-
Το 40-20-40 έχει σημασία γιατί βαζεις 2 άτομα πίσω και μπορείς να ρίξεις τη μέση αν έχεις κάποια είδη σπορ/χόμπυ/εργαλεία που είναι μακρύτερα από το χώρο αποσκευών. Με το 60-40 μπαίνει ένας πίσω+μακρυά αντικείμενα.
Ναι βρε συ, ξέρω σε τι χρησιμεύει. Κάποτε, οι Γερμανοί έδινα τον σάκο σκι (sic) που είχε άνοιγμα στην μέση για να χωράνε τα σκι στην εκδρομή στις Άλπεις! Απλά λέω ότι πόσο πολύ πια το χρησιμοποιεί κάποιος (εκτός εαν είναι σκιέρ ή σέρφερ), για να είναι τόσο σημαντικό κριτήριο. Στα 28 χρόνια που οδηγώ, ζήτημα να έχω χρειαστεί αυτή την δυνατότητα 2-3 φορές. Για αυτό λέω ότι καλοδεχούμενο, αλλά δεν το βρίσκω τόσο σημαντικό κριτήριο όσο π.χ. τα φώτα LED που τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα σχεδόν.
-
Εν τω μεταξύ όλα τα αμάξια έχουν την αναλογία 40-20-40 και ας είναι 60-40 στο κάθισμα τους. Οπότε πως περιμένουν να καθίσει στο 20 ο τρίτος;;; Σα συμπιεσμένο αρκούδι;
Πάντως δε διαφημίζεται πουθενά στα αμάξια με 3 ανεξάρτητα πίσω καθίσματα ότι είναι 33,33-33,33-33,33 δηλαδή πήραν από τους πλαινους λίγη άνεση ώστε να χωρέσει τρίτο άτομο στη μέση.
-
ΑΝΔΡΕΑΣ72 wrote:
Σχετικά με το 'διπλό πάτωμα Πορτ μπαγκαζ' έχω κάποια επιφύλαξη για το τι εννοούν. Ίσως να αναφέρονται στο διαιρούμενο 60:40 δάπεδο και απλώς να ...χάθηκαν στη μετάφραση. Δεν είναι λογικό να μην προσφέρουν διπλό δάπεδο. Δεν κοστίζει τπτ.
Κοστίζει 110-180€ ανάλογα τη μάρκα, που να δείς πόσο κάνει το 'έξυπνο δάπεδο χώρου αποσκευών' της Mazda..
60-40 είναι η διάταξη της αναδίπλωσης των καθισμάτων. Είναι η κλασσική. Το 40-20-40 ανοίγει το μεσαίο 20% και επιτρέπει να περνάνε μακρυά αντικείμενα από το χώρο αποσκευών, πολύ σημαντικό για κάποια Σπορτ/αθλήματα/χόμπι.
Σχετικά με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, είναι όπως ακριβώς τα γράφεις. Εγώ αναφέρθηκα στο δάπεδο του πόρτ μπαγκάζ, το οποίο στην περίπτωση του Yaris Cross αποτελείται από δύο τμήματα με αναλογία 60:40. Υπέθεσα οτι αυτό μπορεί να εννοούν με τον όρο 'διπλό πάτωμα' και όχι την ύπαρξη ή όχι της δεύτερης επιφάνειας που 'ισοπεδώνει' το πορτ μπαγκαζ (η οποία πλέον είναι σχεδόν πάντα στάνταρ σε ανάλογα αυτοκίνητα).
-
Για εμενα προσωπικα που κανω SKI ηταν μεγιστο selling point το 40-20-40. Γλιτωνεις τη βαση της οροφης για τη μεταφορα τους.
Αντιστοιχως ειχα εκτιμησει την 'τρυπα' οπου ανοιγει στο πισω υποβραχιονιο στο Leon και προσφερει αντιστοιχη δυνατοτητα.
