-
**Τι περιλαμβάνει το Πρωτόκολλο του 1967 της σύμβασης της Γενεύης του 1951 **
Ποιος θεωρείται πρόσφυγας και τι υποχρεώσεις έχει;
Το άρθρο 1 της Σύμβασης καθορίζει ακριβώς το ποιος είναι ο πρόσφυγας.
Είναι ένα άτομο που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή του τόπου κατοικίας του, έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και εξαιτίας αυτού του φόβου δίωξης αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να απολαμβάνει την προστασία αυτής της χώρας ή την επιστροφή σ' αυτήν.
Οι πρόσφυγες υποχρεούνται να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας ασύλου.
Από τη Σύμβαση δεν καλύπτονται άτομα τα οποία έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ειρήνης, εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή κάποιο σοβαρό μη-πολιτικό έγκλημα εκτός της χώρας ασύλου. Ο πρόσφυγας είναι πάντα πολίτης. Ένα άτομο που συνεχίζει να παίρνει μέρος σε στρατιωτικές δραστηριότητες δεν μπορεί να λάβει άσυλο.
Πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί με ηλικία 20-35 ετών δεν έχουν πάρει μέρος σε στρατιωτικές δραστηριότητες ? Και αν έχουν πάρει σύμφωνα με το πρωτόκολο του 1967 που πρέπει να επιστραφούν όταν δεν τους δέχεται η χώρα καταγωγής τους ?
Απασχόλησαν αυτά τα θέματα όσους είναι αναμφαδόν υπέρ των ροών / ορδών ?
Απασχόλησε το θέμα κανένα από τους ίδιους που οι συνθήκες λένε ότι πρόσφυγαν ή μετανάστης είναι αυτός που φεύγει από την χώρα του και πηγαίνει σε άλλη χώρα, και ότι αν αυτός μετακινηθεί σε άλλη δεύτερη χώρα χάνει αυτή την ιδιότητα ?
Με αυτή την διάταξη όσοι έρχονται εδώ είναι παράνομοι εισβολείς έχοντας χάσει τις προηγούμενες ιδιότητες αφού η πρώτη χώρα ήταν η Τουρκία, βάζουμε δηλαδή μπροστά το συναισθηματικό και όταν τα βρούμε σκούρα επικαλούμαστε τις διεθνείς συνθήκες, ωραίοι είμαστε, πολύ ωραίοι είμαστε, φτού να μη μας ματιάσω.
Και για να ξέρουμε τι λέμε, γιατί καλή η καραμέλα περί της συνθήκης της Γενεύης του 1951 που την κουνάνε μερικοί αλλά υπάρχουν και πρόσφατες εξελίξεις της συνθήκης το 1967, το 2019 και ίσως και άλλες.
Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ αριθ. 62/19
Λουξεμβούργο, 14 Μαΐου 2019
Απόφαση στις συνεκδικασθείσες υποθέσεις C-391/16, C-77/17 και C-78/17
M κατά Ministerstvo vnitra, X και X κατά Commissaire général aux réfugiés et aux apatridesΥπό τις συνθήκες αυτές, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι, στον βαθμό που η οδηγία, προς διαφύλαξη της προστασίας της ασφάλειας και της κοινωνίας του κράτους μέλους υποδοχής, αναγνωρίζει στο τελευταίο τη δυνατότητα να ανακαλέσει ή να αρνηθεί να χορηγήσει το καθεστώς πρόσφυγα, ενώ η Σύμβαση της Γενεύης επιτρέπει, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, την επαναπροώθηση πρόσφυγα σε κράτος όπου ενδέχεται να απειλούνται η ζωή ή ελευθερία του.
ΥΠΟΜΝΗΣΗ: Η διαδικασία εκδόσεως προδικαστικής αποφάσεως παρέχει στα δικαστήρια των κρατών μελών τη δυνατότητα να υποβάλουν στο Δικαστήριο, στο πλαίσιο της ένδικης διαφοράς της οποίας έχουν επιληφθεί, ερώτημα σχετικό με την ερμηνεία του δικαίου της Ένωσης ή με το κύρος πράξεως οργάνου της Ένωσης. Το Δικαστήριο δεν αποφαίνεται επί της διαφοράς που εκκρεμεί ενώπιον του εθνικού δικαστηρίου. Στο εθνικό δικαστήριο εναπόκειται να επιλύσει τη διαφορά αυτή, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Δικαστηρίου. Η απόφαση αυτή δεσμεύει, ομοίως, άλλα εθνικά δικαστήρια ενώπιον των οποίων ανακύπτει παρόμοιο ζήτημα.
