-
Δεν ξέρω για τις πηγές σου lap, αυτό που θυμάμαι είναι ότι το 10 ο γαπ έκανε ότι μπορούσε για να φέρει πιο κοντά το μοιραίο. Πιθανον να πίστευε ότι με το δντ και ένα light πρόγραμμα θα μπορούσε να πολεμήσει την πασοκιλα στο κόμμα του και να εκσυγχρονισει την χώρα.
Το 11 μάλλον κατάλαβε σε τι λαγουδοτρυπα μπήκε αλλά ήταν πλέον αργά. Οι Ευρωπαίοι είχαν αρχίσει να συμμαζεύονται και δεν τους πιάσαμε στον ύπνο. Ούτε το κόμμα του δεν μπόρεσε να πεισει -
Αυτό που λες εάν κατάλαβα καλά ήταν το επιχείρημα του 1,5% του επιτοκίου με βάση τα spreads πριν βγει ο ΓΑΠ και πει δημοσίως πως το έλλειμμα δεν ήταν σωστό.
Εδώ είναι όλη η κριτική και η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε.
Δηλαδή η μία άποψη λέει πως είναι αφελής ο ΓΑΠ που βγήκε και έκανε το λεγόμενο παιχνίδι με τα spreads λέγοντας όμως την αλήθεια!!!! Όντως το έλλειμμα ήταν τριπλάσιο!
Ή ότι δεν έπρεπε να πει τίποτα, να μην ιδρύσει την ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία και να βγει στις αγορές να δανειστεί αρκετά χρήματα (με 1,5% την εποχή που παρέλαβε την εξουσία), ισως και όσα ειχαμε ανάγκη για να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα. Και μετά; Το επόμενο έτος; Όσο προχωρούσε η διεθνής πιστωτική κρίση και τα διεθνή κεφάλαια αρχίζουν να ξεψαχνιζουν περισσότερο τις προοπτικές των οικονομιών;
Το έλλειμμα ήταν δομικό, δεν παρήγαγε η οικονομία περισσότερα από όσα ξόδευε.
Για αυτό και ο ΓΑΠ ζητούσε να δημιουργηθει ένας ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στα πλαίσια της ΟΝΕ πριν μπούμε στα μνημονια. Για να παραμείνει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η εποπτεία στην οποία ήμασταν ήδη μέχρι το 2008-2009 να παραμείνει ευρωπαϊκή. Και όχι σε επίπεδο ΔΝΤ. Οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν από την κρίση και κατάρευση των μεγάλων διεθνών τραπεζών για τις δικές τους και την σύνδεση του δημόσιου χρέους μας και αρνήθηκαν τα πάντα σε πρώτη φάση βάζοντας τη χώρα τιμωρία στο ΔΝΤ για να δείξουν στις αγορές ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν σκληρές αλλαγές με σκοπό να μην τους επιτεθούν οι αξιολογήσεις των οίκων. Κούνια που τους κουναγε
Το τι του είπαν οι ξένοι ηγέτες και τι όχι , ας το αφήσουμε απ' έξω . Είδαμε τι προσωπικότητες σπουδαίες ήταν και του λόγου τους.
Ένα επιχείρημα είναι ότι έπρεπε να πάρει τα δάνεια και να περιμένει να δει τι θα συμβεί. Οκ είναι μια προσέγγιση και αυτό. Δεν ξέρω αν θα γλυτώναμε το μνημόνιο από την στιγμή που δεν υπήρχε ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.
-
Πιάσαμε το floodάρισμα για τον ΓΑΠ τώρα. Βρήκαμε σκελετό στην ντουλάπα να παίξουμε.
-
Να περνά η ώρα.
-
Διαβάζω όσα γράφετε υπέρ και κατά του ΓΑΠ του Βαρουφάκη, των Ευρωπαίων Εταίρων κλπ. και προσπαθώ να θυμηθώ για ποιον ακριβώς λόγο οι σημερινοί λυσσασμένοι Νεοδημοκράτες και πάντα Μπαντριώτες με πατέντα, τραγουδούσαν τότε "ΓΕΡΟΥΝ, ΓΕΡΑ!", ακόμη μου διαφεύγει...
Αλλά γιατί κοιτάτε πίσω;
Είπαμε, σταθερά, τολμηρά, μπροστά:Τη σημαντική επιβάρυνση των τιμολογίων με τον νέο μηχανισμό σε σχέση με τη ρήτρα αναπροσαρμογής επιβεβαίωσε επισήμως ένα μήνα αργότερα η ΡΑΕ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.
Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η «Κ», τα οποία βασίζονται στις τιμές που ανακοινώνουν ο ΑΔΜΗΕ και το Χρηματιστήριο Ενέργειας και παίρνοντας ως δείκτη το τιμολόγιο της ΔΕΗ έως και τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Αύγουστο φέτος οι τιμές λιανικής ήταν μεσοσταθμικά υψηλότερες κατά 61% σε σχέση με τις τιμές που θα διαμορφώνονταν το ίδιο διάστημα αν η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν σε ισχύ. Οι πάροχοι εισέπραξαν για κάθε μεγαβατώρα 89,31 ευρώ περισσότερα και συνολικά στο διάστημα Σεπτέμβριος 2022 – Αύγουστος 2023 περί τα 2,68 δισ. ευρώ.
Αυτό το ποσό δεν επιβάρυνε τους καταναλωτές, αφού καλύφθηκε από επιδοτήσεις, οι οποίες στο σύνολό τους ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ. Το ένα τρίτο δηλαδή των επιδοτήσεων χρηματοδότησε το ρίσκο των προμηθευτών ρεύματος που δεν θα υπήρχε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής ή αλλιώς το νέο μοντέλο τιμολόγησης έφερε στους παρόχους επιπλέον έσοδα 2,68 δισ. ευρώ. Από την πλευρά των παρόχων διατυπώνεται και η άποψη ότι αυτό το μοντέλο τιμολόγησης κατέληξε να επιδοτεί και τους traders με τους οποίους συναλλάσσονταν για να περιορίσουν το ρίσκο της πρόβλεψης.
Ενα χρόνο μετά την εξαγγελία φορολόγησης των παρόχων ρεύματος, πάντως, στα ταμεία του Δημοσίου δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ και δεν φαίνεται να μπαίνει για πολλούς μήνες ακόμη.
-
Και ο Αντώνης το ίδιο έλεγε με άλλες εκφράσεις, για να είμαστε δίκαιοι.
Ήταν το σύνθημα που κέρδιζε εκλογές διότι ο ψηφοφόρος δεν είχε ενημερωθεί στο πως λειτουργεί η οικονομία.
Για αυτό το πιο δημοκρατικό που πρέπει να γίνει είναι με κάποιον τρόπο πριν ψηφίσεις να ενημερώνεσαι από κάποια ανεξάρτητη αρχή για το τι και πώς.
Δηλαδή να αφήνουν μια/δύο εβδομάδες, πριν τις εκλογές και αντί να μιλούν οι πολιτικοι στα κανάλια και να μαλώνουν να ενημερώνουν τον κόσμο οι ανεξάρτητες αρχές με σύντομες εκπομπές που θα προβάλονται υποχρεωτικά από όλα τα κανάλια.
Έτσι, ο λαός θα ξέρει όταν ακούει ένα πολιτικό τι του λεει. Θα έχει κριτήριο στην βάση μια σχετικής γνώσης.
-
Βιολοντσελίστας ο πιτζιες.
-
«Τι να μας κάνει ο Μητσοτάκης; Πόσα να δώσει;»
Αυτό μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διαβάζω όσα γράφετε υπέρ και κατά του ΓΑΠ του Βαρουφάκη, των Ευρωπαίων Εταίρων κλπ. και προσπαθώ να θυμηθώ για ποιον ακριβώς λόγο οι σημερινοί λυσσασμένοι Νεοδημοκράτες και πάντα Μπαντριώτες με πατέντα, τραγουδούσαν τότε "ΓΕΡΟΥΝ, ΓΕΡΑ!", ακόμη μου διαφεύγει...
Αλλά γιατί κοιτάτε πίσω;
Είπαμε, σταθερά, τολμηρά, μπροστά:Τη σημαντική επιβάρυνση των τιμολογίων με τον νέο μηχανισμό σε σχέση με τη ρήτρα αναπροσαρμογής επιβεβαίωσε επισήμως ένα μήνα αργότερα η ΡΑΕ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.
Εμ για αυτό ρωτούσα αν σας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Θυμάστε;. Δώσαμε παρά πολλά μονάχα για ένα aircodition ανοιχτό και αυτό πολύ σύγχρονο. Ούτε φώτα δεν είχα ανάψει παρά μόνο ένα φωτιστικό με μια λάμπα led. Έλεος. Δεν είχαμε επιδότηση.
Τώρα δεν μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρα και σκέφτεσαι το ρεύμα
-
Για τετράμηνο αυτό; Κάτσε να δω που έχουμε τον λογαριασμό
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΔΕΗ myHome Enter N
506kWh = 60 € (αφαίρεσα Διάφορα - Δήμος - ΕΡΤ), άρα 60€/506kWh=0,118€ η kWh.
Πόσο σας ήρθε (χωρίς Διάφορα - Δήμος - ΕΡΤ) και πόσες kWhs;Είναι 60+31,90 δια 506 = 18 λεπτά ανά kwh περίπου, αλλά αυτές οι τιμές είναι επιδοτούμενες. Όταν σταματήσει η επιδότηση (έχουν πει μέχρι τέλος της χρονιάς) θα ξαναρχίσει το πανηγύρι χειρότερο από αυτό τότε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής πριν αρχίσουν οι επιδοτήσεις.