Για μενα η πιο καλη εκδοση ειναι η Elegant μακραν , εχει οτι ακριβως θες και τις ομορφες 18αρες ζαντες και δεν εχει και τις καγκουριες της Adventure. Και καταφεραν τα ζωα (sorry) να μη τη βγαλουν με υβριδικο κινητηρα. Βεβαια και αν την εβγαζαν θα ειχε ενα 25.500 καπου και θα ηταν αρκετα αλμυρη, αλλα ας εβγαινε εστω...
-
Dublin wrote:
Το 40-20-40 έχει σημασία γιατί βαζεις 2 άτομα πίσω και μπορείς να ρίξεις τη μέση αν έχεις κάποια είδη σπορ/χόμπυ/εργαλεία που είναι μακρύτερα από το χώρο αποσκευών. Με το 60-40 μπαίνει ένας πίσω+μακρυά αντικείμενα.
Ναι βρε συ, ξέρω σε τι χρησιμεύει. Κάποτε, οι Γερμανοί έδινα τον σάκο σκι (sic) που είχε άνοιγμα στην μέση για να χωράνε τα σκι στην εκδρομή στις Άλπεις! Απλά λέω ότι πόσο πολύ πια το χρησιμοποιεί κάποιος (εκτός εαν είναι σκιέρ ή σέρφερ), για να είναι τόσο σημαντικό κριτήριο. Στα 28 χρόνια που οδηγώ, ζήτημα να έχω χρειαστεί αυτή την δυνατότητα 2-3 φορές. Για αυτό λέω ότι καλοδεχούμενο, αλλά δεν το βρίσκω τόσο σημαντικό κριτήριο όσο π.χ. τα φώτα LED που τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα σχεδόν.
Καλά μην νομίζεις ότι χωράνε και όλες οι σανίδες ανάμεσα στην καταπακτή! Αν ασχολείσαι με σερφ το καλύτερο αυτοκίνητο είναι ένα βανάκι
-
Το αυτόματο της Τογιότα cvt έχει θέματα υπερθέρμανσης στην κίνηση της πόλης όπως τα διπλοσυμπλεκτα; Τι εικόνα υπάρχει;
Προφανώς είναι το ίδιο κιβώτιο που έχει και το κορολα;
-
Φυσικά και δεν έχει θέμα στην πόλη, αντίθετα είναι το ιδανικότερο κιβώτιο για κίνηση σε πόλη. Κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης, αφού όλες οι αντλίες και το σύστημα ψύξης λειτουργούν ηλεκτρικά. Σημειώνω ότι δεν είναι cvt, αλλά πλανητικό (πολύ μεγαλύτερη αντοχή) που όμως λόγω του υβριδικού συστήματος προσομοιάζει το cvt σε λειτουργία, εξ΄ου και ονομάζεται eCVT.
-
Ναι ίδιο κιβώτιο είναι, βασικά ίδια αρχή λειτουργίας του υβριδικού συστήματος. Τώρα εαν είναι και το ίδιο σε επίπεδο hardware (γραναζιών) δεν τον γνωρίζω.
-
-
Καθώς κανείς δεν έχει μπει στο νέο αμάξι αλλά έχει μεταξόνιο 2.56 όσο το απλό γιαρις σε σχέση με το πούμα που έχει σχεδόν 3εκ μακρύτερο μεταξόνιο το νέο κρος πως στέκεται; Μπορεί να είναι ακόμα πιο στενάχωρο από το πούμα;
Σίγουρα με τα 3.5-4 εκ διαφορά σε φάρδος θα είναι στενότερο το γιαρις.
Προσωπικά θα το προτιμούσα 4.25 -4.30μ , θα ήταν πιο άνετο πίσω και θα είχε σίγουρα +20-30λτ αποσκευές και θα ήταν ευθεία απέναντι στο 2008 που σκοτώνει σε πωλήσεις. Τώρα στην πεζώ θα λένε το δικό μας είναι μεγαλύτερο! Προσέξτε στην διαφήμιση πόσο τονίζουν το θεμα του μήκους των 4.30μ.
Θα μπορούσε να ήταν και αυτό εκεί έστω 4.25 για να έχει και 15εκ διαφορά από το chr.
Στα 23500 που έχει η 1.5 116 σταιλ υβριδικό αυτόματο το αντίστοιχο πουμα 1.0 125 ήπια υβριδικό st line αυτόματο και για να έχει τον εξοπλισμό του κρος πηγαίνει στα 25.500. Φυσικά σε τιμές μετρητοίς. Αν πας με δόσεις το γιαρις τελικά θα βγει ακριβότερο.
Το αυτόματο της Τογιότα cvt έχει θέματα υπερθέρμανσης στην κίνηση της πόλης όπως τα διπλοσυμπλεκτα; Τι εικόνα υπάρχει;
Προφανώς είναι το ίδιο κιβώτιο που έχει και το κορολα;
-
Σχετικά με τους χώρους είδα σε βίντεο ότι 1.85 οδηγός με 1.85 πίσω του βρίσκουν τα γόνατα του αλλά χωρά αφήνοντας και καλό χώρο στο κεφάλι του πίσω.
Το διπλο πάτωμα που βλέπω που χωρίζει 2/3 1/3 ισχύει και για Ελλάδα;
Διαβάζω για εκατοντάδες πωλήσεις ήδη και παραδόσεις από το 2022!
Απορώ πως προχωρά κόσμος σε παραγγελίες χωρίς να το δει από κοντά ειδικά όταν μιλάμε για ένα bsuv το οποίο βάσει διαστάσεων δεν προκύπτει φανερή ευρυχωρία!
Δεν μιλάω για θέμα τεστ ντραιβ άστο αυτό οδηγάς το κορολα υβριδικό αυτόματο και λες πάνω κάτω το ίδιο είναι. Δλδ όλοι αυτοί που το παρήγγειλαν αδιαφορούν τόσο για τους χώρους που βολεύονται χωρίς δεύτερη σκέψη;...
-
Dublin wrote:
Καλά, ούτε καν! Δεν είναι τόσο σημαντικό. Απλά το αναφέρω σαν συν του αυτοκινήτου (και αν θυμάσαι το είχαν και στα εισαγωγικά βιντεάκια σαν μεγάλο συν). Led must! Και φωτοχρωματικος όμως, τρελό must..
Ένα άλλο γενικά που είναι υπερεκτιμημένο είναι τα συρόμενα, ή τα ρίχνεις, ή τα έχεις σε θέση που να χωράνε άνετα οι πίσω..2-3 πόντοι δεν κερδίζουν τίποτα από αποσκευές, ενώ μικραίνουν πολύ την καμπίνα.
@ΑΝΔΡΕΑΣ72 Δυστυχώς δεν είναι στάνταρ φίλε μου! Κοστίζει στις εισαγωγικές όπως σου έγραψα. Εμένα με βολεύει απίστευτα. Σε όποια εισαγωγική και να δεις δεν υπάρχει!
Γιατί λέτε ότι δεν βγαίνει η Elegant υβριδική;;
Τkin, είπαμε, είναι μεγαλύτερο από Yaris που είναι μία σταλιά, πρακτικότερο και φθηνότερο από C-HR, και ανταγωνιστικό σε χώρους και οικογενειακή προοπτική με Corolla. 20% από κάθε ένα από αυτά να πάρει, κατ'ευθειαν best seller..Η Toyota έχει απίστευτη δυναμική (και η VW βέβαια), έχουν φανατικούς αγοραστές, και έλειπε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
-
Ναι αλλά αυτοί οι 2-3 πόντοι μπορεί να σε κάνουν να βάλεις μια μεγάλη βαλίτσα κατά μήκος του οχήματος που διαφορετικά σου πιάνει όλο το πλάτος των αποσκευών.
Dublin ναι προφανώς δείχνει την τεράστια δυναμική της Τογιότα και της εμπιστοσύνης που δείχνει το αγοραστικό κοινό! Ποιο άλλο παρά ένα της οικογένειας γιαρις θα μπορούσε να έχει τόσες παραγγελίες βλέποντας βιντεάκια μόνο?!
-
Ναι αλλά αυτοί οι 2-3 πόντοι μπορεί να σε κάνουν να βάλεις μια μεγάλη βαλίτσα κατά μήκος του οχήματος που διαφορετικά σου πιάνει όλο το πλάτος των αποσκευών.
Μα αν δεν έχω επιβάτες τα ρίχνω κάτω και έχω 1500λιτρα στο 2008, αν έχω καθίσματα i Size (όπως τώρα μόνιμα) ή ενήλικες, δεν θα τους στριμωξω πίσω, ότι έχω θα τους το δώσω.
Ακούγεται καλή ιδέα, αλλά πρακτικά δεν το χρησιμοποιείς ποτέ. Δεν ξέρω στο Kuga που είναι 4.61μ, εκεί μπορεί να έχει νόημα, σε B suv πάντως είναι άχρηστο.
Περισσότερο σημασία έχει ο κάθετος/τετράγωνος χώρος αποσκευών και το μέγιστο άνοιγμα.
Τεσπα, δεν το έχει το Yaris, απλά το θυμήθηκα γιατί κάποια περίοδο μου φαινόταν εξαιρετική ιδέα, αλλά αφού οδήγησα κάτι Captur/Aircross, τελικά διαπίστωσα ότι δεν βόλευε σχεδόν σε τίποτα.
-
Led must! Και φωτοχρωματικος όμως, τρελό must..
Ο Φωτοχρωματικός καθρέπτης δεν μπαίνει και αργότερα; Retrofit? Δεν νομίζω να έχει πολύ πατέντα, οι υποδοχές πρέπει να είναι έτοιμες
-
Tkin73 wrote:
Μα αν δεν έχω επιβάτες τα ρίχνω κάτω και έχω 1500λιτρα στο 2008, αν έχω καθίσματα i Size (όπως τώρα μόνιμα) ή ενήλικες, δεν θα τους στριμωξω πίσω, ότι έχω θα τους το δώσω.
Ακούγεται καλή ιδέα, αλλά πρακτικά δεν το χρησιμοποιείς ποτέ. Δεν ξέρω στο Kuga που είναι 4.61μ, εκεί μπορεί να έχει νόημα, σε B suv πάντως είναι άχρηστο.
Περισσότερο σημασία έχει ο κάθετος/τετράγωνος χώρος αποσκευών και το μέγιστο άνοιγμα.
Τεσπα, δεν το έχει το Yaris, απλά το θυμήθηκα γιατί κάποια περίοδο μου φαινόταν εξαιρετική ιδέα, αλλά αφού οδήγησα κάτι Captur/Aircross, τελικά διαπίστωσα ότι δεν βόλευε σχεδόν σε τίποτα.
Διαφωνώ σχετικά με το πίσω συρόμενο κάθισμα, επειδή το έζησα σαν πιτσιρικάς στη ΖΧ του πατέρα όπου αναλάμβανα το φόρτωμα είναι πολύ χρηστικό και σωτήριο μερικές φορές.
Σε κάτι μεταφορές - μετακομίσεις Πάσχα - καλοκαίρι μας βοήθησε πολύ.
Γνώμη μου, έπρεπε όλα τα αυτοκίνητα να το έχουν.
-
Fanis75 wrote:
Dublin wrote:
Καλά, ούτε καν! Δεν είναι τόσο σημαντικό. Απλά το αναφέρω σαν συν του αυτοκινήτου (και αν θυμάσαι το είχαν και στα εισαγωγικά βιντεάκια σαν μεγάλο συν). Led must! Και φωτοχρωματικος όμως, τρελό must..
Ένα άλλο γενικά που είναι υπερεκτιμημένο είναι τα συρόμενα, ή τα ρίχνεις, ή τα έχεις σε θέση που να χωράνε άνετα οι πίσω..2-3 πόντοι δεν κερδίζουν τίποτα από αποσκευές, ενώ μικραίνουν πολύ την καμπίνα.
@ΑΝΔΡΕΑΣ72 Δυστυχώς δεν είναι στάνταρ φίλε μου! Κοστίζει στις εισαγωγικές όπως σου έγραψα. Εμένα με βολεύει απίστευτα. Σε όποια εισαγωγική και να δεις δεν υπάρχει!
Γιατί λέτε ότι δεν βγαίνει η Elegant υβριδική;;
Τkin, είπαμε, είναι μεγαλύτερο από Yaris που είναι μία σταλιά, πρακτικότερο και φθηνότερο από C-HR, και ανταγωνιστικό σε χώρους και οικογενειακή προοπτική με Corolla. 20% από κάθε ένα από αυτά να πάρει, κατ'ευθειαν best seller..Η Toyota έχει απίστευτη δυναμική (και η VW βέβαια), έχουν φανατικούς αγοραστές, και έλειπε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Επειδη η εμπειρια του καθενος ειανι διαφορετικη, δε φανταζεσαι ποοοοσο διαφωνω σχεδον σε ολα
-
Το 40-20-40 πολυ χρησιμο, οχι μονο για σκι κλπ αλλα και για την περιστασιακη αγορα απο ΙΚΕΑ. Επισης εχει τις ποτηροθηκες και πολυ μικρο κοστος. Ειμαι σιγουρος οτι αν ολα το ειχαν και δεν ειχαν 2 γραμμες παραγωγης για πισω καθισματα, ιδιο κοστος θα ειχαν.
-
Full Led μονο για μουρη ειναι....σιγα τη γραμμουλα που εχει το yaris cross και κατι εγινε. Ας εχεις LED λαμπες για τη φωτεινοτητα και μια χαρα εισαι.
-
Ο ηλεκτροχρωματικος καθρεπτης με τον οποιο συζω τα τελευταια 19 χρονια στο Corolla E12 T-sport ειναι το γκατζετ που ακουγεται καλο σαν ακουσμα, αλλα το πιο αχρηστο για μενα στην πραξη. Ριχνει τοσο πολυ τη φωτεινοτητα που εν τελει δε βλεπεις τιποτα πισω παρα μονο 2 στρογγυλα φωτα. Πετυχε το να μην τυφλωθεις? ναι το πετυχε θεωρητικα....αλλα δεν εχω τυφλωθει κιολας ποτε με φυσιολογικο καθρεπτη στο αλλο αυτοκινητο.
-
Τα συρομενα καθισματα που εχει το Colt CZ3 μου ειναι οτι εξυπνοτερο εχω δει ποτε. Απιστευτη πρακτικοτητα. Καταρχην σε ενα αμαξι 3.8m , το 90% των διαδρομων στην πολη που δεν εχεις πραγματα στο port-baggage, τα πας τερμα πισω και οι πισω επιβατες νομιζουν οτι ειναι σε sedan. Απο την αλλη στις διακοπες κλπ τα προσαρμοζεις εκει που βολευει για βαλιτσες και αναλογα τους επιβατες. ΟΚ σε ενα μικρο αυτοκινητο εχουν τριπλη χρηστικη αξια, αλλα και ολοι οσοι γκρινιαζετε για τον χωρο των πισω επιβατων στο Cross, και καθεστε και κοιτατε στα videos αν ο αλλος ειναι 1.80 η 1.85 και ποσο χωραει κλπ, θα λυνοταν με μιας αυτο.
Το Elegant πολυ απλα στον τιμοκαταλογο δεν υπαρχει με hybrid, μονο σαν 125 ατμοσφαιρικο, και υπαρχει το adventure με hybrid που υποτιθεται ειανι elegant με 2-3 πραγματακια εξτρα.
Με την τελευταια παραγραφο συμφωνουμε απολυτα....θα πουλησει τρελα ασχετα τι καθομαστε εμεις εδω και ψυριζουμε.
-
-
To αμάξι θα πουλήσει και πουλάει ήδη μέχρι τα 23.5Κ που κοστίζει η style hybrid cvt.
Είναι κανονικό υβριδικό και όχι μάρκετινγκ, έχει πολύ καλό εξοπλισμό , είναι πολύ όμορφο, έχει τεράστια όνομα , είναι αυτόματο , έχει επαρκές χώρο αποσκευών για το μήκος του, υψηλή αξιοπιστία, και μεταπωληση και καλύπτει όλους τους σωματότυπους οδηγών λόγω ύψους.
Τώρα το 4*4 που δίνεται στην επόμενη έκδοση στα 29Κ είναι υπερβολή για αμάξι της κατηγορίας.
Τα 23.5 όμως της παραπάνω έκδοσης είναι τιμή που δεν βρίσκεις στον ανταγωνισμό για τον ίδιο εξοπλισμό. Φυσικά εδώ υπάρχουν τα παραθυρακια όπως πχ το 2008 θα σου πει εγώ έχω 40λτ παραπάνω χώρο αποσκευών και ποιο άνετα πίσω για πόδια οπότε να γιατί είμαι ακριβότερο. Φυσικά 2008 πρακτικά δεν μπορείς να ανταγωνιστεις το κρος γιατί δεν είσαι υβριδικό.
Και το πουμα θα σου πει είμαι 2Κ ακριβότερο αλλά στα μετρητά αν πας με δόσεις 60 και ίδια προκαταβολή και τα δύο τελικά το κρος θα κοστίσει 1.6Κ ακριβότερο! Αλλά πρακτικά την διαφορά στην τιμή θα την πάρεις πίσω σε καύσιμο αν κινείσαι κυρίως πόλη.
-
εμφανησιακα δεν ειναι και τοσο ωραιο παντως, μην υπερβαλουμε. ΟΚ ειναι υποκειμενικο αυτο, αλλα νομιζω σε γενικες γραμμες θα συμφωνουσαν οι πιο πολλοι οτι και το CHR και το Corolla και το απλο Yaris .........και το 2008 ειναι πιο ομορφα.
Εδω προσπαθησαν να φτιαξουν ενα μικρο RAV και κατα τη γνωμη μου ηταν λαθος, καλυτερα να ειχαν βασιστει πιο πολυ στο απλο Yaris και οχι μονο στα πισω φωτα.
-
Εμφανισιακά εμένα μου είναι πολύ πάνω του μετρίου. Το πίσω μέρος είναι το δυνατό του , από το πλάι όπως τα περισσότερα και μπροστά είναι το πιο αδύνατο και το πρώτο που θα αλλάξει στο fl. Αλλά συνολικά είναι ενα καλοσχηματισμένο μοντέλο.
-
εμφανησιακα δεν ειναι και τοσο ωραιο παντως, μην υπερβαλουμε. ΟΚ ειναι υποκειμενικο αυτο, αλλα νομιζω σε γενικες γραμμες θα συμφωνουσαν οι πιο πολλοι οτι και το CHR και το Corolla και το απλο Yaris .........και το 2008 ειναι πιο ομορφα.
Ούτε εμένα μου αρέσει....ψιλοχάλια το βρίσκω, ειδικά οι τετράγωνοι θόλοι είναι πανάσχημοι, δεν βλέπεται σε αυτό το σημείο (για εμένα). Προσωπικά, ενώ το περίμενα, έχει αποκλειστεί από την λίστα μου (άλλο ποστ αυτό σύντομα) λόγω τιμής και εμφάνισης.
-
Προσωπικα θεωρω οτι αν θελει καποιος οικογενειακο αυτοκινητο-εργαλειο , οικονομικο, ανθεκτικο κλπ η απλη εκδοση Active-Hybrid , εχει φοβερο VFM στα 20.600 . Δε της λειπει κατι απο τα βασικα, και παιρνεις και ενα εξαιρετικο κινητηριο συνολο για την πολη + αυτοματο.
Αποκει και περα, για καποιον που ζηταει το κατι παραπανω σε εξοπλισμο πολυτελειας ή το wow-factor πχ σε εμφανηση , αυτα δε τα εχει ουτε μπορει να τα δωσει στις παραπανω εκδοσεις και με τις τιμες που εχουν.
-
Σορρυ ρε Φάνη δλδ το ψευδουβριδικο πούμα που κοστίζει σε αυτόματο 1.0 125 stline + τα έξτρα για να πιάσει την style 25.5Κ είναι οκ αλλά το γιαρις ακριβό στα 23.5? Φιλικά πάντα αλλά θέλω να καταλάβω πως είναι ακριβό.
Ακριβά εννοειται είναι όλα τα bsuv αλλά όλα! Είναι τόσο ακριβό όσο και ανταγωνισμός που λιβανιζουμε.
Toyota Yaris Cross