-
Πήραμε το diesel για οικονομία και χιλιόμετρα και στην πορεία αγριέψαμε; χεχεχε
Μην πειράζετε τίποτα....η αντλία υψηλής αντέχει παραπάνω πίεση; τα μπεκ; το dpf σε τι κατάσταση είναι και μήπως μπουκώσει στο μισό χρόνο; Όλα τα παραπάνω κοστίζουν χιλιάρικα και από όσα ακούω δεξια-αριστερά αν αρχίσουν προβλήματα με diesel, δύσκολα σταματούν.
Ο καθένας φυσικά αναλαμβάνει τις ευθύνες του, και την τσέπη του.
-
Πήγα στο microchip tuning .
Ιαπωνεζε για οικονομία πρώτα από όλα το βελτίωσα η παραπάνω δύναμη είναι δώρο .
Σταθερά μισό με ένα λίτρο κάτω ανάλογα με το ποσό το πατάω όταν πάω με ταχύτητες ΚΤΕΛ από 5 λίτρα έχει πάει στα 4 ! Επιβεβαιωμένο στην αντλία πολλές φορές , δεν ασχολούμαι με τον υπολογιστή ταξιδίου.
-
Τα diesel ( turbo) δεν βελτιώνονται!?
Ιστορία 1η
Βγαίνω από τα ΚΤΕΛ Μακεδονία με κατεύθυνση προς Σίνδο ,είναι ανηφορική κλειστή έξοδος με πολύ μικρή λωρίδα επιτάχυνσης , άχρηστη σχεδίαση.
Έχω το εξακύλινδρο mondeo st και έχω καρφωμένη δευτέρα με σκοπό να το κοφτιασω, στο βάθος sprider λαικατση γυρνάει στο χωριό του , προλαβαίνω άνετα κούνια που με κουναγε, το μελωδικό γουργουρισμα του V6 καλύπτεται από ένα ήχο από τουρπινα νταλίκας και το sprinter με προσπερνάει σαν σταματημένο , κόφτη το st τρίτη και η κλούβα συνεχίζει να μου ανοίγει WTF φάση προλαβαίνω να δω μόνο ότι είχε πίσω αυτοκόλλητο black smoke tuning η κάτι τέτοιο πάρτα να έχεις st....
-
Το παραπάνω ήταν εργαλείο δουλειάς και έπρεπε λογικά να μην ήταν πειραγμενο αλλά έχω προσέξει ότι πολλά εργαλεία είναι έτσι δεν θα ξεχάσω το f16 που φορτωμένο με 50 τόνους μήλα έφυγε από την πλάστιγγα επιτάχυνοντας σαν να ήταν ιχ κούρσα, 750 άλογα το μοτέρ σύμφωνα με τον ιδιοκτητη έδρα Αίγιο και εξωπραγματικός ήχος από τις χειροποίητες εξατμίσεις, το άκουγες από 3-4 χλμ μακρυά!
-
Το βάζω κι εδώ προς ενημέρωση (Opel Grandland X):
'Έκανα σήμερα επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου (ECU) ή αλλιώς chiptuning από την Rica. Το 1,6 D με 120 PS και 300 Nm ροπή πήγε στα 145 PS και 350 Nm. Στα πρώτα λίγα χλμ που έκανα, φαίνεται ότι είναι αυτό που έλειπε από τον κινητήρα. Έγινε πιο σπιρτόζικο (το καταλαβαίνεις στην εκκίνηση και στα ανοίγματα). Σαν CO2 είναι το ίδιο. Κατανάλωση θα το δω με το καιρό.'
-
Το παραπάνω ήταν εργαλείο δουλειάς και έπρεπε λογικά να μην ήταν πειραγμενο αλλά έχω προσέξει ότι πολλά εργαλεία είναι έτσι δεν θα ξεχάσω το f16 που φορτωμένο με 50 τόνους μήλα έφυγε από την πλάστιγγα επιτάχυνοντας σαν να ήταν ιχ κούρσα, 750 άλογα το μοτέρ σύμφωνα με τον ιδιοκτητη έδρα Αίγιο και εξωπραγματικός ήχος από τις χειροποίητες εξατμίσεις, το άκουγες από 3-4 χλμ μακρυά!
Θα ήταν συγγενής του σαραντατρίο !!!
