-
Επειδή εγώ δεν διαβλέπω και πολλές λύσεις και διέξοδα περί του Τουρκικού θέματος, ας αναφέρει κάποιος άλλος πιθανές λύσεις ή βήματα που θα μπορούσε να είχε κάνει η χώρα και τα οποία δεν τα κάνει η παρούσα κυβέρνηση.
Τι δεν έχει κάνει ο Μητσοτάκης (που θα έκαναν οι υπόλοιποι 'ηγέτες' του κοινοβουλίου) ώστε να θεωρείται μαυρόγατα και παντελώς ανίκανος;;;
Ή τέλος πάντων τα μέλη εδώ μέσα τι θα ήθελαν να κάνει ο Μητσοτάκης;
-
Πρέπει να ανακηρύξει σε πρώτη φάση 12νμ. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει απο τον Ιούλιο. Σε δεύτερη φάση στέλνεις στον πάτο ότι πετάει και κολυμπάει εντός της οριοθέτησης. Τα λοιπά παίρνουν το δρόμο μονα τους! Ο Τούρκος αποδεδειγμένα είναι θρασυδειλος.
-
Eίναι δεδομένο πως αν ακουμπήσουν καλώδια κάτω από τα 12 μίλια οφείλεις ή να παρενοχλήσεις-διώξεις ή να κάνεις επέκταση στα 12. Mπορείς και τα δύο ταυτόχρονα. Αν όμως δεν πας σε σύγκρουση και δεν επεκτείνεις στα 12 μίλια είναι σαν να αποδέχεσαι μια κατάσταση.
Ότιδήποτε άλλο είναι δειλία.-
-
Μα συγνώμη ρε παιδιά, ακόμη και εδώ μέσα όποιος γράψει κάτι που αφορά λέξεις πατρίδα, έθνος, εθνικά συμφέροντα, σημαία κλπ... κινδυνεύει να χαρακτηριστεί φασίστας, νεοναζί, εθνικιστής. Περιμένετε τον Μητσοτάκη να ασχοληθεί με αυτές τις λέξεις;
Θέλουν οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα δραστικά βήματα στα Εθνικά θέματα;;
Τα κόμματα της Βουλής τι ακριβώς θέλουν;
Το καλοκαίρι υπήρξε συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και στην Βουλή ψήφισε υπέρ μόνο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Οι άλλοι έκαναν τους κινέζους και μικροκομματική κριτική.
Τελικά τι θέλουν αυτοί που ψηφίζουν στις εκλογές ή όσοι μένουν στην χώρα Ελλάδα;;
Υπό αυτές τις συνθήκες θα πάει ο Μητσοτάκης να κάνει το μάγκα και του κεφαλιού του απέναντι στους Τούρκους; Θα τον φάνε εντός της Ελλάδας αυτοί που είναι έτοιμοι να σηκώσουν ταμπέλες. Δεν θα τον φάνε οι Τούρκοι.
Η Ελλάδα ιδεολογικά είναι εγκλωβισμένη. Έχει πέσει σε τοίχο. Είναι αλυσοδεμένη εσωτερικά.
-
Το καλοκαίρι υπήρξε συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και στην Βουλή ψήφισε υπέρ μόνο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Οι άλλοι έκαναν τους κινέζους και μικροκομματική κριτική.
Τελικά τι θέλουν αυτοί που ψηφίζουν στις εκλογές ή όσοι μένουν στην χώρα Ελλάδα;;
Πραγματικά με αυτό απορώ και εγώ. Πόσο στόκους πολιτικούς έχουμε που δεν συνεργάζονται στα πιο κρίσιμα θέματα αυτού του τόπου;;;!
Άντε τώρα να ήταν ο Κατρούγκαλος πάνω. Εντάξει μωρέ, λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω, σιγά το πράμα.
Αλλά όταν είμαστε πάνω... συνεκμετάλλευση! Όταν δεν είμαστε πάνω ....ζητάμε 12 μίλια! Αστείοι και λίγοι (όλοι) οι πολιτικοί μας.
-
Μα συγνώμη ρε παιδιά, ακόμη και εδώ μέσα όποιος γράψει κάτι που αφορά λέξεις πατρίδα, έθνος, εθνικά συμφέροντα, σημαία κλπ... κινδυνεύει να χαρακτηριστεί φασίστας, νεοναζί, εθνικιστής. Περιμένετε τον Μητσοτάκη να ασχοληθεί με αυτές τις λέξεις;
Υπό αυτές τις συνθήκες θα πάει ο Μητσοτάκης να κάνει το μάγκα και του κεφαλιού του απέναντι στους Τούρκους; Θα τον φάνε εντός της Ελλάδας αυτοί που είναι έτοιμοι να σηκώσουν ταμπέλες. Δεν θα τον φάνε οι Τούρκοι.
