-
Υποτίθεται υπογραφεις πριν την διαδικασία ότι θα αποδεχθεις το πόρισμα της. Από εκεί και πέρα αν δεν το κάνεις όπως και εάν δεν δέχεσαι το διεθνές δίκαιο δεν είναι ότι υπάρχει κάποια διεθνής αστυνομία που σε βάζει σε κάποια διεθνή φυλακή.
Η εναλλακτική πάντως είναι η υποταγή η ο πόλεμος γιατί όλο ακουω ότι το ένα μας μυρίζει το άλλο μας βρωμάει αλλά οι προτεινόμενες λύσεις η δεν αναφέρονται η είναι στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
-
Η Χάγη τόσες δεκαετίες μια χαρά θα είχε λύσει τα προβλήματα αν είχαμε να κάνουμε με μια λογική χώρα και το ξαναλέω, με μια εντελώς αμερόληπτη διαδικασία. Ομως ειναι η μία και μοναδική φορά που θα συμφωνήσω με το καλαματιανό βοθρολυμα. Με πειρατές δεν συζητάς._
(Μπλουμ, αρκει να μπορείς και να θες)
-
Αikibill υποθετω ειναι αυτο το συνυποσχετικο που λενε.
Νομιζω δεν δεχεται η Τουρκια την διαδικασια αυτη.
-
Η Χάγη τόσες δεκαετίες μια χαρά θα είχε λύσει τα προβλήματα αν είχαμε να κάνουμε με μια λογική χώρα και το ξαναλέω, με μια εντελώς αμερόληπτη διαδικασία. Ομως ειναι η μία και μοναδική φορά που θα συμφωνήσω με το καλαματιανό βοθρολυμα. Με πειρατές δεν συζητάς._
(Μπλουμ, αρκει να μπορείς και να θες)
Για να μην κοροιδευομαστε στην Χάγη η σε απευθείας συμφωνια (με Ιταλία,Λιβύη,αιγυπτο,Τουρκία) δεν πήγαινε καμία κυβέρνηση γιατί δεν είχε πολιτικό συμφέρον. Προτιμούσαν να λένε στον χάρτη όλα δικά μας μην ασχολείστε, παρά να χάσουν κάτι από τα μόνο θεωρητικά δικά μας και να κατηγορηθούν ως άχρηστοι η προδότες και να εκπαραθυρωθουν από την εξουσία.
-
johanndelta wrote:
Πιστεύεις Aikibill ότι η προσφυγή στη Χάγη θα γίνει με όρους 50/50; Τα συμφέροντα των μεγάλων παικτών στην Τουρκία διασφαλίζουν δικαιοσύνη; Ας είμαστε ρεαλιστές.
Κατά τα άλλα είχαμε τα φάλτσα με Διακοπουλο τα οποία ας τα αφήσουμε ασχολιαστα προς το παρόν...
Αν όχι 50/50 θα είναι τουλάχιστον 51\49 υπέρ μας, κανείς στον πλανήτη δεν γουστάρει τους Τούρκους και θα ήθελαν να τους κόψουν τον αέρα.
Εγώ γιατί πιστεύω ότι αν πάμε Χάγη, θα τον φάμε και πάλι; Υπάρχει περίπτωση να μας δώσουν ότι διεκδικούμε; Το καστελλόριζο, μια σταλιά νησάκι αποκλείεται να του δώσουν τόση υφαλοκρηπίδα/αοζ που λέμε εμείς.
Επίσης ποιοι δεν γουστάρουν τους Τούρκους; Οι Γερμανοί πχ που τους πουλάνε τα πάντα και τους υπεραγαπούν (και μανατζάρουν όπως θέλουν την Ευρώπη); Οι Αμερικάνοι (βλέπε Τράμπ) και οι Ρώσοι (πελατάκια πάλι) και όλα τα κράτη που επηρεάζουν; Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι αν πάμε στη Χάγη θα μας δικαιώσουν.
-
Φίλε μου είναι αφελές να πιστεύουμε ότι το δίκαιο είναι να πάρει το σύμπλεγμα του Καστελόριζου όλη αυτή την αοζ που ζητάμε και αν δεν την πάρει ότι θα έχουμε αδικηθεί.
-
Για τους Γερμανούς και τους Ρώσσους οι Τούρκοι δεν είναι τίποτα παραπάνω από πελατες, καμία απολύτως αγάπη δεν τους έχουν και η Αμερική δεν είναι ο τραμπ που έχει διαπλεκόμενα συμφέροντα με τους Τούρκους και θα είναι πρόεδρος για λίγους μήνες ακόμη.