-
Να σας πω και την προσωπική μου εμπειρία και γνώμη. Το καλύτερο είναι να προγραμματίσεις τον εγκέφαλο σε κάποιο συνεργείο που εξειδικεύεται σε αυτά κ έχει εμπειρία. Στο τέλος στο κάνει δοκιμή ή στο βάζει στο δυναμόμετρο για έλεγχο και είσαι κομπλέ. Έχω προγραμματίσει πολλά αυτοκίνητα που είχα και κατάβαση για την οικονομία που κάνει στο πετρέλαιο. Το τελευταίο ήταν σε Vw Caddy 1.6Tdi 75ps το οποίο με το πρόγραμμα πήγε στα 120ps. Φοβερή διαφορά σε χαμηλες στροφές αλλά στα ψιλά. Διαφορά στην κατανάλωση γύρω στο 1,5λιτρα στα 100 και ο κινητήρας δουλεύει πολύ πιο ξεκούραστα. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με μοτέρ μπεκ κλπ. Το μόνο που ζορίζεται περισσότερο είναι η τουρμπίνα η οποία δουλεύει περισσότερο. Όλες τις φορές πήγα εδώ porfiris-autosport.com Θεσσαλονίκη
-
Όσο πιο πολλά αγριεμενα άλογα τάζουν τόσο καλύτερα νιώθει και ο Ηνίοχος. Έρχεται και η δυναμομετρηση για να ολοκληρωθεί η αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Λίγο σκέψη και προβληματισμός για τα ποσοστά απόδοσης.
-
Για τον 1.6 tdi τα πιστεύω τα νούμερα γιατί η ίδια η VW για φορολογικούς και άλλους λόγους τον δίνει από 75 έως 115 άτια , φυσικά τα 75 αν κάνεις δυναμομέτρηση μπορεί να είναι 85 . Μην ξεχνάμε και το dieselgate τι πρόγραμμα άραγε φοράει απο το εργοστάσιο, αν έχει το 'νόμιμο' που έβαλαν μετά εγώ θα το ξαναέκανα ...gate !!!
-
Όσο πιο πολλά αγριεμενα άλογα τάζουν τόσο καλύτερα νιώθει και ο Ηνίοχος. Έρχεται και η δυναμομετρηση για να ολοκληρωθεί η αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Λίγο σκέψη και προβληματισμός για τα ποσοστά απόδοσης.
Ο 1.6 TDi είναι ένας κινητήρας που την εποχή που αφορά το αυτοκίνητο που συζητάμε, έβγαινε σε τρεις εκδόσεις ιπποδύναμης με 75-90-105 ίππους, ίδιες ακριβώς μηχανικά, με μόνη διαφορά το software. Δεν είναι λοιπόν ούτε αυτοεκπληρούμενη προφητεία ούτε wishful thinking η τεράστια ποσοστιαία βελτίωση στα 120 άλογα με αφετηρία την έκδοση με τα 75 άλογα. Δες το σαν ανάκτηση 30 ίππων που έχουν 'κοπεί' από software και επιπλέον βελτίωση 15 ίππων (μικρότερη δηλαδή του 15% των 105 ίππων) από τον επαναπρογραμματισμό.
-
Μορφωμένο παιδί είσαι 45 ΑΤΙΑ μόνο με πρόγραμμα δεν παίζουν. Όπως και με το civic που φοράει άλλο τούρμπο και κάποια περιφερειακά που τα γνωρίζω 1 προς 1. Και πάει από 120 στα 160. Έξω οι διάφοροι τάζουν 160 χωρίς τίποτα. Μόνο πρόγραμμα. Πίστευε και μη, έρευνα.
-
Γενικά με τις βελτιώσεις και εάν θέλουμε να ξέρουμε πραγματικά τι μας γίνεται όσον αφορά τα αποτελέσματα, η διαδικασία έχει ως εξής.. επίσκεψη με το αυτοκίνητο 'μαμά' σε δυναμόμετρο που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά. Στο δυναμόμετρο ΔΕΝ λέμε τι έχουμε σκοπό να κάνουμε ή που θα το πάμε έπειτα για βελτίωση για ευνόητους λόγους. Μόλις κάνουμε την βελτίωση, επιστρέφουμε στο δυναμόμετρο που μέτρησε αρχικά και ξανακάνουμε την διαδικασία.
Όλα αυτά για λόγους διαφάνειας και για να μη μας κοροιδεύουν. Στο δυναμόμετρο του ο tuner μπορεί να επηρεάσει τις παραμέτρους και να μας δώσει ότι αποτέλεσμα θέλει.