Βλέπουμε εδώ ότι τους δεχόμαστε, γκρινιάζουμε, παρακαλάμε, ζητάμε χρήματα, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ( Χρυσοχοϊδης ) αλλά δεν έχουμε κάνει και καμμία επίσημη νομική ενέργεια για την προστασία της χώρας, καλός ο συνασθηματισμός αλλά ας μπεί και ένας φραγμός, ας μείνουνε μόνο οι αληθινοί μετανάστες και να έχουν άριστες συνθήκες διαβίωσης και όχι το χάλι της Μόριας,
Έχουν δε κάνει και το λάθος να έχουν το κρατητήριο που βάζουν μέσα όσους πρέπει να επαναπροωθηθούν μέσα στο χώρο της Μόριας, οπότε όταν έρθει η ώρα να τους πάρουν μαζεύονται 2-5.000 κόσμος που προπυλακίζει, φωνάζει, χτυπά τους αστυνομικούς, βάζει φωτιές, κάνοντας αδύνατη την μεταφορά τους, Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο ή μήπως το έκαναν σκοπίμως για να μην επαναπροωθηθεί κανείς ?
Ξαναλέω ότι η έντονη ένσταση μου είναι για τους οικονομικούς μετανάστες που είναι νέοι και δεν ξέροι κανείς από που κρατάει η σκούφια τους.γιατί να έχουμε εδώ 35.000 Αφγανούς ? Πολεμούσαν τους Ρώσους πάνω από 10 χρόνια, πέρασαν σχεδόν άλλα 10 και ξαφνικά πλάκωσαν ορδές Αφγανών, πως και έτσι ? μήπως τους παρακίνησε κάποιος δίνοντας τους χρήματα ? Μήπως η Τουρκία ? Μήπως κανέας άλλος οργανισμός, ΜΚΟ κλπ ?
Οι Τούρκοι πρέπει να θυμηθούμε ότι δεν πολεμούν οι ίδιοι επίσημα, το 1922, πλήρωσαν Τσέτες παραστρατιωτικούς να σφάξουν τους Έλληνες και να τους διώξουν από τη Σμύρνη και την Πόλη το 1956, στη Συρία τώρα έβαλαν μπροστά τους μαχητές του ελεύθερου Συριακού στρατού, ο επίσημος Τουρκικός στρατός δεν πολέμησε στη Συρία, περιπολίες κάνει μόνο με τους Ρώσους, μέχρι και κοντέϊνερ ΑΤΜ έστειλαν για να εισπράτουν το μισθό τους οι μαχητές Σύριοι, έχουν κυκλοφορήσει και φωτό των φορτηγών.
Οι Τσέτες (τουρκικά: Çete, «συμμορίτες») ήταν Μουσουλμάνοι υπότροποι κατάδικοι οπλισμένοι άτακτοι ληστές οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην Μικρά Ασία από την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στρατολογημένοι και εξοπλισμένοι από τα τοπικά τμήματα της νεοτουρκικής επιτροπής «Ένωση και Πρόοδος».
Ήταν ιδιαίτερα κακόφημοι άνθρωποι, υπεύθυνοι για αμέτρητες βιαιοπραγίες, βιασμούς και δολοφονίες αμάχων, καθώς και λεηλασίες και πλιάτσικο τα οποία πραγματοποιούσαν σε συνεργασία με την Τουρκική Χωροφυλακή ή υπό την ανοχή της. Επίσης ήταν υπεύθυνοι για τις θηριωδίες σε βάρος των Χριστιανών Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1910 και του 1920.
Τον Αύγουστο του 1922 ο τουρκικός στρατός άρχισε να φθάνει στη Σμύρνη. Το μέτωπο είχε καταρρεύσει λίγες ημέρες νωρίτερα και πολλοί άντρες του ελληνικού στρατού αναζητούσαν καταφύγιο στα παράλια, λαβωμένοι και απογοητευμένοι. Από τους Τούρκους, πρώτοι μπήκαν στην πόλη οι τσέτες, δηλαδή οι άτακτοι μαχητές που ακολουθούσαν το στρατό του Κεμάλ. Αμέσως άρχισαν τις θηριωδίες. Εκτέλεσαν όσους άντρες βρήκαν μπροστά τους και έκαναν πλιάτσικο στα σπίτια και άρπαζαν από τις γυναίκες χρυσαφικά και τιμαλφή. Έφτασαν στο σημείο να κόβουν τα δάχτυλα ή τα αφτιά για να πάρουν δαχτυλίδια και σκουλαρίκια....
Αυτά για να θυμόμαστε τις θηριωδίες και τι θα περάσουμε και εδώ ενδεχομένως αν τους αφήσουμε να έρχονται με τον ίδιο ρυθμόα για άλλα 5-10 χρόνια και δεν αντιδράσουμε έγκαιρα και σωστά, η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει φωνή και να διεκδικήσει το δικαίωμα να μοιραστούν αναλογικά και στους 27 της Ε.Ε, δεν μπορεί να κλείνουν αυτοί τα σύνορα τους και ειδικά οι χώρες που δημιούργησαν το πρόβλημα.
