-
Εμ, για αυτό λέω πως κατι δεν παει καλα. Οποιοδήποτε νέο αυτοκίνητο με τέτοιο κόστος κτήσης έχει μια άλφα ηχομόνωση.
Λες να ναι τόσο εξαιρετικό το jazz, πολυ πιθανόν διότι και εμένα μ αρεσει...και ως γνωστόν ότι μ αρέσει....Είναι καλό.
-
Μετά μου λέτε ότι ο Μάρεκ είναι στα καλά του;
Δεν αντέχω να δω ολόκληρο ένα review του. Ο τύπος διαμαρτύρεται πάντοτε για κάτι και το χιούμορ του είναι χειρότερο κι απ' των Ρώσων που είναι... απλώς ανύπαρκτο!
-
Dublin wrote:
Τα Ευρωπαικά τι έχουν; ποια προτιμάμε γενικά από αυτά;
Ευχαριστώ.
Tα ευρωπαικά έχουν διάφορες λύσεις (π.χ. τα νέα peugeot/opel φοράνε ένα πολύ ενδιαφέρον αυτόματο κιβώτιο της aisin) και γενικά αποφεύγουν τα cvt προτιμώντας dct.
Τα dct όμως αν δεν συνδυάζονται με μετατροπέα ροπής για την εκκίνηση θα βγάλουν θέματα, έχουν εφαρμογή μόνο σε αγωνιστικές πλατφόρμες, δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο 'χαλαρής' οδήγησης με ποσοστό χρήσης μέσα σε πόλη. Τα cvt με ιμάντα (που είναι ιδανικά για χαλαρή οδήγηση) θα εμφανίσουν όλα κάποια στιγμή φθορές. Τα ρομποτικά ούτε για αστείο, ταλαιπωρία, τα κλασσικά με τον μετατροπέα ροπής έχουν αξιοπιστία αλλά υψηλή κατανάλωση. Μένουν τα πλανητικά cvt, lexus, toyota hybrids τα οποία είναι η σίγουρη και καλύτερη λύση αν θέλεις αυτόματη μετάδοση για χαλαρή-καθημερινή οδήγηση.
Τα ρομποτικα ειναι παρα πολυ καλά υπο μια μόνο προϋπόθεσή:
Είτε να μάθεις τις αλλαγές τους και ενστικτωδώς με ένα σήκωμα του ποδιού από το γκάζι να αλλάζουν σαν αυτά με μετατροπέα ροπής,
Είτε στην χειροκίνητη λειτουργία όπου πάλι με σήκωμα του δεξιού ποδιού οι αλλαγές γίνονται χωρίς να τις καταλάβεις.
Σε μέγιστη επιτάχυνση (δηλαδή το πεντάλ του γκαζιού στο πατωμα) τα ρομποτικά παραδόξως είνάι αρκετά καλά στην αποφυγή του λοξιγκα άλλα αργά στις αλλαγες τους.
-
Επειδή δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιο safety assessment από το Euro NCAP και ενώ το σασί του μοιάζει με εκείνο του απλού (μοντέλο 2015 νομίζω), δεν ξέρω αν διαφοροποιείται αρκετά ώστε να δικαιολογεί ξεχωριστό assessment, γνωρίζουμε κάτι σε αυτό;
-
-
Σε σχέση με το Γιάρις άραγε; Έχουμε εικόνα; Το καινούργιο γιάρις εννοώ. Γιατί η κόντρα του θα είναι με αυτό.
-
Τελικά ποια η κατανάλωση του τζαζ, δεν κατάλαβα.
-
1.8/100km μεσα στην πολη λεει
και
3.8/100κμ σε ανηφορες
φυσικα ο τυπος το πηγαινε μεχρι 80
-
1.8 ;
Τι ειναι αυτο;
Ντοϊνγκ
-
Και νομίζω μετράει στα 1.000.000 χλμ, δηλαδή καίει μια χούφτα κάθε 100.000χλμ. Λύθηκε το θέμα ενέργειας, στοπ στους πολέμους για τσ πετρέλαια, η Honda έφερε την παγκόσμια ειρήνη!
-
Εεεεε;
Κάτσε να δω καμία άλλη δοκιμή, διότι το υποβαθμίζεις το ακριβό χοντακι, και δεν μ αρέσει.
-
σε αλλες δοκιμες αναφερουν 5.5 λτ
με γκαζια ετσι
-
Μετά από επικοινωνία με το Σ. ενημερώθηκα από τον πωλητή ότι στην Ελλάδα θα έρθει με το νέο έτος. Δεν ρώτησα αν έχουν κανένα εκεί να πάω να το δω, οδηγούσα όταν με πήρε και τον είχα στην ανοιχτή ακρόαση.
Η βασική έκδοση όντως δεν έχει Android auto και αισθητήρες παρκαρίσματος τελικά. -
Ενταξει θα το καταστρεψουν....
Δεν πειραζει υπαρχει και η toyota
-
Dublin wrote:
Τα Ευρωπαικά τι έχουν; ποια προτιμάμε γενικά από αυτά;
Ευχαριστώ.
Tα ευρωπαικά έχουν διάφορες λύσεις (π.χ. τα νέα peugeot/opel φοράνε ένα πολύ ενδιαφέρον αυτόματο κιβώτιο της aisin) και γενικά αποφεύγουν τα cvt προτιμώντας dct.
Τα dct όμως αν δεν συνδυάζονται με μετατροπέα ροπής για την εκκίνηση θα βγάλουν θέματα, έχουν εφαρμογή μόνο σε αγωνιστικές πλατφόρμες, δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο 'χαλαρής' οδήγησης με ποσοστό χρήσης μέσα σε πόλη. Τα cvt με ιμάντα (που είναι ιδανικά για χαλαρή οδήγηση) θα εμφανίσουν όλα κάποια στιγμή φθορές. Τα ρομποτικά ούτε για αστείο, ταλαιπωρία, τα κλασσικά με τον μετατροπέα ροπής έχουν αξιοπιστία αλλά υψηλή κατανάλωση. Μένουν τα πλανητικά cvt, lexus, toyota hybrids τα οποία είναι η σίγουρη και καλύτερη λύση αν θέλεις αυτόματη μετάδοση για χαλαρή-καθημερινή οδήγηση.
Τα dsg με υγρούς συμπλέκτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα πουθενά. Το παλιό αειθαλές 6άρι DQ250 της VW (χρησιμοποιείται από 2003) είναι ένα απ' αυτά. Μειονέκτημα: Κάθε 60.000 χλμ αλλαγή λαδιών - 6 λίτρα, κόστος 250-300 ευρώ.
Όλοι έμαθαν για προβλήματα των διπλοσύμπλεκτων με το ξηρού συμπλέκτη DQ200 μετά το 2010, τα οποία σύμφωνα με τη VW έχουν διορθωθεί από το '14 και μετά (άλλα υλικά τριβής στους δίσκους, ανθεκτικότερα μοχλικά εξαρτήματα αλλαγών και μια επιπλέον αντλία λαδιού για να διορθώσει τις απότομες εκκινήσεις στα diesel που δεν έχουν καθόλου ροπή πολύ χαμηλά - Anfahrtschwaeche είναι ο γερμανικός όρος).
Τα περί απότομης συμπεριφοράς στην εκκίνηση και λοιπές βλακείες που γράφει ο ειδικός τύπος, τα έχουν αντιγράψει κόπι - πάστε από τα γερμανικά τεστ και αφορούσαν όπως είπαμε τα diesel.
Θα θυμάστε βέβαια όλους τους άσχετους με τον 1.4 diesel της VW που τους έσβηνε στις διασταυρώσεις και το θεωρούσαν επικίνδυνο ελάττωμα του αυτοκινήτου, ενώ πολύ απλά ήθελε το παντέρμο κατέβασμα σε πρώτη πολύ νωρίτερα από αντίστοιχο βενζίνης γιατί είχε μηδέν ροπή στις 1000 π.χ. σ.α.λ.
Υ.Γ. Δεν βάζει νομίζω πλέον η Audi πουθενά cvt (multitronic το έλεγε, ήταν με καδένες αντί ιμάντες).
-
Ο 3κύλινδρος 1,4 tdi ήταν όντως ελαττωματικός. Το σβήσιμο στις 1000-1100 rpm ήταν γραμμένο στον κώδικα του προγράμματος γιατί παρατεταμένο στοφάρισμα εκεί (πχ μποτιλιάρισμα) δημιουργούσε συχνότητες κραδασμών που κατέστρεφαν τις βάσεις του μοτέρ και τη μετάδοση. Αυτό οφειλόταν σε λάθος επιλογή βολάν για το συγκεκριμένο μοτέρ. Ο κολλητός μου, που έχει ένα τέτοιο Polo, χαρακτηριστικά μου είπε πως σε επίπεδο δρόμο και σε κατάσταση που υπήρχε επάρκεια δύναμης σε επιτάχυνση από τις 900 rpm, ενώ το αμάξι ξεκολλούσε εύκολα, με το που περνούσε τις 1000 rpm έσβηνε χωρίς προειδοποίηση.
To cut the long story short, στα 45.000 km και μέσα στην εγγύηση τον κάλεσαν για αλλαγή βολάν, επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου ενώ μετά από σειρά ελέγχων προχώρησαν σε αλλαγή όλων των βάσεων μοτέρ και σασμάν αλλά και στην αλλαγή του ιδίου του σασμάν. Σε σειρά ερωτήσεων του κολλητού μου, του ξέρασαν τα παραπάνω... Προφανώς ήξεραν στο εργοστάσιο τη μηχανική αδυναμία, και απλά παρέκαμψαν το πρόβλημα προγραμματιστικά, σκεπτόμενοι 'ποιος θα το δουλέψει έτσι χαμηλά για να εκτεθούμε...;'. Άλλωστε και πέρα από το dieselgate, δεν είναι τυχαίο πως ο κινητήρας αυτός παράχθηκε για μόλις 3 χρόνια και δεν πέρασε στην MQB πλατφόρμα. Τώρα με κοντά 180.000 το Polάκι είναι μια χαρά πάντως.
-
να ειναι ετσι. Τον ανεφερα τον κινητηρα σαν παραδειγμα παντελους ελλειψης ροπης χαμηλα. Εμπειρια απο μιας φιλης που της εσβηνε τον πρωτο καιρο στο ρολαρισμα-σχεδον ακινητοποιηση με τον ιδιο τροπο οπως περιγραφεις: Εδειχνε να παιρνει και ξαφνικα εσβηνε. Αρχισε να βαζει πρωτη και δεν ξαναπαραπονεθηκε.
Βεβαια καλλιστα μπορει να συμβανει αυτο που λες, και οι στροφες με το κατεβασμα να ανεβαιναν πανω απο την περιοχη που αναφερεις. Παντως το συγκεκριμενο μοτερ ηταν ψυχοβγαλτης: ΠΟΛΥ στενη περιοχη ροπης.
-
Το έχω οδηγήσει κ γω σε Polo φίλης. Πολύ περίεργη αίσθηση, παραλιακή με αιρκον κ τέσσερα άτομα εκκινουσε κανονικά κ ξαφνικά γονάτιζε κ έχανε όλη τη δύναμη, εκεί πατούσες πάλι συμπλέκτη για να μην σβήσει κ ξαναπροσπαθουσες.
Όσο για τα dct όπως και τα απλά χειροκίνητα έχουν υλικά τριβής κάτι που δεν είναι ιδανικό ειδικά για μέσα στην πόλη σε σύγκριση με τα συμβατικά αυτόματα μετατροπέα ροπής. Το ίδιο κ με τα cvt καδένα/ιμάντες, έχουν φθορές.
-
αυτό με τις φθορές αφού υπάρχουν επιφάνειες τριβής, είτε σε dsg είτε σε χειροκίνητα. Στα υγρού τύπου βέβαια οι φθορές είναι μικρότερες κι απ' τα χειροκίνητα. Q3 TDI s-tronic άλλαζαν συνήθως μόνο βολάν στις 200 Tkm.
Στα ξηρού τύπου, ανάλογα τη χρήση (πόλη επιβαρύνει, όπως και στα χειροκίνητα), μπορεί να αλλάξουν συμπλέκτη και πριν τις 150 Tkm.
Δεν είναι καθόλου κακή επίδοση, αλλά είναι ακριβή υπόθεση, τουλάχιστον στα DQ200: 1500 ευρώ μαζί με τοποθέτηση στη Γερμανία, να μην είναι κανα χιλιάρικο εδώ?Εδώ τα συμβατικά με μετατροπέα ροπής έχουν -μακροπρόθεσμο- πλεονέκτημα.
Βέβαια πιο πολύ με απασχολεί αν θα ζω εγώ όταν θα φτάσει το αυτοκίνητο 150 Tkm παρα ο συμπλέκτης, με τα 10.000 χλμ το χρόνο που έκανα μέχρι πέρυσι. -
αλλά δεν αντέχω, μιας και μιλάμε για αυτόματα. Γράφουν τα εγχώρια τσακάλια του ειδικού τύπου για τα συμβατικά φράσεις όπως 'δεν έχει βέβαια τις αστραπιαίες αλλαγές του διπλοσύμπλεκτου..' γιατί φυσικά αισθάνονται τη διαφορά: 100ms το διπλοσύμπλεκτο, 200 το σύγχρονο με μετατροπέα.
Γελάνε κι οι πλάκες. πεζοδρομίου..
Honda Jazz 2020 Hybrid