-
Για να μην κοροιδευομαστε στην Χάγη η σε απευθείας συμφωνια (με Ιταλία,Λιβύη,αιγυπτο,Τουρκία) δεν πήγαινε καμία κυβέρνηση γιατί δεν είχε πολιτικό συμφέρον. Προτιμούσαν να λένε στον χάρτη όλα δικά μας μην ασχολείστε, παρά να χάσουν κάτι από τα μόνο θεωρητικά δικά μας και να κατηγορηθούν ως άχρηστοι η προδότες και να εκπαραθυρωθουν από την εξουσία.
Αυτή ακριβώς είναι η ουσία και ο λόγος που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάμε ποτέ στη Χάγη. Μόνο με ομοφωνία όλων των σημαντικών κομμάτων μπορούμε να πάμε και αυτή μου φαίνεται σχεδόν αδύνατη, γιατί πάντα κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν προς πολιτικό όφελος την 'ανένδοτη' εθνικά υπερήφανη στάση τους.
Στην όχι και τόσο πιθανή περίπτωση που θα πάμε στη Χάγη βέβαια, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά πιθανό η λύση που θα δοθεί να μην προκύψει αποκλειστικά ως προϊόν ερμηνείας του δικαίου, αλλά ως συγκερασμός δικαίου και συμφερόντων (όχι βεβαίως των δικών μας ή της Τουρκίας).
-
Ανάλυση στα κρίσιμα σημεία του βιβλίου του Νταβούντογλου Στρατηγικό Βάθος από τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη.
Το βιβλίο γράφτηκε πριν 18 χρόνια από τον τότε ΥΠΕΞ και μετέπειτα πρωθυπουργό της Τουρκίας ο οποίος σήμερα έχει δικό του κόμμα, είναι ο θεωρητικός της Τουρκίας και τον δικό του σχεδιασμό ακολουθεί μέχρι κεραίας ο Ερντογάν, το ζούμε σήμερα σε όλη του την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Όποιος νομίζει ότι αν φύγει ο Ερντογάν και έρθει στην εξουσία ο Νταβούτογλου θα περάσουμε ήσυχα και ειρηνικά, κοιμάται όρθιος, αναφέρομαι κυρίως στους Έλληνες πολιτικούς, συμβούλους, πανελίστες κλπ θεωρητικούς παρατρεχάμενους που δεν ξέρουν που αρχίζει και που τελειώνει η Τουρκία.
Το βιβλίο υπάρχει μεταφρασμένο στα Ελληνικά, είχε 30€, τώρα έχει 21, θέλει όμως να αφιερώσει κανείς χρόνο να το διαβάσει αρκετές φορές για να καταλάβει τι λέει και που το πάει ο κύριος αυτός, αλλά από ότι έχω καταλάβει εδώ μέσα αρκούμαστε μόνο σε ακούσματα και διαβάσματα ολίγων δευτερολέπτων και σχηματίζουμε την δική μας γνώμη η οποία είναι κουκουρούκου μπροστά στην πραγματικότητα, οπότε κανείς δεν θα κάτσει να δει το βίντεο ούτε προφανώς να αγοράσει και το βιβλίο και ακόμα περισσότερο να το διαβάσει αντί να το ξεφυλίσσει για να το βάλει σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη του να το βλέπουν οι επισκέπτες για προφανείς λόγους.
Με ατάκες και εξυπνάδες δεν μαθαίνουμε τίποτα, η ημιμάθεια είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη από την αμάθεια και την άγνοια.
-
Δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια . Στην διεθνή πολιτική είναι σαν να είσαι μόνος σου σε αφιλόξενο περιβάλλον .
Αν έχει κρύο ή πολλή ζέστη θα προφυλαχθείς . Αν έχει άγρια ζώα επίσης .
Αυτό που έχει σημασία πρώτα είναι το να επιβιώσεις και μετά να φτάσεις στον προορισμό σου σε ήρεμο μέρος έστω και αν αργήσεις πολύ .
Οπότε εμείς κοιτάμε τις διεθνείς συγκυρίες και συνθήκες και προχωράμε ...
Μην ξεχνάτε ότι και στους δύο ΠΠ πολέμους , βρεθήκαμε με τους νικητές αλλά πήραμε τα @@ τους και χάσαμε πάρα πολλά .
Γιατί ούτε η Δυτική Θράκη έφτανε στον Α΄ ΠΠ , ούτε τα Δωδεκάνησα στον Β' ΠΠ .
Αντίθετα άλλες χώρες που ήταν με τους ηττημένους ή ουδέτερες , είχαν κέρδη ή μικρές ζημίες .
-
Φίλε μου είναι αφελές να πιστεύουμε ότι το δίκαιο είναι να πάρει το σύμπλεγμα του Καστελόριζου όλη αυτή την αοζ που ζητάμε και αν δεν την πάρει ότι θα έχουμε αδικηθεί.
Εγω συμφωνω με αυτο. Αλλα ως εκει. Προφανως η Τουρκια να παρει χωρο αναμεσα με Κυπρο κ Καστελοριζο, αλλα μην ανοιξει η ορεξη και μας πανε μεχρι την Κρητη...
-
Υπάρχει και κάποιο σημειο πέρα του οποίου δεν υπάρχει δυστυχώς άλλη λύση από τον πολεμο.
-
Aikibill wrote:
Εγω συμφωνω με αυτο. Αλλα ως εκει. Προφανως η Τουρκια να παρει χωρο αναμεσα με Κυπρο κ Καστελοριζο, αλλα μην ανοιξει η ορεξη και μας πανε μεχρι την Κρητη...
Όπως ζητάμε εμείς τα πολλά, το ίδιο κάνουν και αυτοί και σου λέει θα κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το που θα φτάσει αυτό και σε τι βάθος χρόνου, δεν το γνωρίζει κανείς.
Το καλύτερο είναι να συμφωνήσουμε σε κάτι άπο άποψη χώρου, αλλά να αφήσουμε το φυσ. αέριο εκεί που είναι. 1ον δεν έχει ιδιαίτερη αξία πλέον και 2ον, θα γίνει καμία μλκία και θα τρέχουμε και οι δύο.
-
Aikibill wrote:
johanndelta wrote:
Πιστεύεις Aikibill ότι η προσφυγή στη Χάγη θα γίνει με όρους 50/50; Τα συμφέροντα των μεγάλων παικτών στην Τουρκία διασφαλίζουν δικαιοσύνη; Ας είμαστε ρεαλιστές.
Κατά τα άλλα είχαμε τα φάλτσα με Διακοπουλο τα οποία ας τα αφήσουμε ασχολιαστα προς το παρόν...
Αν όχι 50/50 θα είναι τουλάχιστον 51\49 υπέρ μας, κανείς στον πλανήτη δεν γουστάρει τους Τούρκους και θα ήθελαν να τους κόψουν τον αέρα.
Εγώ γιατί πιστεύω ότι αν πάμε Χάγη, θα τον φάμε και πάλι;
Συγνώμη, τι διεκδικούμε;
-
Όπως ζητάμε εμείς τα πολλά, το ίδιο κάνουν και αυτοί και σου λέει θα κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Ποιος σου λέει για αμοιβαίες υποχωρήσεις?
Εγώ βλέπω τους Τούρκους να το παίζουν νταηδες και φαταουλες και μόνο εμείς να συζητάμε επί της ουσίας.
-
InsaneDriver wrote:
Aikibill wrote:
Όπως ζητάμε εμείς τα πολλά, το ίδιο κάνουν και αυτοί και σου λέει θα κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το που θα φτάσει αυτό και σε τι βάθος χρόνου, δεν το γνωρίζει κανείς.
Το καλύτερο είναι να συμφωνήσουμε σε κάτι άπο άποψη χώρου, αλλά να αφήσουμε το φυσ. αέριο εκεί που είναι. 1ον δεν έχει ιδιαίτερη αξία πλέον και 2ον, θα γίνει καμία μλκία και θα τρέχουμε και οι δύο.
Οτι ζηταμε εμεις αφορα οτι προβλεπει η διεθνης νομιμοτητα.
Αυτους δεν βολευει κσι το πανε στον τσαμπουκα.
-
Όταν ακούτε τον Τραμπ να μιλάει για «μεγάλους σκακιστές» δεν πάει το μυαλό σας στον Μητσοτάκη;
Εγώ συγκινήθηκα πάντως.
Ακούστε τα πρώτα 75 λετπτά από το παρακάτω βίντεο.
-
Το γάλλο-γερμανικό ζεύγος δεν υπάρχει πια: Η Μέρκελ αρνείται να στηρίξει Ελλάδα και Γαλλία έναντι του Ερντογάν
https://www.anixneuseis.gr/το-γάλλο-γερμανικό-ζεύγος-δεν-υπάρχει/
-
Όταν ακούτε τον Τραμπ να μιλάει για «μεγάλους σκακιστές» δεν πάει το μυαλό σας στον Μητσοτάκη;
Εγώ συγκινήθηκα πάντως.
Ακούστε τα πρώτα 75 λετπτά από το παρακάτω βίντεο.
Oταν ακούμε τον Τραμπ ειδικά το συντακτικό του βάζουμε τα γέλια. Ο γιος μου καλύτερα μιλά. Ελεος με αυτό το πράμα που το παίζει πρόεδρος.
-
Mυστική διπλωματία Μητσοτάκη - ΕΛΙΑΜΕΠ, το ίδρυμα που χρηματοδοτεί ο Σόρος ο οποίος θέλει την καταστροφή της χώρας διαπιστωμένα, παράδειγμα η συμφωνία των Πρεσπών.
Στο βίντεο υπάρχουν αναφορές για την λειτουργία του δικαστηρίου της Χάγης και πολλές άλλες λεπτομέρειες, άγνωστες σε όλους μας.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος