-
Γαλλία έχουν σοβαρούς ανθρώπους που διεκδικούν την ελευθερία τους (και τα μετρητά είναι ελευθερία), εδώ έχουμε οσφυοκάμπτες των Βρυξελλών που θα ακολουθήσουν ό,τι διατάξουν πρόθυμα (ΔΕΝ είναι μομφή προς το λαπ αυτό). Επίσης έχουμε (αν και παγκοσμίως υπάρχει αυτό) αρκετούς ανόητους που θέλουν την "πρόοδο" για την....πρόοδο χωρίς να κοιτάζουν τι προεκτάσεις έχει και τι περιορισμούς στην ελευθερία θα φέρει (πάλι δεν είναι μομφή).
Το ψηφιακό χρήμα είναι μια μέγγενη γύρω από το λαιμό του κόσμου, που πλέον κάθε μα κάθε συναλλαγή του θα περνάει από κόσκινο. "Ποιος θα ελέγξει τους ελεγκτές;" Προσωπικά δε γουστάρω τη δυστοπία που θα φέρει, γιατί σε κάποια φάση σίγουρα θα υπάρξει και σύνδεση με ατομικό ανθρακικό "αποτύπωμα" κτλ.
-
Η τεχνολογία δεν είναι εχθρός! Τα μυαλά που την χρησιμοποιούν είναι.
Και πριν την τεχνολογία κάθε είδος απολυταρχικής αρχής είχε τον τρόπο να ελέγχει με κακό τρόπο τους πολίτες της. Δεν χρειάζονταν κάρτες. Ρώτα μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας πως συνέβαινε αυτό. Ή και στην Ελλάδα. Μπας και δεις τον κόσμο τον αληθινό.
Είναι ένα είδος τιμολογίου, σκέψου το έτσι μιας και έχεις επιχείρηση η ότι άλλο τέλος πάντων. Κανείς δεν ασχολείται ούτε εξετάζει το τι αγοράζεις. Το ποσό απλώς καταγράφεται για φορολογικούς λόγους.
Το ότι αγόρασες πχ 100 ευρώ τρόφιμα από ένα supermarket η έφαγες στο τάδε εστιατόριο δεν πιστεύω να είναι κάτι το φοβερό!
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μη φάτε έχει γλάρο.
Γαλλία έχουν βάλει κάτι αυτόματα ταμεία στα σμ (τα εμφάνισε και ο ΑΒ εδώ), Κυριακή είχαν ανοιχτά τα σμ και είπαν στους πελάτες μόνο στα αυτόματα ταμεία θα πάτε με πληρωμη κάρτα σήμερα. Για ποτέ πηγαν πολλοί πελάτες μαζί και έγινε φασαρια και ξανανοιξαν τα κανονικά ταμεία για μετρητά, ούτε που το κατάλαβαν. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν κάνεις κιχ για υποχρεωτικό ψηφιακό ευρώ χωρίς μετρητά.Όποιος ονειρεύεται στην Ελλάδα, ζωή χωρίς χαρτονόμισμα και κέρμα είτε ζει κλειδωμένος στο σπίτι του ή μέσα σε πιθάρι.
-
Πάλι πρώτα τα πειραματόζωα της Ευρώπης.
Το επόμενο βήμα: μέτρηση στο πόσο νερό πίνουμε, πόσο αέρα αναπνέουμε, πόσο αφοδεύουμε.
Αλλά μέχρι τότε μπορεί να έρθουν οι εξωγήινοι και να τα καταπιούμε αμάσητα.
-
Θα έρθει Στορμ. Εγώ πλήρωσα με χαρτονόμισμα τις προάλλες και μου φάνηκε περίεργο. Είχα να το κάνω πάνω από ένα έτος. Και ζω στον έξω κόσμο κανονικά και πληρώνω τα πάντα.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάλι πρώτα τα πειραματόζωα της Ευρώπης.
Το επόμενο βήμα: μέτρηση στο πόσο νερό πίνουμε, πόσο αέρα αναπνέουμε, πόσο αφοδεύουμε.
Αλλά μέχρι τότε μπορεί να έρθουν οι εξωγήινοι και να τα καταπιούμε αμάσητα.
Όλα με τη σειρά τους.
-
@lap προσπαθείς να με πείσεις ότι μένεις σε πιθάρι; Δεν θα το πιστέψω.
-
Δεν έχω ρευστό πάνω μου φίλε μου. Δεν μου χρειάστηκε σχεδόν για ένα έτος.