-
21 Quadra wrote:
Ζούμε εποχές που οι χώρες γίνονται χώροι και προσωπικά ανησυχώ και θα πω ότι **ψάχνω εκείνο τον πολιτικό που μπορεί να με κάνει να **διαλέξω αφού γεννήθηκα εδώ, ότι θέλω να μείνω εδώ, και θέλω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μεγαλώσουν εδώ, και θέλω να μπορώ να δω τον κόσμο όχι σαν τουρίστας αλλά ως άνθρωπος που έχει μια πατρίδα και δικαιούται όπως και όλοι να έχουν μια πατρίδα αλλά όχι σε βάρος της δικής μου πατρίδας, έτσι **ψάχνω ανάμεσα στο δημαγωγό και στον δημοκράτη εκείνο τον πολιτικό που θα μου εξασφαλίσει **την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ειρήνη, δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμα κανείς στο ορίζοντα που θα μπει μπροστά θα σηκώσει τα μανίκια για να δώσει λύσεις στα προβλήματα, να ανεβάσει το χαμένο φρόνημα του Έλληνα και δεν θα χαρίσει σε επίβουλους και αλλόθρησκους το χώμα, τον αέρα και την θάλασσα που γεννήθηκα εγώ και οι υπόλοιποι συνέλληνες.
Απαντώ, όχι προσωπικά στον Quadra, αλλά μέσω του 'καλογραμμένου' ποστ του, σε όλους μας, μια και οι προβληματισμοί του είναι κοινοί.
1ον και βασικό: εφόσον αποδεχόμαστε τον Καπιταλισμό ως φυσική λειτουργία του κόσμου, βασική πολιτική και κινητήριο δύναμη του πλανήτη, ξεχνάμε όλα αυτά τα 'μου', όπως πατρίδα 'μου', χώμα που γεννήθηκα εγώ και τα παιδιά 'μου'.
Στον Καπιταλισμό, που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό ως φυσική συνέπεια, ότι θεωρώ 'δικό μου' ανήκει δικαιωματικά στον αμέσως επόμενο πιο ισχυρό που το θέλει, είναι θέμα χρόνου και επανάληψης προσπαθειών να το πάρει, και σε βάθος χρόνου, το μεγαλύτερο ψάρι απ' όλα θα καταπιεί όλα τα μικρότερα. Του ενός πιο ισχυρού απ' όλους του ανήκουν όλα!
2ον: ο πολιτικός έχει ρόλο να εκπροσωπεί τους πολίτες που τον εκλέγουν. Πιθανόν και να προτείνει πολιτικές και να μεριμνά τα διαδικαστικά για τις εφαρμογές τους.
Ο πολιτικός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ τίποτε και για κανέναν!
Ούτε καν πως κάθε επόμενο πρωί που ξημερώνει θα είναι στη θέση του.
Αν κάποιος 'πολιτικός' οποιασδήποτε μορφής, από δημοτικός σύμβουλος μέχρι αυτοκράτορας, υπόσχεται πως θα εξασφαλίσει πράγματα όπως ασφάλεια ή αξιοπρέπεια αρκεί να συμφωνών ή να τον υπακούω, είναι μεγάλος απατεώνας κι αν εγώ-εσύ-όλοι μας τον πιστεύω, τότε είμαι-είσαι-είμαστε πολύ μαλάκες .-
3ον πιο βασικό από τα άλλα δύο: η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η ειρήνη, κλπ. δεν είναι κάτι που μπορεί να σου-μου-μας παρέχει κανένας και επίσης δεν συνεπάγονται το ένα το άλλο, αλλά στην πράξη γίνονται έννοιες διαμετρικά αντίθετες όπου όσο προσεγγίζουμε το ένα, τόσο απομακρυνόμαστε από το άλλο.
Τα θέλω και οι ελπίδες που εκφράζει ο Quadra, είναι διαχρονικά μέσα στο μυαλό όλων των ανθρώπων. Λόγω ψυχολογικής τους ανάγκης για ένα ασφαλές κοπάδι. Η ιστορία όμως δείχνει πως όπου οι άνθρωποι περίμεναν ένα 'μεσσία' να μπει μπροστά και 'να δώσει λύσεις', να τους 'ανεβάσει το φρόνημα' και να πατάξει τους 'αλλόθρησκους' κι 'αυτούς που τους επιβουλεύονταν' τότε απογοητεύτηκαν οικτρά και το πλήρωσαν πανάκριβα.
Ξέρεις τι λές ή παραληρείς ? Οι χώρες δεν είναι ανώνυμες εταιρίες, το αν ο Τράμπ θέλει να μετατρέψει την Αμερική και μερικές άλλες σαν ΑΕ δεν ισχύει για όλους και δεν ισχύει για την Ελλάδα, άλλο προτεκτοράτο που είμαστε με την αγαστή βοήθεια του πολιτικού μας συστήματος και άλλο να μας θεωρείς a priori ΑΕ.
Τίποτα από αυτά που αναφέρεις δεν ισχύει και με κάνει να αναρωτηθώ για το που το πας, γιατί αν πιστεύεις όσα λες είναι κρίμα γιατί τόσο ισοπεδωτικός και άπατρις δεν περίμενα να είσαι, ξαφνιάστηκα δυσάρεστα, άραγε όσοι φεύγετe από τη Ελλάδα που εδώ γεννηθήκατε, μεγαλώσατε, σπουδάσατε να μας θεωρείται ιθαγενείς και πολίτες κορόϊδα Β! κατηγορίας με ξενίζει κάπως, γιατί αυτές τις συμπεριφορές τις είδα και σε άλλα φόρα από άτομα που μέχρι χτές ψάχνανε εδώ για δουλειά και τώρα που είναι έξω καβάλα στο άλογο ή έτσι νομίζουν να έχουν τέτοιες απόψεις και τέτοιο τουπέ, μπράβο ρε παιδιά, καλά τα πάτε.
