-
Εκανα πριν λιγο καιρο test drive και τα 3 (yaris, corolla, c-hr) σαν υποψηφιος αγοραστης.
Αν και τα βαρη των 3 αυτοκινητων εχουν 100-200 κιλα διαφορα και μπορουν να επηρεασουν την αισθηση, μου αρεσε πολυ καλυτερα του το συστημα του Yaris, ηταν πολυ πιο σπιρτοζικο οταν παταγες το γκαζι τερμα.
Στα corolla/c-hr δεν καταλαβα διαφορα και ας εχουν 100+ κιλακια. Ηταν αρκετα νωχελικα και τα 2. Και αυτο αποτυπωνεται και στα 13+ δευτερολεπτα για το 0-100 .
Το yaris εχει 10 δευτερολεπτα 0-100 και πραγματικα ειχε τετοια διαφορα στην αισθηση. Και δε δικαιολογειται θεωρω απο την διαφορα στο βαρος, 3 δευτερολεπτα+ ειναι πολυ μεγαλη διαφορα και ειναι και αυτο που βιωσα.
Απο την αλλη, δεν εχει επιπτωσεις στην καταναλωση, αν μη τι αλλο ειναι και καλυτερο (οκ και εκει βοηθαει το βαρος). Επισης με λιγο ψαξιμο ειδα οτι εχει μεγαλυτερο ηλεκτροκινητηρα κατα 10 ιππους (80 vs 69) οποτε νομιζω εχουν κανει καλυτερες επιλογες απο ενα απλο tunαρισμα του παναρχαιου 1.8.
Ειναι και βασικος λογος που θελοντας hybrid SUV, παρολο που το CHR ειναι πανεμορφο, στρεφομαι στο Yaris cross (επισης με εξυπηρετει πιο πολυ το μηκος του και ο λιγο μεγαλυτερος χωρος αποσκευων).
παντως απο απορια, οσο και να εψαξα online δε μπορεσα να βρω το 0-100 του yaris cross hybrid 2wd. Στην αυστραλια που πωλουνται ηδη, το βενζινης 1.5 εχει 11 δευτερολεπτα και το hybrid 4wd 13. Αλλα για hybrid 2wd τιποτα.
-
Εκανα πριν λιγο καιρο test drive και τα 3 (yaris, corolla, c-hr) σαν υποψηφιος αγοραστης.
Αν και τα βαρη των 3 αυτοκινητων εχουν 100-200 κιλα διαφορα και μπορουν να επηρεασουν την αισθηση, μου αρεσε πολυ καλυτερα του το συστημα του Yaris, ηταν πολυ πιο σπιρτοζικο οταν παταγες το γκαζι τερμα.
Στα corolla/c-hr δεν καταλαβα διαφορα και ας εχουν 100+ κιλακια. Ηταν αρκετα νωχελικα και τα 2. Και αυτο αποτυπωνεται και στα 13+ δευτερολεπτα για το 0-100 .
Το yaris εχει 10 δευτερολεπτα 0-100 και πραγματικα ειχε τετοια διαφορα στην αισθηση. Και δε δικαιολογειται θεωρω απο την διαφορα στο βαρος, 3 δευτερολεπτα+ ειναι πολυ μεγαλη διαφορα και ειναι και αυτο που βιωσα.
Απο την αλλη, δεν εχει επιπτωσεις στην καταναλωση, αν μη τι αλλο ειναι και καλυτερο (οκ και εκει βοηθαει το βαρος). Επισης με λιγο ψαξιμο ειδα οτι εχει μεγαλυτερο ηλεκτροκινητηρα κατα 10 ιππους (80 vs 69) οποτε νομιζω εχουν κανει καλυτερες επιλογες απο ενα απλο tunαρισμα του παναρχαιου 1.8.
Ειαι και βασικος λογος που θελοντας hybrid SUV, παρολο που το CHR ειναι πανεμορφο, στρεφομαι στο Yaris cross (επισης με εξυπηρετει πιο πολυ το μηκος του και ο λιγο μεγαλυτερος χωρος αποσκευων).
παντως απο απορια, οσο και να εψαξα online δε μπορεσα να βρω το 0-100 του yaris cross hybrid 2wd. Στην αυστραλια που πωλουνται ηδη, το βενζινης 1.5 εχει 11 δευτερολεπτα και το hybrid 4wd 13. Αλλα για hybrid 2wd τιποτα.
Νομίζω το Cross θα πάρει πολλές πωλήσεις από τα διπλανά του στην Toyota.
Προσφέρει πρακτικότητα που λείπει από το Yaris (λόγω μεγέθους) και του C-HR (λόγω σχεδιασμού), και πράγματα που δεν προσφέρει η Corolla (δεν είναι suv/crossover!), Αλλά μην περιμένεις να βάζει φωτιά στην άσφαλτο.. από ότι έχω δει είναι απλά οκ και οικονομικό αφού εκεί δίνεται η έμφαση.
Περιμένουμε τιμές Ελλάδα, και σίγουρα η 4Χ4 έκδοση θα έχει τρομερό ενδιαφέρον αν έρθει σε λογική τιμή (κάπου στα 25-27.000;).
-
Αυτό ακριβώς!! Είναι η 1η φορά που ένιωσα την αίσθηση επιτάχυνσης σε υβριδικό σύνολο της Τογιότα!
-
Εκανα ένα μικρό search για να βρω επιδόσεις και οντως δεν εχουν στοιχεία για επιταγχυνσεις.
Βρήκα ομως κάτι αλλά τεχνικά χαρακτηριστικά όπου αναφέρει πως στο e four το οπισθεν ηλ. Μοτερ δίνει μόνο 5,4 κιλα ροπης! Δηλαδή ξεκάθαρα δεν είναι για off roading.
https://www.webcg.net/articles/-/43381https://www.webcg.net/articles/-/43381
-
Το yaris συνδυαστικά δεν βγάζει περισσότερα άλογα από τα corolla/chr, η διαφορά στις επιταχύνσεις προκύπτει από το μικρότερο βάρος που δεν είναι 100-200 αλλά 300 κιλά. Σημαντική διαφορά.
-
Δείτε λίγο αυτό το συγκριτικό:
https://zeperfs.com/en/duel7086-8761.htm
Δεν είναι νωθρό το κιβώτιο και οι επιταχύνσεις του. Φαντάζομαι μια αντίστοιχη σύγκριση Yaris Cross VS T-Cross θα είχε παρόμοια αποτελέσματα.
-
Επειδή οδηγώ κ τα δυο καθημερινά μπορώ να σου πω ότι το yaris είναι πιο γρήγορο.
-
Διαβασα οτι στην Αγγλια αρχιζουν παραγγελιες Μαιο και παραδοσεις Σεπτεμβρη οποτε και λανσαρετε επισημα
-
Διαβασα οτι στην Αγγλια αρχιζουν παραγγελιες Μαιο και παραδοσεις Σεπτεμβρη οποτε και λανσαρετε επισημα
Κι εδώ τα ίδια περίπου λέει για Γαλλία με τιμές να ξεκινάνε από 25000. Με το yaris hybrid συγκριτικά να κοστίζει 21500 χωρίς έκπτωση.
-
Δείτε αυτό το βίντεο κι αποφανθείτε τι ύψος έχει ο δοκιμαστής; 1.95; 2.00;
Μετά τη μέση αποκαλύπτει πόσο είναι, οπότε δείτε μόνο τα πρώτα λεπτά.
-
Δείτε αυτό το βίντεο κι αποφανθείτε τι ύψος έχει ο δοκιμαστής; 1.95; 2.00;
Δεν το πέτυχα, έτσι όπως τον βλέπω για 1.80 μου κάνει, έπεσα έξω. Δεν έχει σημασία όμως. Σημασία έχει ότι προσφέρει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και ηελκτρική πόρτα χώρου αποσκεύων....αυτά που αρέσουν!! Επίσης άλλη αστοχία (όπως και στο Γιάρις) είναι ότι οι πίσω πόρτες ανοίγουν πολύ λίγο, δυσκολεύει και την είσοδο και την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος.
ΥΓ: μην ξεχνάμε ότι είναι Γιάρις, ίδιο μεταξόνιο έχει...είμαι 1.82 και έχω μπει στο Γιάρις οπότε ξέρω πως χωράω πίσω.
-
Αν στην Ελλάδα έχουν τιμές από 21000€ - 25000€ οι δικινητες υβριδικές εκδόσεις μια χαρά βλέπω τα πηγαίνει!
Αυτοί οι μεντεσέδες πίσω άραγε αλλάζουν με άλλους με μεγαλύτερο άνοιγμα;
-
Το έβλεπα τόσο χαμηλό μπροστά του που νόμιζα πως είναι 2 μέτρα. Κι είναι μόλις 1.85... Πήγε η καρδιά μου στην Κούλουρη, αλλά γύρισε πίσω όταν είδα πόσο άνετα χωρά στο κάθισμα του οδηγού. Πάντως, πίσω του ΔΕΝ χωράει, οπότε δεν ξέρω πώς θα χωράει ο γιος μου πίσω από τα 194 μου. Βέβαια, αν αγοραστεί με ορίζοντα πενταετίας, δε θα έχει μεγαλώσει τόσο.
Αν όμως είναι να πέσουν οι τιμές του στις αρχές του 23, τότε ίσως στα 20κάτι να μπορείς να φέρεις Tesla Model 3 (με τη μικρή μπαταρία) από καμιά Γερμανία. Οπότε game over Toyota!
-
Βγήκαν οι πρώτες τιμές για όλες τις εκδόσεις με αρχική τις 22.500 λίρες.
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-toyota-yaris-cross-suv-cost-%C2%A322515
-
Από αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι έχουν τον τιμοκατάλογο. Αρχική τιμή για το υβριδικό είναι 20300 στην έκδοση active ενώ η επόμενη έκδοση θα είναι +1100 ευρώ πάνω. Λεπτομέρειες φαντάζομαι θα έχουμε εντός των ημερών.
-
Φθηνό μου ακούγεται, αν παίρνεις καλό εξοπλισμό στα 21.500€ θα κάνει πάταγο (πρώτη έκδοση λογικά θα έχει πολλές ελλείψεις).
-
Πολύ καλές τιμές. Θα ρωτήσω να μάθω λεπτομέρειες.
-
Όπως και στην Αγγλία η έκδοση υβριδικού Yaris Cross έχει περίπου 3000 διαφορά με την αντίστοιχη έκδοση υβριδικού Yaris hatchback.
Στα 23000€ -μάλλον- η αντίστοιχη έκδοση Style με ολοκληρωμένο πλούσιο εξοπλισμό. Καθόλου άσχημα!
Αξίζει να ασχοληθεί άραγε κάποιος με το πίσω ηλεκτρομοτέρ για την ηλεκτρική τετρακίνηση;
-
Φθηνό μου ακούγεται, αν παίρνεις καλό εξοπλισμό στα 21.500€ θα κάνει πάταγο (πρώτη έκδοση λογικά θα έχει πολλές ελλείψεις).
Μου τα είπε λίγο επιγραμματικά ο πωλητής αλλά σε γενικές γραμμές από όσα κατάλαβα η 1η έκδοση θα έχει τον αντίστοιχο εξοπλισμό της 1ης έκδοσης του yaris hybrid, οθόνη 7'', clima, 16αρες ζάντες αλουμινίου κτλ. Κι εγώ πιστεύω θα πουλήσει τρελά. Θα είναι διαθέσιμος και ο απλός 1500άρης κινητήρας στα 17500.
-
Αναφορικά με την επιτάχυνση 0-100 του 2wd, από τρίτη πηγή (https://www.stcars.sg/singapore-car/cars/toyota-yaris-cross-hybrid-7996/specification) είναι 11,4'
Δεν βάζει φωτιά στον δρόμο αλλά τουλάχιστον δεν έχει και τα 13' του awd.
Toyota Yaris Cross