-
... πρωί-πρωί έβαλα στον Δημητρακόπουλο [dim-tyres] τα GOODYEAR EFFICIENTGRIP COMPACT.
Λοιπόν 7 μέρες με τα GOODYEAR EFFICIENTGRIP COMPACT. Πρώτες εντυπώσεις. Καμιά σχέση με τα TOYO! Όλε!!!!
Ξέρω είναι νωρίς ακόμη αλλά το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε. Μαλακό λαστιχάκι, άνετο και ζεσταίνεται κατευθείαν. Αυτές τις ημέρες που το πρωί έχει αρκετό κρύο το λάστιχο συμπεριφέρεται θαυμάσια.
Επίσης δύο πολύ θετικά σημεία που μου έχουν φτιάξει τη διάθεση:
-
Το τιμόνι ελάφρυνε πάρα πολύ και στις επιτόπιες μανούβρες βοηθά πολύ.
-
Το τρεμούλιασμα στα φρένα σχεδόν εξαφανίστηκε. Εμφανίζεται λίγο μόνο στα απότομα φρεναρίσματα και δεν είναι ενοχλητικό.
Ελπίζω τα Goodyear να διατηρήσουν αυτή τη συμπεριφορά για αρκετό καιρό.
υ.γ. πολύ το γουστάρω το 206!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
Nick-sport το egp2 το φοράω σε 205/55/16 από το Φεβρουάριο κι έχω κάνει 4000km...είναι εξαιρετικό σε στεγνό και βρεγμένο, άνετο , αθόρυβο κι έχει πιο ενισχυμένο προφίλ σε σχέση με το egp πρώτης γενιάς...σε σχέση με το hankook θα το προτιμούσα γιατί είναι σαφώς πιο καινούργιο και είναι κοντά στη τιμή (260€ μου κόστισαν τα gy)
-
cson wrote:
....
Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί τρώγονται μέσα και έξω ενώ στη μέση λιγότερο.
Φθαρμένα ελαστικά στην εξωτερική και εσωτερική πλευρά σημαίνει μειωμένη πίεση αέρα στα λάστιχα. Με αυξημένη πίεση τα λάστιχα φαγώνονται στο κέντρο/μέση.
Πάντως η πίεση είναι οκ σύμφωνα με το βιβλίο. Και μάλιστα με την πίεση που αφορά το όχημα υπο φορτίο.
-
Γνώμη για ελαστικά 215/65/17 ; Πρόκειται για suv με χαλαρή/οικογενειακή οδήγηση (αρκετά σε αυτοκινητόδρομο).
Προτεραιότητα το καλό φρεναριρισμα σε στεγνό και βρεγμένο (για την όποια/ες φορά/ες χρειαστεί) και επίσης να μην έχει θόρυβο (τον απεχθανομαι).
Θα ήθελα να κινηθώ σε πριμιουμ ελαστικά
-
Καλημέρα.
Ποιό από τα δύο να προτιμήσω σε διάσταση 205 55 16;
Goodyear efficientgrip performance 2
Michelin primacy 4
-
Θα πηγαινα στο Primacy 4.. νεοτερο και εχω διαβασει μονο θετικα σχολια να πω την αληθεια..
Χωρις ομως να εννοω οτι το Goodyear ειναι χαλια.. ισα ισα μια χαρα θεωρειται και εκεινο.
-
Το Goodyear είναι νέο τώρα βγήκε....το φοράω σε golf vi εδώ κ 4 μήνες στην ίδια διάσταση κι είναι πραγματικά το καλύτερο ελαστικό που έχω τοποθετήσει...το primacy 3 που φορούσα πριν ήταν μέτριο κ υπερτιμημένο κατά τη γνώμη μου αλλά το 4 στα reviews τα πάει πολύ καλα
-
Καλημέρα παίδες. Κάτοχος Honda Civic Hatchback 1.5 μοντελου 2017 θα ηθελα την γνωμη σας για ελαστικο. Διαστασεις: 235/45/R17 94W. Φοραει τα primacy εργοστασιακα τα οποια δεν ειναι ασχημα αλλα δεν ειναι και το κατι παραπανω που θα ηθελα. Μεχρι στιγμης εχω ακουσει για Hankook και Pirelli που μου συστηνουν.
-
αν δεν ειναι αυτο που ηθελες πρεπει να πας σε σπορ κατηγορια ελαστικου, πχ pilot sport 4, αν πας σε τουρισμου αλλης μαρκας παλι ανικανοποιητος θα μεινεις.
-
αν δεν ειναι αυτο που ηθελες πρεπει να πας σε σπορ κατηγορια ελαστικου, πχ pilot sport 4, αν πας σε τουρισμου αλλης μαρκας παλι ανικανοποιητος θα μεινεις.
Ναι για αλλαγη κατηγοριας ελαστικου μιλαω. Θα ηθελα να παω σε κατι πιο νευρικο ετσι σκληρο ελαστικο. Τα συστηνεις τα pilot sport 4? Φορουσα τα pilot sport 3 σε απλο συμβατικο αυτοκινητο βεβαια αλλα ηταν τιμια. Αλλιως για σπορ ελαστικο περα απο pilot sport εχει καποιος καποια αλλη προταση?
-
Goodyear f1 assymetric,Pirelli p zero,Continental SportContact 6
-
Μια διόρθωση: Σε Continental για 17άρες μόνο PremiumContact6, το οποίο έχει αντικαταστήσει το προηγούμενο SportContact5. Το SportContact6 έχει ανέβει κατηγορία σε UHP (Ultra High Performance) και με αντίστοιχες διαστάσεις...
-
Aikibill wrote:
Μια διόρθωση: Σε Continental για 17άρες μόνο PremiumContact6, το οποίο έχει αντικαταστήσει το προηγούμενο SportContact5. Το SportContact6 έχει ανέβει κατηγορία σε UHP (Ultra High Performance) και με αντίστοιχες διαστάσεις...
Αν δεν κανω λαθος συνεχιζεται κανονικα το sc5 και απο τα οσα διαβαζω πρεπει να χουν πιο σπορ προσανατολισμο.Δεν εχω φορεσει τα premium cintact 6 αλλα τα sc5 ειναι οτι πρεπει.
-
Όπως βλέπεις ο Aikibill πρότεινε SC6 και σε αυτόν απάντησα ότι δεν βγαίνουν σε 17άρες.
Τα SC5 μπορεί να παραμένουν διαθέσιμα, όπως πάρα πολλά άλλα ελαστικά, των οποίων έχουν διατεθεί οι διάδοχοι τους, αλλά έχουν αντικατασταθεί από τα PC6. Όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή το λέει η Continental. Εσύ έχεις μείνει στην παλαιά κατηγοριοποίηση της Continental, όπου τα PremiumContact ήταν touring ελαστικά και τα SportContact ήταν sport. Αυτή πλέον δεν ισχύει στην έκτη σειρά των PC6 και SC6.
Τα PC6 καλύπτουν και την touring και τη σπορ κατηγορία (με σαφέστατη όμως την απόδοση τους να αντιστοιχεί σε sport ελαστικό, αντίστοιχο των PilotSport4, Eagle F1 Asymmetric5 κτλ) και τα SC6 έχουν ανέβει κατηγορία, όντας UHP διαθέσιμα σε διαστάσεις από 235/40/18 και πάνω (δηλαδή ούτε καν τη δημοφιλή 225/40/18).
Εγώ πάντως δεν θα σύστηνα ελαστικό που έχει αντικατατασταθεί ως σχεδίαση, όπως το SC5.
-
Απο εμένα falken fk 510.
-
Όπως τα λέει ο harisma είναι, τα premium contact 6 έχουν σπορ προσανατολισμο και στην ουσία αντικαθιστούν τα sport contact 5 σε διαστάσεις έως 17 ίντσες.
Με τα Goodyear πάντως θα μείνουν και ρέστα.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφοριες παιδια. Παντως περα απ το δικο μου ψαξιμο ρωτησα και σ ενα καταστημα ελαστικων και μου προτεινε 4 διαφορετικα λαστιχα. Απο Goodyear (Eagle F1 Asymetric 5), Hankook (Ventus S1 Evo 3), Vredestein (Ultrac Satin) και απο Pirelli (P Zero Nero GT)
-
Παρατηρώντας τα λάστιχα των αυτοκινήτων γύρω μου διαπιστώνω ότι υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα με απαρχαιωμένα και επικίνδυνα λάστιχα. Άλλος έχει λάστιχα που έχουν χάσει τελείως το σχέδιο του πέλματος, λες και οδηγάει φόρμουλα1. Άλλος έχει σκασίματα στο προφίλ. Άλλος έχει φλούδες που βγαίνουν. Άλλος έχει λάστιχα με ημερομηνία παραγωγής πριν από το 2010. Και όταν πάνε όλοι αυτοί στο κτεο δεν κοιτάει κανείς τα λάστιχά τους; Η δικαιολογία 'δεν έχω λεφτά' δεν έχει νόημα εδώ, γιατί η ζημιά που μπορεί να κάνεις είναι πιο σημαντική από την οικονομική σου άνεση.
Μήπως θα έπρεπε να μπει και αυτή η παράμετρος στο κτεο; -
Απ' όσο ξέρω, όταν στο ΚΤΕΟ τα ελαστικά βρίσκονται οριακά ασφαλή, καταγράφονται ως δευτερεύουσα έλλειψη έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κάτοχος ότι πρέπει να τα αντικαταστήσει σύντομα. Σε περίπτωση που κριθούν ακατάλληλα και επικίνδυνα, το αυτοκίνητο κόβεται και πρέπει να ξαναπεράσει, αφού πρώτα αντικατασταθούν τα ελαστικά. Γνώμη μου είναι, πως οδηγοί που κυκλοφορούν με τόσο πολύ πεπαλαιωμένα και φθαρμένα λάστιχα, σιγά μην έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Εμείς οι υπόλοιποι, απλά θα πρέπει να είμαστε τυχεροί, ώστε να μην βρεθούμε στον δρόμο τους, αφού οι συγκεκριμένοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι.
-
Προσυπογράφω, βλέπω ΙΧ και ΦΙΧ επαγγελματικά (αλουμινάδικα, τζάμαδικα κλπ) με κανονικό σήμα του ΚΤΕΟ και λάστιχα από το 2007 - 2009 εμφανώς φθαρμένα και ξεραμένα ή φλατ τελείως χωρίς πέλμα, αυτά σε ολισθηρό οδόστρωμα και με βροχή θα φρενάρουν στο μπροστινό αυτοκίνητο ή στο πεζοδρόμιο.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]