο από την αντιπροσωπεία ξενέρωσα..
Έμπλεξα..
Κουράγιο και καθαρό μυαλό για την απόφαση.
Εγώ πιστεύω πως και με την καρδιά και με χαρτί και μολύβι, πιο πολύ συμφέρει κάποια φόρμουλα για να αποκτήσεις την Άλφα.
Είναι πιο όμορφη, πατάει καλύτερα, φρενάρει καλύτερα, στρίβει καλύτερα και μάλλον καλύτερες επιδόσεις έχει (δεν το γνωρίζω καλά το Α3). Είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ με 4 χρόνια εγγύηση (και σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστη από VAG). Σε χώρους μία η άλλη πιστεύω.
Αν βάλεις χρηματοδότηση για το μεταχειρισμένο, πιο ακριβα θα σου βγει. Αν έχεις ήδη τα 14Κ, συν άλλο ένα χιλιάρικο τουλάχιστον που θα χρειαστεί το Α3 για λάστιχα κι ένα μεγάλο σέρβις (με την προϋπόθεση πως δεν θέλει τίποτα από φρένα, δίσκο-πλατω, κλπ), πάλι είσαι πόσο, 2 χιλιάδες παρακάτω απ το καινούριο!?
Η Άλφα και το μεταλλικό χρώμα έχει δωρεάν (ισως και το ματ γκρι χρώμα διαθέσιμο), καλό εξοπλισμό έχει, πρώτη δόση το Γενάρη έχει. (Πιθανόν να παίζει και άτοκο, δε ρώτησα).
Κρίμα, πολύ κρίμα να αλλάξεις μαρκα τώρα
Το καινούργιο δυστυχώς είναι εκτός συναγωνισμού. Πολύ απλά δε μπορώ να φτάσω τόσο ψηλά (+4000€ για diesel). Έχω το όριο 14000-13500 αλλά το ιδανικό θα ήταν να πέσω και άλλο. Για αυτό και κοιτάω την αλφα που φαίνεται να είναι πιο οικονομική από α3. Το πρόβλημα είναι ότι παραμένει ένα αυτοκίνητο που θα σταματήσει να παράγεται άρα οποιαδήποτε πιθανότητα μεταπώλησης μειώνεται.
Από την άλλη το α3 θα έλθει με σέρβις (στην τιμή) και τα λάστιχα είναι σχετικά καινούργια (2017-18?). θα το τσεκάρω για να είμαι σίγουρος.
-
Εγώ θα έλεγα μην μπλέξεις με άλφα. Δεν είναι λίγο αρχαίο μοντέλο με ότι συνεπάγεται αυτό;
επίσης από χώρους είναι χειρότερο και από το δικό μου (116) θεωρώ. Είσαι σε πολύ καλά χρήματα, παίξε κανένα άτοκο και πάρε καινούριο ή μτχ φάση 2 χρόνων.
-
παντως στη συντηρηση των φαου και σια ειμαι φοβικος.
περι τζουλιετα, σιγα την παλιοσυνη. βαζει κατω οτιδηποτε μικρομεσαιο κυκλοφορει σε παραγωγη οιστρογονων. και σε αντιθεση με οτι λεγανε παλια για τα ιταλικα, στην δικη μου τη περιπτωση βγηκανε τα λιγοτερο προβληματικα, ειτε τα επιδοσεων ειτε τα μινι.
αυτο που καταλαβαινω ειναι το ταβανι. και παντως να εισαι σιγουρος οτι αν αγορασεις μεταχειρισμενο, να ειναι 2 χιλιαρικα κατω απο το ταβανι σου, ειναι μαθηματικο το μοντελο που λεει οτι θα χωσεις 1 χιλιαρικο σε τελεια συντηρημενο και 2 σε μετρια.
-
περι τζουλιετα, σιγα την παλιοσυνη. βαζει κατω οτιδηποτε μικρομεσαιο κυκλοφορει σε παραγωγη οιστρογονων. και σε αντιθεση με οτι λεγανε παλια για τα ιταλικα, στην δικη μου τη περιπτωση βγηκανε τα λιγοτερο προβληματικα, ειτε τα επιδοσεων ειτε τα μινι.
Manufacturer Alfa Romeo
Production 2010–present
E νέο δεν το λες....
Επίσης συνήθως όσοι το προτείνουν, δεν το έχουν. Οι περισσότεροι που προτείνουν άλφα δλδ, είναι άτομα που δεν έχουν άλφα και προτίμησαν άλλο.
(μου αρέσουν και εμένα οι άλφα, αλλά πάντα βάζουμε και λογική εκτός από συναίσθημα και αναμνήσεις σε μια αγορά)
-
gatoz wrote:
Manufacturer Alfa Romeo
Production 2010–present
E νέο δεν το λες....
Επίσης συνήθως όσοι το προτείνουν, δεν το έχουν. Οι περισσότεροι που προτείνουν άλφα δλδ, είναι άτομα που δεν έχουν άλφα και προτίμησαν άλλο.
(μου αρέσουν και εμένα οι άλφα, αλλά πάντα βάζουμε και λογική εκτός από συναίσθημα και αναμνήσεις σε μια αγορά)
Είχαμε στην οικογένεια 156,ΜiTo (αυτή για πολύ λίγο),δικά μου 147 (4μησι χρόνια) και τελευταία Giulietta 1.4 170hp (6μησι χρόνια)
Στην 156 που είχε ο πατέρας μου για μια 5ετία εκτός από έναν παροδικό θόρυβο από το κλιματιστικό,(που έγινε μετά από λανθασμένη την 1η αλλαγή μπαταρίας) δεν παρουσίασε κάτι άλλο. Η 147 ένα θέμα με διακοπτάκι του cruise control στον 1μησι χρόνο,χαμηλού κόστους ανταλλακτικό και η Giulietta μόνο το ξεκόλλημα της μπίλιας του λεβιέ ταχυτήτων στην 4ετία (γνωστό θέμα το οποίο επιλύθηκε στα τελευταία μοντέλα).Βέβαια,όλα με λιγότερα από 40.000χλμ.. Επίσης, στη Giulietta παρουσίαζε μετά από πολλά χλμ. ~100.000 σε μερικούς πρόβλημα στη μονάδα multiair. Όμως οι κινητήρες που ενδιαφέρει το φίλο τώρα, δεν είναι multiair.
Ο πατέρας είχε για 10 χρόνια και μια παλιά Giulia Super 1.600 του 72'.Επειδή δεν είχε πάρει φορτηγάκι ακόμη,ως πολιτ. μηχανικός και εργολάβος,κουβαλούσε στο πορτμπαγκάζ για χρόνια,από τσιμέντα μέχρι οτιδήποτε ως οικοδομικά υλικά και πήγαινε σε βουνά μες στο κρύο ή σε παραθαλάσσια μέρη, οπότε φυσικό αποτέλεσμα σκουριά.¨Όμως από μηχανικά κι ότι άλλο μέχρι που την πουλήσαμε,ήταν μια χαρά (πηγαίναμε ταξίδια Ιταλία κ.τ.λ.)
Είναι κάπως ευαίσθητα αμάξια (ειδικά με αναρτήσεις) με την έννοια ότι δεν καβαλάς πεζοδρόμια και πέφτεις σε λάκκους δίχως αύριο,αλλά δε βλέπω και κάτι τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.Με την 116 που λές, αν έχεις την προηγούμενη -την έχω οδηγήσει- ίδιους χώρους έχουν, μόνο στο πορτμπαγκάζ έχει 10+λίτρα.Με την καινούρια ναι, υπολείπεται σε χώρους.Επίσης, το ότι είναι παλιό μοντέλο είναι και υπέρ γαιτί έχει λύσει όποια θέματα νεότητας.
-
xenos wrote:
gatoz wrote:
Manufacturer Alfa Romeo
Production 2010–present
E νέο δεν το λες....
Είχαμε στην οικογένεια 156,ΜiTo (αυτή για πολύ λίγο),δικά μου 147 (4μησι χρόνια) και τελευταία Giulietta 1.4 170hp (6μησι χρόνια)
Στην 156 που είχε ο πατέρας μου για μια 5ετία εκτός από έναν παροδικό θόρυβο από το κλιματιστικό,(που έγινε μετά από λανθασμένη την 1η αλλαγή μπαταρίας) δεν παρουσίασε κάτι άλλο. Η 147 ένα θέμα με διακοπτάκι του cruise control στον 1μησι χρόνο,χαμηλού κόστους ανταλλακτικό και η Giulietta μόνο το ξεκόλλημα της μπίλιας του λεβιέ ταχυτήτων στην 4ετία (γνωστό θέμα το οποίο επιλύθηκε στα τελευταία μοντέλα).Βέβαια,όλα με λιγότερα από 40.000χλμ.. Επίσης, στη Giulietta παρουσίαζε μετά από πολλά χλμ. ~100.000 σε μερικούς πρόβλημα στη μονάδα multiair. Όμως οι κινητήρες που ενδιαφέρει το φίλο τώρα, δεν είναι multiair.
Ο πατέρας είχε για 10 χρόνια και μια παλιά Giulia Super 1.600 του 72'.Επειδή δεν είχε πάρει φορτηγάκι ακόμη,ως πολιτ. μηχανικός και εργολάβος,κουβαλούσε στο πορτμπαγκάζ για χρόνια,από τσιμέντα μέχρι οτιδήποτε ως οικοδομικά υλικά και πήγαινε σε βουνά μες στο κρύο ή σε παραθαλάσσια μέρη, οπότε φυσικό αποτέλεσμα σκουριά.¨Όμως από μηχανικά κι ότι άλλο μέχρι που την πουλήσαμε,ήταν μια χαρά (πηγαίναμε ταξίδια Ιταλία κ.τ.λ.)
Είναι κάπως ευαίσθητα αμάξια (ειδικά με αναρτήσεις) με την έννοια ότι δεν καβαλάς πεζοδρόμια και πέφτεις σε λάκκους δίχως αύριο,αλλά δε βλέπω και κάτι τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.Με την 116 που λές, αν έχεις την προηγούμενη -την έχω οδηγήσει- ίδιους χώρους έχουν, μόνο στο πορτμπαγκάζ έχει 10+λίτρα.Με την καινούρια ναι, υπολείπεται σε χώρους.Επίσης, το ότι είναι παλιό μοντέλο είναι και υπέρ γαιτί έχει λύσει όποια θέματα νεότητας.
Επομένως αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που αύριο σταματά την παραγωγή του, ή κοιτάς για κάτι άλλο? Είναι το ανάλογο της 159, υπέροχο αυτοκίνητο, πανέμορφο (δεν το έχω οδηγήσει δυστυχώς) αλλά δεν το αγοράζει κανείς εύκολα..
Αν αγοράσω σήμερα μια ιουλιέτα, το πρόβλημα μου είναι ότι σε 5 χρόνια έχω αυτοκίνητο 10ετίας που δεν παράγεται πλέον (βλέπε 159). Και το ποσό που δαπάνησα (αν είμαι εντελώς ορθολογιστής) μου πάει στράφι καθώς δεν υπάρχει τρόπος να πάρω κάτι από την επένδυση μου..
Το α3 που κοίταγα φαίνεται να έχει υποστεί τράκα χωρίς όμως να μπορώ να μάθω το μέγεθος (παμπρίζ, καθρέπτης, φανάρι, μετωπική??) της ζημιάς. Ζάρι...
-
Οτι και να αγορασεις σημερα, σε 5 χρονια δεν θα παράγεται (εκτος ελαχιστων εξαιρέσεων)
Και το Α3 που κοιτας που ειναι του 2015 , εχει αλλαξει ηδη μοντελο. Μη κοιτας που μοιαζουν, ειναι εντελως αλλο αμαξι με το τωρινο
-
Ότι λέει ο Αλέξανδρος
Και το a3 μετά από 5-6 χρόνια θα είναι ένα 2ο χέρι,μεταχειρ. και πιθανά 2 γενιές πίσω.
Αν προσπαθείς να πάρεις αμάξι με βασικό σκεπτικό τη μεταπώληση,φοβάμαι ότι δε θα μείνεις ικανοποιημένος. Ο.κ. είναι ένα κριτήριο,αλλά όχι το σημαντικότερο. Από κει και πέρα αν σου αρέσει και ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προδιαγραφές σου το α3,ψάχνεις με προσοχή να βρεις καλό μεταχειρ.(μπορεί και του 2014,έτσι κι αλλιώς μεταπωλητική αξία 1-2 χρόνια μπροστά ή πίσω δε θα παίξει μεγάλη διαφορά όταν θα θες να το δώσεις ως 2ο χέρι) κι εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο.
-
gatoz wrote:
Manufacturer Alfa Romeo
Production 2010–present
E νέο δεν το λες....
Τι το μη λογικό έχει η αγορά μιας Giulietta?
-
Παιδιά δε θα διαφωνήσω με τα λεγόμενά σας. Για αυτό και βρήκα ιουλιέτα 2015, δερμάτινα καθίσματα κλπ. Αν ο ιδιοκτήτης μου τη δώσει τώρα και όχι σε ένα μήνα γιατί τη χρειάζεται έχει καλώς. Και καλή τιμή να πω την αλήθεια. Θα ενημερώσω πάραυτα!
-
Τελικά καταλήξαμε στην a class και μας έγινε μια επιπλέον έκπτωση (μικρή). Η τζουλιέτα απορρίφθηκε γιατί η σύζυγος είχε ένα σοβαρό τροχαίο με μιτο και δε θέλει πλέον αλφα ρομέο τουλάχιστον για τώρα. Παίρνουμε την α (είδα και το book service της φαίνεται οκ) και έχει εγγύηση 3 χρόνια για μηχανικά μέρη. Σας ευχαριστώ όλους που μπήκατε στον κόπο να με βοηθήσετε. Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και μακριά από covid!!!
-
Καλοτάξιδο! Μια χαρά αυτοκίνητο είναι και πολύ οικονομικό. Επίσης το κόστος συντήρησης του είναι χαμηλότερο από Audi, ειδικά μάλιστα σε κάποια πολύ καλά εξειδικευμένα συνεργεία.
-
Καλοτάξιδο! Μια χαρά αυτοκίνητο είναι και πολύ οικονομικό. Επίσης το κόστος συντήρησης του είναι χαμηλότερο από Audi, ειδικά μάλιστα σε κάποια πολύ καλά εξειδικευμένα συνεργεία.
Σε ευχαριστώ πολύ. Λόγω εγγύησης θα πηγαίνω υποχρεωτικά σε αυτόν που το πήρα, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της opel! H εγγύηση είναι δική του άρα υποχρεωτικά..
Ελπίζω να είναι οικονομικά τα σερβις του (τηρουμένων των αναλογιών)!
Τώρα μένει να δω αν μπαίνει android auto. Έχω κάνει και το σχετικό ερώτημα στο φόρουμ. Είδωμεν!!
Να είστε καλά!!
Αγορά μεταχειρισμένου, a class ή audi a3?