-
Άμα σου πω ότι δεν έχω social...ε τώρα, είναι σωστό να είναι σε τέτοια ομάδα μη στρατιωτικός;
Και ο μαθητής μου με ήθελε για airsoft οταν ήταν στη ΣΜΥΝ αλλά θα ήμουν σαν τον Danny Glover στο 'Φονικό Όπλο' -Οχι πως δε το σκέφτηκα όταν μου έδωσε το Μ4-...
Αν και τώρα με την καραντίνα έχω αρχίσει να ψιλοκοπαναω τους θάμνους στο Μερκουρη με τα μπροστινά φτερά του MG και ξεχνάω τα 41 που πλησιάζουν...
-
Καλό οπλάκι μωρέ το Μ4, αν και μου φαίνεται αδύναμο το 5.56 mm, και προτιμώ το πιο μακρύκανο Μ16 σε σχέση με το Carbine. Εννοείται ότι προτιμώ το 7.62 περισσότερο.
Σε διαγωνισμούς πάντως όλοι λένε τα δικά τους. Άλλοι προτιμούν την μικρότερη ανάκρουση του 5.56, άλλοι την ισχύ του 7.62 (μαζί τους κι εγώ) και άλλοι το νέο 6.8 (δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω). Πολλοί επίσης λένε ότι μάλλον το ιδανικό είναι το Σοβιετικό 7.62 x 39 που συνδυάζει την ισχύ του 7.62 ΝΑΤΟ με μικρότερο φυσίγγιο και άρα περισσότερα στον γεμιστήρα - 30 στην περίπτωση του ΑΚ (και ναι, είναι Ο γεμιστήρ(ας), και με εκνευρίζει όταν ακούω 'η γεμιστήρα').
-
Πάντως ανεξάρτητα αν κοντραριζόμαστε μεταξύ μας , μου κάνει εντύπωση πως με την αντίληψη σου πήγες στρατιωτικός , πως έμεινες και κυρίως γιατί έφυγες , ενώ έχεις ακόμα τόση μεγάλη αγάπη για το Όπλο .
Εννοείται ότι είναι προσωπικά σου θέματα και αν θέλεις μας λές ...
Απλά μου κάνει εντύπωση ...
Οσο για τον Γιάννη που μας δήλωσε ότι ήθελε να πάει , πάλι μου κάνει εντύπωση .
Εγώ αν και μεγάλωσα με παππούδες Ανώτερους (Αντισυνταγματάρχης και Συνταγματάρχης , όταν δεν υπήρχε ακόμα ο Ταξίαρχος σαν βαθμός ) Αξιωματικούς εξ εφέδρων όμως , δεν είχα ροπή προς το στρατό . Ισως λίγο προς την ΣΝΔ , αλλά μέχρι εκεί .
-
Εδώ είμαστε, πάμε γερά προς την καταστροφή, κρίμα ρε Μητσοτάκη, σβήνεις τον Έβρο με μια μονοκοντυλιά, και περιμένουμε οι αφελείς να αντιδράσεις αύριο και στη νότια Κρήτη.
Βέβαια μερίδιο έχουν όλοι, τα πληρωμένα ΜΜΕ για να μη μιλάνε και να μη μεταφέρουν εικόνες από τα νησιά, τα κόμματα που κάνουν μούγκα, ούτε καν ψελλίζουν κάτι για τα νησιά, όλο το πολιτικό σύστημα έχει γυρίσει αλλού τη μούρη του και δεν βλέπει τίποτα, και ξαφνικά το militaire δεν είναι καλό γιατί τα έχει με τον - αλάθητο - στρατηγό των τεθωρακισμένων, μάλιστα, μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό, εγώ θα πω ότι οι εμμονές και οι προσωπικές συμπάθειες δεν σημαίνει ότι υπάρχει το αλάθητο για τον καλό στρατηγό.
https://slpress.gr/politiki/pagania-mitaraki-gia-exagora-nisioton-to-aigaio-se-varia-ypothiki/
-
To έχω πει criu, θα υπάρξουν εκπλήξεις -σε σχέση με την πολιτική τοποθέτηση- αν (1000 φορες ω μη γένοιτο) προκυψει ζόρι με τους απεναντι. Εγώ έχω παλιούς και νυν φιλους/γνωστούς ultra blue που είτε είναι φυγοστρατοι είτε δεν πάτησαν σε μονάδα παραμεθορίου στη θητεία τους.
Όλα είναι θέμα ανθρώπου...
-
Δεν μιλάμε βρε Γιάννη για το που θα κάνεις θητεία , μιλάμε για το αν σου αρέσει σαν επάγγελμα . Αλλιώς μπορείς να το κάνεις αν δεν γίνεται αλλιώς .
Για αυτό ανέφερα τους παππούδες μου . Του πατέρα μου ήταν και πιο μεγάλος , τελείωσε την νομική το 1910 και πήγε φαντάρος , έφεδρος αξιωματικός προφανώς , πολέμησε το 12-13 , τον κράτησαν , πολέμησε στην Μακεδονία το 15-18 , πήγε Ουκρανία και μετά Μικρά Ασία , όπου τραυματίστηκε στην υποχώρηση και συνελήφθη αιχμάλωτος , όντας ήδη λοχαγός . Μετά την επιστροφή του το 23 , έμεινε εν ενεργεία μέχρι που αποστρατεύτηκε με αίτηση του το 1929 , μετά από 19 χρόνια στον στρατό , εκ των οποίων τα 9 πολεμικά , γιατί πλέον σε ηλικία 41 ετών έγινε πατέρας και αποφάσισε να γυρίσει στην Χαλκίδα να ασκήσει την δικηγορία . Ο άλλος μικρότερος , τον πήραν φαντάρο το 1916 ενώ ήταν στο τελευταίο έτος της Νομικής , γλύτωσε στο τσακ την Ουκρανία , πήγε Μικρά Ασία και πλέον το 23 δεν είχε νόημα να ξαναγυρίσει στις σπουδές , ήταν υπολοχαγός για να γίνει λοχαγός και έμεινε μόνιμος , μέχρι το 1947 που τον αποστράτευσαν ως βενιζελικό , μια και μπροστά του ήταν πλέον μόνο οι ανώτατοι βαθμοί και οι θέσεις λίγες . Αλλωστε είχε 31 χρόνια και πολεμικά πάνω από 10 .
Αυτοί για αλλού ξεκίνησαν και αλλού κατέληξαν , επειδή πέρασαν τα νιάτα τους στον στρατό , αφού στα 30 και στα 35 σου δεν γυρίζεις εύκολα πίσω . Ιδίαιτερα τότε που ο 50άρης ήταν γέρος .
Εγώ δεν συμπαθώ τα όπλα και την έβγαλα με μία βολή ως ναύτης ....
Από την άλλη και για να απαντήσω και στον Κουάντρα για τα νησιά , πλέον η κυβέρνηση κάνει κάποια αποτροπή , αλλά ό,τι και να γίνει με τους μετανάστες , οι ντόπιοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν τους τούρκους να μπουν στο νησί , ακριβώς γιατί η επιλογή του να γίνεις υπό τους τούρκους , είναι απλά μη επιλογή .
-
Η κυβέρνηση δείχνει να κρατάει σε κάποια θέματα, θα αντέξει στις πιέσεις ?
-
Πάντως ανεξάρτητα αν κοντραριζόμαστε μεταξύ μας , μου κάνει εντύπωση πως με την αντίληψη σου πήγες στρατιωτικός , πως έμεινες και κυρίως γιατί έφυγες , ενώ έχεις ακόμα τόση μεγάλη αγάπη για το Όπλο .
Εννοείται ότι είναι προσωπικά σου θέματα και αν θέλεις μας λές ...
Απλά μου κάνει εντύπωση ...
Οσο για τον Γιάννη που μας δήλωσε ότι ήθελε να πάει , πάλι μου κάνει εντύπωση .
Εγώ αν και μεγάλωσα με παππούδες Ανώτερους (Αντισυνταγματάρχης και Συνταγματάρχης , όταν δεν υπήρχε ακόμα ο Ταξίαρχος σαν βαθμός ) Αξιωματικούς εξ εφέδρων όμως , δεν είχα ροπή προς το στρατό . Ισως λίγο προς την ΣΝΔ , αλλά μέχρι εκεί .
Εύλογη η απορία σου και ώρες-ώρες σκέφτομαι μήπως έκανα λάθος που έφυγα. Όμως οι καταστάσεις τότε φαίνονταν πιο ευοίωνες στον ΙΤ (ο πατέρας μου θα έβγαινε σε σύνταξη και θα μπορούσα να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση) και με είχαν κουράσει και οι μεταθέσεις. Σκεφτόμουν ακόμα και για οικογένεια με την τότε σύντροφό μου, οπότε πήρα απόφαση να εγκατασταθώ μόνιμα στον τόπο μου, αντί να γυρνάω από άκρη σε άκρη την Ελλάδα κάθε 2-3 χρόνια.
Συχνά μου γίνεται η ερώτηση, πως είναι δυνατόν Αριστερός (όπως είπε και ο Γάτος είναι βαριά λέξη το να τολμάς να αυτοαποκαλείσαι Κομμουνιστής) άνθρωπος να είναι ένστολος, η απάντηση μου ήταν ότι ο ισχυρότερος Στρατός στον κόσμο (ο Κόκκινος ντε) ήταν γεμάτος Κομμούνια... Επίσης θα πάθετε πλάκα αν ξέρατε πόσοι Κομμουνιστές υπάρχουν στο Στράτευμα... Απλά δείτε μερικούς υποψηφίους του ΚΚΕ:
- Αγγέλου Γιάννης, 57 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986.
- Σοφικίτης Μιχάλης, 69 ετών. Γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και σταδιοδρόμησε ως Αξιωματικός Πεζικού.
- Γιάννης Ντουνιαδάκη, Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α., στην Α΄ Πειραιά
ΥΓ: Αγαπώ την Πατρίδα μου και το Στράτευμα. Επειδή αγαπώ και τον Λαό της Χώρας, πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα!!!
-
Άλεξ, αν εννοείς με την καρδιά σου την τελευταία παράγραφο, σε τιμά και σε τιμώ.
-
ξαφνικά το militaire δεν είναι καλό γιατί τα έχει με τον - αλάθητο - στρατηγό των τεθωρακισμένων, μάλιστα, μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό, εγώ θα πω ότι οι εμμονές και οι προσωπικές συμπάθειες δεν σημαίνει ότι υπάρχει το αλάθητο για τον καλό στρατηγό.
Όχι, δεν είναι ξαφνικό, είναι χρόνια τώρα. Φυσικά ουδείς δεν είναι αλάθητος, αλλά το militaire.gr 'κυνηγάει' τον Στεφανή χρόνια τώρα. Απλά κόπηκαν κάποια κονδυλιάκια όταν ο Στγος ήταν Α/ΓΕΣ και έτσουξε... Επίσης ο Στεφανής είναι Δεξιός, οπότε δεν θα είχα ιδεολογικό συμφέρον να τον υποστηρίξω, αλλά επειδή τον γνωρίζω προσωπικά, ξέρω ότι είναι τέρας ηθικής! Αυτόν τον Στγο λοιπόν εγώ θα τον υπερασπιστώ απέναντι στην λάσπη. Αν αποδειχθεί ότι βρομίστηκε, τότε θα σταθώ απέναντι του.
-
Άλεξ, αν εννοείς με την καρδιά σου την τελευταία παράγραφο, σε τιμά και σε τιμώ.
Φυσικά και το εννοώ Παναγιώτη. Είναι κρίμα που δεν γνωριζόμαστε από κοντά, αλλά τότε θα βλέπαμε όλοι μας (βάζω και μένα μέσα) ότι κακώς κρίνουμε έτσι εύκολα τους άλλους.
-
21 Quadra wrote:
Φυσικά και το εννοώ Παναγιώτη. Είναι κρίμα που δεν γνωριζόμαστε από κοντά, αλλά τότε θα βλέπαμε όλοι μας (βάζω και μένα μέσα) ότι κακώς κρίνουμε έτσι εύκολα τους άλλους.
Μιλάμε σοβαρά τώρα? Άλλο να μιλάς από το σπίτι σου με κάποιον, άλλο από κοντά. Η άποψη που μπορεί να έχει κανείς μπορεί πανεύκολα να αλλάξει προς το καλύτερο ή και το χειρότερο από κοντά!!!
-
Μπορεί Μανώλη... ελπίζω ότι θα άλλαζε προς το καλύτερο όμως.
-
Μπορεί Μανώλη... ελπίζω ότι θα άλλαζε προς το καλύτερο όμως.
Και ποιος θέλει το αντίθετο? Κανείς!!
-
21 Quadra wrote:
ξαφνικά το militaire δεν είναι καλό γιατί τα έχει με τον - αλάθητο - στρατηγό των τεθωρακισμένων, μάλιστα, μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό, εγώ θα πω ότι οι εμμονές και οι προσωπικές συμπάθειες δεν σημαίνει ότι υπάρχει το αλάθητο για τον καλό στρατηγό.
Όχι, δεν είναι ξαφνικό, είναι χρόνια τώρα. Φυσικά ουδείς δεν είναι αλάθητος, αλλά το militaire.gr 'κυνηγάει' τον Στεφανή χρόνια τώρα. Απλά κόπηκαν κάποια κονδυλιάκια όταν ο Στγος ήταν Α/ΓΕΣ και έτσουξε... Επίσης ο Στεφανής είναι Δεξιός, οπότε δεν θα είχα ιδεολογικό συμφέρον να τον υποστηρίξω, αλλά επειδή τον γνωρίζω προσωπικά, ξέρω ότι είναι τέρας ηθικής! Αυτόν τον Στγο λοιπόν εγώ θα τον υπερασπιστώ απέναντι στην λάσπη. Αν αποδειχθεί ότι βρομίστηκε, τότε θα σταθώ απέναντι του.
Τον Στεφανή δεν τον γνωρίζω και ούτε πρόκειται στο μέλλον γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, όμως παρακολουθώντας τις συνεντεύξεις που παρουσιάζει το militaire βλέπω άτομα με γνώση των θεμάτων τους και αφήνονται ελέυθερα να αναπτύξουν το σκεπτικό τους χωρίς να τους διακόπτει ο δημοσιογράφος και χωρίς να πέρνει καμμία κομματική θέση,
Με τι δική μου λοιπόν λογική βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα τα θέματα που αναπτύσσονται και τα κατατάσσω στη σωστή πλευρά της ενημέρωσης που δεν έχουμε από άλλα μέσα, εμένα αυτό μου αρκεί, όσο για το κόψιμο των κονδυλίων θα έλεγα αν έγινε ίσως να ήταν και λάθος, ίσως να ήταν μια προσπάθεια φίμωσης, δεν γνωρίζω ούτε το πρίν ούτε το μετά, θέλω όμως να μαθαίνω τα της άμυνας απλά και μόνο γιατί εκεί θα βασιστούμε την κρίσιμη στιγμή, και θα προσθέσω ότι οι διώξεις που διαβάζω κατά καιρούς μου προκαλούν φόβο και αηδία γιατί θεωρώ ότι είναι υπονόμευση και απώλεια ηθικού στο στράτευμα, και στην άμυνα δεν πρέπει αν υπάρχουν κομματικά παιγνίδια, άλλο η άμυνα και άλλο η πολιτική, και ο Στεφανής κατά τη γνώμη μου λειτουργεί περισσότερο σαν πολιτικός παρά στρατιωτικός, είναι και άλλοι που κάνουν το ίδιο, δυστυχώς, πάντα γινόταν αυτό, ακόμα πιο δυστυχώς.
-
Δία η ερώτηση δεν αφορούσε προφανώς την φιλοπατρία σου την οποία ουδέποτε αμφισβήτησα , αλλά το γεγονός ότι οι αριστεροί της εποχής μου , αλλά και της εποχής σου , έβλεπαν με αποστροφή κάθε είδους στολή , θεωρώντας την ως μέρος του αστικού καθεστώτος .
Ακόμα αν για τις σχολές κυρίως των υπαξιωματικών , το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό , γιατί υπάρχει κόσμος που ζορίζεται και η στολή είναι μία διέξοδος οικονομική , οι σχολές των Αξιωματικών χρειάζονται και αρκετές μονάδες , που σημαίνει ότι κάποιος επιλέγει να μην κάνει φοιτητική ζωή και συνήθως έχει μία τρέλα για τον στρατό .
Εξαιρώ τους αξιωματικούς της ΣΣΑΣ , γιατί εκεί έχουν άλλες αβάντες .
Οπότε το γεγονός ότι είχες και πατρική επιχείρηση και διάλεξες την ΣΣΕ , δείχνει αγάπη για όλο αυτό το σκηνικό .
Υπάρχουν με ανάλογες τρέλλες οι Ικαροι και πολλά παιδιά από παραλιακά μέρη που πάνε είτε στην ΣΝΔ αν πιάνουν τις μονάδες , είτε στις ΑΕΝ .
-
Δία η ερώτηση δεν αφορούσε προφανώς την φιλοπατρία σου την οποία ουδέποτε αμφισβήτησα , αλλά το γεγονός ότι οι αριστεροί της εποχής μου , αλλά και της εποχής σου , έβλεπαν με αποστροφή κάθε είδους στολή , θεωρώντας την ως μέρος του αστικού καθεστώτος .
Ακόμα αν για τις σχολές κυρίως των υπαξιωματικών , το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό , γιατί υπάρχει κόσμος που ζορίζεται και η στολή είναι μία διέξοδος οικονομική , οι σχολές των Αξιωματικών χρειάζονται και αρκετές μονάδες , που σημαίνει ότι κάποιος επιλέγει να μην κάνει φοιτητική ζωή και συνήθως έχει μία τρέλα για τον στρατό .
Εξαιρώ τους αξιωματικούς της ΣΣΑΣ , γιατί εκεί έχουν άλλες αβάντες .
Οπότε το γεγονός ότι είχες και πατρική επιχείρηση και διάλεξες την ΣΣΕ , δείχνει αγάπη για όλο αυτό το σκηνικό .
Υπάρχουν με ανάλογες τρέλλες οι Ικαροι και πολλά παιδιά από παραλιακά μέρη που πάνε είτε στην ΣΝΔ αν πιάνουν τις μονάδες , είτε στις ΑΕΝ .
Η στολή ΕΙΝΑΙ αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού καθεστώτος, είναι ίσως η βάση πάνω στην οποία πατάει για να υπάρξει το Αστικό καθεστώς. Όμως 'η στολή' επανδρώνεται από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα -ή τάξεις- της κοινωνίας, με 2 βασικά κίνητρα, την επαγγελματική διέξοδο για επιβίωση και τον πατριωτισμό. Τον γνήσιο Πατριωτισμό, αυτόν που ως 'πατριδά' ορίζει τον λαό, τον κόσμο που ζει στη χώρα, κι όχι το 'τσιφλίκι' αυτών που την εξουσιάζουν. Και η πρόσφατη ιστορία μας είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, στρατιωτικών με λαϊκή δράση, απ' το κίνημα εθνικής άμυνας μέχρι τους αντιστασιακούς στατηγούς, μαζι με τις μυριάδες ανώνυμων φαντάρων και χαμηλόβαθμων που πολέμησαν, πέθαναν, έγραψαν ιστορία.
Άσχετο αν ήρθε μετά το κράτος της δεξιάς και οι πρώην συνεργάτες των γερμανών και οι χουντικοί και αμαύρωσαν κάθε ήθος και παράδοση από τότε...
-
Ακριβώς αυτό λέω , πως με τέτοιες ιδέες σαν τις δικές σου , κάποιος γίνεται ένστολος σε τέτοιο στρατό , όπως αυτός που περιγράφεις εσύ και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα , οι αστειότητες περί κράτους της δεξιάς , όταν μόλις 9 χρόνια μετά την λήξη του εμφυλίου η ΕΔΑ πήρε 25 % και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση .
Αν είχαν κερδίσει οι άλλοι , η δεξιά θα γινόταν αξιωματική αντιπολίτευση στα ξερονήσια , στις φυλακές και στα νεκροταφεία , όπως έγινε σε όλη την ανατολική Ευρώπη , για αυτό και εκεί έχουν απαγορεύσει τα ΚΚ , πλην της Ρωσίας . Λευκορωσίας και ίσως Ουκρανίας .
-
Όποιος και αν είχε κερδίσει τον εμφύλιο, τον άλλο θα τον έτρωγε η μαρμάγκα. Όπως και έγινε δηλαδή. Η εικόνα του στρατού αμαυρώθηκε στην Χούντα, προφανώς.
Τα υπόλοιπα είναι η συνήθης 'θυματοποίηση' των ηττημένων αριστερών. Στην αντίθετη έκβαση, θα ακούγαμε τα ίδια εκ των ηττημένων δεξιών. Αλλά τέλος πάντων, κι εμένα μου φαίνεται περίεργο το να αγαπάς μια χώρα όταν το καθεστώς της σου είναι τόσο απεχθές και να θέλεις να κάνεις στρατιωτική καριέρα, αλλά δεν το έχω ζήσει κιόλας. Υπό την έννοια ότι κάποια στιγμή οι διαταγές έχουν ισχυρή πιθανότητα να είναι ενάντιες με το πολιτικό πιστεύω σου. Μια αποστολή με το ΝΑΤΟ κάπου; Μια προληπτική επίθεση εναντίον των ανατολικών γειτόνων (λεμε τώρα...); Μια εισβολή στην ΒορειοΜακεδονία ή την Αλβανία (ξαναλέμε τώρα...);
Κι εγώ από μικρός ήθελα να γίνω π.χ. ϊκαρος και με εμπόδισαν τα μάτια μου. Αλλά αν μπορούσα, κι εγώ θα πήγαινα κι ας μας κυβερνούσε ο Κιμ Γιονγκ Ούν!
-
ζωρζ ημεις ειχαμε λυσις τοτες την σμα
θα ειμασταν πλεον συνταξιουχοι απο το δωδεκα και θα περιμεναμε τα αναδρομικα ή θα μας τα ακουμπαγε και ο βασιλακης.
κακουργα κενωνια
παντως εκει στις αρχες των νάιντις η γραψαρχιδια που συναντησα στο στρατευμα με εκανε να σιχαθω τον μεσο μπετοβλακα καριερας. μπορει να υπαρχουν και σωστοι, άντε και πατριωτες και πες και καποιοι στρατοκαβλοι. ειναι ομως πολλοι πλεμπες.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος