-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Με 2 και 2,5 λίτρα κινητήρες στα υβριδικά σύνολα, θα πάει άκλαυτο στην Ελλάδα, όπως και το RAV4.Με το υπάρχον φορολογικό σύστημα της χώρας, είναι ξεκάθαρο ότι η ενδιάμεση εποχή με τα υβριδικά που θα έχουν θερμικό κινητήρα μεγάλου κυβισμού, θα πάνε όλα άκλαυτα στη χώρα.
Εμφανίζονται υβριδικές λύσεις με μικρούς (π.χ. 1000cc) θερμικούς, μόνο σε μικρότερα μοντέλα. Είναι πολύ πιθανό να μειωθούν δραστικά οι πωλήσεις SUV στη χώρα, αν δεν αλλάξει το πλαίσιο ή μέχρι να έρθει η καθαρή ηλεκτροκίνηση σε αυτή την κατηγορία. Πού σίγουρα θα αργήσει σε τέτοιο βάρος αμαξώματος.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Με 2 και 2,5 λίτρα κινητήρες στα υβριδικά σύνολα, θα πάει άκλαυτο στην Ελλάδα, όπως και το RAV4.Με το υπάρχον φορολογικό σύστημα της χώρας, είναι ξεκάθαρο ότι η ενδιάμεση εποχή με τα υβριδικά που θα έχουν θερμικό κινητήρα μεγάλου κυβισμού, θα πάνε όλα άκλαυτα στη χώρα.
Εμφανίζονται υβριδικές λύσεις με μικρούς (π.χ. 1000cc) θερμικούς, μόνο σε μικρότερα μοντέλα. Είναι πολύ πιθανό να μειωθούν δραστικά οι πωλήσεις SUV στη χώρα, αν δεν αλλάξει το πλαίσιο ή μέχρι να έρθει η καθαρή ηλεκτροκίνηση σε αυτή την κατηγορία. Πού σίγουρα θα αργήσει σε τέτοιο βάρος αμαξώματος.
-
Πέρασα σήμερα απο Βελμαρ και ρώτησα για το Kuga. Μου είπαν στις εκθέσεις Απρίλιο και τιμές μέχρι 15 Μαρτίου πιθανά και στην ιστοσελίδα της Ford.
Αυτό που ήξεραν σχεδόν σίγουρα ήταν το 1.5 ντίζελ στην trend 27700€, titanium 31000€ περίπου και η ST 34000€.
Η βενζίνη άντε να ξεκινάει 2000€ πιο κάτω στα 25000€ στην trend.
Για εξοπλισμό περιμένουν μαζί με τιμές μέσα στο Μάρτιο, δεν είχαν κάτι συγκεκριμένο.
Αν επαληθευθούν οι τιμές ακρίβυνε πολύ και βλέπω να πέφτουν οι πωλήσεις αρκετά, πιθανά γιατι υπάρχει και το Puma τώρα με τιμές απο 20000€-25000€ και ο κανιβαλισμός θα ήταν αναπόφευκτος.
-
Το diesel νομίζω δεν ήταν ποτέ φτηνό. Απλά υπήρχε η έκδοση βενζίνης στα 22 χιλιάρικα που είχε καλό value for money και έκανε και τις περισσότερες πωλήσεις.
-
Το diesel νομίζω δεν ήταν ποτέ φτηνό. Απλά υπήρχε η έκδοση βενζίνης στα 22 χιλιάρικα που είχε καλό value for money και έκανε και τις περισσότερες πωλήσεις.
..και στο τελος της ζωης του. Οταν ειχε πρωτοβγει ηταν ακριβουτσικο για την εποχη. Εφτασα 2 φορες κοντα να το αγοράσω, αλλα παντα με κόλλαγε το μέγεθος. Το καινουργιο μου αρεσει πολυ λιγοτερο παντως. Μου φαινεται ποιο 'ορθολογικο', safe..
-
Μπαίνει σε άλλη κατηγορία το Kuga (είναι αρκετά μεγάλο) και επειδή έχει αναβαθμιστεί συνολικά, το ακρίβυνα και για να μην κανιβαλήσει το Puma.
-
Φάνη είναι 4.63 ενω το δικό μας είναι 4.54 οπότε μπαίνει στην κατηγορία X-TRAIL,KODIAQ και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα εκει.
Βέβαια συγκρινόμενο με τα δυο προαναφερόμενα δεν είναι κακή τιμή το 27700€ σε 1.5 ντίζελ αν εχει πλούσιο εξοπλισμό, επίσης είδα στην αγγλική ιστοσελίδα οτι το mild υβριδικό δεν είναι βενζίνη είναι το δίλιτρο ντίζελ.
Σε PHEV εχει το 2.5 λίτρα βενζίνη και μάλλον θα παει αδιάβαστο όπως και το RAV.
-
Συμφωνώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά είναι καλύτερο από τα 2 που αναφέρεις και πολύ πιο όμορφο, βασικά είναι από τα πιο όμορφα της κατηγορίας του. Μένει να το δούμε και από κοντά.
-
Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, πως ξέρουμε ότι είναι καλύτερο; Επίσης, το κύριο χαρακτηριστικό των XTrail και Kodiaq είναι ότι βγαίνουν με επταθέσια διάταξη, ισχύει κάτι αντίστοιχο για το Kuga;
Όσο για την εμφάνιση, σα φουσκωμενο Focus είναι. Νομίζω πως έχει χάσει αρκετά τον χαρακτήρα του και πάει περισσότερο προς crossover.
-
Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, πως ξέρουμε ότι είναι καλύτερο;
Γιατί σε βασικούς τομείς (οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης και άνεση) ήδη το υπάρχον μοντέλο είναι καλύτερο. Οπότε το νέο (που είναι νεότερο από όλους τους ανταγωνιστές) λογικά θα είναι ακόμα καλύτερο σε αυτούς τους τομείς και θα έχει βελτιωθεί και σε όλους τους υπόλοιπους που υστερούσε.
-
Άκλαυτο το νέο Kuga σε αυτές τις τιμές.
-
Στο Automobiledimension αναφερει οτι ο χωρος αποσκευων ειναι απο 435 - 502 εξαρτατε απο το που θα εχεις το συρομενο πισω καθισμα , δλδ με το καθισμα στην κανονικη του θεση ο χωρος αποσκευων ειναι στα 435 οσος δλδ του nissan qashqai ή του νεου 2008 για ενα αυτοκινητο με μηκος 4.61 ;;αν επιβεβαιωθει αυτο κατι δεν εχει παει καλα νομιζω οταν εχει ανεβει και αλλη κατηγορια λογω μηκους ;
-
Σχεδιαστικά προτιμούσα το προηγούμενο, που έβγαζε μια αγριάδα, ωστόσο το καινούριο αν και βελτιωμένο, σε αυτές τις τιμές νομίζω θα πιάσει πάτο...
-
axel12p wrote:
Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, πως ξέρουμε ότι είναι καλύτερο;
Γιατί σε βασικούς τομείς (οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης και άνεση) ήδη το υπάρχον μοντέλο είναι καλύτερο. Οπότε το νέο (που είναι νεότερο από όλους τους ανταγωνιστές) λογικά θα είναι ακόμα καλύτερο σε αυτούς τους τομείς και θα έχει βελτιωθεί και σε όλους τους υπόλοιπους που υστερούσε.
Οι βασικοί τομείς που αναφέρεις, αφορούν πρακτικά μόνο την ανάρτηση. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι βασικοί τομείς πέρα από την ανάρτηση, όπως οι χώροι, η τιμή, ο εξοπλισμός. Το ότι μπορεί να είναι ένα κλικ πιο άνετο από το XTrail (πράγμα άγνωστο μέχρι στιγμής) δεν σημαίνει ότι είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο. Και στο θέμα των χώρων που είναι από τους σημαντικότερους τομείς σε αυτή την κατηγορία, φαίνεται να είναι μάλλον τελευταίο στην σύγκριση με τα εφταθέσια XTrail και Kodiaq.
-
4,63μ Kuga, μετα 4,18μ και κατω Puma κ Ecosport.
Μηπως το Puma επρεπε να ηταν κοντα στα 4.30-4.35 για να καλυψει τη μεσαια κατηγορια καλυτερα και εως να βγει ο αντικαταστατης του Ecosport που δεν εχει κανει και τρελες πωλήσεις..Τωρα εχει 2 B SUV και τα 2 σχετικα μικρα, με μικρη διαφορα σε μεγεθος μετσξυ τους, και ξαφνικα ενα τεραστιο C ή D Suv και μετα ενα ακομη μεγαλύτερο (Edge).
Εγω ενα τετοιο Puma θα το ηθελα παντως, και πολλοί οικογενειάρχες στον δυτικο κόσμο.
-
Οι βασικοί τομείς που αναφέρεις, αφορούν πρακτικά μόνο την ανάρτηση. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι βασικοί τομείς πέρα από την ανάρτηση, όπως οι χώροι, η τιμή, ο εξοπλισμός. Το ότι μπορεί να είναι ένα κλικ πιο άνετο από το XTrail (πράγμα άγνωστο μέχρι στιγμής) δεν σημαίνει ότι είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο. Και στο θέμα των χώρων που είναι από τους σημαντικότερους τομείς σε αυτή την κατηγορία, φαίνεται να είναι μάλλον τελευταίο στην σύγκριση με τα εφταθέσια XTrail και Kodiaq.
Δεν αφορούν μόνο την ανάρτηση, γιατί στο στήσιμο ενός αυτοκινήτου μετράνε και άλλα πράγματα (όπως π.χ. η κατανομή βάρους, το τιμόνι κλπ.). Επίσης, είναι βασικοί τομείς εφόσον μιλάμε για αυτοκίνητο και δη η ποιόητα κύλισης εφόσον μιλάμε για οικογενειακό. Σε χώρους πιθανότητα να υστερεί, σε εξοπλισμό λογικά όχι και σε τιμή δεν το ξέρουμε ακόμα.
-
Τι το ιδιαίτερο έχει η κατανομή βάρους του Kuga σε σχέση με τα υπόλοιπα, την στιγμή που όλα έχουν την ίδια διάταξη κινητήρα/ μετάδοσης;
Επίσης, από που προκύπτει ότι το Kuga έχει ανώτερη ποιότητα κύλισης σε σχέση με τα υπολοιπα;
Διαβάζω δοκιμή του XTrail στο Drive:
'Αυτό που σίγουρα ικανοποιεί και με το παραπάνω είναι η άνεση, ακόμα και με τους τροχούς 19” της έκδοσης Techna. Παρά το σχετικά χαμηλό 55άρι προφίλ η απόσβεση είναι σωστή και οι ανωμαλίες αντιμετωπίζονται όπως πρέπει από τα εμπρός γόνατα και τους πίσω πολλαπλούς συνδέσμους. Ακόμα και στο χωματόδρομο μάλιστα, όπου η αίσθηση είναι πολύ στιβαρή.'
Αντίστοιχα για το Kodiaq
'Η άνεση και η ποιότητα κύλισης είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η ανάρτηση ισοπεδώνει κάθε ανωμαλία των ελληνικών δρόμων με μία αίσθηση ποιότητας και premium συμπεριφοράς, απομονώνοντας παράλληλα τον δρόμο και τους θορύβους από την κύλιση και κρατώντας τον θόρυβο στην καμπίνα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα'
'Η ανάρτηση αντιμετωπίζει με τον ίδιο, ισοπεδωτικό τρόπο τις περισσότερες ανωμαλίες, και σπάνια νιώθεις τους μεγάλους τροχούς να περνάνε πιο ξερά πάνω από σαμαράκια.'
OK και εμένα μου αρέσουν τα Ford, αλλά μην λέμε ότι το Kuga είναι το καλύτερο της κατηγορίας, την στιγμη που έχουμε δει μόνο φωτογραφίες του.
-
Ανακοινώθηκε ο τιμοκατάλογος του Kuga....
Έκδοση Trend Titanium ST-Line ST-Line X Vignale
1.5 EcoBoost 150 PS €26.722 €27.197 €31.971 €34.261 €37.212
1..5 EcoBlue 120 PS €27.668 €30.491 €32.045 €34.299
1.5 EcoBlue 120 PS Auto- €32.367 €33.821 €36.075€ €41.234
2.0 EcoBlue 150 PS MHEV- €33.211 €35.014 €33.354 €37.355
2.0 EcoBlue 190 PS Auto AWD- €40.727 €42.398 €44.823 €48.098
2.5 PHEV 225 PS Auto-- €45.978 €47.913 €50.850
-
Ανακοινώθηκε ο τιμοκατάλογος του Kuga....
Έκδοση Trend Titanium ST-Line ST-Line X Vignale
1.5 EcoBoost 150 PS €26.722 €27.197 €31.971 €34.261 €37.212
1..5 EcoBlue 120 PS €27.668 €30.491 €32.045 €34.299
1.5 EcoBlue 120 PS Auto- €32.367 €33.821 €36.075€ €41.234
2.0 EcoBlue 150 PS MHEV- €33.211 €35.014 €33.354 €37.355
2.0 EcoBlue 190 PS Auto AWD- €40.727 €42.398 €44.823 €48.098
2.5 PHEV 225 PS Auto-- €45.978 €47.913 €50.850
Λογικές τιμές, τα Trend Βενζίνης ξεκινάνε πολύ χαμηλά, αλλά νομίζω το πετρελαιάκι σε κατανάλωση/ρύπους/ροπή από χαμηλά θα είναι η καλύτερη πρόταση.
Oι 2 ποιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για μένα, με καλύτερη σε σχέση τιμής-απόδοσης-κόστους 2.0 Εcoblue ΜΗEV Titanium.
Νομίζω πλέον ένα σύγχρονο C suv (ότι βγήκε από 2019 και μετά) σε μεσαία έκδοση, θα παίζει εκεί, ελάχιστα κάτω από τα 29.000 και μέχρι 35.000 (κλειδί στο χέρι+χρώμα), συν/πλην 2.000 ανάλογα με το μέγεθος (αν είναι 4.4 λογικό να είναι στο κάτω άκρο, αν είναι κοντά στα 4.7 όπως το Kuga, προς τα πάνω) και την εταιρία. Μάλλον θα αυξηθούν πάλι οι πωλήσεις των B kai C segment, καθώς η διαφορά με SUV θα είναι αυξηθεί, και όχι όλοι όσοι αγοράζουν SUV τα χρειάζονται πραγματικά.
1.5 Ecoblue 120 ΝEDC/WLTP 4.2/5.1 Λίτρα ανά 100Χλμ - 109/133 Co2
2.0 ΜΗΕV 150 NEDC/WLTP 4.2/5 λίτρα ανά 100Χλμ - 111/132 Co2
To PHEV μάλλον είναι ποιο αδύναμη πρόταση από του PSA, νομίζω θα χαθεί κάπου ανάμεσα στις 3 προτάσεις τους.
-
Καλησπέρα στο forum.
Γράφω για πρώτη φορά...Εύχομαι υγεία...Περίμενα καιρό για τον τιμοκατάλογο του νέου KUGA και συγκεκριμένα για την έκδοση St-line 1.5 150 ps (βενζίνη)...
Ανέβηκε αρκετά η τιμή από το απερχόμενο μοντέλο...Υπολόγιζα ότι θα έρθει γύρω στα 27-28 χιλιάρικα στη συγκεκριμένη έκδοση...Λογικά το φορολογικό σκαλοπάτι έκανε τη ζημιά...Κρίμα!
FORD KUGA 2020