Πάρτε και τους άλλους με τα διυληστηρια, όσο τους φορολογεις τα υπερκέρδη τόσο χειρότερα θα πετάνε οι τιμές. Θέλει πλαφόν παντού.
https://www.tanea.gr/2023/08/22/economy/venzini-triti-pio-akrivi-xora-stin-amolyvdi-i-ellada-stathera-sta-2-eyro/ -
δυο A/C όλη μέρα ,το ενα την νύκτα το 18άρι
η γυναίκα να ψήνει στο φούρνο γλυκά και πίτες κάθε μέρα , ευτυχώς ξυπνάει πρωί και προλαβαίνει το νυκτερινό
πλυντήριο μέρα παρα μέρα
έτσι δεν θα πάρω ηλεκτρικό αυτοκίνητο ποτέ!ΥΓ DEH my home online
-
Πω πω monman γιατί τόσο λίγο;
Ρε παιδιά!!!!! Εγώ έδωσα την ίδια περίοδο σχεδόν 500 ευρώ
-
Ρε μαστόρια, δεν κάνετε τον κόπο ποτέ να διαβάσετε κάτι αν τυχόν μπορεί και να εκτεθεί τη νεοφιλελε κυβέρνηση;
Επειδή οι δεξιοί είναι τεμπέληδες αναγνώστες λοιπόν, μετά την κατακραυγή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, έφτιαξαν ένα άλλο σύστημα υπολογισμού, το οποίο τιμολογει ακόμη ακριβότερα το παραγόμενο ρεύμα, και μετά το Κράτος, σε αυτές τις υπεραυξημένες τιμές, επιδοτεί την κιλοβατώρα λιανικής απ το δημόσιο χρέος!
Δύο ζητήματα:-
Η ΕΕ επέβαλε φορολόγηση των υπερκερδων των διυλιστηρίων και μέρος της φορολόγησης έχει εισπραχθεί.
Αλλά απ το ρεύμα όχι.
Και μέρος των επιδοτήσεων τρώνε ενδιάμεσοι traders ρεύματος που δεν είναι καν παραγωγοί! -
Με το σύστημα που επινόησαν για να σπρώξουν δημόσιο χρήμα στους λίγους εμπόρους ρεύματος, σε τιμές πολύ υψηλότερες κι από αυτές της ρήτρας αναπροσαρμογής (γι αυτό οι υψηλότερες τιμές χονδρικής που εξαγριωναν τους λυσσασμένους Νεοδημοκράτες όταν τις δημοσιεύαμε), τώρα που η ΕΕ κόβει τις επιδοτήσεις, τι θα γίνει; Αυτές οι πανάκριβες τιμές που τεχνηέντως θέσπισαν, θα περάσουν στη λιανική απ το νέο έτος;
-
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
500!!! Σε ποια εταιρεία είσαι;
ΔΕΗ.
Ρε λες να μου κλέβουν ρεύμα;;
-
Δεν έχουμε τώρα τον λογαριασμό αλλά ήταν πάνω από 1600kwh, θυμάμαι που το συζητήσαμε.
Πως μπορώ να βρω παλιότερους λογαριασμους στη ΔΕΗ;
Από θέρμανση το είχατε τον Μάρτιο; Το βραδάκι δεν το ανοίγετε καθόλου το κλιματιστικό;
-
Εγώ το άναψα τώρα.... Δεν γίνεται σκάω. Δεν έχει καμία μόνωση το σπίτι. Μηδέν. Τους εργολάβους μου μέσα.
Ο καναπές δίπλα στον εξωτερικό τοίχο, μπαίνει ζεστή από τον τοίχο. Το νιώθεις!
-
Πήγαιναν οι αστυνομικοί να σώσουν μια γιαγιά από το σπίτι της και αυτή έλεγε να σας κεράσω έναν καφέ πρώτα!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχουμε τώρα τον λογαριασμό αλλά ήταν πάνω από 1600kwh, θυμάμαι που το συζητήσαμε.
Πως μπορώ να βρω παλιότερους λογαριασμους στη ΔΕΗ;
Από θέρμανση το είχατε τον Μάρτιο; Το βραδάκι δεν το ανοίγετε καθόλου το κλιματιστικό;
Το γράφω εχω δύο κλιματιστικά inverter το 18άρι hitachi 10ετίας αλλα πολύ οικονομικό
ηλεκτρική κουζίνα ,πλυντήριο καινούργια
led φώτα παντού
εχω και νυκτερινό -
Εγώ δεν έχω νυχτερινό. Κάνει αυτό τόση διαφορά;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2