-
21 Quadra wrote:
Κανένας δεν είναι πιο μισητός από αυτόν που λέει την αλήθεια
Πλάτων.
Αν μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω, ήσουν υπέρ του 'Μένουμε Ελλάδα' όταν υπήρχε η εσωτερική διαμάχη στο δημοψήφισμα;
Δεν σου επιτρέπω γιατί δεν ξέρω τι προσπαθείς να αποδείξης, είναι η δεύτερη φορά που το ρωτάς και προφανώς απάντηση δεν θα πάρεις γιατί είμαι το ίδιο πονηρός με εσένα, εσύ ήσουνα υπέρ ή κατά ?
-
21 Quadra wrote:
Κανένας δεν είναι πιο μισητός από αυτόν που λέει την αλήθεια
Πλάτων.
Αν μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω, ήσουν υπέρ του 'Μένουμε Ελλάδα' όταν υπήρχε η εσωτερική διαμάχη στο δημοψήφισμα;
Δεν σου επιτρέπω γιατί δεν ξέρω τι προσπαθείς να αποδείξης, είναι η δεύτερη φορά που το ρωτάς και προφανώς απάντηση δεν θα πάρεις γιατί είμαι το ίδιο πονηρός με εσένα, εσύ ήσουνα υπέρ ή κατά ?
Εγώ δεν είμαι 'πονηρός', ούτε ψάχνω τα πόστ για να τα χρησιμοποιήσω κατά πως νομίζω -λανθασμένα- πως θα μου δώσουν λαβή, όπως κάνουν άλλοι συνομιλητές. Ακόμη και να αλλάξει γνώμη κανείς, άνθρωπος είναι και έχει το δικαίωμα. Η συζήτηση για τους λόγους που τον κάνουν να αλλάξει γνώμη έχει όλο το ενδιαφέρον, κι όχι πόσα γκολ θα βάλει ο ένας στον άλλο αν είναι ιδεολογικοί αντίπαλοι.
Προσωπικά ήμουν κατά των Μενουμελλαδιτών και υπέρ του όχι στο δημοψήφισμα, δυστυχώς δεν ήμουν στη χώρα και δεν μπορούσα να έρθω για να ψηφίσω, ήμουν φρέσκος μετανάστης και τα παρακολουθούσα όλα με αγωνία (και κατακρίνω τον Τσίπρα, πάνω απ' όλα για το πολιτικό έγκλημα της ανατροπής του δημοψηφίσματος. Γι αυτό θα έπρεπε να τον διώκει η ΝΔ κι όχι για τη Novartis, που σ'όλο τον πλανήτη είναι σκάνδαλο και στην Ελλάδα σκευωρία...)
Αν εσύ μου έλεγες πως ήσουν υπέρ του Μένουμε Ελλάδα, (πέρα απ' τις κομματικές και ιδεολογικές επιταγές-αυτοματισμούς), απλά θα σε ρωτούσα πως κρίνεις το τότε εκ των υστέρων, τώρα που κατακρίνουμε όλοι μαζί το ΔΝΤ και τις πράξεις του.
Δεν σε τριπλάρω για να βάλω γκολ στο ατέρμονο ματς που εξελίσεται στις πολιτικές συζητήσεις των φόρουμ. Ίσως όλος αυτός ο χρόνος που αναλώνουμε, να μπορεί να προσφέρει μία ελάχιστη θετική απολαβή: να δούμε τα πραγμάτα απ' την οπτική γωνία της άλλης πλευράς. Τουλάχιστον τώρα δεν έχουμε εμφύλιο, ιδεολογική αντιπαράθεση έχουμε μόνο, κι αυτή είναι 'υπερεκτιμημένη', τα κοινά σημεία είναι πολύ περισσότερα απ' ότι θέλουμε να παραδεχόμαστε. (πράγμα που διαπιστώνετε κι εσείς, π.χ. στις ομοιότητες πολιτικών ΝΔ & Συριζα, παρά τα προεκλογικά σόου του καθενός)
-
Να κάνω μία ερώτηση, γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω;
Το 'Μένουμε Ελλάδα' τι είναι; Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι εκπομπή στην τηλεόραση;
Το δημοψήφισμα του 2015 δεν είχε ως βάση ένα ερώτημα σεντόνι του απατεώνα Αλέξη;
-
...Αρα αν αυτοι συνεχιζουν να ερχονται εδω ...και δεν τους παιρνουν πισω οι χωρες τους...,,τι κανεις;;;;; αν δεν εχουν προφιλ προσφυγα ωστε να φυγου νστην ευρωπη;;;...