-
Μορφωμένο παιδί είσαι 45 ΑΤΙΑ μόνο με πρόγραμμα δεν παίζουν. Όπως και με το civic που φοράει άλλο τούρμπο και κάποια περιφερειακά που τα γνωρίζω 1 προς 1. Και πάει από 120 στα 160. Έξω οι διάφοροι τάζουν 160 χωρίς τίποτα. Μόνο πρόγραμμα. Πίστευε και μη, έρευνα.
Μια χαρά μορφωμένος είμαι και πιθανώς το ίδιο κι εσύ. Αμφιβάλλω όμως αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις πραγματικά αυτά που γράφω...
Το τι δυνατότητες έχει τελικά το Civic είναι άσχετο με το τι βγάζει ο 1.6 TDi. Εσένα σου φαίνονται πολλά τα 120 άλογα από ένα επαναπρογραμματισμένο σύγχρονο κινητήρα 1.6 diesel;
-
Μεταξύ 75 και 105 πολύ πιθανόν (ίσως βέβαιο) να αλλάζουν και τα μπεκ και το turbo.
-
Το ξέρεις από κάπου σίγουρα για τον συγκεκριμένο κινητήρα;
-
Κι όμως όχι! Ψαγμένο αυτό, ως πρώην κάτοχος 1.6 TDi.
Σκέψου τι οικονομία είναι για την εταιρία (από πλευράς logistics και γραμμής παραγωγής) να μπορεί με μηδενικό κόστος να προσφέρει τρεις διαφορετικές ιπποδυνάμεις (75-90-105), απλώς περνώντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα στην κεντρική μονάδα ελέγχου του κάθε κινητήρα...
-
Το ξέρεις από κάπου σίγουρα για τον συγκεκριμένο κινητήρα;
Σου είπα ότι είχα 1.6 TDi. Προ της επιλογής, το είχα ψάξει γιατί ήθελα να κάνω επαναπρογραμματισμό και το συμπέρασμα ήταν ότι δεν είχα κανένα λόγο να δώσω τα επιπλέον 800 Ευρώ της πιο δυνατής έκδοσης, για να καταλήξω μετά τον επαναπρογραμματισμό στο ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα...
Σε κάθε περίπτωση το είχα ψάξει αρκετά τότε (το 2014) και μέσα από το επίσημο δίκτυο και εκτός, μεταξύ προγραμματιστών.
-
Σέβομαι όλες τις απόψεις που διαβάζω εδώ αλλά σε όποιο αυτοκίνητο και αν έβαλα πρόγραμμα (Opel Astra 1.3, Polo 1.2, Caddy 1.6) όλα πετρέλαιο, η διαφορά ήταν τεράστια σε οδηγική συμπεριφορά σαν να οδηγάς άλλο αμάξι αλλά και σε μία μικρή οικονομία καυσίμου. Αν κάποιος είναι δύσπιστος ας κάνει αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω με το δυναμόμετρο πριν και μετά.
-
- Το δικό μου αμάξι βγάζει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από αυτή που ανακοινώθηκε από το εργοστάσιο.
2)Πήγα το αμάξι μου για δυναμομετρηση για να τσεκαρω την ιπποδύναμη του κατασκευαστή.
-
Το πήγα για tuning και από 100 έγινε 145 η και παραπάνω μόνο με πρόγραμμα.
-
Το δικό μου αμάξι βγαίνει με τον ίδιο κινητήρα με 2 η3 διαφορετικές ιπποδυνάμεις με εύρος από 70 έως 120 ίππους χωρίς καμμία άλλη αλλαγή στο μοτέρ και περιφερειακά αλλά μόνο με άλλη χαρτογράφηση.
-
Μου είπαν ότι δεν χάνω σε αξιοπιστία μετά το tuning.
-
Πέρα από το να ανακατεύεις άσχετα πράγματα με το θέμα της βελτίωσης του 1.6 TDi που συζητάμε (σημειωτέον ότι συμφωνώ με αρκετά από αυτά) και να εμμένεις στην άποψη σου (λανθασμένη κατ' εσέ αντίληψη Νο4) χωρίς να παραθέτεις στοιχεία και χωρίς να ερευνήσεις την άλλη άποψη, έχεις κάτι να προσφέρεις στη συζήτηση;
Βελτίωση κινητήρα diesel