Μέχρι που πήγα να πληρώσω έναν μάστορα που είπε ότι δεν δέχεται κάρτες. Πήγα στο atm να βγάλω και τα έπιασα μετα πόσους μήνες στα χέρια μου.Αλήθεια λέω. Πάγια έξοδα πληρώνω μέσω ίντερνετ και όλα τα άλλα με χρεωστική κάρτα. Η οποία έχει και χρέωση από τις τράπεζες, ενώ αυτή θα ναι της ΕΚΤ χωρίς χρεώσεις οπότε όλο το ποσό θα πηγαίνει στον δικαιούχο. Δίκαιο και σωστό το βρισκω
-
Αν τα έχεις καταφέρει μπράβο σου. Σε εμένα αυτό δείχνει ότι οι συναλλαγές σου είναι μόνο όπου περνά το ηλεκτρονικό χρήμα.
Δεν περνάει παντού όμως και προφανώς εσύ δεν σχετίζεσαι με αυτού του τύπου τις συναλλαγές που απαιτούν χαρτονόμισμα και κέρματα.
-
Χαχα όχι δεν πάω πια στις κούνιες, ούτε στα ηλεκτρονικά!!!
-
Σε φαντάζομαι σε self service πλυντήριο αυτοκινήτων να προσπαθείς να βάλεις στο μηχάνημα την κάρτα στην είσοδο του κέρματος...
Ή να βάζεις την κάρτα στο στόμα του διαχειριστή της πολυκατοικίας για πληρωμή κοινοχρήστων...
Ή να προσπαθείς να πείσεις τον Φαταούλα Εκκενώσεις Βόθρων να πληρώσεις με κάρτα...
Back to the future...
-
Θέλω να δω τον πρώτο που θα πάει πανελλαδικά σε στριπτιζάδικο να πληρώσει με κάρτα
-
Πήγα μια φορά σε self cleaning, καλύτερο business plan από αυτό δεν έχω ξαναδεί.
Ο τύπος βάζει το κεφάλαιο και οι πελάτες κάνουν την εργασία με αυτόν να μη πληρώνει δαπάνες μισθοδοσίας και κρατήσεις. Μιλάμε του βγάζω το καπέλο.
Μια φορά πήγα, και δεν ξαναπάω. Αν είναι να πλύνω θα το κάνω σε κάποιο εξοχικό με λάστιχο και μόνος μου. Σιγά μη πληρωνω την επιχειρηματική ιδέα ενός έξυπνου μυαλού.
Κοινόχρηστα ηλεκτρονικά, με το που τα φέρνουν. Έχουμε γραφείο διαχειρησης κοινοχρηστων.
Έχουμε υπόνομο.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θέλω να δω τον πρώτο που θα πάει πανελλαδικά σε στριπτιζάδικο να πληρώσει με κάρτα
Εμ πες το ντε από την αρχή. Όχι στενεύει ο κλοιός γύρω από το λαιμό του λαού και κουραφεξαλα.
Μαγκιά σου να κάνεις ότι θέλεις.
Μάλιστα, οι κεντιρκες χώρες της Ευρώπης, νομίζω η Γαλλία, περιγράφει μεσα στα έξοδα ενος νοικοκυριού ως καλάθι του νοικοκυριού και έξοδα.......διασκέδασης ..... Τέτοιου τύπου ή περίπου.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πήγα μια φορά σε self cleaning, καλύτερο business plan από αυτό δεν έχω ξαναδεί.
Ο τύπος βάζει το κεφάλαιο και οι πελάτες κάνουν την εργασία με αυτόν να μη πληρώνει δαπάνες μισθοδοσίας και κρατήσεις. Μιλάμε του βγάζω το καπέλο.
Μια φορά πήγα, και δεν ξαναπάω. Αν είναι να πλύνω θα το κάνω σε κάποιο εξοχικό με λάστιχο και μόνος μου. Σιγά μη πληρωνω την επιχειρηματική ιδέα ενός έξυπνου μυαλού.
Κοινόχρηστα ηλεκτρονικά, με το που τα φέρνουν. Έχουμε γραφείο διαχειρησης κοινοχρηστων.
Έχουμε υπόνομο.
Αυτά δείχνουν ότι κάνεις περιορισμένου τύπου συναλλαγές.
Δεν κάνεις συναλλαγές παντός τύπου.Ο μέσος πολίτης υποχρεωτικά κάνει συναλλαγές παντός τύπου.
-
Μπα δεν είμαι ο μόνος. Σχεδόν όλη η οικογένεια μου με κάρτα είναι εδώ και πάνω από ένα έτος. Αρκετοί φίλοι μου μόνο καρτα έχουν όταν βγαίνουμε έξω.