Το θέμα είναι να μην θέλει να έρθει κάποιος εδώ. Όπως εγώ π.χ. δεν θέλω να πάω ξανά στο Τελ Αβίβ, για συγκεκριμένους λόγους, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι ούτε η είσοδος προς την Ευρώπη είναι, ούτε χώρα που θέλει με αυτό το τρόπο να αυξήσει τον πληθυσμό της.
Θέλεις και μία προσωπική μου ιδέα; Να νομοθετηθεί εκ' νέου η θανατική ποινή για συγκεκριμένα αδικήματα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων ψυχών, είτε μέσα σε ψυγεία φορτηγών, είτε μέσα σε σαπιόβαρκες, είτε μέσα από ποτάμια.
Είναι γνωστό ότι συλλαμβάνονται οι διακινητές και ότι πολλές φορές το παίζουν 'μετανάστες'.
Ποιος διακινητής θα έβαζε σε ρίσκο την ζωή του για να μεταφέρει παράνομα ανθρώπους;;
Με χαϊδέματα και ψευτοαλληλεγγύη τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων δεν επιλύονται.
Και επίσης δεν καταλαβαίνω και το εξής.
Θεωρούμε φυσιολογικό να βάζουμε συστήματα ασφαλείας στα σπίτια μας, να τριπλοκλειδώνουμε πόρτες και παράθυρα, να οπλιζόμαστε, να έχουμε τεράστια σκυλιά για προστασία, να βάζουμε σιδεριές στις μπαλκονόπορτες.
Αλλά δεν το θεωρούμε φυσιολογικό αυτό για την προστασία της χώρας. Παράνοια.
Γνωστός μου, έχει δύο ροντβάιλερ στην πολυκατοικία που μένει για να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά θέλει ανοιχτά σύνορα και μπάτε σκύλοι αλέστε. Εντάξει, για γέλια μόνο, για να μην πω γελοίος. Ο οποίος φυσικά πάντα περιμένει από τους άλλους να δείξουν αλληλεγγύη. Αυτός το παίζει απόφοιτος της σχολής αμπελοφιλοσοφικής αλληλεγγύης.
-
https://www.unhcr.org/gr/wp-content/uploads/sites/10/2017/05/Geneva1951faq.pdf
Διαβαστε ολες τις ερωτησεις ωστε να παρετε μια ιδεα
@ρενακια ξανα λεω δεν ειμαστε νομικοι...γενικως καταργεις επιστημονες δεξια αριστερα με την προφαση οτι θεωρεις τον εαυτο σου 'σκεπτομενο ανθρωπο'.
Απο αυτα που εβαλες εγ διαπιστωνω πως αν αυτοι συνεχιζουν να ερχονται εδω ...και δεν τους παιρνουν πισω οι χωρες τους...,,τι κανεις;;;;; αν δεν εχουν προφιλ προσφυγα ωστε να φυγουν προς στην ευρωπη;;;;
Δηλαδη καθε τι ακραιο με αφορμη το θυμηκο μπορει να επιφερει μεγαλυτερα προβληματα για την χωρα μας.
Επισης, δεν γνωριζουμε τι γινεται οταν μια χωρα μπει σε τετοιο καθστως, τι σημαινει, τι υποχρεωσεις εχει και τι συνεπειες;
Οι συμβασεις ξαναλεω ειναι γενικες και απλα τα κρατη τις επικυρωνουν ή οχι.
Δεν μπορει να αλλαξει μια συμβαση επειδη το θελει ενα κρατος. Πρεπει να γινει αναφορα...να συνεδριαση ο οηε να ψηφισουν ολα τα κρατη κτλ Αυτα τα θυμαμαι απο το λυκειο.
Επισης υπαρχουν συμβασεις που ειναι 30 και 40 ετων και ειναι θετικες για την ελλαδα και οχι για αλλες χωρς....δεν μπορουν οιμαλλες χωρεςννα τις καταργησουν επειδη δεν τους αρεσει.
Συνεπως το 'πρεπει' που λες ειναι ατοπο.
Κατι αλλο που ειδα στις ειδησεις, πολυ καλη ειδηση θεωρω οτι καθαριζει η ασοε.... επιτελους... εχοην καταστρεψει τους χωρους του πανεπιστημιου.
Σσ αυτο ειμαι υπερ της κυβερνησης....μ αρεσει το νοικουρευμα αυτο.
@ταξιδευτη οποιος δεν συμφωνει με τον μπαλοδορο δεν ειναι σταλινομουτρο, διοτι σιχαινεται και τον σταλιν. Γενικως σιχαινεται τους απολυτους ανθρωπους.
Μετα κατηγορειτε εμενα.... οτι γραφονται τετοια πραγματα στους 4 τροχους....
@ρενακια μη κανεις παραθεση...γεμιζουν μεγαλες σελιδες...βαλε @ πριν το ονομα και απαντα
-
Ποτέ μην αγνοείται τα συμφέροντα του άλλου.
-
Ναι καταιγιδα μου....
Καταλαβαινω τι λες...
