-
Εγω Νασο θεωρω οτι ειναι αηδιες να ασχολουμαστε με αυτα.
Αλήθεια; Με τους άλλους τους αλήτες μια χαρά ασχολούμασταν. Τώρα τα θεωρούμε αηδίες και ανάξια λόγου;
Το ότι (και) οι άλλοι ήταν αλήτες, αρκεί από μόνο του να μας σταματήσει με το ασχολούμαστε με τις σημερινές αλητείες; Έχουμε αλητειόμετρο;
-
Και εγώ συμφωνώ με τον τρελοδηγο.
Οκ περιπτώσεις ακραίες και επίδειξης....
Μας επηρεάζουν;;; Όχι
Αλλάζουν τις ζωές μας ;;; Όχι
Οπότε κοιταμε την ουσία των πολιτικών επιλογών, τα αλλά οντως είναι άσχημα αλλά αδιάφορα
-
Ο μονος λογος που το εκανα στο παρελθον ειναι η υποκρισια και ο λαικισμος οσων ελεγαν οτι ο πρωθυπουργος θα πηγαινει μονο με το αεροπλανο της γραμμης. Γελοιοτητες...
Οταν φανηκε η ασυνεπεια στην πραξη λοιπον, δεν θα συνεχιζεται η ιδια παραμυθα. Τους ζησαμε 5 χρονια.
-
InsaneDriver wrote:
Αλήθεια; Με τους άλλους τους αλήτες μια χαρά ασχολούμασταν. Τώρα τα θεωρούμε αηδίες και ανάξια λόγου;
Το ότι (και) οι άλλοι ήταν αλήτες, αρκεί από μόνο του να μας σταματήσει με το ασχολούμαστε με τις σημερινές αλητείες; Έχουμε αλητειόμετρο;
Ξαναδιάβασε τι έγραψα.
Εγώ ΠΟΤΕ δεν έκραξα τους άλλους ότι δεν θα έπρεπε να πηγαίνει ο πρωθυπουργός με δικά του μέσα.
Η μόνη κριτική ήταν για την ασυνέπεια λόγων και πράξεων.
Αηδία λοιπόν ήταν και τότε αηδία είναι και τώρα, να λες ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει μόνο με το αεροπλάνο της γραμμής.
-
οι ειδικοτερες ομως επιλογες δειχνουν χαρακτηρα διακυβερνησης
την συγκεκριμενη την ελικοπτεραδικη οκ, δεν την βρισκω παραλογη.
αυτο που βρισκω παραλογο ειναι το κλιμα 'mitsotakis @ cloud' με αγιοαγραφιες σογιων. ειδικα οταν πλερω εμουα.
παντως σημερα μου βαλανε την τεραστια ειναι η αληθεια, 2η επιστρεπτεα
-
To σωστό να λέγεται. Απαιτούμε από την οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει καλά την δουλειά της και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανηγυρισμός όταν την κάνει. Μόνο κριτική όταν δεν την κάνει.
Καλοφάγωτη η επιστρεπτέα, μεγάλη ανάσα φαντάζομαι.
-
Επιστρεπτεα όμως, και άντε εσύ είσαι εξαγωγικος.
Οι αλλοι;
Έχω την αίσθηση ότι παίζουν μικρά νούμερα απορροφητικότητας
-
Να δούμε τον Κυριάκο να παίρνει 'στα κούφια' κρατικό μέσο για να πάει να κάνει αναψυχή, να τον σταυρώσουμε όλοι μαζί. Αλλά εν μέσω κρίσης, σοβαρά τώρα, ποιος σόφρων άνθρωπος επιθυμεί τον πρωθυπουργό εγκλωβισμένο σε ένα πλοίο της γραμμής για 12 ώρες;
Δέχομαι ως αντίλογο ότι αυτά τα σουρτα-φέρτα δήλωναν ότι τελικά δεν υπήρξε προοπτική για πραγματική κρίση, αλλά κάτι κάναμε ως Έλληνες για να γίνει αυτό, δεν μας χαρίστηκαν οι απέναντι. Πάει αυτό, πάμε τώρα για την επόμενη navtex και βλέπουμε.
Είπαμε, το brand name είναι εγγύηση: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συζητήθηκε πριν διεξοδικά η σοφή διαχείριση της κρίσης. Αν ήταν κάποιος άλλος τυχάρπαστος ανώνυμος πρωθυπουργός, εν όψη θερμού επεισοδίου θα είχε αγχωθεί και θα ήταν κλεισμένος σε κάποιο αρχηγείο με συμβούλους κι αξιωματικούς, μελετώντας την επόμενη κίνηση (και παραμελώντας τα υπόλοιπα σημαντικοτατα καθήκοντά του που δεν σήκωναν αναβολή, όπως η φωτογράφιση με τον Τομ). Όμως ως ένας κοσμοπολίτης έμπειρος ηγέτης από σόι, δεν μάσησε, σου λέει βάζω βερμουδίτσα και πάω χαλαρός στο νησάκι να επιτελέσω το πρωθυπουργικό έργο, θα χω το κινητό ανοιχτό, άμα μπουκάρουν οι Τούρκοι ελάτε αμέσως να με πάρετε!
Συμφωνώ πως τα περί 'πλοίου της γραμμής' είναι αντιπολιτευτικές αστειότητες. Δηλαδή σε περίπτωση επεισοδίου, να πάει το Super Puma να τον σηκώσει με το γάντζο απ το κατάστρωμα στο ποστάλι, θα γινόμασταν ρόμπα διεθνώς!
Τέλος πάντων, ο αντιπολιτευτικός οχετός λάσπης θα ρέει, haters gonna hate! Όλες οι Συριζαίικες φυλλάδες κυκλοφόρησαν είδηση πως παρακάμπτεται τάχα το ΣΤΕ και θα επιτραπούν πάλι πινακίδες στους δρόμους που είχαν απαγορευθεί ως υπεύθυνες τάχα για τον θάνατο οδηγών, για χάρη τάχα διαφημιστικής εταιρείας, που τάχα πήρε 254 χιλιάρικα απ' τον Πέτσα πρόσφατα... τα φέηκ νιουζ σε όλο τους το κίτρινο μεγαλείο...
-
γεια σου ρε πολιτη με τις ομορφιες σου στην ανακασα...και ας δηλω και ψαρας επι παγκου. εχει φυγει και ο αλμα και ποιος σε πιανει τωρα. πασοκ φορ εβερ ρε, πασοκ θα λετε και θα κλαιτε. επρεπε τοτες να την ειχαμε κανει τη δουλιτσα μαζι που λεγαμε. εσυ θα ησουν φεσσας και εγω στο αγροκτημα να τεσταρω τεσσερα επι τεσσερο.
αν και μισω την παρακατω εκφρασις μιστερ πιλιε, οποιος κατηλαβε, κατηλαβε
-
Δεν ξέρω τι θα έκανε
*κάποιος άλλος τυχάρπαστος ανώνυμος πρωθυπουργός, εν όψη θερμού επεισοδίου θα είχε αγχωθεί και θα ήταν κλεισμένος σε κάποιο αρχηγείο με συμβούλους κι αξιωματικούς, μελετώντας την επόμενη κίνηση *
Είναι ένα υποθετικό ερώτημα. Κρίνουμε τα πεπραγμένα και όχι τα κατά φαντασίαν. Το συγκεκριμένο 'brand name' πάντως σε αυτή την κρίση φαίνεται ότι τα πήγε καλά (σε επίπεδο διαχείρισης, μην παρεξηγούμαι, άλλοι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και χωρίς ταμπέλες). Αρέσει ή δεν αρέσει αυτό Αλλά πάει, το συγκεκριμένο επεισόδιο τέλειωσε. Θα έχει σημαντικότερα και δυσκολότερα επόμενα. Οπότε μην ανησυχείς, κάτι θα κάτσει. Καμιά εκατόμβη από κορονοϊό, καμιά οικονομική κρίση με μαγκάλια, αυτοκτονίες και λιποθυμίες από πείνα, κάποια αποτυχημένη διαχείριση σε επόμενη εθνική κρίση ίσως... Δεν μπορεί, κάπου θα την πατήσει την πεπονόφλουδα το 'brand name' για να βγάλουμε όλοι μαζί το άχτι μας.
-
Ελα υπερβολικε....και εσύ άχτι εβγαζες και πεταγες και δηλητήριο ακόμα και για τα τεκνα. (Κίτρινη κάρτα από εμένα)
Δεν ξέρω μια χαρά τα πήγε... χωρίς φανφάρες και υπερβολές.
Τώρα για την οικονομία όπως εξήγησα και αλλού δεν είναι μπανανοφλουδα....ειναιοπως κάναμε στο σχολείο, δεδομένα/ζητουμενα
-
Για ποια τέκνα βρε συ; Ειλικρινά τώρα, έχω πάθει αμνησία
-
γεια σου ρε πολιτη με τις ομορφιες σου στην ανακασα...και ας δηλω και ψαρας επι παγκου. εχει φυγει και ο αλμα και ποιος σε πιανει τωρα. πασοκ φορ εβερ ρε, πασοκ θα λετε και θα κλαιτε. επρεπε τοτες να την ειχαμε κανει τη δουλιτσα μαζι που λεγαμε. εσυ θα ησουν φεσσας και εγω στο αγροκτημα να τεσταρω τεσσερα επι τεσσερο.
αν και μισω την παρακατω εκφρασις μιστερ πιλιε, οποιος κατηλαβε, κατηλαβε
Φαντάζομαι ελάχιστοι, και σίγουρα όχι εγώ...
-
Του Γιώργου Κράλογλου
Το φυσάει και δεν κρυώνει ο κορονοϊός. Τίποτε δεν του αφήσαμε να διώξει. Σουβλάκια, γκαρσόνια και rooms to let...Τι θα κάνει; Θα σηκωθεί να φύγει...
Το 2021 δεν θα βρει τίποτε να χαλάσει. Τι μας έχει μείνει στην Ελλάδα. Άνεργοι και κάποια μαγαζιά που δεν προλάβαμε να τα κάψουμε...
Τον κορονοϊό θα περιμέναμε; Δεκαετίες διώχνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι στέκεται. Και τι δεν κάναμε για να μη μείνει τίποτε όρθιο στον τόπο μας.
Δεν αντιγράψαμε τους Οθωμανούς με τα χαράτσια τους και μεταφράσαμε σουλτανικά φιρμάνια για φόρο κάθε είδους; Τα αντιγράψαμε.
Ψάξε στην Ευρώπη και δεν θα βρεις άλλη χώρα να μας ανταγωνίζεται στα χαράτσια.
Δεν θα βρεις χώρα που ο επαγγελματίας, ο νέος επαγγελματίας, να ξεκινάει με 'το κράτος στην τσέπη του', από την πρώτη μέρα.
Και αν τολμήσει να καταφύγει στο 'ποινικό αδίκημα' του κέρδους τον αποκεφαλίζουμε. Ενιαίο χαράτσι που ψηφίζουμε νύχτα στη Βουλή και ποιος τον λογαριάζει...
Τι δεν κάναμε να μετατρέψουμε σε μικρούς τους μικρομεσαίους. Να αφήσουμε στο 1,45% της εθνικής παραγωγής τους μεγάλους. Να φορολογήσουμε τους μικρούς τόσο που από 630.000 να τους πάμε στις 350.000.
Υποφέραμε..., να διώξουμε, με τις κλωτσιές από την Ελλάδα, αυτούς που, οι πρώην κομμουνιστές στα γειτονικά Βαλκάνια, τους υποδέχονται σήμερα ως επενδυτές, επενδύσεις και πολυεθνικές.
Κανείς δεν ξέρει τι κόπο μας πήρε…, να διώξουμε από την Ελλάδα 40.000 φορολογικούς κωδικούς και να γεμίσουμε τις εφορίες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας και της Κροατίας; Εύκολο το νομίζεις;
Κουραστήκαμε, χρόνια τώρα, να βρούμε φόρους, εισφορές, χαράτσια, τιμές ηλεκτρικού, καυσίμων και άλλα κόλπα, να διώξουμε (με αλλαγή έδρας) 7.000 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, που είχαν 'βολευτεί' στην Ελλάδα.
Τι νομίζουμε δηλαδή; Ότι είχαμε καθαρίσει τον τόπο από τη 'λέπρα' της ιδιωτικής οικονομίας, την 15ετία 1975-1990 όταν τσουβαλιάζαμε τα ντόπια επιχειρηματικά 'χταπόδια' (έτσι αποκαλούνε και σήμερα τους Ανδρεάδηδες, Μποδοσάκηδες, Ωνάσηδες, Νιάρχους, Τσάτσους, Αγγελόπουλους και κάτι εφοπλιστάδες).
Ευτυχώς που έβαλαν το χεράκι τους και οι επαγγελματίες επαναστάτες δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη και καθάρισαν 2-3. Προσπάθησαν να φάνε άλλους 2. Και διέλυσαν ό,τι μπορούσαν πριν τους ανακαλύψουμε...
Τι μας έμειναν από εκεί και πέρα. Κάτι πολυεθνικοί. Στα πετρέλαια οι 7 αδελφές. Κάτι Άραβες που είχαν σηκώσει κεφάλι. Λίγοι Ιταλοί, μερικοί Αμερικανοί, Γάλλοι. Και 1-2 Ρώσοι που δεν δυσκολευτήκαμε (το 1990-2010) να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Όχι τι νόμιζες...
Γιατί να μην ξεκουμπιστούν και αυτοί; Εμείς τα ξέρουμε όλα. Και από χρυσάφια. Και από έρευνες πετρελαίων. Και από διανομή. Και από διύλιση. Και από ηλεκτρισμό. Και από ό,τι θέλεις...
Ποιο είναι το πρόβλημα; Οι τιμές που τα πουλάς. Όταν όμως έχεις το κράτος και μόνο το κράτος να βάζει ό,τι τιμές του αρέσει (και ας πάνε στον διάβολο οι ιδιώτες αφού έτσι και αλλιώς είναι αγκάθι στο παπούτσι σου...) δεν έχεις τίποτε για να σκάσεις. Βγάζεις τα τιμολόγια σου και όσοι μείνουν, έμειναν.
Και τι θα έκαναν δηλαδή, αν έμεναν οι ιδιώτες επιχειρηματίες ή αν οι εφοπλιστές δεν άλλαζαν σημαία επειδή δεν συμφωνούσαν με τα χαράτσια μας και τις βουτηχτές μας. Θα μας πήγαιναν στα δικαστήρια;
Για να τολμήσει ιδιώτης επιχειρηματίας να πάει σε δικαστήριο. Έχει την υπομονή να περιμένει 5 χρόνια μήπως και ανοίξει ο φάκελος; Αλλά 4 χρόνια να βγει απόφαση; Και 2 χρόνια να καθαρογραφεί;
Αν την έχει ας πάει και σήμερα. Ακόμη έτσι έχουν τα πράγματα. Αν πρόκειται μάλιστα για σκάνδαλο. Η 20ετία δεν σου φτάνει.
Συνεπώς τι να μας κάνει ο κορονοϊός. Τι να μας διώξει που δεν έχουμε προλάβει εμείς... Να πιάσουμε τον τουρισμό; Μπορεί να τον σακάτεψε. Αλλά έχουμε προλάβει και εμείς να τον σαπίσουμε φορολογικά, εδώ και 15 χρόνια. Και ας μιλάμε για τουριστική βιομηχανία ως βασικό πυλώνα στην οικονομία... Τι να κάνουμε. Κάτι πρέπει να λένε οι υπουργοί στα συνέδρια. Μουγγοί θα μείνουν; Ρώτησε όμως, από εδώ και από εκεί, στα νησιά και στις παραλίες. Πώς τα θέλουν τα μεγάλα ξενοδοχεία οι Δήμοι και οικοπεδοφάγοι; Υπομονή λοιπόν. Κάτι ενοικιαζόμενα μας έμειναν και τελειώνουμε…
-
Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, έχουμε μια αποχώρηση με πολλαπλούς συμβολισμούς:
https://www.zougla.gr/money/article/i-piza-hut-apoxori-apo-tin-elada---klinoun-ola-ta-katastimata
#stasou_mh_feygeis_mygdala
-
Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, έχουμε μια αποχώρηση με πολλαπλούς συμβολισμούς:
https://www.zougla.gr/money/article/i-piza-hut-apoxori-apo-tin-elada---klinoun-ola-ta-katastimata
#stasou_mh_feygeis_mygdala
Καλά η ειρωνεία στο τέλος με τα μύγδαλα δεν ήταν απαραίτητη αλλά έξις δευτέρα φύση, τέλος πάντων γιατί η είδηση έχει και άλλα στοιχεία αλλά η μονταζιέρα να είναι καλά.
«Το φαινόμενο δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα, πριν λίγες μέρες πτώχευσε η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της Pizza Hut στην ΗΠΑ, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πίτσα ως προϊόν σε Ελλάδα και διεθνώς πλέον διατίθεται από πολλαπλά σημεία πώλησης (στην Ελλάδα από φούρνους μέχρι σουβλατζίδικα) με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι price-driven και τα προϊόντα premium κατηγορίας να βρίσκονται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση», καταλήγει η εταιρεία, υπονοώντας ότι οι φθηνότετερες πίτσες είναι κατώτερης ποιότητας, αλλά προτιμώνται αποκλειστικά λόγω της χαμηλής τους τιμής.
Αυτά αν θέλουμε να μας πέρνουν στα σοβαρά.
-
Τις πλακιτσες με τις πιτσες (σπέσιαλ) δεν τις έγραφα εγώ. Αυτοί τις έγραφαν στις εφημερίδες τους και τα τρολακια τους και χασκογελαγαν. Αυτά είναι δανεικά* βέβαια.
Τελικά μαραθηκαν οι πίτσες οι αμερικανικες, ουτως ή άλλως θεμε εμεις.
Αυτό που κάνεις είναι σαν να σε ρωτήσω εγω αν πέρασες από το Μάτι σήμερα, αλλά νταξ', 13:00-17:00 αγαπάμε ΝΔουλα, 17:00-21:00 όλοι είναι ίδιοι, μετά νάνι και 09:00-13:00 παθαίνεις ελεύθερη ώρα και όλοι είναι προδότες και θα αφανίσουν την Ελλάδα μας.
Δεν θέλω να στα γράφω αυτά, βοήθησε με. Κατάλαβε την αλληγορία και ξεχώρισε την από την ειρωνεία. Κάτσε να αρχίσει το καλο σε κάνα τρίμηνο που θα μαυρίσει και αλλο ο Αναπτυξιαδης...
*Πχ πανηγύριζαν τα υπερδεξια σαϊτ στις αρχές της κατάθεσης του εκλογικού νόμου, και έλεγαν πως θα σβήσει η αριστερά αφού η επιστολική ψήφος των ομογενών θα διασφαλίσει την αιώνια δεξιά...ποιος θεουλης στα Γιουσα δε θέλει τώρα την επιστολικη ψήφο;;;
-
Δεν νομίζω να έχει πραγματικό πρόβλημα με την επιστολική ψήφο, είδε ύφεση 33% στο τρίμηνο (καλά, τι γινεται εκει περα;) και ειπε να σηκωσει λιγη σκονη.
-
Ε καλα δεν θυμάμαι και εγώ για ποιο θέμα αλλά κάτι νύξεις για τα πλουσιοπαοδα τις έκανες όταν τα έπαιρνες στην κρανα....αν κάνω λάθος παίρνω πίσω την κίτρινη κάρτα και δίνω παγωτινι διότι η ζέστη δεν παλεύεται.
-
... διατίθεται από πολλαπλά σημεία πώλησης (στην Ελλάδα από φούρνους μέχρι σουβλατζίδικα) με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι price-driven και τα προϊόντα premium κατηγορίας να βρίσκονται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση», καταλήγει η εταιρεία, υπονοώντας ότι οι φθηνότετερες πίτσες είναι κατώτερης ποιότητας, αλλά προτιμώνται αποκλειστικά λόγω της χαμηλής τους τιμής.
Εγώ πάλι δεν στενοχωριέμαι καθόλου αν οι νταβατζήδες που ήρθαν απ' έξω να κυριαρχήσουν στον κάθε τομέα της αγοράς σβήνοντας ου μικρούς ή κάνοντάς τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους τους στη καλύτερη περίπτωση, αφήσουν τόπο στον μικρομεσαίο Έλληνα (ή 'Αλβανό' ή οποιονδήποτε άλλο πολίτη της Ελλάδας) να παράγει και πουλάει μέσα στην ίδια κοινωνία στην οποία ζει, προϊόντα price driven όπως έκαναν οι άνθρωποι εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια τώρα, πριν ανακαλύψουν τα premium synthetic chemicaly enhanced 'τρόφιμα' οι κύριοι και κυρίες με τα ταγιεράκια και τα πάουερπόιντ που πληρώνονται έκαστος 17 φορές όσο ένας μάστορας ψήστης μερακλής, για να δείχνουν στο ταμπλό τις διαφορές Q1 με Q2. Ας μη τρώμε φασόν βιομηχανικές παπαριές, κι ας είμεθα πτωχοί, να τρώμε πίτσα 'ο Τζίμης' απ' τη γειτονιά, στις 2 η μία δώρο, φτιαγμένη με τα χεράκια τα τριχωτά τα ιδρωμένα τα τίμια...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2