-
Μπορεί να είναι πολλά πράγματα, από στραβός σκελετός ελαστικών, μέχρι στραβή ζάντα. Για να έχεις κοσκίνισμα στο τιμόνι όμως, το πρόβλημα είναι στους μπροστινούς τροχούς. Ένας καλός λαστιχάς μπορεί να σου πει αν είναι στραβές οι ζάντες.
-
Είχα κι εγώ ένα θέμα ζυγοσταθμησης σε p7 από ελμα. Ξανά έλεγχος τα ίδια. Αλλάζω τα μπρος πίσω και βελτιώνεται αρκετά αλλά όχι εντελώς. Ψαχνω τα πίσω λάστιχα σχολαστικά και βρίσκω 2 μικρά γρομπαλακια στον ένα τροχό. Ξαναπάω ελμα μένουν ασυγκινητοι. Με τα πολλα μου πρότειναν να μου τοποθετήσουν ένα μεταχειρισμένο. Φυσικά του απάντησα να το βάλει στο δικό του αμαξι.
-
@djtony said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ποια η διαφορά στα Michelin energy saver+ με τα primacy 4?
Ουσιαστικα τα Energy Saver+ ειναι για τις πιο μικρες διαστασεις και τα Primacy 4 φτανουν απο τις κοινες τους μεχρι πιο μεγαλες.. και τα 2 ειναι Touring ελαστικα (οχι Sport δηλαδη).
Αλλα σαν ελαστικα δεν εχουν καμια σχεση... Τα Primacy 4 ειναι απειρως καλυτερα των Energy Saver... Τα Energy Saver τα φοραγε αμαξι της οικογενειας που το οδηγουσα και δεν ειχα μεινει ευχαριστημενος αλλα βγαζουν κανα εκατομμυριο χλμ.. χαχα... Τα Primacy δεν τα εχω οδηγησει αλλα ολο τα καλυτερα διαβαζω. -
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μπορεί να είναι πολλά πράγματα, από στραβός σκελετός ελαστικών, μέχρι στραβή ζάντα. Για να έχεις κοσκίνισμα στο τιμόνι όμως, το πρόβλημα είναι στους μπροστινούς τροχούς. Ένας καλός λαστιχάς μπορεί να σου πει αν είναι στραβές οι ζάντες.
Καλησπέρα Αλέξανδρε!!
Ο λαστιχάς είναι καλός. Δεν βρήκε τη ζάντα να έχει πρόβλημα....Το κοσκίνισμα είναι πολύ μικρό σε 140 - 150 χλμ/ω. Διάβασα στο διαδίκτυο πως σε αυτές τις ταχύτητες συνήθως έχει να κάνει με την ζυγοστάθμιση των πίσω τροχών....
Δεν θα επιμείνω όμως. Εσείς εδώ στο φόρουμ, έχετε γνώσεις, προσωπικές εμπειρίες και το έχω ζήσει που έμπαινα παλιότερα συχνότερα και για αυτό δεν θα αποκλείσω όσα μου γράφεις και γράφουν και οι άλλοι φίλοι.
Μπορεί να είναι και στους μπροστινούς τροχούς.
Σε ευχαριστώ φίλε μου!!@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Την έχω πατήσει και εγώ με λάστιχα προβληματικά όπου δεν κατάφερα να τα ζυγοσταθμισω πουθενά. Προφανώς ο σκελετός είναι απο το εργοστάσιο προβληματικός. Ή κάνεις υπομονή ή τα αλλάζεις. Εγώ έκανα το πρώτο!
@ggab δεν θυμάμαι φίλε μου το όνομά σου (έχω πολύυυ καιρό να μπω....). Επειδή δεν είναι κάτι το ενοχλητικό για τουλάχιστον τα δικά μου δεδομένα και επειδή πλέον τα χιλιόμετρα που κάνω έχουν μειωθεί, θα κάνω υπομονή, όπως έκανες και εσύ.
Λόγω του ότι έχουν αλλαχτεί ελαστικά άλλων εταιριών για να πω την αλήθεια είναι έτσι καρφωμένο στο μυαλό μου, πως μάλλον έπεσα σε καμιά παρτίδα με θέμα στο σκελετό....
Να είσθε καλά!! -
Αν είναι τόσο μικρό το πρόβλημα,που το νιώθεις επειδή εσύ ξέρεις το αυτοκίνητο σου,εννοείται κάνεις υπομονή. Καλά χλμ!
-
Ελαστικά σε ford focus 2002, 195/60/15. Έχω βρει Gyear 280 €, Toyo 250€, Yokohama 250€, Bridgestone 290€. Η χρήση είναι για μετακίνηση εντός πόλης Νέα Σμύρνη-Αγία Παρασκευή και κάποια ταξίδια μέχρι Κόρινθο. Θα ήθελα κάποια σχόλια ως προς την επιλογή ελαστικών. Ευχαριστώ πολύ.
-
@pkoulouk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ελαστικά σε ford focus 2002, 195/60/15. Έχω βρει Gyear 280 €, Toyo 250€, Yokohama 250€, Bridgestone 290€. Η χρήση είναι για μετακίνηση εντός πόλης Νέα Σμύρνη-Αγία Παρασκευή και κάποια ταξίδια μέχρι Κόρινθο. Θα ήθελα κάποια σχόλια ως προς την επιλογή ελαστικών. Ευχαριστώ πολύ.
Οι μάρκες δεν λένε τίποτα. Ποια μοντέλα της κάθε μάρκας είναι; Επίσης τι ζητάς από τα λάστιχα και με τι στυλ οδήγησης;
-
Gyear Efficient performance, Toyo proxes cf2 88H, Bridgestone turanza T005. Αυτό που θέλω ως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια-αξιοπιστια, να βγάζει χιλιόμετρα. Η χρήση κυρίως εντός Αθήνας (περίπου 100-120 χλμ τη βδομάδα) και κάποια ταξίδια εκτός (Κόρινθο) στη διάρκεια του έτους. Στη εθνική δεν πάω με υψηλές ταχύτητες μ.ο 120-130 Χλμ. Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε ελαστικό θα με ενδιέφερε.. Ευχαριστώ
-
@pkoulouk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Gyear Efficient performance, Toyo proxes cf2 88H, Bridgestone turanza T005. Αυτό που θέλω ως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια-αξιοπιστια, να βγάζει χιλιόμετρα. Η χρήση κυρίως εντός Αθήνας (περίπου 100-120 χλμ τη βδομάδα) και κάποια ταξίδια εκτός (Κόρινθο) στη διάρκεια του έτους. Στη εθνική δεν πάω με υψηλές ταχύτητες μ.ο 120-130 Χλμ. Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε ελαστικό θα με ενδιέφερε.. Ευχαριστώ
Για όλα αυτά πού θέλεις. Hankook ventus prime 3
-
Έχω τα Ventus Prime 3 σε αυτοκίνητο 200 ίππων και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αλλά δεν θα απέρριπτα ούτε τα Τ005.
-
Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω όπου θα εξαρτηθεί η επιλογή του ελαστικού, εκτός από την τιμή, είναι η ημερομηνία παραγωγής του. Πόσο μηνών να είναι το ελαστικό?
-
3εως 5 μήνες είναι καλά. Θα πρέπει το λιγότερο να είναι στο 21. Προσωπικά αν έβρισκα τίποτε λαστιχαρες σε προσφορά δεν θα με πείραζε και χρόνος.
-
Έβγαλα τα σχεδόν φαλάκρα continental TS860 τα οποία ήταν φοβερά σαν χειμερινά αλλά και όντας σχεδόν σλικ φοβερά ως θερινά
Μπήκαν τα conti ts870 , περιμένω βροχές και χιόνια αν και φαίνονται πανομοιότυπα με τα TS860. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έβγαλα τα σχεδόν φαλάκρα continental TS860 τα οποία ήταν φοβερά σαν χειμερινά αλλά και όντας σχεδόν σλικ φοβερά ως θερινά
Μπήκαν τα conti ts870 , περιμένω βροχές και χιόνια αν και φαίνονται πανομοιότυπα με τα TS860.Καλοφορετα τα νέα χειμερινά. Όμως το να παρουσιάζεις χειμερινά ελαστικά και μάλιστα σε κατάσταση φαλακρας ως φοβερά θερινά είναι το λάθος μήνυμα.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μπήκαν τα conti ts870 , περιμένω βροχές και χιόνια αν και φαίνονται πανομοιότυπα με τα TS860.Καλοφορετα τα νέα χειμερινά. Όμως το να παρουσιάζεις χειμερινά ελαστικά και μάλιστα σε κατάσταση φαλακρας ως φοβερά θερινά είναι το λάθος μήνυμα.
Λάθος μεν βάση όσων έχουμε στο μυαλό μας αλλά στην πράξη ισχύει.Οταν πριν χρόνια είχα χανκοοκ χειμερινά θα γελούσα με τη φράση μου αυτή, αλλά .....
-
Εξετάζω και τα Falken ZIEX ZE310 EcoRun, τα έχει δοκιμάσει κάποιος ή γνωρίζει τα συγκεκριμένα ελαστικά?
-
Επίσης τα FALKEN SINCERA SN110?
-
Λάθος μεν βάση όσων έχουμε στο μυαλό μας αλλά στην πράξη ισχύει.Οταν πριν χρόνια είχα χανκοοκ χειμερινά θα γελούσα με τη φράση μου αυτή, αλλά .....
Το μόνο θετικό που έχουν είναι η μαλακή γόμα που δεν χρειάζεται ζέσταμα. Σε πίεση όμως σαπουνιάζουν γρήγορα, φεύγουν κομμάτια ολόκληρα και φυσικά λόγω μαλακού σκελετού είναι σαν ζελέ από άποψη ακρίβειας. Υπάρχει λόγος που το καλοκαίρι βάζει ο κόσμος θερινά...
-
Για το i20 της πεθεράς (μαμά 175/70/14 ή στην πιο κινήσιμη 185/65/14), εντός πόλης, άντε καμιά Άρτα το καλοκαίρι, κάτι επώνυμο και οικονομικούλι τι λέτε? Turanza T005, Falken ZE310 ή SN832 (110 είναι το καινούργιο?)
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το μόνο θετικό που έχουν είναι η μαλακή γόμα που δεν χρειάζεται ζέσταμα. Σε πίεση όμως σαπουνιάζουν γρήγορα, φεύγουν κομμάτια ολόκληρα και φυσικά λόγω μαλακού σκελετού είναι σαν ζελέ από άποψη ακρίβειας. Υπάρχει λόγος που το καλοκαίρι βάζει ο κόσμος θερινά...
Συμφωνώ σε όλα απλά πρόσφυση υπάρχει πάντα και ούτε κάηκαν και έγιναν γλυστρες.τα πλαϊνά είναι πολύ μαλακά δεν συγκρίνονται με θερινά.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]