Και εγω δεν μπορω αυτο το μπαχαλο. Μ αρεσει η ηρεμία και η ασφαλεια.
Δεν μ αρεσει να φοβαμαι ουτε να βαζω καγκελα στα παραθυρα.
Ειμαι πολυ συντηριτικος ανθρωπος.
Δεν μ αρεσουν οι περιεργοι τυποι που αραζουν στις γωνιες στο κεντρο και περιμενουν να κανουν παρανομιες.
Γενικά πολλες φορες στα ακραια των κομματων τους βριζω και εγω.
Εδω μερικοι με κολληματα με θεωρουν καποιου κομμστος... το αναποδο.
Υποστηριζω συγκεκριμενη οικονομικες επιλογες επειδη τις συγκρινω με τις θεωριες και την ιστορια των οικονκμικων , αλλα οχι απαραιτητα καποια συγκεκριμενη κοινωνικη πολιτικη συγκεκριμενου κομματος
Ενω αντιθετα οι ιδιοι υποζτηριζουν συγκεκριμενα πραγματα χωρις καν να τα καταλαβαινουν ουτε να εχουν γνωσεις περι αυτων
Αλλα δεν μπορω να πω πως η θανατικη ποινη ειναι η λυση. Εχει να κανει με την αναγνωριση της αξιας της ζωης .
Δεν μπορει ενα κρατος οταν θεωρει οτι θιγεται (που θιγετα) να φτανει σε πραξεις που φτανουν οι κοινοι εγκληματιες. Ειναι θεμα αξιων, οπως αξιες ειναι και η οικογενεια, το φιλοτιμο κτλ...και παραδειγματισμου. Δηλαδη το αντιθετο απο αυτο οου λες. Διοτι οποιος πιστευει οτο θιγεται οταν βλεπει πως και η πολιτια θανατωνει ανθρωπους και η αξια της ζωης ενδεχεται να εχει αναιρεσεις και με νομιμο τροπο, τοτε μπορει πολυ ευκολα να κανει την αναγωγη και να πει πως η ποινη σε καποιον μπορει να ισουται με θανατο, αλλωστε ειναι νομιμο σε καποιες περιπτωσεις....δηλαδη ακραια πραγματα, ακραιων εγκεφαλων.
Υ.γ ακουσα πως θα υπαρξουν κινητρα για μοιρασμα μετοχων των εταιριων που εργαζονται σε εργαζομενους...
Το βρισκω θετικο μια χαρα ρα παει η κυβερνηση σε αρκετους τομεις...
(Θα υποστηριζω κουλη μου φιανεται αν συνεχισει ετσι )
-
...Αλλα δεν μπορω να πω πως η θανατικη ποινη ειναι η λυση. Εχει να κανει με την αναγνωριση της αξιας της ζωης .
Δεν μπορει ενα κρατος οταν θεωρει οτι θιγεται (που θιγετα) να φτανει σε πραξεις που φτανουν οι κοινοι εγκληματιες. ..
Από την μία διαβάζω ότι στο καπιταλιστικό σύστημα το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό (και έτσι είναι) και από την άλλη διαβάζω ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η μητέρα Τερέζα του πλανήτη.
Γιατί; Για να τα περνούν καλύτερα τα μεγάλα ψάρια και να τρώνε ότι βρούνε μπροστά τους.
Σόρυ, αλλά δεν τα πάω καλά με τις αντιφάσεις.
Στο καπιταλιστικό σύστημα, έτσι όπως έχει μεταλλαχθεί σήμερα, όποια χώρα δεν θωρακιστεί και δεν προασπίσει/προστατεύσει τα συμφέροντά της, εκ' των πραγμάτων θα γίνει γιουσουφάκι κάποιας άλλης ισχυρής χώρας που δεν έχει πρόβλημα να 'πολεμήσει' για το έθνος της.
Αλλά από την άλλη θα μου πεις ότι πολλοί στην Ελλάδα θα ήθελαν νέα ήθη και έθιμα... Είπαμε, ανοιχτά σύνορα...
-
Βρε καταιγιδα μκυ , μπυριτσα ηπιες;;;
Σε πειραζω.
Δεν καταλαβαινω τη συνδεση που κανεις,...πες το μου καλυτερα.
-
Αλλα δεν μπορω να πω πως η θανατικη ποινη ειναι η λυση. Εχει να κανει με την αναγνωριση της αξιας της ζωης .
Όχι,δεν είναι λύση.
Είναι όμως λύση οι φυλακές κι οι συνθήκες φυλάκισης αλά Πάσσαρη στη Ρουμανία.
-
Η κατάντια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπανανιστάν...
-
Συμφωνω με τον γιατρο.
Θεωρω μεγα λαϊκιστες αυτους που ελεγαν οτι δεν χτιζουμε φυλακες.
Και τι θα γινει στις υπαρχουσες;....θα ζει ο ενας πανω στους αλλους.
Ειναι αυτο ανθρωπιστικο;;;;
Και μετα αναγκαστικα τους βγαζεις εξω λογω συνωστισμου;;;;
Παρανοια.
