-
Εγώ είδα το RAV4 live και μου φάνηκε κάπως περίεργο στο δρόμο. Ξεκάθαρα φαίνεται Toyota αλλά δεν μου άρεσε καμία εξωτερική του πλευρά. Δεν έχω ψάξει ακριβώς την κατηγορία, σίγουρα θα το είχα ψηλά στις επιλογές, απλά αναφέρω την εντύπωση που μου δημιούργησε.
-
-
487λίτρα ΧΩΡΙΣ ρεζέρβα (με κιτ επισκευής), ο ανταγωνισμός που έχει 345λίτρα ποιός είναι;!
Σαν γενικό διαφημιστικό για τα SUV είναι. Το C-HR που θα χωρέσει μετά τα 2 αυτά Cross που θα βγουν;
αυτό το βάλατε; 11 λεπτά.
και αυτό μόνο μέσα έξω https://www.youtube.com/watch?v=ukNjJLSoFys
στην παραπάνω παρουσίαση του προέδρου της Toyota δεν αναφέρει πουθενά τον 2.0l..
δεν ξέρω τι παίζει με τις πίσω θέσεις..
Made in Thailand, έτσι..
-
Ωραίο. Μου θυμίζει έντονα ένα ποιο φουσκωμένο και ογκώδες Vitara.
Αν έχει τις παρακάτω διαστάσεις θα SUVιζει πολύ. Η Toyota τόλμησε και έβγαλε ποιο έξω τα μπρος/πίσω μαύρα πλαστικά. Στα θετικά και το ύψος του αυτοκινήτου.
Dimensions
Wheelbase 2,640 mm (103.9 in)
Length 4,460 mm (175.6 in)
Width 1,825 mm (71.9 in)
Height 1,620 mm (63.8 in)
-
Made in Thailand και λογικά θα βγάζει ΤΚ λόγο βάρους από το 1.8 hybrid ακόμα....
Κάτσε να δούμε πότε θα έρθει, πόσο θα κάνει, που θα κατασκευάζεται, τι πίσω χώρους θα έχει, τι χώρο αποσκευών στο hybrid θα έχει και βλεπθμευ γιατί πολλά 'αν' βλέπω να μαζεύονται πάλι....
-
Θα το ήθελα με διαφορετικό όνομα...
Αυτό το 'Corolla' μου θυμίζει δημοσιοϋπαλληλίκι, εφάπαξ και Πάσχα στο χωριό με τα σόγια...
-
95 άλογα από 1800 κυβικά.
Βρε για να θυμηθώ που έχω ξανά δει τέτοιες αναλογίες;
Α... ναι, τη δεκαετία του 80.
Τι... όχι;
-
Πρόταση για όνομα: Toyota Daisen
To Daisen είναι ηφαιστειακό άγριο βουνό στην Ιαπωνία... και σημαίνει 'μεγάλο βουνό'.
Ότι πρέπει για όνομα ενός SUV/Crossover. Διαβάζει κανείς Ιάπωνας;;; Τι; όχι; Κρίμα...
-
95 άλογα από 1800 κυβικά.
Βρε για να θυμηθώ που έχω ξανά δει τέτοιες αναλογίες;
Α... ναι, τη δεκαετία του 80.
Τι... όχι;
Έχεις καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό όμως;
-
Τι σχςση εχει που εχει λιγα αλογα σε ενα hybrid....το αποδοτικο φασμα ενδιαφερει. Αν αυτο επιτυγχανεται με τετοιες ρυθμισεις ππυ δινουν 80 αλογα τοτε μια χαρα ειναι.
