piliourits wrote:
Επειδή είναι στη φύση μου να ...συμπάσχω με τους ανθρώπους, ξαναδιάβασα το ζήτημα και τον τίτλο που μόνος έβαλες:
Τράκαρα, δεν φταίω δεν σταμάτησα και τώρα με κυνηγάνε..
Το αντικειμενικά γνωστό σε όλους, είναι Τράκαρες, δεν σταμάτησες, σε κυνηγάνε.
Πιστεύω ότι δεν φταις, αλλά αυτό είναι υποκειμενική σου άποψη και δεν μπορεί εύκολα να αποδειχθεί π.χ. μπορεί εκ των υστέρων ένας ψευδομάρτυρας να το καταρρίψει.
Έστω ότι είσαι καθ'όλα νόμιμος και δεν φταις. Για ποιο λόγο να μη σταματήσεις; Έστω από κακή απόφαση, δεν σταμάτησες, μη μπορώντας να αποδείξεις πως δεν είσαι υπαίτιος, για πιο λόγο κάνεις αρνητική δήλωση; Έτσι κι αλλιώς εσύ δεν θέλησες να διεκδικήσεις τίποτε από κανέναν (γι αυτό έφυγες απ' το σημείο), γιατί να μη κάνεις μια δήλωση και απεμπλακείς τελείως, αφήνωντας την ασφαλιστική να καθαρίσει, όοοτι απαίτηση και να χει ο άλλος!? Το χειρότερο που θα γινόταν, θα ήταν να πληρώσεις τα ίδια αντί για 10 ευρώ λιγότερα στο ασφαλιστήριο του χρόνου...
Κάθε φορά που δεν μπορείτε να αποδείξετε 100% την αθωώτητά σας και ΔΕΝ έχετε καμία απαίτηση αποζημίωσης, κάντε μια θετική δήλωση κι αφήστε τον πιθανόν 'πονηρό' να κόψει το λαιμό του με την ασφαλιστική, χωρίς να έχετε δεύτερη έννοια.
Σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις μου φαίνεται. Είναι προφανές ότι, ότι γράφουμε είναι υποκειμενικό. Αυτό που πιστεύω, αυτό γράφω. Τώρα, αν θες γράφεις την άποψή σου, ΕΑΝ πιστεύεις αυτά που γράφω. Αν δεν τα πιστεύεις κάνεις το συνήγορο του διαβόλου και γενικά αποδοκιμάζεις τις ενέργειές μου που ενώ φταίω έφυγα από το σημείο κλπ κλπ.
iceman7 ευχαριστώ καταρχήν. Δεν μπορώ να πω ότι αγχώνομαι. Εκ των υστέρων βλέπω ότι και μόνο που έγινε ότι έγινε και είχε το θράσος (ναι θράσος για μένα) να μπει στη διαδικασία να πάει στην ασφαλιστική του και να κάνει δήλωση και να με τραβάνε κι εμένα για δηλώσεις κλπ, έπρεπε να έχω σταματήσει. Κι όλα αυτά για ένα καθρέφτη Astra 20ετίας που βρίσκεις και στο Jumbo, ειδικά μετάχειρους. Δεν ξέρεις τον Κ,Ο,Κ. τί παίζει με τις λωρίδες κυκλοφορίας? Δεν σου το είπε η ασφαλιστική σου όταν πήγες? Λέμε τώρα για μένα που δεν σταμάτησα, αλλά τι να πούμε γι αυτόν?
Ξεκίνησα προχθές να γράφω ένα κατεβατό να σου δείξω ότι είμαι με το μέρος σου, αλλά το παράτησα. Με παράδειγμα το πάθημα σου απ' τον πονηρό, θέλω να πείσω τους υπόλοιπους να μην κολλάνε συναισθηματικά στο άδικο, αλλά να επιλέγουν τη σιγουριά. κάνεις θετική δήλωση για να μην έχεις τρεξίματα, εφόσον δεν σου κοστίζει τίποτα.
Ήθελα να σου γράψω για φίλο, που είχε παραπλήσια/ αντίστοιχη περίπτωση με μηχανάκι παράνομα κινούμενο, υποτίθεται και μακρινός γνωστός ο αναβάτης, που απλά αντάλλαξαν στα γρήγορα (μα δεν προσέχεις ρε φίλε κλπ, ούτε καν έφυγε) και την επόμενη μέρα πήγε σπίτι του με δεμένο πόδι, χαρτί το νοσοκομείο και αξιώσεις για χαμένα μεροκάματα κλπ, ενώ ο ασφαλιστής του αυτοκινήτου τον προέτρεπε σε αρνητική δήλωση.
καταλαβαίνεις που θα έμπλεκε αν επέμενε να υπερασπιστεί το δίκιο, αντί να φορτώσει τον πονηρό στην ασφαλιστική;
Εδώ κι αυτούς με τους οποίους διαφωνώ, εφόσον είμαστε μια κοινότητα τους θεωρώ φίλους, και προτρέπω προς το συμφέρον τους.
Αν καταλαβαίνεις τί λέω καλώς, διαφορετικά με συγχωρείς που πήρα θέση.