Κάνουμε τα πάντα. Δεν ξέρω τι άλλο κάνετε εσεις, αλλά εμείς ζούμε όπως ζούσαμε.
Θα σου πω και το τελευταίο που έμαθα. Ήρθε τεχνικός σε σπίτι ενός συγγενή μου και είχαν βγάλει ρευστό από atm, διότι περιμεναν να τους πει πως δέχεται μόνο ρευστό.
Λοιπόν το παλικάρι είπε όχι, έβγαλε ένα pos, έψαξε να βρει καλό σήμα και χρέωσε κάρτα. Έκοψε και αποδειξη φυσικά.Ο κόσμος εξελίσεται, προοδεύει
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπα δεν είμαι ο μόνος. Σχεδόν όλη η οικογένεια μου με κάρτα είναι εδώ και πάνω από ένα έτος. Αρκετοί φίλοι μου μόνο καρτα έχουν όταν βγαίνουμε έξω.
Κάνουμε τα πάντα. Δεν ξέρω τι άλλο κάνετε εσεις, αλλά εμείς ζούμε όπως ζούσαμε.
Θα σου πω και το τελευταίο που έμαθα. Ήρθε τεχνικός σε σπίτι ενός συγγενή μου και είχαν βγάλει ρευστό από atm, διότι περιμεναν να τους πει πως δέχεται μόνο ρευστό.
Λοιπόν το παλικάρι είπε όχι, έβγαλε ένα pos, έψαξε να βρει καλό σήμα και χρέωσε κάρτα. Έκοψε και αποδειξη φυσικά.Ο κόσμος εξελίσεται, προοδεύει
Μάλλον εσύ τελικά δεν πήγες στην συνάντηση...
-
Χαχαχα, είναι τόσο δύσκολο να κόψουν το ποσό σε διαφορετικές αποδείξεις;;;. Να πληρώσει ο καθένας μόνος του;
Εγώ γενικά πληρώνω όλο το ποσό, δεν κάνω τέτοια. Την επόμενη φορά με κερνάνε οι άλλοι.
Εντάξει δεν βγαίνουμε λόχος, δύο ζευγάρια βγαίνουμε.
Σιγά! -
Προσωπικά αν μπορούσα δε θα είχα κάρτα καν, μετρητά παντού. Πολύ μεγαλύτερη ελευθερία έτσι και κανένας περιορισμός.
Όπου μπορώ εννοείται το εφαρμόζω, δε θέλω ελέγχους από κανέναν στο που και πως ξοδεύω τα λεφτά μου.
-
Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά όταν οι μισοί Έλληνες ζουν σε βάρος των άλλων πρέπει να παρθούν αποφάσεις οπου όλοι θα μοιράζονται τα βάρη μιας κοινωνίας.
Στην θεωρία όλοι καλοί είναι. Στην πράξη την πάρτη τους σκέφτονται, οπότε οι συνέπειες των πράξεών τους είναι κάποια στιγμή να καταργηθεί το ρευστό.
Τον λογαριασμό στους κλεφτες της γειτονιάς σας.
Τα λεφτά είναι και βρομια....μπλιαχ.
Εγώ βλέπω και το θετικό όλων αυτών . Οι πολίτες θα πληρώνουν φόρο λόγω ηλεκτρονικών συναλλαγών ενώ τόσα χρόνια κάποιοι από αυτούς δεν πλήρωναν τίποτα, και έτσι ξαφνικά θα ενδιαφερθούν για την πολιτική και θα ψάχνουν να δουν πως ξοδεύονται τα λεφτά τους. Ποια η απόδοση τους; τι λαμβάνουν πίσω ως υπηρεσίες και οφέλη, ποιες υπηρεσίες μπορούν να τους προσφερθούν σε τιμές κόστους και αν τους συμφέρει. Επίσης, αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση φόρων, λόγω κάλυψης και επιμερισμού των αναγκών σε περισσότερους, ενώ θα επιφέρει στον δημόσιο διάλογο έναν σοβαρό έλεγχο στις δημόσιες υπηρεσίες και το πόσες χρειάζονται και αν παράγουν ποιοτικό έργο.
Ως τώρα ζούσαν για την παρταρα τους και κάποιοι άλλοι πλήρωναν τις δημόσιες δαπάνες. Αυτοί σαν παράσιτα ζούσαν σε βάρος των υπολοίπων και έκαναν ζωαρα. Για αυτό βλέπεις πως ούτε ασχολούνται με τις εκλογές ούτε τους νοιάζει και τίποτα το δημόσιο. Σαμπως αυτοί πληρώνουν;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2