Του 80 τα αυτοκινητα δςν ειχαν ηλεκυροκινητηρες
-
Όταν αγοράζεις το 1.8 hybrid οφείλεις να ξέρεις γιατί το αγοράζεις και κυρίως ΤΙ αγοράζεις. Αν το αγοράζεις και σε νοιάζουν οι ρεπριζ δεν σου φταίει κανείς. Το θέμα με το Cross για να είμαι εντός θέματος είναι άλλο για εμένα κύριοι. Αν όντως βγάζει 92gr ρύπων και πληρώνει έστω αυτά τα 89€ ΤΚ 'χάνει' τον βασικό άσσο στο μανίκι του ως θεωριτικο αντίλογο απέναντι στην έλλειψη επιδόσεων του. Αν είναι να πληρώσεις τέλη για το 1.8 hybrid δεν θα γλυκοκοιτάξεις το 1.2Τ petrol;...
-
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι αν ο ίδιος κινητήρας (στη Hybrid έκδοση) έβγαζε περισσότερα άλογα, της τάξης των 120 HP δηλαδή, θα υπήρχε πρόβλημα;
-
Όχι απλά θα πλήρωνε 150€ ΤΚ και δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Μόνο στην λογική ότι θα κρατούσε λίγο χαμηλότερα ρύπους/ΤΚ σαν τους MH που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πλέον. Υποτίθεται η Toyota πρωτοπορεί και κάνει την διαφορά με την τεχνολογία της.
-
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι αν ο ίδιος κινητήρας (στη Hybrid έκδοση) έβγαζε περισσότερα άλογα, της τάξης των 120 HP δηλαδή, θα υπήρχε πρόβλημα;
Ο συγκεκριμένος κινητήρας υπάρχει από το 2010. Είναι ξεπερασμένος πχία.
Υπάρχει τώρα πια ένας 1,5 με 90 άλογα και ένας 2,0 με 140-150 άλογα για τις ίδιες εφαρμογές (μάλλον).
-
@καταφρακτος
Έχεις 20κιλα ροπής on tap, ότι και να κάνεις με οποία ταχύτητα και αν κινείσαι. Λόγω μετάδοσης. Τα 90 άλογα δεν έχουν καμία σημασία, και το i8 230 βγάζει; τα οποία τελικά είναι 300+;
-
@σαβας, χαρισμα
Ξέχνα τα νούμερα που διαβάζεις και έλα στην πραγματικότητα, ένα downsized turbo στην τελική σχέση θα επιταχύνει πιο αργά από το αντίστοιχο ατμοσφαιρικό.
Λόγω πιο μακριών σχέσεων μετάδοσης, turbo lag, έλλειψης ροπής κ ισχύος σε χαμηλές(και στις ψηλές) στροφές λειτουργίας.
Οδηγώ καθημερινά downsized 3cyl και 1.6 ατμό κ το ξέρω από πρώτο χέρι. Ρίξε μια ματιά σε όποιο site τύπου zperf θελεις και θα επιβεβαιώσεις αυτά που λέω, δεν υπάρχει τίποτα πιο σπαστικό από την έλλειψη δύναμης και απόκρισης χαμηλά σε ΟΛΑ τα downsized turbo.
80-120 με 6η (χωρίς να υπολογίζεται το lag μόνο από τις καμπύλες του ζπερφ)
Civic 1.8 1320kg 16.3s
A1 30 tfsi 1180kg 16.9s
-
-
@καταφρακτος
Κανένα, η Toyota είναι συντηρητική, θα μπορούσε να έχει κινητήρες κ ηλεκτροκινητήρες πολύ μεγαλύτερων αποδόσεων συνδυαστικά ο 1.8 με την συγκεκριμένη μετάδοση θα μπορούσε άνετα να έχει 200+ άλογα (πχ 140ice +140e) δυστυχώς δεν το κάνουν.
-
Τα έβγαζε διότι δεν είχε δευτερο μοτερ. Τωρα που χει και συμβάλει σε ροπή και άλογα γιατί να μην ρυθμιστεί στο πιο αποδοτικό φάσμα περι οικονομίας,
-
Πάντα 2 ηλεκτροκινητήρες δεν είχε;
Toyota Corolla Cross