-
Εμενα σε yaris μου είπαν ότι μπαίνει η πανοραμικη με 8 μηνη το λιγότερο παραγγελία και ότι υπάρχει μια έκδοση με 9αρα οθόνη. Μου έδειξε το σύστημα ότι την είχε μέσα. Προστέθηκε φέτος.
Υπόψιν 8 μήνες μου είπε γενικά για το hybrid yaris. Οπότε έτσι μου είπε αν θέλεις πανοραμικη τότε να την προσθέσουμε. Κόστος 22.000 ευρώ με 23.000 δεν θυμάμαι ακριβώς.
Και εκεί μπαίνει σφήνα το jazz με τα 24.000 που ειναι πολυ καλυτερο αυτοκινητο ως πρπταση αλλά χωρίς πανοραμικη οροφή αλλά και καλύτερη ασφάλεια και τεράστιους χωρους και 9αρα οθόνη.
-
Στις εκδόσεις χωρίς ασύρματο android auto υποθέτω ότι υπάρχει ενσύρματο android auto. Έτσι δεν ειναι;
-
Ναι κανονικά.
-
Υπόψιν 8 μήνες μου είπε γενικά για το hybrid yaris. Οπότε έτσι μου είπε αν θέλεις πανοραμικη τότε να την προσθέσουμε. Κόστος 22.000 ευρώ με 23.000 δεν θυμάμαι ακριβώς.
Και εκεί μπαίνει σφήνα το jazz με τα 24.000 που ειναι πολυ καλυτερο αυτοκινητο ως πρπταση αλλά χωρίς πανοραμικη οροφή αλλά και καλύτερη ασφάλεια και τεράστιους χωρους και 9αρα οθόνη.
Ρε φιλε, ξεκολλα λιγο με το Jazz, εμμονη σου εχει γινει. Τι νοημα εχει αλλωστε να συγκρινεις ανομοια πραγματα? Αυτος που θα γουσταρει ηλιοροφη και θα ειναι διατεθημενος να περιμενει 8 μηνες και να πληρωσει και +1000 ευρω, ειναι ο ιδιος που θα παει στο Jazz τελικα χωρις ηλιοροφη? Να την ειχε stock να καταλαβω τη σκεψη σου. Αλλα καταντας εμπαθης...
-
Απλά είπα την σκέψη μοπως είναι κοντά σε τιμές.
Στο ένα παίρνεις πανοραμικη οροφή (που δνε ανοίγει) στο άλλο αντ αυτού παιρνεις αλλα πράγματα ίσως πιο ουσιώδη.
Εσείς γράφετε ως αντίδραση πιο πολλά από ότι εγώ.
Καθόλου ανομια κατ εμέ. Θεωρώ ότι είναι ανταγνωιστικες προτάσεις και καλά κάνω και τα συγκρίνω.
Εσεις δεν το θεωρείτε. Οκ δεκτον.
Δνε σας ξέρω προσωπικά για να με νοιάζει αν κατάτνω εμπαθής. Δεν μου καίγεται καρφάκι.
Μη ξεφύγουμε ομως εκτός θέματος.
-
ειναι ανομοια γιατι η ηλιοροφη ειναι extra.....τι νοημα εχει να τη βαζεις για να ανεβασεις την τιμη εαν δε τη θες (αφου το αλλο δε την εχει)....μονο και μονο για να κανεις τις τιμες να πλησιασουν σων και καλα?
-
Επειδή τη συμμετοχή μου στο φόρουμ την ξεκίνησα μάλλον κάπως ανάποδα, με επουσιωδεις ερωτήσεις και παρατηρήσεις, θα ήθελα την γνώμη σας για κάποια θέματα πιο ουσιαστικά.
Πιθανότατα μέσα στο 2021 θα χρειαστεί να αντικαταστήσω το Xara Picasso (20ετιας με 380.000km) και μετά από αρκετό ψάξιμο είδα ότι με ενδιαφέρουν το Yaris Cross hybrid και το νέο C4 (πετρέλαιο). Αυτοκίνητα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και προφανείς διάφορες.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το θέμα της κατανάλωσης αλλά και του γεγονότος ότι τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον πιθανως θα αντιμετωπίσουν πολλούς περιορισμούς ίσως και επιβαρύνσεις).
Τα δεδομένα μου:
15.000-20.000km το χρόνο. 2-3 φορές την εβδομάδα 60km (πήγαινε έλα με 3-4 άτομα). Δύο τρίτα της διαδρομής εθνική και ένα τρίτο αστικη-ημιαστικη διαδρομή. 3-4 φορές τον χρόνο 900km (με 3 έως 5 άτομα και αποσκευές) δύο τρίτα της διαδρομής εθνική και ένα τρίτο επαρχιακή οδός.
Αθήνα και Θεσσαλονίκη κινούμαι ελάχιστα.
Γενικώς έχω ελαφρύ πόδι και δεν κυνηγάω την 'οδηγική απόλαυση'...
Αξίζει άραγε η επιλογη υβριδικού ή λόγω πολλών χιλιομέτρων εκτός πόλης ο ηλεκτροκινητήρας του θα είναι αδρανής και η κατανάλωση στα ύψη;
Να επισημάνω ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ αναρτήσεις κατόχων υβριδικών αυτοκινήτων και συγκριτικά άρθρα για τις καταναλώσεις αλλά ρωτάω για να εχω πιο σφαιρικές απόψεις.
Κάθε άποψη δεκτή...
-
Με αυτά τα δεδομένα, θα έλεγα ότι το diesel είναι καλύτερη επιλογή. Επίσης το C4 είναι μια κατηγορία πάνω από το Yaris Cross (με ότι συνεπάγεται αυτό σε χώρους, ποιότητα κλπ.) και σαφώς πιο όμορφο. Πιστεύω ότι σε επαρχιακούς δρομους και Ε.Ο το ντήζελ δεν έχει αντίπαλο. Τα υβριδικά σύνολα είναι ταμάμ για την πόλη.
-
Με αυτά τα δεδομένα, θα έλεγα ότι το diesel είναι καλύτερη επιλογή. Επίσης το C4 είναι μια κατηγορία πάνω από το Yaris Cross (με ότι συνεπάγεται αυτό σε χώρους, ποιότητα κλπ.) και σαφώς πιο όμορφο. Πιστεύω ότι σε επαρχιακούς δρομους και Ε.Ο το ντήζελ δεν έχει αντίπαλο. Τα υβριδικά σύνολα είναι ταμάμ για την πόλη.
Με αυτα που περιγράφεις δεν υπαρχει για μενα κάτι καλύτερο απο Diesel, οταν κανεις 20000χλμ το χρονο είναι μονοδρομος.
Το C4 dielel μεγαλύτερη κατηγορία και από τα κορυφαια σε ανεση αφου έχεις ελαφρυ πόδι. Για μενα σε όλα καλύτερο είναι απο το cross εκτος μεγεθους σε παρκινγκ μεσα στην πολη. + στο C4 ότι έχει εξαιρετικο vfm για μενα
Όλα χανουν την αξία τους.
Με την λογική αυτη με τα diesel που είναι λαθος για μενα θα σκεφτει κάποιος τα εξής:
τα τωρινα ηλεκτροκίνητα σε 10 χρονια θα είναι παλιατζουρες και δεν θα τα θέλει κανενας γιατι θα έχουν παρωχημενες και παλιες μπαταριες χωρις απόδοση
Τα υβριδικα σε 10 χρονια θα είναι μαλακίες, εχουν τα κακα και των θερμικων κινητήρων και των παρωχημενων μπαταριων σε αποδοση
Τα βεζινοκίνητα παρωχημενη τεχνολογια δεν βγαίνουν πια
Τα diesel παρωχημενη τεχνολογια δεν βγαίνουν πια
Aerio μα κάλα υπάρχουν το 2030 ακομα τέτοια αυτοκίνητα?
Ολα τα παραπάνω είναι λάθος και σωστα ταυτόχρονα. Παρε αυτο που κάνει και ταιριάζει ΤΩΡΑ στα θελω σου και τις αναγκες σου και ασε τις παραλογες λογικές και το τι θα συμβει και θα συμβαινει σε 10 χρονια
-
Το yaris δεν έχει καν αερόσακο για τους πίσω επιβάτες ούτε αερόσακο για τα γονατα, ούτε 9αρα οθόνη, τι μιλάμε για εξοπλισμό;;;
Οι ζαντες και η διχρωμία είναι εξοπλισμός; Κομμωτριες είμαστε;
Για να βάλεις 9αρα οθόνη στο yaris πας στην τοπ έκδοση (νέα έκδοση που ήρθε πρόσφατα) και εκεί βαζεις ένα 1000 περίπου για πανοραμικη. Ξέρεις γιατί το έψαχνα; διοτι ηταν σαν σπηλιά κλειστόφοβικο το yaris. Διοτι στην έκδοση με την 9αρα οθόνη παίρνεις και την μαύρη μοκέτα στην οροφή.
Βαλε τώρα και τους μικρούς χώρους και την μαύρη οροφή..... Παθαίνεις ένα ψυχικό τραύμα. Πίσω παιδί δεν ακθετε αν δεν έχει πανοραμικη οροφή. Έκατσα για λίγο και νόμιζα θα πνιγώ.
Ας βάλω κάτι έξτρα στο yaris να γίνει πιο θελκτικο και ευάερο.
Οποτε βλέπεις πως γίνεται για έναν πελάτη συγκρίσιμα τα δύο αυτοκίνητα. Απλώς το yaris είναι πολύ 'λίγο' μπροστά στο honda και για αυτο κοστίζει λιγότερο. Αν το ανεβάσεις σε εξοπλισμό αρχίζει και πλησιάζει το άλλο
-
Βάσει του γενικού (Άγραφου) κανόνα, με 20.000km ανά έτος, το πετρέλαιο είναι μονόδρομος. Όμως προβληματίζομαι γιατί στο review του trcoff.gr για το c4 bluehdi 130hp, μιλάνε για μέση πραγματική κατανάλωση 6,2 στην επιλογή eco και με προσεκτική οδήγηση.
Αντίθετα, σε 2-3 reviews από Αυστραλία για το Yaris Cross μιλάνε για μέση πραγματική κατανάλωση στα 4.8. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε η διαφορά στο κόστος είναι ασήμαντη.
Άραγε το υβριδικό σύστημα στην εθνική οδό με 120 είναι αναποτελεσματικό;
Ένας ακόμη παράγοντας είναι και η ασφάλεια. Θεωρώ δεδομένα τα 5 αστέρια του euroncup για το Yaris Cross (και λόγω των κεντρικών αερόσακων) τη στιγμή που το c4 πήρε 4 αστέρια.
Ξέχασα να αναφέρω ότι ως ταβάνι έχω τα 23 χιλιάρικα άρα για το c4 μιλάω για τον bluehdi στα 110 άλογα (μη αυτόματο κιβώτιο, ενώ το Yaris Cross έχει αυτόματο κιβώτιο)
-
Στο thread του yaris hybrid έβαλα μια δοκιμή που αναφέρει τη σύγκριση με ένα honda. Στην δοκιμη καταναλωσης ανοιχτού δρόμου έγραφαν και τα δύο 6.5 λιτρα/100χλμ. Βέβαια δεν κατάλαβα τι ταχύτητα επέλεξαν για την δοκιμή αλλά παίρνεις μια ιδέα.
-
Βάσει του γενικού (Άγραφου) κανόνα, με 20.000km ανά έτος, το πετρέλαιο είναι μονόδρομος. Όμως προβληματίζομαι γιατί στο review του trcoff.gr για το c4 bluehdi 130hp, μιλάνε για μέση πραγματική κατανάλωση 6,2 στην επιλογή eco και με προσεκτική οδήγηση.
Αντίθετα, σε 2-3 reviews από Αυστραλία για το Yaris Cross μιλάνε για μέση πραγματική κατανάλωση στα 4.8. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε η διαφορά στο κόστος είναι ασήμαντη.
Άραγε το υβριδικό σύστημα στην εθνική οδό με 120 είναι αναποτελεσματικό;
Ένας ακόμη παράγοντας είναι και η ασφάλεια. Θεωρώ δεδομένα τα 5 αστέρια του euroncup για το Yaris Cross (και λόγω των κεντρικών αερόσακων) τη στιγμή που το c4 πήρε 4 αστέρια.
Ξέχασα να αναφέρω ότι ως ταβάνι έχω τα 23 χιλιάρικα άρα για το c4 μιλάω για τον bluehdi στα 110 άλογα (μη αυτόματο κιβώτιο, ενώ το Yaris Cross έχει αυτόματο κιβώτιο)
στα 110 αλογα θα είναι ποιο οικονομικός , ροπή παρα τα λιγοτερα άλογα οι diesel εχουν μεγάλη όποτε αφου δεν έχεις βαρύ πόδι δεν θα με προβληματιζε καθόλου
στην εθνική οδο τα υβριδικά προσφέρουν απειροελάχιστη διαφορα σε οικονομία από ενα βενζινοκίνητο και είναι χειρότερα απο ενα diesel. Στην πόλη δεν ισχύει αυτό, το φρεναρισμα φορτιζει την μπαταρία και εχει πολύ καλή οικονομία
τα 4 αστέρια είναι γιατι πήρε χαμηλότερα σκορ στην προστασία πεζών τώρα που εγιναν αυστηρα τα τεστ, κατα την ταπεινή μου αποψη είναι ένα πολύ ασφαλές όχημα που απλά δεν παρεχει το μαξιμουμ σε προστασία πεζων με ότι αυτο σημαινει για σενα.
ε λογικό είναι, συγκρίνεις 2 μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών. όταν συμβαίνει αυτό το μεγάλο συνηθως είναι σε ποιο απλή έκδοση και το μικρότερο σε ποιο πλουσιο εξοπλισμο. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις εσυ ξέρεις το καλύτερο για σένα.
Τέλος το γράφω κάθε φορα γιατι είναι το ποιο σημαντικο , οδήγησε και βγάλε μονος σου γνωμη, εγω δεν θα έπαιρνα κάτι χωρις test drive.
καλά τα video reviews και οι γνωμες αλλα χωρίς να τα οδηγήσεις μάταια
-
Για το προφίλ χρήσης που περιγράφεις νομίζω πως το υβριδικό δεν έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Κινούμαι σε αστικό και επαρχιακό δίκτυο και μπορώ να πω πως βρίσκω το υβριδικό εξαιρετικά αποτελεσματικό. Ακόμα και στο επαρχιακό δίκτυο είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος και από την κατανάλωση και από τον θόρυβο και από την συμπεριφορά. Ανεβοακατεβαίνω στροφές χωρίς να χρειάζεται να φροντίζω να είμαι στο ωφέλιμο εύρος στροφών ή να ανεβοκατεβάζω ταχύτητες, όπως έκανα με το προηγούμενο αυτοκίνητό μου.
Εσύ, όμως, θα κινείσαι στα δύο τρίτα των διαδρομών σου σε εθνικό δίκτυο. Το αυτόματο δεν βλέπω τι έχει να σου προσφέρει εκεί. Το ντίζελ θα είναι το ίδιο οικονομικό (περίπου, ακόμα και αν εξισωθούν οι φόροι) και δεν θα έχεις και την σκέψη/κίνδυνο μήπως μπουκώσει το φίλτρο. Το c4 είναι μια κατηγορία πάνω, όπως είπε ο Φάνης, και είναι λογικό να υποθέσει κανείς πως θα κάνει πιο άνετο ταξίδι. Προσωπικά θα προσανατολιζόμουν στο c4. Βεβαίως όλα αυτά είναι εύλογες υποθέσεις και μόνο ένα ή περισσότερα test drive θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις.
-
@agpr λέγοντας '...Το ντίζελ θα είναι το ίδιο οικονομικό (περίπου, ακόμα και αν εξισωθούν οι φόροι) και δεν θα έχεις και την σκέψη/κίνδυνο μήπως μπουκώσει το φίλτρο....' ποιους φόρους εννοείς και ποιο φίλτρο;
-
Αναφέρομαι σε ενδεχόμενη εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και βενζίνης.
Τα σύγχρονα ντίζελ έχουν φίλτρο dpf, που έχει μικρότερο χρόνο ζωής, αν κινείσαι με μικρές ταχύτητες και μια διαστήματα. Αν κινείσαι στην εθνική δεν αναμένεται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.
-
Το Corsa της γυναίκας μου (πετρέλαιο, 2010) πρέπει κάποιες φορές όταν δεν έχει κινηθεί αρκετά εκτός πόλης, να κάνουμε μία διαδρομή με χαμηλές στροφές για να καθαρίσει το φίλτρο. Και στα καινούρια πετρελαιοκίνητα πρέπει να γίνεται αυτό;
-
Το Corsa της γυναίκας μου (πετρέλαιο, 2010) πρέπει κάποιες φορές όταν δεν έχει κινηθεί αρκετά εκτός πόλης, να κάνουμε μία διαδρομή με χαμηλές στροφές για να καθαρίσει το φίλτρο. Και στα καινούρια πετρελαιοκίνητα πρέπει να γίνεται αυτό;
Ναι πρέπει, είναι το φίλτρο μικροσωματιδίων (DPF) που αναφέρθηκε και προηγουμένως.
-
Πάρε το C4 να τελειώνεις. Σχεδόν σε όλα τα reviews το Yaris Cross το αντιμετωπίζουν σαν αυτοκίνητο πόλης και αναφέρουν πολύ μέτρια πράγματα για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
Σκέψου ότι είναι ένα ψηλότερο Yaris με λίγο τραβηγμένο πίσω μέρος για αποσκευές.
Δεν νομίζω ότι ταιριάζει καθόλου στο προφίλ σου, μάλλον η Corolla θα ταίριαζε καλύτερα.
Γενικά συμφωνώ με τα σχόλια του Cirus, πάρε αυτό που σου ταιριάζει στο προφίλ χρήσης σου.
Κάνεις δεν ξέρει σε 15 χρόνια πως θα είναι η αγορά, αλλά και πάλι εσύ θα έχεις χαρεί και απολαύσει την επιλογή σου. Μπορεί σε 15 χρόνια να καίνε φύκια τα αυτοκίνητα, ή νερό ή αέρα, ή να έχουν πανιά! Άμεσα δεν προβλέπεται καμία αλλαγή άλλωστε.
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Το σκορ είναι συντριπτικό υπέρ του C4. Πραγματικά είναι κατά τη γνώμη μου ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο και κατά κοινή ομολογία πολύ άνετο. Στεπτομενος ορθολογικά αυτή θα πρέπει να είναι η επιλογή.
Όμως δεν σας κρύβω ότι έχω ένα ψυχολογικό κόλλημα. Με 'εξιταρει' η ιδέα της παραγωγής ενέργειας από το Yaris Cross. Φρενάρεις και η ενέργεια σου δεν πάει χαμένη αλλά αξιοποιείται. (Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...)
Το μόνο σίγουρο τελικά είναι ότι θα έχω τουλάχιστον 3 μήνες μπροστά μου (είπαμε, γουρούνι στο σακί δεν αγοράζουμε) για να ωριμάσει η σκέψη μου. Σίγουρα θα προκύψουν κι εδώ μέσα πολλές πληροφορίες για να αξιοποιήσω.
Toyota Yaris Cross