Αυτα ειναι κολληματα ....και ευτυχως εχουν φυγει τετοιες αποψεις απο την πολιτικη ζωη της χωρας. Ειναι κατω του 3%.
Αν οι ειδικοι αναφερουν οτι χρειαζονται χωροι , χρειαζονται χωροι.....πως να το κανουμε δηλαδη;;;
-
Παίρνοντας αφορμή από την ανάρτηση του Αλεξανδρή και την επίθεση που υπέστη από όλα τα σταλινόμουτρα που είναι ρατσιστές του κερατά και μας παριστάνουν τους δημοκράτες , θα πρέπει κάποια στιγμή η επίσημη πολιτεία να βάλει τα πράγματα στην θέση τους .
Αρχικά να πούμε ότι όποιοι έρχονται στην χώρα ακόμη και παράνομα δικαιούνται να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που ορίζει ο ΟΗΕ . Από την άλλη δεν επιτρέπεται να ενοχλούνται από οποιαδήποτε ήθη και έθιμα έχει η χώρα μας εδώ και αιώνες και κυρίως δεν μπορεί να ασκεί εδώ οποιαδήποτε πρακτική έχουν στις χώρες τους , η οποία είναι αντίθετη είτε στα ανθρώπινα δικαιώματα όπως ορίζονται αυτά σε αυτήν εδώ την χώρα , είτε στα ήθη και έθιμα μας .
Δηλαδή συμπεριφορά κατά των γυναικών της οικογένειας τους ή άλλων ομοφύλων τους , που είναι σύμφωνη με τα δικά τους έθιμα , αλλά διαφέρει από τα δικά μας δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή .
Ακόμα κάθε παρεκτροπή από την νομιμότητα θα πρέπει να εξετάζεται με τον επιβαρυντικό παράγοντα της κατάχρησης της φιλοξενίας που του παρέχουμε .
Από την άλλη κάθε μετανάστης που επιθυμεί να ενσωματωθεί σε αυτή την χώρα , ακολουθώντας τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών , θα πρέπει να λαμβάνει καθεστώς προσωρινής παραμονής και δυνατότητας εργασίας στην χώρα μας .
Τέλος θα πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα με παλιούς μετανάστες από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες που είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχουν ακόμη άδεια εργασίας .
Αυτά όλα θα πρέπει να ενδυθούν ένα Εθνικό χαρακτήρα , είτε από κείμενο που θα γίνει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ , ή από ειδική συνεδρίαση της Βουλής με ομοφωνία αν είναι δυνατό .
Κάποιος φούρνος θα γκρέμισε, γιατί συμφωνούμε... Εκτός φυσικά από την αστεία αναφορά σε 'σταλινόμουτρα'. Πρώτα βγαίνει το χούι και μετά ο ψυχη... Χαχα!
Απλά θα αντικαθιστούσα τα 'ήθη και έθιμα' με τον 'Νόμο'. Αν κάτι παραβιάζει τον Ελληνικό Νόμο, πρέπει να διώκεται. Απλά πράγματα.Πιστεύω όμως ότι θα συμφωνήσεις ότι καραγκιοζιλίκια του στυλ 'μπαρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ' έξω από Κέντρα Φιλοξενίας απλά και μόνο για ΣΠΑΣΙΜΟ, είναι κατάπτυστα και θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί με οποιαδήποτε δικαιολογία (π.χ. κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή καταπάτηση ιδιοκτησίας).
Γενικότερο σχόλειο: Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα του σχεδόν 2020 που σκέφτονται με όρους 'μουσουμάνος', 'χριστιανός', 'θέλουν να μας ισλαμοποιήσουν' και άλλες τέτοιες μεσαιωνικές κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων. Σας φαίνεται τόσο αδιανόητο να μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών; Συνταράσσει την 'χριστιανοσύνη' σας να ζούνε μουσουλμάνοι/ινδουιστές/βραχμάνοι/δωδεκαθειστές (που είναι και η original ελληνική θρησκεία στην τελική) στην χώρα; Σκεφτείτε πόσο γελοίο φαίνεται σε εμάς του άθεους όταν άνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους για μη υπαρκτά όντα στον ουρανό...
-
Ο πρόσφυγας είναι πάντα πολίτης. Ένα άτομο που συνεχίζει να παίρνει μέρος σε στρατιωτικές δραστηριότητες δεν μπορεί να λάβει άσυλο.
Πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί με ηλικία 20-35 ετών δεν έχουν πάρει μέρος σε στρατιωτικές δραστηριότητες ?
Εγκαλείς τον Lap για τα ελληνικά του, αλλά σου διέφυγε το 'συνεχίζει να παίρνει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις'. Από την στιγμή που πάψει αυτό, δικαιούται άσυλο. Εδώ έχουμε δώσει άσυλο (και πολύ σωστά), στους 8 Τούρκους Στρατιωτικούς που αυτομόλησαν με το ελικόπτερο.
-
για τους μουσουλμάνους είναι αδιανόητο να συνυπάρχουν με άλλους
REALZEUS wrote:
Αν κάτι παραβιάζει τον Ελληνικό Νόμο, πρέπει να διώκεται. Απλά πράγματα.
αν κάποιος μπει ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα;παραβιάζει τον Ελληνικό Νόμο?απλά πράγματα
Έχεις ζήσει ποτέ στο εξωτερικό; Έχεις συνυπάρξει με μουσουλμάνους; Εγώ έχω φίλους μουσουλμάνους (Λιβανος, Ιορδανία, Παλεστίνη, Τουρκία) και είναι μια χαρά παιδιά. Το πρόβλημα είναι με τους φανατικούς. Το ίδιο πρόβλημα έχω με τους φανατικούς χριστιανούς.
Αν πρόσφυγας μπει παράνομα, δικαιούται προστασία. Απλούστερα πράγματα!!!
-
Λιγοι Χριστιανοταλιμπάν υπάρχουν νομίζεις, που θυμίζουν Ιερά Εξέταση;
Από την στιγμή που διαπιστωθεί ότι είναι πρόσφυγας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ. Τέτοιες εξυπνάδες όχι σε εμένα Πιτζιάκο...
-
Πιστεύω όμως ότι θα συμφωνήσεις ότι καραγκιοζιλίκια του στυλ 'μπαρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ' έξω από Κέντρα Φιλοξενίας απλά και μόνο για ΣΠΑΣΙΜΟ, είναι κατάπτυστα και θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί με οποιαδήποτε δικαιολογία (π.χ. κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή καταπάτηση ιδιοκτησίας).
Δία κι αυτό το ίδιο δεν είναι από την ανάποδη; Για 'σπάσιμο' δεν το δημοσιοποιούν κι αυτοί; https://www.protothema.gr/greece/article/885142/fanero-deipno-me-kreatofagia-diorganonoun-atheoi-ti-megali-paraskeui/
Φυσικά κι εννοείται πως ο καθένας μπορεί να κάνει και να φάει ότι θέλει μόνος,με την οικογένειά του,να κανονίσει με τους φίλους του,αλλά το να το δημοσιοποιεί εξ'επίτηδες για να προκαλέσει είναι απαράδεκτο.
Η διαφορά είναι ότι όταν έγινε αυτό -και γίνεται κάθε χρόνο- για το Πάσχα,κανείς δεν ασχολήθηκε -δικαίως-,ούτε ζήτησε κάποια ποιν. δίωξη γιατί προσβάλλει τους χριστιανούς. Όπως και να'χει, ο χριστιανισμός μετά από την ντροπή των σταυροφοριών πριν από 6-7 αιώνες,δεν εμπεριέχει στη θεωρία του τη δίωξη ή την εξόντωση του άλλου λόγω άλλης πίστης ή μη πίστης. Σε αντίθεση με το ισλάμ και το κοράνι,που από τότε που ιδρύθηκε δεν άλλαξε-εξελίχθηκε και παραμένει στη θεωρία και πράξη ο αφανισμός των 'απίστων' ή όσων προσβάλλουν με όποιο τρόπο το ισλάμ (άρα δίνει και πιο πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία επικίνδυνων φανατικών).
-
Αλέξανδρε
Οι χριστοταλιμπάν και οι φανατικοί χριστιανοί δεν αποκεφαλίζουν όπως οι φανατικοί μουσουλμάνοι, εκτός και αν αναφέρεσαι στους χριστιανούς πρίν 500 χρόνια και στην Ιερά εξέταση, εδώ συζητάμε για το σήμερα γιατί αυτό μας προκαλεί προβλήματα, εκτός και αν δεν θεωρείς ότι έχουμε πρόβλημα..
Το ότι έχεις φίλους μουσουλμάνους και είναι μια χαρά δεν καθησυχάζει κανέναν που παρακολουθεί τη σημερινή φανατική τους πορεία σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το ότι έχουν σταματήσει οι νεαροί μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις, ακόμα και τότε δεν δικαιούνται άσυλο, η διάταξη είναι ξεκάθαρη.
Στις δεκάδες χιλιάδες των μεταναστών που έχουν έρθει στη χώρα, ειδικά όσοι είναι μόνοι, δεν μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί τι μέρους του λόγου είναι, και οι μια χαρά φίλοι σου είμαι σίγουρος ότι αν μπλέξουν μέσα σε αυτό τον συρφετό δεν θα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί η πολιτική της Τουρκίας δεν είναι αθώα και όλο αυτό γίνεται για τους γεωπολιτικούς της σκοπούς, σκοπός της να υπάρξει κάποια στιγμή ένα χάος από τους μετανάστες στην Ελλάδα, και κοντεύει να το πετύχει, η Θράκη είναι πιο κοντά σε εσένα, ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά και θα καταλάβεις πολλά, αν θέλεις να καταλάβεις, όπως και ο υπερεξοπλισμός της με στραμμένο το βλέμμα και τα όπλα στο Αιγαίο, το αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς είναι δικό σου πρόβλημα, αλλά μην βγείς κάποια στιγμή παραπονούμενος γιατί θα έχεις άδικο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2