-
Φωτιά και τσεκούρι νομίζω είχε πει ο Κολοκοτρώνης για τους αντιφρονούντες της εποχής. Λοιπόν μεγάλος φασίστας ο Θεόδωρος! Ας προσέχουμε......
-
Φωτιά και τσεκούρι νομίζω είχε πει ο Κολοκοτρώνης για τους αντιφρονούντες της εποχής. Λοιπόν μεγάλος φασίστας ο Θεόδωρος! Ας προσέχουμε......
Φίλε, φωτιά και τσεκούρι ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ είχε πει, αυτούς που τα είχαν καλά με τους δυνάστες του λαού, τους Κοτζαμπάσηδες, στη προκειμένη περίπτωση αυτοί θα ήταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΝΕΟΝΑΖΙ και όλοι οι φίλια προσκείμενοι...
-
Εσύ τι θέλεις να κάνει ο Μητσοτάκης για το θέμα της Τουρκίας ή τέλος πάντων όποιος είναι στο Μαξίμου;
-
GGAB wrote:
Φίλε, φωτιά και τσεκούρι ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ είχε πει, αυτούς που τα είχαν καλά με τους δυνάστες του λαού, τους Κοτζαμπάσηδες, στη προκειμένη περίπτωση αυτοί θα ήταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΝΕΟΝΑΖΙ και όλοι οι φίλια προσκείμενοι...
Οι αντιφρονούντες ήταν οι προσκυνημενοι. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Οι προσκυνημενοι ήταν τα αριστερά της εποχής. Μη τα παρουσιάζεις όπως θες. Τα αριστερά ανέκαθεν ήθελαν τη διάλυση του έθνους και της πατρίδας. Λέξεις που τους προκαλούν ίλιγγο.
-
piliourits wrote:
GGAB wrote:
Οι αντιφρονούντες ήταν οι προσκυνημενοι. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Οι προσκυνημενοι ήταν τα αριστερά της εποχής. Μη τα παρουσιάζεις όπως θες. Τα αριστερά ανέκαθεν ήθελαν τη διάλυση του έθνους και της πατρίδας. Λέξεις που τους προκαλούν ίλιγγο.
Εγώ φταίω που κάθομαι να κάνω διάλογο, δε φταις εσύ... ο Κωλοκοτρώνης ήταν ο δεξιός της εποχής που μαχόταν με τους Τούρκους και τους Κοτζαμπάσηδες, τους λεγόμενους και αριστερούς της εποχής, ε;
Τί ήταν οι αντιφρονούντες;
-
Εσύ τι θέλεις να κάνει ο Μητσοτάκης για το θέμα της Τουρκίας ή τέλος πάντων όποιος είναι στο Μαξίμου;
Να σου απαντήσω εγώ;
Οφείλει να κάνει ό,τι κάνουν σε αυτές τις περιστάσεις.
Τι απάντησε ο Μεταξας τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940; Μήπως σήμερα τον θυμόμαστε ως φασίστα;
Καταλαβαίνεις ότι αν ήταν ο Κούλης πρωθυπουργος τότε, θα είχαμε γίνει αποικία και Ναζί για να μην κάνουμε πόλεμο.
Ο πόλεμος με τους Τούρκους είναι αναπόφευκτος. Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους. Το χειρότερο είναι να μας κατακτήσουν χωρις πιστολιά.
Ο Μητσοτάκης δεν κάνει για το αξίωμα...
-
Ναι ρε Πηλιε, τι νόμιζες δλδ γιατί έχουμε ΜΠΛΕ σημαία;
Η δε Μπουμπουλίνα, proproproγιαγια της Άννας Βοθρελ, πόση Δεξιά πχια;
Ε ρε στεναχώρια...δεν πειράζει όμως. Σε 150 χρόνια από σήμερα οι μαθητές θα επισκέπτονται τις φυλακές Δομοκού όπου τα κελιά των αγωνιστών θα στέκουν αγέρωχα να θυμίζουν τον αγώνα. Μετά τα παιδάκια θα παίρνουν (με το ζόρι) κατικι και θα το χρησιμοποιούν σαν κηραλοιφη!
-
Storm wrote:
Να σου απαντήσω εγώ;
Οφείλει να κάνει ό,τι κάνουν σε αυτές τις περιστάσεις.
Τι απάντησε ο Μεταξας τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940; Μήπως σήμερα τον θυμόμαστε ως φασίστα;
Καταλαβαίνεις ότι αν ήταν ο Κούλης πρωθυπουργος τότε, θα είχαμε γίνει αποικία και Ναζί για να μην κάνουμε πόλεμο.
Ο πόλεμος με τους Τούρκους είναι αναπόφευκτος. Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους. Το χειρότερο είναι να μας κατακτήσουν χωρις πιστολιά.
Ο Μητσοτάκης δεν κάνει για το αξίωμα...
Είσαι σαφής.
Εγώ περιμένω όμως και από τον piliourits που σίγουρα δεξιός δεν είναι, ούτε ακροδεξιός, ούτε καν κεντρώος να πει τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Μητσοτάκης στο θέμα της Τουρκίας. Ή τέλος πάντων τι θα ήθελε να κάνει η χώρα.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή ξεκάθαρα έχει πρόβλημα με την ΝΔ και τον Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις του στα θέματα του Αντιλόγου.
-
Storm ενα πράγμα μόνο:
Επί του συγκεκριμένου θέματος ακόμα και άτομα που τα χωρίζει (κακώς αλλά τι να κάνουμε) άβυσσος συμφωνούν α-πο-λυ-τα στο τι πρέπει να γίνει. Αυτό τα λέει ολα.
Αποκλεισμοί και αφορισμοί λόγω πολιτικής ιδεολογίας όταν η χώρα απειλείται δεν χωράνε. Διασταλτική ερμηνεία αυτοματοποιημένων αμυντικών λειτουργιών ενός κράτους επίσης.
Ποιος θέλει πόλεμο; Κανείς. Ποιος θέλει ξεφτιλικια δίχως ντουφεκιά; Κανείς. Αυτά μέχρι να σκουρυνουν τα πράγματα.
Μετά, σε κάθε ένα διεθνιστή άπατρι που πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του αντιστοιχει και ένας δοσίλογος έτοιμος τα ανοίξει τα πόδια της γυναίκας/κόρης του για να ξεχαρμανιασει ο εισβολέας.
Όμως ολοι οι υπόλοιποι ασχετως ιδεολογικού χωρου αν χρειαστεί θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί αρκεί βέβαια να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για να το πετυχουμε. ΑΥΤΟ το συγκεκριμένο είναι θέμα ηγεσίας. Υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός μας είναι του δογματος 'κάνω ΤΩΡΑ αυτό που χρειάζεται για να μη χρειαστεί να κάνω αργότερα αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή'. (Αν κατάλαβες πες μου και εμένα σε παρακαλώ)
-
Να μου επιτρέψετε οι παραπάνω σαν ένα μικρό σχόλιο, οι αναφορές στο 21 και η προσπάθεια καλουπώματος των τότε προσώπων με σημερινούς όρους αριστεράς/δεξιάς και δεν ξέρω τι άλλο είναι κατά την γνώμη μου άστοχη. Κάθε εποχή κρίνεται με τα δεδομένα της.
Εγώ ένα ελάχιστο που θα περίμενα να κάνει η κυβέρνηση είναι η προσπάθεια αφύπνισης όλων μας. Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει τέτοιο νταβαντούρι και να συνεχίζονται οι εμπορικές συναλλαγές με τους απέναντι, να μπαινοβγαίνουν φορτηγά από τα τελωνεία, να περνάνε καράβια φορτωμένα από το Αιγαίο (μέσα από τα 6 μίλια εννοώ) μεταφέροντας τουρκικά προϊόντα κλπ. Προφανώς αν αρχίζαμε μια τέτοια ιστορία θα μας κόστιζε και εμάς αλλά πόσο παραπάνω πια; Δεν ξέρω τι από όλα αυτά μπορεί να γίνει και τι όχι, το θέμα είναι ότι δεν γίνεται τίποτα, έστω και κάτι μικρό. Κοντεύουν να βγουν στο Καστελόριζο για καφέ κι εμείς κοιτάμε και πανηγυρίζουμε επειδή δεν βγήκαν και όλες οι μέρες ξημερώνουν με bussiness as usual...
Αλλιώς κάτι έχουμε καταλάβει λάθος και η διπλωματική προσπάθεια της κυβέρνησης θα σαρώσει... Δεν λέω, οκ, αναγνωρίζω ότι προς το παρόν δεν συζητάμε να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας. Μεγάλη επτυχία! Αλλά και το να παραχωρηθεί και όλη η ΑΟΖ πέρα από την Ρόδο χωρις αντίδραση είναι ψαλίδισμα!
-
Storm ενα πράγμα μόνο:
Επί του συγκεκριμένου θέματος ακόμα και άτομα που τα χωρίζει (κακώς αλλά τι να κάνουμε) άβυσσος συμφωνούν α-πο-λυ-τα στο τι πρέπει να γίνει. Αυτό τα λέει ολα.
Αποκλεισμοί και αφορισμοί λόγω πολιτικής ιδεολογίας όταν η χώρα απειλείται δεν χωράνε. Διασταλτική ερμηνεία αυτοματοποιημένων αμυντικών λειτουργιών ενός κράτους επίσης.
Ποιος θέλει πόλεμο; Κανείς. Ποιος θέλει ξεφτιλικια δίχως ντουφεκιά; Κανείς. Αυτά μέχρι να σκουρυνουν τα πράγματα.
Μετά, σε κάθε ένα διεθνιστή άπατρι που πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του αντιστοιχει και ένας δοσίλογος έτοιμος τα ανοίξει τα πόδια της γυναίκας/κόρης του για να ξεχαρμανιασει ο εισβολέας.
Όμως ολοι οι υπόλοιποι ασχετως ιδεολογικού χωρου αν χρειαστεί θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί αρκεί βέβαια να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για να το πετυχουμε. ΑΥΤΟ το συγκεκριμένο είναι θέμα ηγεσίας. Υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός μας είναι του δογματος 'κάνω ΤΩΡΑ αυτό που χρειάζεται για να μη χρειαστεί να κάνω αργότερα αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή'. (Αν κατάλαβες πες μου και εμένα σε παρακαλώ)
Εγώ από την πλευρά μου έχω επισημάνει πολλές φορές ότι η παρούσα κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη στην μεγάλη καρέκλα κάνει το 'τόσο ... όσο' ώστε με όλους να τα έχει καλά και κανέναν μην δυσαρεστήσει. Αυτό είναι το δόγμα της και στην εξωτερική πολιτική.
Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω χωρίς άμεσες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα.
Από την άλλη όμως δεν έχω καταλάβει τι θα έκαναν άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην του ΚΚΕ που είναι γνωστές οι θέσεις του.
Χθες άκουγα σε μία εκπομπή τον Ανδρουλάκη του ΚΙΝΑΛ στην τηλεόραση. Τον ρώταγαν επανειλημμένα τι θα έκανε το ΚΙΝΑΛ αν ήταν κυβέρνηση με το ORUC REIS μέσα στα 12 ναυτικά μίλια και απέφευγε διαρκώς να απαντήσει. Πέταγε την μπάλα στην Ευρώπη.
Αναρωτιέμαι λοιπόν ως απλός πολίτης. Μπορεί ρεαλιστικά να κάνει η Ελλάδα κάτι παραπάνω, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει και ποια πολιτική δύναμη (κόμμα) μπορεί να το κάνει αυτό;
-
Παιδιά νομίζω ότι αντί να διαβάζετε τα σάιτ και να βλέπετε τα κανάλια , πρέπει να ξαναδιαβάσετε την Ιστορία μας . Αυτή των 200 χρόνων που θα γιορτάσουμε σε 5 μήνες .
Να δείτε ότι το 1821 πήραμε την Τριπολιτσά , αλλά το 1827 θα ήμασταν Αιγυπτιακή επαρχία , αν οι σύμμαχοι δεν βρίσκονταν στο Ναυαρίνο και μία τυχαία κανονιά δεν ξεκίναγε το νταβαντούρι .
Και αυτό γιατί τσακωνόμαστε μεταξύ μας για τα επινίκια , όταν χάναμε τις μάχες .
Θα πρέπει να καταλάβετε ότι το 1897 δεν το χωρίζουν μόνο 15 χρόνια από το 1912 , αλλά τεράστια διαφορά αντίληψης και ιδεολογίας και λογικής .
Να ξαναδείτε ότι το 1942-3 στην Μέση Ανατολή κάποιοι παντελώς ηλίθιοι έβγαλαν εκτός μάχης τον στόλο μας , γιατί στασίασαν μέσα στην στρούγκα του αγγλικού στόλου .
Να ξαναδείτε ότι την ίδια εποχή , κάποιοι άλλοι παντελώς ηλίθιοι χτύπαγαν τις μικρότερες αντιστασιακές δυνάμεις , για να έχουν αυτοί το μονοπώλιο , χωρίς να σκέφτονται ότι έτσι άφηναν ολόκληρες περιοχές στο έλεος των κατακτητών , που χωρίς πλέον τους Ιταλούς είχαν επιστρατεύσει υπέρμετρη σκληρότητα για να ελέγχουν τις περιοχές .