Η Ελλάδα ιδεολογικά είναι εγκλωβισμένη. Έχει πέσει σε τοίχο. Είναι αλυσοδεμένη εσωτερικά.
Βλέπω η αριστερή χούντα σου άφησε φοβίες. Μη μασάς. Η πατρίδα είναι πάνω απο όλους μας. Αλίμονο αν στο πέρασμα των αιώνων οι πρόγονοι μας φοβόντουσαν να πουν το έθνος,η πατρίδα,οι Έλληνες κτλ για να μη θεωρηθούν φασίστες!
-
Άσε ρε συ και η μπουζού και οι κρεμάλες είναι πολύ κοντά. Δεν είδες χαρά και πανηγύρια στο εφετείο;;; Ποιοι πήγαν εκεί και ούρλιαζαν και χόρευαν;;; Εγώ πήγα και δεν το πήρα είδηση;
Όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν εκεί δεν πολέμιοι αυτών των εννοιών; Δεν θέλουν ανοιχτά σύνορα, διεθνισμό, μετανάστες παντού, εθνομηδενισμό και γενικά μία άλλη χώρα με άλλους πολίτες;
Ποιος τα θέλει αυτά; Εγώ τα θέλω;
Άλλοι τα θέλουν.
-
Άσε ρε συ και η μπουζού και οι κρεμάλες είναι πολύ κοντά. Δεν είδες χαρά και πανηγύρια στο εφετείο;;; Ποιοι πήγαν εκεί και ούρλιαζαν και χόρευαν;;; Εγώ πήγα και δεν το πήρα είδηση;
Όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν εκεί δεν πολέμιοι αυτών των εννοιών; Δεν θέλουν ανοιχτά σύνορα, διεθνισμό, μετανάστες παντού, εθνομηδενισμό και γενικά μία άλλη χώρα με άλλους πολίτες;
Ποιος τα θέλει αυτά; Εγώ τα θέλω;
Άλλοι τα θέλουν.
Μακάρι να υπήρχε μπουζού διαρκείας για τους Ναζί γιατί οι κρεμάλες έχουν καταργηθεί, αυτοί που πήγαν εκεί και ούρλιαζαν είναι πολέμιοι των Νεοναζί, των γνήσιων και χειρότερων 'εχθρών του Έθνους' στην καταγεγραμμένη Ιστορία.
Το θέμα είναι ΤΙ είναι και ΤΙ θέλουν οι πολέμιοι των αντι-ναζί; Όταν συντάσσονται με τους νεοναζί πιστεύουν πως κάνουν υπηρεσία στη πατρίδα; Σχιζοφρένεια!
-
Είναι αυτό το πολύ μικρό ποσοστό που ψηφίζουν άκρα αριστερά γιατί η πολλή δημοκρατία κάνει κακό στην τελική. Φυσικά παρών και ο γιαλαντζί αριστερός αλ6ς! Εκεί δεν υπήρχε πίεση στην απόδοση δικαιοσύνης και φυσικά δεν υπήρχε και συνωστισμός!
-
Ο Μητσοτάκης έκανε το μάγκα μόνο για να πάρει τις εκλογές και μοίραζε στους ιθαγενείς καθρεφτάκια με τον ήλιο της Βεργίνας πάνω, όταν διάφορες μαϊμούδες με περικεφαλαία, τον κώλο έξω και την εικόνα της Μεγαλόχαρης στα χέρια έκαναν τη δουλειά του... και μετά 'από δω παν κι οι άλλοι...', τώρα ο καημένος δεν μπορεί να δράσει, τον εμποδίζει η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς κι όχι ο αέρας πατριδοκαπηλίας που φυσάει αγέρωχα...
-
Βλέπω η αριστερή χούντα σου άφησε φοβίες. Μη μασάς. Η πατρίδα είναι πάνω απο όλους μας. Αλίμονο αν στο πέρασμα των αιώνων οι πρόγονοι μας φοβόντουσαν να πουν το έθνος,η πατρίδα,οι Έλληνες κτλ για να μη θεωρηθούν φασίστες!
Μια μικρή λεπτομέρεια είναι μόνο πως στο 'πέρασμα των αιώνων' δεν υπήρχαν ούτε οι 'Έλληνες υπέρ του έθνους και της πατρίδας' όπως την εννοούμε σήμερα, ούτε οι 'Φασίστες'...
και οι δυο έννοιες υπάρχουν λίγο παραπάνω από εκατό χρόνια.
-
Φωτιά και τσεκούρι νομίζω είχε πει ο Κολοκοτρώνης για τους αντιφρονούντες της εποχής. Λοιπόν μεγάλος φασίστας ο Θεόδωρος! Ας προσέχουμε......
-
Φωτιά και τσεκούρι νομίζω είχε πει ο Κολοκοτρώνης για τους αντιφρονούντες της εποχής. Λοιπόν μεγάλος φασίστας ο Θεόδωρος! Ας προσέχουμε......
Φίλε, φωτιά και τσεκούρι ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ είχε πει, αυτούς που τα είχαν καλά με τους δυνάστες του λαού, τους Κοτζαμπάσηδες, στη προκειμένη περίπτωση αυτοί θα ήταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΝΕΟΝΑΖΙ και όλοι οι φίλια προσκείμενοι...
-
Εσύ τι θέλεις να κάνει ο Μητσοτάκης για το θέμα της Τουρκίας ή τέλος πάντων όποιος είναι στο Μαξίμου;
-
GGAB wrote:
Φίλε, φωτιά και τσεκούρι ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ είχε πει, αυτούς που τα είχαν καλά με τους δυνάστες του λαού, τους Κοτζαμπάσηδες, στη προκειμένη περίπτωση αυτοί θα ήταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΝΕΟΝΑΖΙ και όλοι οι φίλια προσκείμενοι...
Οι αντιφρονούντες ήταν οι προσκυνημενοι. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Οι προσκυνημενοι ήταν τα αριστερά της εποχής. Μη τα παρουσιάζεις όπως θες. Τα αριστερά ανέκαθεν ήθελαν τη διάλυση του έθνους και της πατρίδας. Λέξεις που τους προκαλούν ίλιγγο.
-
piliourits wrote:
GGAB wrote:
Οι αντιφρονούντες ήταν οι προσκυνημενοι. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Οι προσκυνημενοι ήταν τα αριστερά της εποχής. Μη τα παρουσιάζεις όπως θες. Τα αριστερά ανέκαθεν ήθελαν τη διάλυση του έθνους και της πατρίδας. Λέξεις που τους προκαλούν ίλιγγο.
Εγώ φταίω που κάθομαι να κάνω διάλογο, δε φταις εσύ... ο Κωλοκοτρώνης ήταν ο δεξιός της εποχής που μαχόταν με τους Τούρκους και τους Κοτζαμπάσηδες, τους λεγόμενους και αριστερούς της εποχής, ε;
Τί ήταν οι αντιφρονούντες;
-
Εσύ τι θέλεις να κάνει ο Μητσοτάκης για το θέμα της Τουρκίας ή τέλος πάντων όποιος είναι στο Μαξίμου;
Να σου απαντήσω εγώ;
Οφείλει να κάνει ό,τι κάνουν σε αυτές τις περιστάσεις.
Τι απάντησε ο Μεταξας τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940; Μήπως σήμερα τον θυμόμαστε ως φασίστα;
Καταλαβαίνεις ότι αν ήταν ο Κούλης πρωθυπουργος τότε, θα είχαμε γίνει αποικία και Ναζί για να μην κάνουμε πόλεμο.
Ο πόλεμος με τους Τούρκους είναι αναπόφευκτος. Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους. Το χειρότερο είναι να μας κατακτήσουν χωρις πιστολιά.
Ο Μητσοτάκης δεν κάνει για το αξίωμα...
-
Storm wrote:
Να σου απαντήσω εγώ;
Οφείλει να κάνει ό,τι κάνουν σε αυτές τις περιστάσεις.
Τι απάντησε ο Μεταξας τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940; Μήπως σήμερα τον θυμόμαστε ως φασίστα;
Καταλαβαίνεις ότι αν ήταν ο Κούλης πρωθυπουργος τότε, θα είχαμε γίνει αποικία και Ναζί για να μην κάνουμε πόλεμο.
Ο πόλεμος με τους Τούρκους είναι αναπόφευκτος. Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους. Το χειρότερο είναι να μας κατακτήσουν χωρις πιστολιά.
Ο Μητσοτάκης δεν κάνει για το αξίωμα...
Είσαι σαφής.
Εγώ περιμένω όμως και από τον piliourits που σίγουρα δεξιός δεν είναι, ούτε ακροδεξιός, ούτε καν κεντρώος να πει τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Μητσοτάκης στο θέμα της Τουρκίας. Ή τέλος πάντων τι θα ήθελε να κάνει η χώρα.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή ξεκάθαρα έχει πρόβλημα με την ΝΔ και τον Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις του στα θέματα του Αντιλόγου.
-
Να μου επιτρέψετε οι παραπάνω σαν ένα μικρό σχόλιο, οι αναφορές στο 21 και η προσπάθεια καλουπώματος των τότε προσώπων με σημερινούς όρους αριστεράς/δεξιάς και δεν ξέρω τι άλλο είναι κατά την γνώμη μου άστοχη. Κάθε εποχή κρίνεται με τα δεδομένα της.
Εγώ ένα ελάχιστο που θα περίμενα να κάνει η κυβέρνηση είναι η προσπάθεια αφύπνισης όλων μας. Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει τέτοιο νταβαντούρι και να συνεχίζονται οι εμπορικές συναλλαγές με τους απέναντι, να μπαινοβγαίνουν φορτηγά από τα τελωνεία, να περνάνε καράβια φορτωμένα από το Αιγαίο (μέσα από τα 6 μίλια εννοώ) μεταφέροντας τουρκικά προϊόντα κλπ. Προφανώς αν αρχίζαμε μια τέτοια ιστορία θα μας κόστιζε και εμάς αλλά πόσο παραπάνω πια; Δεν ξέρω τι από όλα αυτά μπορεί να γίνει και τι όχι, το θέμα είναι ότι δεν γίνεται τίποτα, έστω και κάτι μικρό. Κοντεύουν να βγουν στο Καστελόριζο για καφέ κι εμείς κοιτάμε και πανηγυρίζουμε επειδή δεν βγήκαν και όλες οι μέρες ξημερώνουν με bussiness as usual...
Αλλιώς κάτι έχουμε καταλάβει λάθος και η διπλωματική προσπάθεια της κυβέρνησης θα σαρώσει... Δεν λέω, οκ, αναγνωρίζω ότι προς το παρόν δεν συζητάμε να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας. Μεγάλη επτυχία! Αλλά και το να παραχωρηθεί και όλη η ΑΟΖ πέρα από την Ρόδο χωρις αντίδραση είναι ψαλίδισμα!
-
Storm ενα πράγμα μόνο:
Επί του συγκεκριμένου θέματος ακόμα και άτομα που τα χωρίζει (κακώς αλλά τι να κάνουμε) άβυσσος συμφωνούν α-πο-λυ-τα στο τι πρέπει να γίνει. Αυτό τα λέει ολα.
Αποκλεισμοί και αφορισμοί λόγω πολιτικής ιδεολογίας όταν η χώρα απειλείται δεν χωράνε. Διασταλτική ερμηνεία αυτοματοποιημένων αμυντικών λειτουργιών ενός κράτους επίσης.
Ποιος θέλει πόλεμο; Κανείς. Ποιος θέλει ξεφτιλικια δίχως ντουφεκιά; Κανείς. Αυτά μέχρι να σκουρυνουν τα πράγματα.
Μετά, σε κάθε ένα διεθνιστή άπατρι που πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του αντιστοιχει και ένας δοσίλογος έτοιμος τα ανοίξει τα πόδια της γυναίκας/κόρης του για να ξεχαρμανιασει ο εισβολέας.
Όμως ολοι οι υπόλοιποι ασχετως ιδεολογικού χωρου αν χρειαστεί θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί αρκεί βέβαια να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για να το πετυχουμε. ΑΥΤΟ το συγκεκριμένο είναι θέμα ηγεσίας. Υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός μας είναι του δογματος 'κάνω ΤΩΡΑ αυτό που χρειάζεται για να μη χρειαστεί να κάνω αργότερα αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή'. (Αν κατάλαβες πες μου και εμένα σε παρακαλώ)
Εγώ από την πλευρά μου έχω επισημάνει πολλές φορές ότι η παρούσα κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη στην μεγάλη καρέκλα κάνει το 'τόσο ... όσο' ώστε με όλους να τα έχει καλά και κανέναν μην δυσαρεστήσει. Αυτό είναι το δόγμα της και στην εξωτερική πολιτική.
Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω χωρίς άμεσες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα.
Από την άλλη όμως δεν έχω καταλάβει τι θα έκαναν άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην του ΚΚΕ που είναι γνωστές οι θέσεις του.
Χθες άκουγα σε μία εκπομπή τον Ανδρουλάκη του ΚΙΝΑΛ στην τηλεόραση. Τον ρώταγαν επανειλημμένα τι θα έκανε το ΚΙΝΑΛ αν ήταν κυβέρνηση με το ORUC REIS μέσα στα 12 ναυτικά μίλια και απέφευγε διαρκώς να απαντήσει. Πέταγε την μπάλα στην Ευρώπη.
Αναρωτιέμαι λοιπόν ως απλός πολίτης. Μπορεί ρεαλιστικά να κάνει η Ελλάδα κάτι παραπάνω, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει και ποια πολιτική δύναμη (κόμμα) μπορεί να το κάνει αυτό;
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος