-
Δεν 'κέρδισαν' γιατί δεν έγινε πουθενά μάχη. Κατέβηκαν περπατώντας από πόλη σε πόλη.
Εδώ μια εξήγηση που την βρήκα αρκετά λογική
-
Όλοι κοιτάνε τα συμφέροντα της χώρας τους εκτός από την Ελλάδα που στηρίζει τα ξένα συμφέροντα σε βάρος των δικών της ή ζούμε σε Large χώρα, ή μας κυβερνάνε ηλίθιοι, ή οι κυβερνήσεις μας αποτελούνται από λαμόγια, προδότες, κλέφτες και υποτελείς μισέλληνες, εγώ νομίζω ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω, το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από τα πεπραγμένα τους και από την πορεία της χώρας επί δεκαετίες. Ζούμε στη χώρα που έχει εκείνους και εμάς, κυβερνούν οι συμμορίες και οι μαλάκες τους πληρώνουν για να καλοπερνάνε και τους χειροκροτάνε, εννίοτε πλακώνονται και μεταξύ τους ποιός στηρίζει τον μεγαλύτερο κόπανο από δαύτους.
-
Ο Τράμπ έκανε συμφωνία , ο Μπάιντεν απλά έφυγε χωρίς να πετύχει τίποτα . Είναι 8 μήνες πρόεδρος , άρα αυτά που λένε οι επιστολικοί και όσοι δεν γούσταραν τον Τράμπ , είναι επιπέδου Τσουκαλά μετά από ήττα στο Καραισκάκη .
Γενικά οι μαγκιές που κάνουν όλα τα τομάρια που παίζουν με τα λεφτά των άλλων , για παράδειγμα το κατέβασμα λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα , έκοψαν και αυτόν του Γιαννακόπουλου λέει στο ινστα , αυτά είναι εγκλήματα κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της γνώμης .
Μας έχουν τρελλάνει τα κανάλια , το περίεργο το σκάι που είναι νδ , αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα οι αριστεροί φίλοι μου , όλοι τώρα θυμήθηκαν τις Αφγανές γυναίκες .
Ερωτήματα λοιπόν.
Οι Αφγανοί που ήρθαν τα τελευταία χρόνια ως 'πρόσφυγες' , τι ήταν ? Ταλιμπάν ? Αφού δεν κυβερνούσαν οι Ταλιμπάν , άρα οι πρόσφυγες ήταν Ταλιμπάν . Αλλιώς τι πρόσφυγες είναι αυτοί που θα έρθουν τώρα που είναι οι Ταλιμπάν στην εξουσία ?
Μόνο οι Αφγανές κινδυνεύουν ? Οι άλλες μουσουλμάνες δεν κινδυνεύουν σε Πακιστάν , Ιράν , Αραβικές χώρες ? Η εκεί κάνουμε την πάπια ?
Και καλά οι Αφγανές . Οι Αφγανοί που παράτησαν τα όπλα στα ούγκ , θα τους δεχθούμε μετά βαίων και κλάδων ,φτύνοντας και αφοδεύοντας στους τάφους των προγόνων μας , που δεν την κοπάνησαν , αλλά πολέμησαν για να μας απελευθερώσουν ή να μας κρατήσουν ελεύθερους ?
Ο λόγος που τρώμε όλο το μεταναστευτικό , είναι που οι μεγάλες χώρες έχουν υπογεννητικότητα . Οπότε σου λέει για μην φτάσουμε στο 'σύνταξη στα 75' και διπλασιάσουμε τις εισφορές , ας φέρουμε μερικούς μετανάστες να κάνουν κάποιες δουλειές που μας λείπουν. Αλλά θέλουν να φέρουν 10+ εκ στην Ευρώπη , για να πάρουν αυτοί τα καλύτερα 2 εκ που τους λείπουν.
Τα υπόλοιπα θα αναλάβουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και τα έξυπνα και καλοπηρωμένα αφεντικά τους να τα φορτώσουν στα γουρουνάκια κυρίως...
-
Η μόνη λύση, είναι, ανελέητος βομβαρδισμός όλων αυτών των 'shithole countries', και ο εκτοπισμός κάθε μουσουλμάνου, που βρίσκεται σε δυτική χώρα, σε έρημα νησιά.
Στα οποία νησιά, κάποια στιγμή θα δοκιμαστούν βόμβες υδρογόνου...γιατί έτσι.
-
Ο λόγος που τρώμε όλο το μεταναστευτικό , είναι που οι μεγάλες χώρες έχουν υπογεννητικότητα .
Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Γεννάνε οι άντρες και μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας με την εισροή μαντράχαλων με μούσια;
Δηλαδή στο Άγιο Όρος υπάρχει τρόπος να πολλαπλασιάζονται βιολογικώς οι καλόγεροι;
Έχω χάσει επεισόδια;
-
Μητσοτάκης συνεργάτης Ταλιμπάν (λόγω μάσκας).
-
Η μόνη λύση, είναι, ανελέητος βομβαρδισμός όλων αυτών των 'shithole countries', και ο εκτοπισμός κάθε μουσουλμάνου, που βρίσκεται σε δυτική χώρα, σε έρημα νησιά.
Στα οποία νησιά, κάποια στιγμή θα δοκιμαστούν βόμβες υδρογόνου...γιατί έτσι.
Θα πρέπει να το ξεκαθαρίζεις όταν κάνεις πλάκα, γιατί αλλιώς υποπέφτεις σε ποινικό αδίκημα, αντίθετο και στους κανονισμούς του φόρουμ φαντάζομαι, ως ρατσιστικό κυρηγμα μίσους γράφοντας τέτοια πράγματα...
-
Σαρκασμός, για μια κατάσταση που είναι ανεπίστρεπτη....
-
-
@johanndelta said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
https://www.militaire.gr/sta-2-5-milia-apo-tis-aktes-tis-kritis-toyrkiki-fregata/
Τι λέει; Καλά;
Ας πάνε να δέσουν μέσα στο Ηράκλειο αν τους βαστάει...
-
Εδώ Πηλιε κολλάει το: "(Ξανά)ψηφιστε σωστά και το 'χουμε"...
-
Έχουμε τελειώσει, και βρισκόμαστε σε άρνηση.
Πόσο δίκιο είχε ο Χάρρυ Κλυνν όταν έλεγε «αυτή η χώρα δεν σώνεται με τίποτα άμα λάχει ναούμ»!Η κατάσταση αυτή, θυμίζει κάποιες κακομοίρες γυναίκες, που ανέχονται τον σατράπη άντρα, τρώνε ξύλο, δέχονται προσβολές κλπ, γιατί «έχω παιδιά να μεγαλώσω, να φύγω να παω που;».
Μετά από χρόνια, θα κλαίνε και θα ζητάνε συμπόνια για την μίζερη ζωή που έζησαν «έχασα μαζί σου τα καλύτερά μου χρόνια». -
Οντως εδώ το θεματάκι ήθελε άλλη διατύπωση . Και άλλη δράση .
Δεν ξέρω τι . Δεν είμαι ειδικός .
Βολτίτσες χαμηλές με αεροπλάνα από πάνω τους ?
Ξαφνική ανάδυση υποβρυχίου δίπλα τους ?
Δύο τρείς ανεμότρατες ή ακόμα καλύτερα κανένα φορτηγό πλοίο με χαλασμένο τιμόνι προς τα πάνω τους ?Προφανώς θα υπάρχουν τακτικές.
Αυτό που έγινε επειδή είναι και ο Κούλης στον ΟΗΕ και δεν έχει και κυβέρνηση η Γερμανία και η Γαλλία έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί , είναι να σφυρίξουμε αδιάφορα .
Ελπίζω να ξέρουν τι θα κάνουν άμα ξανασυμβεί.
-
Ενα άλλο θέμα που δείχνει την ένδεια ηγετών και πολιτικών στην χώρα μας , αλλά κυρίως στην έρημη την Κύπρο , είναι το θέμα του Ελπιδοφόρου και το γεγονός ότι παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ερντογάν.
Ο Αναστασιάδης δεν θα συναντηθεί λέει με τον Ελπιδοφόρο.
Τι αστείος που είναι .Ενας απλός πολιτικός ή διπλωματικός αναλυτής θα έλεγε ότι ο Ελπιδοφόρος , είναι Τούρκος υπήκοος , είναι αρχιεπίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σωστά πήγε εκεί.
Θα έλεγε ότι σε 1.5 χρόνο έφτιαξε την εκκλησία στο σημείο 0 , όπου θα κάνει τα εγκαίνια ο Πατριάρχης.
Δεν θα έλεγε δημόσια , αλλά είναι προφανές , ότι επειδή το Πατριαρχείο παραμένει εκεί 560 χρόνια μετά την Αλωση, ακολουθεί μακροπρόθεσμη πολιτική.
Και αν ο Ιάκωβος , δεν μπόρεσε να γίνει Πατριάρχης γιατί δεν είχε κρατήσει την Τουρκική υπηκοότητα , ο Ελπιδοφόρος , έχει τα τυπικά προσόντα για να γίνει και θα έχει και την θητεία του στην Αμερική ως εφόδιο.
Ελπίζω ο Κούλης να μην κάνει το ίδιο λάθος με τον Αναστασιάδη.
-
Το "σωστό" σε αυτά τα θέματα ο καθένας τα αντιλαμβάνεται από την δική του οπτική γωνία.
Για παράδειγμα για κάποιον το σωστό θα ήταν ένα σοβαρό "ατύχημα" κάτω από την Κρήτη.
Για κάποιον άλλον ευκαιρία για μία σύρραξη.
Για κάποιον άλλο να σφυρίξει αδιάφορα και να κάνει ότι δεν βλέπει.
Για κάποιον άλλο να βρει ευκαιρία για συνθηκολόγηση ανάλογα τα μυαλά που κουβαλάει.
Για κάποιον άλλο να αρχίσει να ουρλιάζει ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας και ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Τούρκους.
κλπ....
Συμπέρασμα: Όταν εσωτερικά στην Ελλάδα επικρατεί ένα αλαλούμ, τότε εξωτερική πολιτική δεν υφίσταται.
-
Την εξωτερική πολιτική την χαράζουν οι διπλωμάτες , οι στρατιωτικοί και την αποφασίζουν οι ηγέτες...
Αν έχεις έλλειμμα στους παραπάνω , έχεις θέμα...
-
@criuser said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
Οντως εδώ το θεματάκι ήθελε άλλη διατύπωση . Και άλλη δράση .
Δεν ξέρω τι . Δεν είμαι ειδικός .
Βολτίτσες χαμηλές με αεροπλάνα από πάνω τους ?
Ξαφνική ανάδυση υποβρυχίου δίπλα τους ?
Δύο τρείς ανεμότρατες ή ακόμα καλύτερα κανένα φορτηγό πλοίο με χαλασμένο τιμόνι προς τα πάνω τους ?Προφανώς θα υπάρχουν τακτικές.
Αυτό που έγινε επειδή είναι και ο Κούλης στον ΟΗΕ και δεν έχει και κυβέρνηση η Γερμανία και η Γαλλία έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί , είναι να σφυρίξουμε αδιάφορα .
Ελπίζω να ξέρουν τι θα κάνουν άμα ξανασυμβεί.
Όταν ξανασυμβεί θα ξανασφυρίξουν αδιάφορα, σαν υπερπατριώτες που είναι.
-
Και μη τους ζορίζετε και πολύ, γιατί θα βγει ο Άδωνις στην καινούρια 65αρα OLED να σκούξει:
"ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΕΜΟΟΟ !?"και μετά τι θα απαντάμε Γιόχαν εσύ κι εγώ;
θα πούμε ΝΑΙ;
θα χει άδικο μετά ο κάθε δεξιός φίλος να μας λέει πως οι ακραίοι κάνουν τους πολέμους!? -
Αν ισχύουν όλα αυτά τότε παίδες την κάτσαμε τη βάρκα. Δεν μπορώ να δεχτώ εξ ορισμού ότι η φρεγάτα έκοβε βόλτες και δεν είχαν πάρει χαμπάρι. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? Πίκρα.
Και καλά αυτό. Αν και δεν το έψαξα πολύ το θέμα, η απορία μου είναι τί έκανε το Nautical Geo? Έκανε μεταβολή και πήγε στο Ηράκλειο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ή συνέχισε τη δουλειά του? Τρέμω την απάντηση γιατί κάτι μου λέει ότι φάγαμε και δεύτερη ήττα με ένα χτύπημα. -
Το αναρτώ ως ενδιαφέρον:
Το βιβλίο που γράφτηκε, που ίσως αξίζει μια ανάγνωση:
https://brill.com/view/title/60933
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος