-
Και μετά ο μπάρμπας έβριζε για την κατάντια της νεολαίας που δεν σέβεται τίποτα κλπ....
-
'Πυροβολισμός' είναι να σκάσεις και τα τέσσερα λάστιχα κάποιου που πάρκαρε παράνομα.
Επίσης 'πυροβολισμός' είναι να πάρεις μία βαριοπούλα και να σπάσεις το αυτοκίνητο κάποιου που πάρκαρε παράνομα.
Όπως και να πάρεις τον σιδερένιο κάδο απορριμάτων και να τον ρίξεις με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο εκείνου που παρανομεί.
Αυτά είναι 'πυροβολισμοί' και έχουν συμβεί.
Η τροχαία, η αστυνομία και η δικαστική οδός είναι οι νόμιμες διαδικασίες του κράτους.
υ.γ. πριν λίγο σκ@τόγερος μπήκε ανάποδα (από την έξοδο) σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ (Βασιλόπουλος, Λ.Πεντέλης, Χαλάνδρι), εγώ έβγαινα και πήγε να πέσει πάνω μου. Ο σκ@τόγερος με την τραγιάσκα απαίτησε να κάνω εγώ πίσω για να μπει αυτός. Δεν πυροβόλησα κάποιον. Απλά έσβησα το σκούτερ και περίμενα να κάνει όπισθεν, να βγει έξω και να πάει από την κανονική είσοδο.
Έχεις δίκιο με τους παππούδες.
Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνον αν οι ίδιοι οι οδηγοί μάθουν να αναγνωρίζουν τα πρώτα συμπτώματα γήρατος στην οδήγηση. Μειωμένα αντανακλαστικά, κακή κρίση, κλπ. Εν προκειμένω, ήσουν τυχερός που δεν σε πάτησε.
Αυτό όμως που -δυστυχώς- βλέπω είναι ότι όλοι βρίζουν τους παππούδες, μέχρι να γίνουν παππούδες οι ίδιοι και να θεωρούν ότι οδηγούν μια χαρά. Θα έχουμε εμείς όταν γεράσουμε την τιμιότητα να πούμε 'ως εδώ ήταν, δεν οδηγώ άλλο'; -
Έχεις δίκιο με τους παππούδες.
Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνον αν οι ίδιοι οι οδηγοί μάθουν να αναγνωρίζουν τα πρώτα συμπτώματα γήρατος στην οδήγηση. Μειωμένα αντανακλαστικά, κακή κρίση, κλπ. Εν προκειμένω, ήσουν τυχερός που δεν σε πάτησε.
Αυτό όμως που -δυστυχώς- βλέπω είναι ότι όλοι βρίζουν τους παππούδες, μέχρι να γίνουν παππούδες οι ίδιοι και να θεωρούν ότι οδηγούν μια χαρά. Θα έχουμε εμείς όταν γεράσουμε την τιμιότητα να πούμε 'ως εδώ ήταν, δεν οδηγώ άλλο';Δεν θα έπρεπε να ήταν καν στο χέρι μας, γιατί - απλά - **δεν **θα αναγνωρίζουμε τα «συμπτώματα».
Μόνο κράτος με εξετάσεις (αλήθεια τι απέγινε αυτό; εφαρμόστηκε;).
-
Αλέξανδρος Σ. wrote:
Δεν θα έπρεπε να ήταν καν στο χέρι μας, γιατί - απλά - **δεν **θα αναγνωρίζουμε τα «συμπτώματα».
Για να εξεταστεί ένας άνθρωπος σε ένα αντικείμενο, πρέπει πρώτα να το έχει μάθει. Όχι από ένα βαρετό μάθημα ΚΟΚ στο σχολείο, ούτε από καμιά βαρετή εκπομπή στην ΕΡΤ αλλά από μια καλοφτιαγμένη παραγωγή σε κάποιο σοβαρό κανάλι. Αντιθέτως, ο μέσος οδηγός έχει δει ατέλειωτες ώρες στην τηλεόραση πώς οδηγείται μια φόρμουλα 1 παρά πώς οδηγείται το δικό του αμάξι.
-
emil wrote:
Αλέξανδρος Σ. wrote:
Δεν θα έπρεπε να ήταν καν στο χέρι μας, γιατί - απλά - **δεν **θα αναγνωρίζουμε τα «συμπτώματα».
Για να εξεταστεί ένας άνθρωπος σε ένα αντικείμενο, πρέπει πρώτα να το έχει μάθει. Όχι από ένα βαρετό μάθημα ΚΟΚ στο σχολείο, ούτε από καμιά βαρετή εκπομπή στην ΕΡΤ αλλά από μια καλοφτιαγμένη παραγωγή σε κάποιο σοβαρό κανάλι. Αντιθέτως, ο μέσος οδηγός έχει δει ατέλειωτες ώρες στην τηλεόραση πώς οδηγείται μια φόρμουλα 1 παρά πώς οδηγείται το δικό του αμάξι.
Ψυχοσωματικές εξετάσεις εννοώ, όχι γνωστικές, δεν έχει νόημα.
-
Ψυχοσωματικές εξετάσεις εννοώ, όχι γνωστικές, δεν έχει νόημα.
ΧΑΧΑΧΑ! Βάλε σοβαρές ψυχοσωματικές εξετάσεις και θα κοπεί η μισή Ελλάδα! Συμφωνώ μαζί σου. Απλά νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να θεσμοθετηθεί ποτέ. Πρώτ' απ' όλα γιατί οι πολιτικοί είναι οι πρώτοι που θα το χάναν το δίπλωμα γιατί όλοι τους είναι τρελοί για δέσιμο. Κι αν κάποιος μοιάζει λογικός, αυτός είναι ο πιο παλαβός απ' όλους.
Δεύτερον, οι παππούδες δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν όποιον τους πάρει το δίπλωμα. Και οι παππούδες είναι ένα σεβαστό μέρος του εκλογικού σώματος.Ακούς εκεί ψυχοσωματικές εξετάσεις! Το διάβασα στο κινητό μου ενώ οδηγούσα και απ' την σύγχυσή μου έπεσε το γυάλινο μάτι μου πάνω στα φάρμακα για την σχιζοφρένεια και το αλζχάιμερ!
-
Σε μια εβδομάδα στην γειτονιά μου
Περίπτωση 1η: Ασθενοφόρο μπλόκαρε σε στροφή γιατί γίδι έχει παρκάρει στην γωνία ,αν το περίμενε δικός μου άνθρωπος είχα πυροβολήσει χωρίς εισαγωγικά! Μετά από κανα τέταρτο εμφανίστηκε ο υπεύθυνος με μια τυρόπιτα στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο και με το πάσο του πήγαινε προς το αυτοκίνητο χωρίς να δίνει καμία σημασία για το τι γίνεται γύρω του , έδωσε όταν κάποιος του έδωσε τυχαία μια με το μπακ πακ (άλλη μαλακισμ@νη μοδα ) και η τυρόπιτα έπεσε στο δρόμο ! Κάρμα λέμε...
Περίπτωση 2: αυτοκίνητο παρκάρει κανονικά δεν ενοχλεί κανένα σε χώρο που επιτρέπεται , ζώο έρχεται και παρκάρει ακριβώς απέναντι ,ο δρόμος στενός μόνο παπιά περνάνε πλέον. Κάποιος παίρνει τηλ τροχαία και γράφουν και τους δύο για παρακώλυση συγκοινωνιών ! Αν ήμουν ο πρώτος που είχε παρκάρει κανονικά του το είχα σπάσει το κ@λ@μαξο !
ΥΓ Τα αυτοκίνητα και των δύο ζώων με πινακίδες Χαλκιδικής ...
-
Για το θέμα του παρκαρίσματος.
Φοβάμαι ότι επειδή είμαστε από διαφορετικές πόλεις έχουμε τελείως διαφορετικά κριτήρια. Αλλιώς είναι στις μικρές πόλεις, αλλιώς στις μεγάλες και ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές τους. Εδώ δεν έχει πρόβλημα παρκαρίσματος γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι απαραίτητη η μετακίνηση με το αυτοκίνητο εκτός κι αν έχεις να μεταφέρεις πράγματα.Γενικά, σε 30 λεπτά έχεις πάει με τα πόδια από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο. Είναι λογικό να είμαι πιο 'δε βαριέσαι' από εσάς που ζείτε σε μεγαλουπόλεις και η μετακίνηση είναι απαραίτητη ενώ το πρόβλημα του παρκαρίσματος είναι πιο σοβαρό. -
Για το θέμα του παρκαρίσματος.
Φοβάμαι ότι επειδή είμαστε από διαφορετικές πόλεις έχουμε τελείως διαφορετικά κριτήρια. Αλλιώς είναι στις μικρές πόλεις, αλλιώς στις μεγάλες και ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές τους. Εδώ δεν έχει πρόβλημα παρκαρίσματος γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι απαραίτητη η μετακίνηση με το αυτοκίνητο εκτός κι αν έχεις να μεταφέρεις πράγματα.Γενικά, σε 30 λεπτά έχεις πάει με τα πόδια από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο. Είναι λογικό να είμαι πιο 'δε βαριέσαι' από εσάς που ζείτε σε μεγαλουπόλεις και η μετακίνηση είναι απαραίτητη ενώ το πρόβλημα του παρκαρίσματος είναι πιο σοβαρό.Αν πρόσεξες γιαυτό ανέφερα τις πινακίδες Χαλκιδικής, έρχονται από το χωριό τους που έκαναν ότι ήθελαν και μεταφέρουν την ίδια νοοτροπία και στην πόλη , όταν κάποτε σε κάποιον είπα ότι έχει πάρκινγκ να πληρώσει να το βάλει το βλέμμα του έδειχνε άνθρωπο που για αυτόν όποιος πληρώνει είναι κορόιδο ίδια νοοτροπία με το θα καπνίζω όπου θέλω , πάω από την ΛΕΑ όταν έχει κίνηση κλπ σίγουρα στο παραθαλάσσιο μαγαζί του (είχε στο πίσω παρμπρίζ αυτοκόλλητο cafe...) με το ίδιο βλέμμα θα σε κοίταζε αν του ζητούσες απόδειξη...
-
Έχει παρκάρει η πεθερά μου σε διπλή σειρά. Ναι, τρομάξατε, αλλά είναι σε ένα σημείο που το κάνουν γενικά οι κάτοικοι, είναι πολύ φαρδύς ο δρόμος.
Παρκάρει ένας δίπλα στην πεθερά μου (τριπλή σειρά). Παρκάρει ένας πίσω από της. Παρκάρει κι ένας μπροστά της.
Είναι το αυτοκίνητο στην μέση, και άλλα 4 γύρω της. Παραμονή χριστουγέννων βράδυ. Το αυτοκίνητο στη μέση, άλλα τέσσερα γύρω-γύρω. Φωνάζει την τροχαία. 'Ερχεται μετά από σχεδόν μια ώρα, και δεν πιστεύει αυτό που βλέπει! 'Εκοψε 3 κλήσεις, αλλά η χριστουγεννιάτικη έξοδος έγινε με ταξί.
-
Γιατι μονο 3 κλησεις?
-
Διάβασα αυτό:
όπου λέει ότι νόμος που πέρασε 'νύχτα' διπλασιάζει το πρόστιμο στα αυτοκίνητα μίσθωσης και δεν αφαιρεί τις πινακίδες τους.
Ο δημοσιογράφος λέει ότι ενώ η κλήση λέει 40 ευρώ, ζητήθηκε να πληρώσουν 80. Και συνεχίζει ότι για παραβίαση της Ρ-40 δεν προβλέπεται αφαίρεση των πινακίδων.
Σύμφωνα με αυτό:
https://m-l.gr/οδική-ασφάλεια/παραβάσεις-ποινές/
η παραβίαση της Ρ-40 είναι 80 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση των πινακίδων για 10 ημέρες.
Τελικά τι ισχύει; Τι δημοσιογραφία κάνουν στο news-auto; Και πώς ξέρει ο τροχονόμος αν το αυτοκίνητο είναι με μίσθωση για να κόβει άλλο πρόστιμο;
Πάντως πριν λίγες μέρες μάζεψαν τις πινακίδες όσων είχαν σταθμεύσει στον Βόλο, στην Ιωλκού (με Ρ-40). Κάποιοι είπαν 'καλά τους έκαναν'. Η τελευταία φορά που ξέρω να έγινε αυτό ήταν τα Χριστούγεννα του '18. Δηλαδή, αφήνουμε όλη την πόλη να παρκάρει παράνομα -και σε διπλή σειρά- για όλο τον χρόνο και ξαφνικά μαζεύουμε κάποιες πινακίδες. Δεν είναι λογικό να διαμαρτύρονται οι παραβάτες; Το λιμενικό αντίστοιχα είναι συνεπές, σχεδόν κάθε μέρα (και καμιά φορά περισσότερες από μία φορές την ημέρα) κόβει κλήσεις στην παραλία, οπότε εκεί δεν πέφτουν διαμαρτυρίες!
Με κλείσανε (παρκάρισμα). Τροχαία;