-
Χεχε εγω οταν παω με κανα καινουργιο suv η καποια amg παρεα με φιλο τρεχουν να μας δωσουν τεστ ντραιβ αλλα παντα και αυτοι μεσα, αν παω με καποιο παλιο ανω της δεκαετιας, ουτε που μου μιλουν..
Χεσμενο μ εχουν ...
Παλαιοτερα ετη που ημουν και μικροτερος παιζει να μη μ επερναν χαμπαρι ποτε εμπαινα και ποτε εφευγα...χεχεχε
Εγώ πάντως έσκασα μύτη την πρώτη μέρα με το Kia Picanto του 2008 της κοπέλας χαχαχαχα
Μπορεί να μη το είδαν!
-
Dimitriscsd σε ευχαριστώ.
Κατατοπιστικότατος για το Focus. Μου μετέδωσες λίγο από τον ενθουσιασμό σου! Μου αρέσει πολύ σαν σχήμα, θεωρώ ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά σε αυτή τη γενιά. Να πω την αμαρτία μου όταν έκατσα μέσα σε μια έκθεση δεν με πέθανε...ουτε μου έβγαλε ιδιαίτερα premium αίσθηση. Ενώ για κάποιο λόγο το Ceed μου το έβγαλε αυτό! Μου άρεσαν και τα αλά-Alfa Romeo όργανα στο ταμπλό, ενώ το Focus έχει πολύ πιο αδιάφορα dials... Αλλά εξωτερικά το Focus μου αρέσει περισσότερο. Τώρα το Honda θα πρέπει να το περιεργαστώ από κοντά. .. Βέβαια το σχήμα του είναι πιο ιδιαίτερο, πρέπει να το συνηθίσει κάνεις...
-
Όχι premium δεν το λες το εσωτερικό του (εκτός αν κοιτάξεις Vignale - εκεί αγγίζει το premium). Από την άλλη ούτε και το Ceed το θεωρώ premium.
Είναι και θέμα προτεραιοτήτων. Που δίνει ο καθένας βάση περισσότερο; Εγώ πχ είμαι διατεθειμένος να 'χάσω' λίγο από την ποιότητα εσωτερικού και την 'κυρίλα', αν για αντάλλαγμα έχω ένα αμάξι που με εντυπωσιάζει οδηγικά και με κάνει να θέλω να το βγάλω βόλτα. Το σκεπτικό μου είναι ότι αγοράζω αυτοκίνητο - όχι καναπέ! Άλλος μπορεί να μη τη βρίσκει με την οδήγηση και να προτιμά την άνεση και την πολυτέλεια - δεκτό!
Παρ όλα αυτά, περι εσωτερικού, για εμένα έχει σημασία να είναι όλα εργονομικά σωστά. Δηλαδή όταν θέλω κάτι να το βρίσκω εύκολα και να είναι σε θέση που βγάζει νόημα. Από το να χαμηλώσω τον αερά στο air condition, να δυναμώσω φωνή στο ράδιο μέχρι την ποτηροθήκη ή να πάρω μια πληροφορία από το Infotainment οσο πιο γρήγορα γίνεται. Σε όλα αυτά στο Focus βάζω άριστα.
Και στο Civic ανάλογη είναι η κατάσταση. Το εσωτερικό του δεν σε μαγεύει. Στην οδήγηση όμως θα σε μαγέψει! Μιλάμε για 2 αυτοκίνητα που απευθύνονται σε άτομο που την οδήγηση την βλέπει σαν απόλαυση και το ΣΚ πχ θα νιώσει την ανάγκη να το πάρει να το πάει βόλτα να το απολαύσει!
Τέλος για τα dials που σου φάνηκαν αδιάφορα στο Focus, σίγουρα δεν είναι σούπερ high tech όπως πχ στο νέο Puma, σκέψου όμως ότι σου δίνει Head up display που πραγματικά είναι εντυπωσιακό και αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις αμέσως την αξία του!
-
Θα σας το χαλάσω, αλλά για ποιο Focus ακριβώς συζητάτε; ST-Line 150άρι δεν υπάρχει εδώ και 1-2 μήνες, ενώ το τελευταίο 6μηνο της διάθεσης του αυτοκινήτου είχε ημιάκαμπτο. Το ST-Line 180άρι που μάλλον υπάρχει ακόμη, έχει επίσης ημιάκαμπτο πια. Προσωπικά αν με ενδιέφεραν στο C segment κάποια επιπλέον sport χαρακτηριστικά πέραν των επιδόσεων και του στησίματος που αναμφισβήτητα έχει και το Focus (όπως ας πούμε τα καθίσματα με καλή πλευρική στήριξη), θα κοίταζα μόνο Civic 1,5 και Ceed GT. Τα καθίσματα των ST-Line σε κάνουν να κρεμιέσαι από το τιμόνι και να βάζεις γόνατο στην κονσόλα σαν τις παλιές καλές εποχές...
-
Απ' όσο ξέρω υπάρχουν εκδόσεις με πολλαπλούς ακόμη (Vignale, Active X Vignale, Active, τα SW). Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ST Line ο φίλος. Γενικά πάντως η διαθεσιμότητα αυτή την περίοδο είναι περίεργη καθώς αλλάζει ο στόλος της εταιρίας και πρόκειται να έρθουν και τα νέα hybrid σύνολα. Χρειάζεται μια συζήτηση με πωλητή για να δει κανείς τι υπάρχει. Μάλλον η σοφότερη κίνηση αυτή τη στιγμή για κάποιον που ενδιαφέρεται για Focus είναι να περιμένει.
Επίσης, σίγουρα οι πολλαπλοί είναι καλύτεροι σαν σύστημα, όμως ο ημιάκαμπτος του Focus δεν είναι ίδιος με τους παλιούς. Είναι αρκετά καλοστημένος και πολλοί δεν θα καταλάβουν καν διαφορά. Εγώ συστήνω τεστ ντράβ έστω και με ημιάκαμπτο. Και το Fiesta ST παρόμοιο ημιάκαμπτο έχει και πάει τρένο.
Όσο για τα καθίσματα, πραγματικά παραξενεύομαι αρκετά με την άποψη σου για αυτά του ST Line. Είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικά και κατά την άποψή μου καλύτερα από αυτά του Civic. Για το ΚΙΑ δεν έχω άποψη.
-
Έχω το Fiesta ST-Line με ακριβώς αυτά τα καθίσματα εδώ κι ένα χρόνο... Το έχω οδηγήσει σε όλες τις συνθήκες και όλους τους ρυθμούς. Είναι άνετα, εύκολα στην καθημερινότητα αλλά πολύ ρηχά με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται λίγα όταν θέλεις να κινηθείς με κάτι παραπάνω από τουριστικό ρυθμό. Ας πούμε το 1250άρι Fiesta ΜΚ7 trend του 2009 που έχει η αδερφή μου, έχει καλύτερη πλευρική στήριξη από το δικό μου.
-
Έχω το Fiesta ST-Line με ακριβώς αυτά τα καθίσματα εδώ κι ένα χρόνο... Το έχω οδηγήσει σε όλες τις συνθήκες και όλους τους ρυθμούς. Είναι άνετα, εύκολα στην καθημερινότητα αλλά πολύ ρηχά με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται λίγα όταν θέλεις να κινηθείς με κάτι παραπάνω από τουριστικό ρυθμό. Ας πούμε το 1250άρι Fiesta ΜΚ7 trend του 2009 που έχει η αδερφή μου, έχει καλύτερη πλευρική στήριξη από το δικό μου.
Φίλε μου τα καθίσματα του Fiesta δεν είναι τα ίδια με του Focus. Του Focus είναι πιο βαθιά και με μεγαλύτερη στήριξη. Σου βαζω 2 λινκ με φωτογραφίες για να δεις τις διαφορές.
Fiesta MK8
https://s.car.info/image_files/1920/ford-fiesta-3-door-interior-0-422144.jpgFocus MK4
https://fordcarblog.com/wp-content/uploads/2018/04/2019-Ford-Focus-ST-Line-interior-3.jpg -
Όπως σου γράφει και ο Δημήτρης έχεις μπερδέψει ανόμοια πράγματα! Θέλεις να βοηθήσεις τον ΟΡ στην επιλογή του και του δίνεις λάθος πληροφορίες. Τα καθίσματα του **Focus ST-Line **είναι διαφορετικά από του αντίστοιχου Fiesta και μια χαρά! Ούτε πρόβλημα στήριξης έχουν ούτε θέμα μεγέθους και άνεσης.
-
shumakos wrote:
Όπως σου γράφει και ο Δημήτρης έχεις μπερδέψει ανόμοια πράγματα! Θέλεις να βοηθήσεις τον ΟΡ στην επιλογή του και του δίνεις λάθος πληροφορίες. Τα καθίσματα του **Focus ST-Line **είναι διαφορετικά από του αντίστοιχου Fiesta και μια χαρά! Ούτε πρόβλημα στήριξης έχουν ούτε θέμα μεγέθους και άνεσης.
Τα καθίσματα είναι ακριβώς τα ίδια μέχρι τελευταίας ραφής στις εκδόσεις Titanium και ST-Line των Fiesta MK8 και Focus MK4, οπότε δεν έχω μπερδέψει τίποτα. Είναι σαφές τι γράφω. Και φυσικά αν δεν πιέζεις στις στροφές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
-
Τις φωτογραφίες τις είδες; Έχουν τεράστιες διαφορές όχι μόνο στις ραφές αλλά και στο σχήμα.
-
Όντως παραδέχομαι το σφάλμα μου. Είναι διαφορετικά.
5 δευτερόλεπτα όμως να κάτσεις πάνω τους καταλαβαίνεις. Πέρυσι που αγόρασα ήταν δίπλα τα δύο αυτοκίνητα στην Car Center. Βγήκα από το ένα και μπήκα στο άλλο. H ίδια αίσθηση... Τα πλευρά και οι ωμοπλάτες στον αέρα και είμαι ακριβώς στο μέσο όρο σαν σωματότυπος. Δεν είναι ότι πλέω εκεί μέσα.
Για να πιάσουμε τα μικρομεσαία, μόνο της τέρμα βασικής A-Class οι επίπεδες καρέκλες και το soft κάθισμα του Golf 7.5 (ακόμη και του R-Line... ) που βουλιάζεις μέσα λες και είναι γαλλικό του '80 (παράδοξο γιατί το Polo R-Line είναι εξαιρετικό σε κάθισμα) ήταν χειρότερα από του Focus.
-
Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός στην κριτική σου, όπως και στην ομοιότητα μέχρι τελευταίας ραφής!
Εγώ τα βρίσκω μια χαρά τα καθίσματα, αλλά γούστα είναι αυτά...
Επιπλέον δεν θεωρώ ότι μπορείς να διαμορφώσεις ολοκληρωμένη άποψη για ένα κάθισμα με το να κάτσεις μόνο σε μια έκθεση (όπως έκανες εσύ με το Focus) και χωρίς να το οδηγήσεις.
-
To παραδέχομαι. Άλλωστε στο Fiestάκι μου μόνο αυτό με χάλασε και είπα εφόσον οπουδήποτε αλλού με καλύπτει να το πάρω, αναμένοντας να γίνουν τα σαλόνια των ST προσιτά στην αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Δεν μου χρειάζεται ούτε η ανάρτηση μπετόν του ST, ούτε τα 200 άλογά του, ούτε το μπλοκέ για να χαρώ οδήγηση εκεί που θέλω. Το κάθισμα όμως ναι... Μέχρι τότε γόνατο στην κονσόλα και γερό γκριπ στο τιμόνι .
Για να γυρίσουμε όμως στα του θέματος, το κάθισμα του Ceed GT είναι κοντά στου Focus ST ενώ του Focus ST-Line είναι χειρότερο και του σαφώς υποδεέστερου στους υπόλοιπους τομείς Ceed GT-Line.
-
Εντάξει δε τρέχει τίποτα. Ούτε έπεσε κανένας να σε φάει. Όλοι κάνουμε λάθη.
Πάντως και του Civic ανάλογα είναι με του Focus. Μη κοιτάς το Type R (ή το ST/RS) που έχουν καθίσματα που σε αγκαλιάζουν ολόκληρο. Εμένα μου φάνηκαν πιο σταθερά του Focus.
Ορίστε και μια φωτογραφία απο το Civic για του λόγου το αληθές:
https://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/european-honda-civic-updated-for-2020_5.jpgΣίγουρα δεν είναι σαν τις σπορ εκδόσεις, δεν είναι όμως και αυτό που περιέγραψες! Δε ξέρω πως οδηγάς κιόλας αλλά άκου κρεμιέσαι από το τιμόνι
Όπως και να έχει γούστα είναι αυτά και ακόμη ένας λόγος να γίνουν τεστ ντράιβ.
Τα καθίσματα του ΚΙΑ πάντως φαίνονται πολύ όμορφα εμφανισιακά.
-
Για να πεταχτω και εγώ να εκθειάσω το civic μου, τα καθίσματα του focus st-line με απογοήτευσαν! Δε με κρατούσαν στη θέση μου! (έκανα μεγάλο τεστ ντραιβ μόνος μου). Του Civic τα θεωρώ καλύτερα για σπορ οδήγηση.
Βέβαια φίλε ts, το καλύτερο είναι να πας να τα δεις κ να οδηγήσεις αυτά που σε ενδιαφέρουν ώστε να αποκρυσταλλώσεις την άποψή σου.
Όλα τα ανωτέρω αμάξια είναι μάλλον εξαιρετικά για αυτό που θέλεις.
-
Για να πεταχτω και εγώ να εκθειάσω το civic μου, τα καθίσματα του focus st-line με απογοήτευσαν! Δε με κρατούσαν στη θέση μου! (έκανα μεγάλο τεστ ντραιβ μόνος μου). Του Civic τα θεωρώ καλύτερα για σπορ οδήγηση.
Βέβαια φίλε ts, το καλύτερο είναι να πας να τα δεις κ να οδηγήσεις αυτά που σε ενδιαφέρουν ώστε να αποκρυσταλλώσεις την άποψή σου.
Όλα τα ανωτέρω αμάξια είναι μάλλον εξαιρετικά για αυτό που θέλεις.
Περίεργο πάντως. Του Focus έχουν περισσότερη πλευρική υποστήρηξη. Φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ειδικά στα πόδια, αρκετά περισσότερη!
-
Τα καθίσματα είναι ζόρικο θέμα, με το μάτι δεν βγάζεις άκρη. Επίσης κάθε σωματότυπος βολεύεται διαφορετικά και κάθε άνθρωπος (ακόμα και με ίδιο σωματότυπο) έχει πολλές φορές άλλες προτιμήσεις. Οπότε η σίγουρη λύσει είναι να τα οδηγήσει ο ενδιαφερόμενος. Από εκεί και πέρα οι προηγούμενες απαντήσεις με κάλυψαν. Σβέλτο, οδηγοκεντρικό μικρομεσαίο σε λογική τιμή σημαίνει σήμερα ή Focus 180 ή Civic 1.5 ή Ceed GT. Βέβαια η τιμή του i30N είναι πρόκληση, αλλά αν υπάρχει θέμα τεκμηρίων ή πολύ σκληρού set up, βγαίνει εκτός.
-
αν κάποιος στρίβει πραγματικά, τα καθίσματα , τόσο του φιέστα, όσο και του φοκους st line είναι πολύ μέτρια έως ανεπαρκή. Τα χω οδηγήσει και τα δύο.
Στο φοκους τιτανιουμ μκ3.5 που έχω, είναι καλύτερα σε πλευρική στήριξη και πάλι όμως όχι σπουδαία.
Αν είχα ένα από τα παραπάνω για στρίψιμο (ευτυχώς έχω άλλο) θα ψαχνόμουν για τοποθέτηση καθισμάτων από st πάντως
αναζητηση warm hatch