Να ξαναδείτε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου κάτω από την μύτη των ξένων είχε στείλει την μεραρχία στην Κύπρο , που ο Γεώργιος Παπαδόπουλος φοβούμενος την λαϊκή οργή την πήρε πίσω 3 χρόνια μετά και ο διάδοχος του Ιωαννίδης πιστεύοντας ότι θα είναι ο 'εκλεκτός' των αμερικάνων , άνοιξε την πόρτα στους Τούρκους . Από κοντά και ο Μακάριος , που ούτε το σχέδιο Ατσεσον δέχτηκε , ούτε μπορούσε να ηρεμήσει τις καταστάσεις , για να μην μπουν οι Τούρκοι ξανά στην διαδικασία .
Να πάμε στο σχέδιο Ανάν , που σήμερα θα είχαν φύγει οι Τούρκοι από το νησί , πέραν της Τουρδυκ και αντί για αυτό , τώρα πάμε καρφί για διχοτόμηση και μάλιστα με τους χειρότερους όρους , αφού οι Τούρκοι είχαν το 12 % του εδάφους που έχουν καταλάβει , μαζί με την νεκρή ζώνη , ώς αντάλλαγμα στο παζάρι και τώρα μπορεί να μην το δώσουν , αφού βγήκε ο ερντογανίσκος εκεί .
Να θυμηθούμε ότι στο Κυπριακό που και εμείς και οι κύπριοι σκέφτονται με τα @@ , αν βάλουμε στο 0 τις θέσεις που είχαμε τον Αύγουστο του 1974 και στο 100 τις αντίστοιχες τουρκικές , τώρα εμείς έχουμε φτάσει στο 90 και πρακτικά οι 'ηγεσίες' ψάχνουν βρακί για να καλύψουν τον κώλο τους που είναι ξεβράκωτος .
Γυρίζοντας λοιπόν στο σήμερα , αυτό που έχουμε ΘΕΣΜΙΚΑ με γραπτά ως κυριαρχία είναι τα 6 μίλια . Τίποτα άλλο . Τα άλλα τα έχουμε ως δικαίωμα , αλλά αντίστοιχα δικαιώματα έχουν και οι άλλοι και από την στιγμή που δεν υπάρχουν 24 μίλια απόσταση μεταξύ μας , ούτε 400 μέτρα βάθος και αντίστοιχα στις υφαλοκρηπίδες και στις ΑΟΖ , όλα πρέπει να συμφωνηθούν.
Είναι σαν να έχουμε δύο χωράφια χωρίς δρόμο ανάμεσα και οι ιδιοκτήτες να θέλουν να περάσει ο δρόμος από το χωράφι του άλλου . Δεν γίνεται αυτό .
Τι κάνουν τώρα οι Τούρκοι . Νομικά και θεσμικά , μία Τρύπα στο Νερό . Γιατί εκεί που είναι , είναι ελεύθερος χώρος . Δεν ανήκει σε κάποιον με νόμο που είναι κοινά αποδεκτός .
Τι θέλουν οι Τούρκοι τώρα ?
Να εκμεταλλευτούν το ΦΤΗΝΟ ΚΡΕΑΣ που έχουν . Να μας πάνε σε θερμό επεισόδιο , ώστε να φανεί ότι εμείς ξεκινήσαμε και έτσι να μας πάνε στις διαπραγματεύσεις για όλα .
Οσο αυτό δεν τους βγαίνει , τόσο τρελαίνονται .
Εμείς ακόμα και αν είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από το 1897 , είμαστε σε χειρότερη από το 1912 , γιατί είμαστε ΜΟΝΟΙ μας .
Αρα παίζουμε άμυνα , μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στις αμερικανικές εκλογές και δούμε τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν Ρώσοι και Γάλλοι μαζί με τους Αμερικάνους , αφού ο γερμανικός ρόλος , είναι Αγκυρότερος της Αγκύρας .
Οπότε χαλαρώστε και αφήστε τα πράγματα να πάνε όπως πάνε .
Αυτό που με ευχαριστεί , είναι που τον έλεγχο των ΕΔ , τον έχουν οι επαγγελματίες και όχι οι διάφοροι Πάγκαλοι και Σημιτοπαπαντωνίου .
Χαλαρά λοιπόν και άμυνα , μέχρι εκεί που θα περάσουν τις κόκκινες γραμμές της Εθνικής Κυριαρχίας .
-
Γυρίζοντας λοιπόν στο σήμερα , αυτό που έχουμε ΘΕΣΜΙΚΑ με γραπτά ως κυριαρχία είναι τα 6 μίλια . Τίποτα άλλο . Τα άλλα τα έχουμε ως δικαίωμα , αλλά αντίστοιχα δικαιώματα έχουν και οι άλλοι και από την στιγμή που δεν υπάρχουν 24 μίλια απόσταση μεταξύ μας ,
Καλα τώρα σοβαρά υπονοείς ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ δεν γίνεται γιατί σε κάποια σημεία του Αιγαίου δεν υπάρχει απόσταση πάνω από 24 νμ μεταξύ ελληνικών και τουρκικών εδαφών?
Ήμαρτον.
-
Χαλαρά λοιπόν και άμυνα , μέχρι εκεί που θα περάσουν τις κόκκινες γραμμές της Εθνικής Κυριαρχίας .
ποιες είναι αυτές? Ειμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν ?
-
Να μου επιτρέψετε οι παραπάνω σαν ένα μικρό σχόλιο, οι αναφορές στο 21 και η προσπάθεια καλουπώματος των τότε προσώπων με σημερινούς όρους αριστεράς/δεξιάς και δεν ξέρω τι άλλο είναι κατά την γνώμη μου άστοχη. Κάθε εποχή κρίνεται με τα δεδομένα της.
+1000
αριστεροι και δεξιοι το 1821, τι άλλο θα ακούσουμε?
-
E ρε Ελληνική Γαβγωγη* που σας χρειάζεται, και άμα δε βρεθούν τα σπέρματα του Σημιτικου ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηναϊκή Συμμαχια να μου τρυπήσετε τη μύτη.
*
https://www.tanea.gr/print/2018/12/11/opinions/o-adonis-didaskei-ai-skylo/
-
criuser wrote:
Γυρίζοντας λοιπόν στο σήμερα , αυτό που έχουμε ΘΕΣΜΙΚΑ με γραπτά ως κυριαρχία είναι τα 6 μίλια . Τίποτα άλλο . Τα άλλα τα έχουμε ως δικαίωμα , αλλά αντίστοιχα δικαιώματα έχουν και οι άλλοι και από την στιγμή που δεν υπάρχουν 24 μίλια απόσταση μεταξύ μας ,
Καλα τώρα σοβαρά υπονοείς ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ δεν γίνεται γιατί σε κάποια σημεία του Αιγαίου δεν υπάρχει απόσταση πάνω από 24 νμ μεταξύ ελληνικών και τουρκικών εδαφών?
Ήμαρτον.
Προφανώς επειδή δεν υπάρχει η απόσταση των 24 νμ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα σύνορα , δεν είναι σε κάποια σημεία είναι σχεδόν σε όλη την οριογραμμή , δεν μπορείς να τα ορίσεις τα 12 μίλια αυτόνομα . Αλλά πέραν της Τουρκίας και οι μεγάλοι δεν θέλουν τα 12 μίλια για στρατηγικούς και πρακτικούς λόγους .
-
Φυσικα και στην μικρή οριογραμμή Ελλάδας Τουρκίας τα χωρικά ύδατα πηγαίνουν βάση μέσης γραμμής όπως παντού παγκόσμιος. Την κατά πολύ μεγαλύτερη ακτογραμμή των ελληνικών νησιών που δεν συνορεύει με την Τουρκία γιατί δεν την λαμβάνεις υπόψην?
Η Ρωσία μόλις δεν είπε ότι είναι δικαίωμα μας η επέκταση στα 12 νμ?ποτε είπε ότι διαφωνεί? Οι αμερικανοί ποτέ έχουν πει ότι έχουν πρόβλημα? Πιστεύουν οι αμερικανοί η οποιοσδήποτε άλλος (πλην της Τουρκίας) ότι θα τους δημιουργήσουμε πρόβλημα?
-
E ρε Ελληνική Γαβγωγη* που σας χρειάζεται, και άμα δε βρεθούν τα σπέρματα του Σημιτικου ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηναϊκή Συμμαχια να μου τρυπήσετε τη μύτη.
*
https://www.tanea.gr/print/2018/12/11/opinions/o-adonis-didaskei-ai-skylo/
Και τί θες μάστορα, να τα βάλουμε τα σκυλιά μαζί με τα παιδιά να μελετανε κοινωνιολογία;
Αυτά κάνετε και βγαίνουν τα παιδιά ντιντίδες, αντί να διαβάσουν λίγο αρχαία γραμματεία και μετά να τα αμολησετε στο βουνό με το σκύλο, να πάρουν τον ντορό να μεγαλώσουν άντρες...
-
Πραγματικα τεράστιου ενδιαφέροντος θέμα και πολύ σχετικό με το παρόν νήμα.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος