-
Ανέβηκε ο νέος τιμοκατάλογος της πεζω με τις νέες τιμές.
Ενδεικτικά
allure 1.2 100 από 22.400 τώρα εχει 22.375. allure 1.2 130 από 25.200 τώρα έχει 24.569.
allure 1.5 100 από 25.600 τώρα έχει 25.154.Δεν ξέρω όμως αν ξεκίνησαν να χρεώνουν το χρώμα και αν σταματησε η προωθητική -500 ευρω που είχαν.
Οπότε με χρώμα θα βγαίνει ακριβότερα στην τελική τιμή από την αλλαγή των ττ και μετά
Τον Ιανουάριο 25.600 έκανε το 1.5 100 Allure. Μόνο το χρώμα ήταν δώρο.
Νομίζω μόνο οι βασικές εκδόσεις σε κάθε κινητήρα έδιναν έκπτωση.
Mazda έριξε τις τιμές γιατί δεν πούλαγε αυτοκίνητο.
Δεν είναι σίγουρο οτι βγάζουν οι έμποροι, ειμαι σίγουρος ότι αύξησαν το κέρδος τους τα εργοστάσια.
-
Σημασία έχει ότι έπεσαν τα ΤΤ και στις περισσότερες εταιρείες θα είναι μηδενικό το κέρδος για τον αγοραστή. Ρε μαύρο στον Μαυρογυαλούρο που τους χρειάζεται...
-
Σημασία έχει ότι έπεσαν τα ΤΤ και στις περισσότερες εταιρείες θα είναι μηδενικό το κέρδος για τον αγοραστή. Ρε μαύρο στον Μαυρογυαλούρο που τους χρειάζεται...
Αν ανατρέξει κανείς σε σχόλιά μου το έλεγα από τότε. Δηλαδή να καθυστερήσω 1 χρονο να πάρω αυτοκίνητο για 300-400€ στα 25-26.000, και αν, το έβρισκα και τότε σχεδόν κοροϊδία. Έπαιζαν καο launch pack τότε οπότε μία ή άλλη.
Ανάλογα το χρονοδιάγραμμα του καθενός βέβαια, απλά μετά το 21 και WLTP κάποιοι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων γιατί θα δούμε και 10% Τ.Τ σε αυτοκίνητα που τώρα είναι χαλαρά στο 0, και βάλτε και αύξηση τελών κυκλοφορίας.
Πάντως Peugeot έκανε μειώσεις, να το σημειώσουμε αυτό, αλλού είδαμε μέχρι και αυξήσεις.
-
alexandros.K wrote:
H Ford δεν αλλαξε τιμοκαταλογο ακομα στο site της
κι όμως ....
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/PL-Cars.pdf
Ε τι ? Αν υπολογισεις οι τιμες ειναι με το παλιο ΕΤΤ. Κι εσυ εγραψες οτι ισχυουν απο 2 Αυγουστου οι νεες τιμες. Αυτος λεει 1 Αυγουστου. Δεν εχει αλλαξει ακομα
-
Υ.γ Τέλος, μπράβο στο νηματοθετης που τα έψαξε και μας ανοίγει τα μάτια.
Δεν εχω κατι με τον ανθρωπο, αλλά τι καινουριο μας ειπε? Τα ξεραμε ηδη αυτα
-
Τα περισσότερα, εκτός ίσως κάποιων πιο αναλυτικών στοιχείων για τις τιμές και τους τιμοκαταλόγους, έχουν ειπωθεί και στο νήμα για τα 'Νέα τέλη ταξινόμησης'.
Η Mazda έχει θέμα με τον κυβισμό των κινητήρων ο οποίος στην Ελλάδα είναι απαγορευτικό κριτήριο για πολλούς,
Κρίμα γιατί τα αυτοκίνητα της είναι πολύ ωραία.
Βέβαια θα ήθελα να δω αν θα ακολουθούσε τη στρατηγική μείωσης των τιμών ακόμη και σε περίπτωση που είχε άλλους κινητήρες και πουλούσε αρκετά αυτοκίνητα όπως άλλες αντιπροσωπίες.
Ένας νοήμων άνθρωπος δεν έχει βρεθεί στην Ελλάδα να κοντράρει πλέον το 'συμφέρον' αυτής της ηλιθιότητας, όπου ένα αυτοκίνητο που κοστίζει πχ 28000€ πληρώνει φόρο πολυτελείας επειδή έχει δίλιτρο κινητήρα ενώ τόσα άλλα στην ίδια τιμή δεν πληρώνουν επειδή έχουν κινητήρα κάτω από 2000κε.
Ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο προκειμένου να τσιμπήσει το κράτος κάνα φόρο παραπάνω.
Ευτυχώς διαβάζω το παρακάτω ενθαρυντικό νέο: Ξεχάστε τα τεκμήρια και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!
Αν θέλεις να έχεις φόρο πολυτελείας, τότε βάλτον αναλόγως της τιμής αγοράς του αυτοκινήτου. Βέβαια μιας ορθολογικής τιμής αγοράς η οποία πράγματι θα αποτελεί πολυτέλεια όπως πχ τα 50000€ και άνω.
Στην Ελλάδα ήταν σίγουρο ότι θα βρισκόταν τρόποι να ισοσκελιστεί αυτή η διαφορά της μείωσης των τιμών προς όφελος των αντιπροσωπειών ή των κατασκευαστών. Δεν περίμενα κάτι άλλο. Σιγά μην έχαναν την ευκαιρία να κονομήσουν λίγο παραπάνω.
-
Εταιρίες που είχαν κρατήσει εκδόσεις μοντέλων κάτω από τις 14000 προ φόρων όπως το KIA ceed 1.0 uptown και hyundai i30 1.0 distinctive τώρα τους έβαλαν καπέλο 300-500 ευρώ και χρέωση στο μεταλλικό χρώμα.
Η Toyota θεωρώ ότι είναι από τις πιο τίμιες σε αυτό τον τομέα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το corolla 1.2 eco. Λιανική τιμή προ μείωσης ΤΤ 19200 και τιμή μετά 18680 ενώ με την έκπτωση κατεβαίνει 17830.
Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μοντέλα τα κοιτάω καιρό γιαυτό μου έκαναν εντύπωση οι αλλαγές τιμών.
-
Στρατoς wrote:
alexandros.K wrote:
H Ford δεν αλλαξε τιμοκαταλογο ακομα στο site της
κι όμως ....
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/PL-Cars.pdf
Ε τι ? Αν υπολογισεις οι τιμες ειναι με το παλιο ΕΤΤ. Κι εσυ εγραψες οτι ισχυουν απο 2 Αυγουστου οι νεες τιμες. Αυτος λεει 1 Αυγουστου. Δεν εχει αλλαξει ακομα
Μάλιστα ... στην Ford άλλαξαν τιμοκατάλογο μία μέρα πριν τις 2 Αυγούστου.... Παράλογο..... που έλεγε και ο Λαζόπουλος στους Μήτσους....
-
Εταιρίες που είχαν κρατήσει εκδόσεις μοντέλων κάτω από τις 14000 προ φόρων όπως το KIA ceed 1.0 uptown και hyundai i30 1.0 distinctive τώρα τους έβαλαν καπέλο 300-500 ευρώ και χρέωση στο μεταλλικό χρώμα.
Η Toyota θεωρώ ότι είναι από τις πιο τίμιες σε αυτό τον τομέα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το corolla 1.2 eco. Λιανική τιμή προ μείωσης ΤΤ 19200 και τιμή μετά 18680 ενώ με την έκπτωση κατεβαίνει 17830.
Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μοντέλα τα κοιτάω καιρό γιαυτό μου έκαναν εντύπωση οι αλλαγές τιμών.
Που βλεπουμε το νεο τιμοκαταλογο toyota?
-
Που βλεπουμε το νεο τιμοκαταλογο toyota?
Στον διαμορφωτή το είδα.
-
Τελικά η Ford έκανε πονηριά ή όχι ξέρουμε; Προσπάθησα να διαβάσω παραπάνω αλλά από τα κενά με έπιασε ίλιγγος...
-
Lap wrote:
Υ.γ Τέλος, μπράβο στο νηματοθετης που τα έψαξε και μας ανοίγει τα μάτια.
Δεν εχω κατι με τον ανθρωπο, αλλά τι καινουριο μας ειπε? Τα ξεραμε ηδη αυτα
Ευχαριστώ για το 'μπράβο' Lap..
Τι ξέραμε όλοι Κε Αλέξανδρε? Ότι κάποιες εταιρείες θα κάνουν τις δικές τους αλχημίες παίζοντας με τις τιμές προ φόρων ?
Κάποιοι ίσως περίμεναν και ανέβαλαν την αγορά τους τους τελευταίους μήνες για να δουν μια μικρή πτώση τιμών με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας...
Μάλλον δεν τα ξέρανε όλοι και το νήμα ήταν απλά μια αφορμή για να ψάξει όποιος ενδιαφέρεται την 'συμπεριφορά' του εισαγωγέα της μάρκας αυτοκινήτου που θέλει να αγοράσει... και έχασε χρόνο περιμένοντας !
-
Κε Στρατο, ξεραμε οτι η Skoda ανέβασε τιμες , οτι η Mazda κατεβασε και οτι η Ford δεν εβγαλε ακομα νεο τιμοκαταλογο στο site της. Εχουν αναφερθει αυτα ηδη σε διαφορα topics εδω μεσα.
-
Εχω αναφερθει και σε αλλο νημα.....
Polo Trendline 80hp 12ος/2019 στα 13900 5ος/2020 στσ 14400 με περικοπη εξοπλισμου και 3/8/2020 στα 14950....
Επισης Yaris '20 Active 1,0 7ος/2020 στα 13600 8ος/2020 στσ 13770.....
Παλι πανω οι τιμες....και επεται συνεχεια.....
-
Κε Στρατο, ξεραμε οτι η Skoda ανέβασε τιμες , οτι η Mazda κατεβασε και οτι η Ford δεν εβγαλε ακομα νεο τιμοκαταλογο στο site της. Εχουν αναφερθει αυτα ηδη σε διαφορα topics εδω μεσα.
Ίσως κάποιοι δεν έχουν τον χρόνο να γυρίζουν από θέμα σε θέμα για να ξέρουν τα παραπάνω...
-
Με αυτά και με εκείνα εξακολουθούμε να έχουμε το γηραιότερο στόλο αμαξιών στην Ευρώπη στα 18 χρόνια μεσος όρος απίστευτο νούμερο.
Τα ττ πέφτουν και τα αμάξια ανεβαίνουν. Εκεί στο υπουργείο δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος που να παρακολουθεί αυτές τις τιμές και ότι το κράτος ανακοινώνει μειώσεις οι οποίες τελικά οδηγούν ως και σε αυξήσεις!
Εκτός αν οι μειώσεις ττ ήταν το κλείσιμο του ματιού στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία αυτοκινήτου ώστε να δωθεί το πράσινο φως για τις εργοστασιακές αυξήσεις. Μήπως οι αλλαγές ήταν στην γερμανική ατζέντα;
Και αυτό του ότι η ελληνική αγορά είναι μικρή και δεν ασχολείται κανείς είναι μπούρδα.
Ξέρετε κανέναν βιομήχανο που θα του πεις ότι έχεις ευκαιρία να αυξήσεις ξαφνικά το καθαρό κέρδος σου σε μια αγορά έστω και μικρή και να σφυρίζει αδιάφορα;
-
alexandros.K wrote:
Ίσως κάποιοι δεν έχουν τον χρόνο να γυρίζουν από θέμα σε θέμα για να ξέρουν τα παραπάνω...
Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το σχόλιο σου παραπέμπει και στον χαρακτηρισμό 'χασομέρηδες'.
-
Με αυτά και με εκείνα εξακολουθούμε να έχουμε το γηραιότερο στόλο αμαξιών στην Ευρώπη στα 18 χρόνια μεσος όρος απίστευτο νούμερο.
Τα ττ πέφτουν και τα αμάξια ανεβαίνουν. Εκεί στο υπουργείο δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος που να παρακολουθεί αυτές τις τιμές και ότι το κράτος ανακοινώνει μειώσεις οι οποίες τελικά οδηγούν ως και σε αυξήσεις!
Εκτός αν οι μειώσεις ττ ήταν το κλείσιμο του ματιού στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία αυτοκινήτου ώστε να δωθεί το πράσινο φως για τις εργοστασιακές αυξήσεις. Μήπως οι αλλαγές ήταν στην γερμανική ατζέντα;
Και αυτό του ότι η ελληνική αγορά είναι μικρή και δεν ασχολείται κανείς είναι μπούρδα.
Ξέρετε κανέναν βιομήχανο που θα του πεις ότι έχεις ευκαιρία να αυξήσεις ξαφνικά το καθαρό κέρδος σου σε μια αγορά έστω και μικρή και να σφυρίζει αδιάφορα;
τον γηραιότερο στόλο στην Ευρώπη (αν τον έχουμε δεν ξέρω, σε πιστεύω πάντως) τον έχουμε επειδή έχουμε χαμηλούς μισθούς και αβέβαιο μέλλον. Είναι και η νοοτροπία των Ελλήνων που δεν αλλάζουν κάτι αν δεν σαπίσει προτιμούν να τα φάνε στα μπουζούκια.
-
Κυρίως η έλλειψη αγοραστικής δύναμης και το αβέβαιο μέλλον ειναι. Αυτό το να σαπίσει πρώτα και μετά να το αλλάξουμε δεν ισχύει για τους σημερινούς 35-55 ηδες. Αυτά ίσχυαν επί ....παλιού ορθοδόξου ΠΑΣΟΚ!
-
Ελλάδα η χώρα του παραλόγου αλλά και των λαμογιών. Τρία αυτοκίνητα έχω πάρει στη ζωή μου και τα τρία καινούρια. 15 χρόνια κράτησα το ένα, 11 το άλλο και 2 τρέχει τώρα το τρίτο. Δε μπήκα ποτέ στη διαδικασία του μεταχειρισμένου λόγω μη εμπιστοσύνης αλλά και ιδιοσυγκρασίας. . Το θέμα είναι τώρα με τον γιο τι θα κάνω γιατί για καινούριο δεν παίζει για πολλούς λόγους.
Νέα κόλπα μετά τα νέα ττ < Απο τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα >>
https://www.newsauto.gr/news/i-epitidii-empori-strafikan-sta-rimadia-metachirismena-euro5b/
Νέα τέλη ταξινόμησης