-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καταρχήν ποιοι θεωρείται ότι εργάζονται στην χωρα αυτή;;; Διότι έχουμε μπερδέψει τις έννοιες.
Οι κληρονόμοι του μπαμπάκα;;; Οι εργολάβοι που δίνουν διαταγές στους εργάτες και πουλάν και αγοράζουν αγαθά, οι μεσάζοντες;;; Αυτός είναι ο κόσμος της εργασίας;;;;
Αυτοί είναι τα παράσιτα της οικονομίας θα πω εγώ... κι ως παράσιτα κάνουν θόρυβο για να αποκτήσουν κύρος
Ή το 1,2 εκ νέων που έφυγε από την χωρα. Νέοι καλά καταρτισμένοι. Μήπως αυτοί θεωρούνται ως εργαζόμενοι ;;;;
Τέλος, ο Έλληνας πάντοτε έτσι ήταν . Δεν τον έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αμόρφωτοι και αγράμματοι ιστορικά είναι όσοι θεωρούν ότι πριν το 80 οι Έλληνες ζούσαν στο όριο των δυνατοτήτων τους, χωρίς σπατάλες, λαμογιες και συντεχνίες.
Ευτυχώς που υπάρχουν ντοκουμέντα που δεν χρίζουν καμίας ερμηνείας καθώς και στοιχεία υπουργείων, διότι η παραχάραξη της ιστοριας είναι όπως φαινεται ωραιο χομπυ.
Εργαζόμενοι είναι οι πάντες που δουλεύουν.
Εκτός από τους πασόκους που μας έκλεβαν.
Και οι κληρονόμοι εφ΄ όσον συνεχίζουν την εργασία κληρονόμοι.
Και επειδή πολύ το λες το κληρονόμοι, υπάρχει το ρητό καλή ζωή κακή διαθήκη. Δηλαδή αν κάποιοι ήταν άσωτοι στην ζωή τους και δεν άφησαν τίποτε στα παιδιά τους, δεν φταίνε τα παιδιά των άλλων που κληρονόμησαν τον κόπο των γονιών τους.
Οπότε μην το λες συνέχεια γιατί δημιουργείς συνειρμούς χωρίς προφανώς λόγο.
Οι εργολάβοι, όπως και οι υπόλοιποι εργοδότες, δίνουν δουλίτσα σε πολλούς που είτε δεν θέλουν να ρισκάρουν, είτε δεν μπορούν και βολεύονται. Ειδικά όμως για τους εργάτες που έχουν χαμηλά προσόντα, το να υπάρχουν εργολάβοι, είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν.
Για τους μεσάζοντες θυμήθηκα τότε που τους χτύπαγε το πασοκ και τα έπιναν μαζί το βράδυ στα πολιτιστικά ιδρύματα και μοιράζονταν και τις μίζες...
Το πασοκ τον έκανε τον Ελληνα μαλάκα. Τον ξεβλάχεψε που έλεγε και ο Κωστόπουλος. Τον έμαθε ότι είναι τάχα αδικημένος και όλοι του χρωστάνε.
Τα υπόλοιπα που γράφεις δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων, πανικό και κλασσική πασοκική τακτικής προσφυγής σε ύβρεις.
Κουτσόγιωργας και Γιαννόπουλος....
-
Εργαζόμενοι είναι όλοι;;;;; Χαχαχαχαχα καλο!
Συνειρμούς;;;; Σε τι;;; Όχι δεν ήταν τοσο άξιοι να ξεκινούν από τα νιάτα ως εργολάβοι....σε αυτόν τον απίστευτα καθαρό κλάδο.
Ολοι ξέρουμε ποσο εύκολο είναι να γίνεις εργολάβος στα 20 έτη σου. Αυτοί δεν ήταν τόσο άξιοι.
Αυτοι οι καημένοι σπούδασαν, έγιναν κορυφή στον τομέα τους, έπιασαν το λεγόμενο ανώτατο κλιμάκιο που μπορούσαν να πιάσουν και εργάστηκαν σκληρά επι 4 δεκαετίες, πλήρωσαν σε αυτά τα έτη φόρους ίσα με ένα βουνό που απαιτεί το κράτος διότι δεν μπορούσε να εισπράξει από τα κωλολαμογια του κερατά με τα λεφτά σε σακούλες, που παρασιτικά δρώντας κατέστρεψαν την χώρα έστειλαν μια νεολαία των 1,2 εκατομμυρίων στο εξωτερικό μπας και αποκτήσουν προοπτική και εν τέλη αυτά τα λαμόγια έφτιαξαν περιουσίες που τα τρώνε τα παιδάκια τους με δέκα μασέλες.
Πλέον αν έχεις τον Θεό σου ως συνταξιούχοι πληρώνουν υψηλότερο φόρο από επιχειρηματίες με καλά αυτοκίνητα και ανέσεις και με υπαλλήλους! Ούτε στην σύνταξη δεν σταματάν να τους αρμέγουν
Όταν και κάποτε γίνει πόθεν εσχες σε βάθος 30 ετιας, θα χτιστούν φυλακές. Αν αφήσουν τους ελεγκτές να κάνουν την δουλειά τους θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με τον λεγόμενο ''κόσμο της εργασίας''. Έλα όμως που δεν τους αφήνουν, σου εγγυώμαι πως εάν τους αφήσουν θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα. Η μισή και πάνω απο την μισή Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον πλούτο της. Αυτό έχει όμως πολιτικό κόστος.
Μαλακς ήταν ο Έλληνας. Απλά είσαι μικρότερος για να θυμάσαι, έχω ακούσει κοινωνικές εξιστορήσεις για εποχες του 60-70 που θα καταλάβεις τον βαλκανιο χαρακτήρα του. Πάντα ήταν έτσι, απαίδευτος , χαβαλές, ξόδευε πάνω από τα δυνατότητες του, επιδειξιομανης, του άρεσε η χλιδή κτλ
Αλλωστε όπως έχω πει, υπάρχουν ντοκουμέντα σε εκθέσεις πρώην πρωθυπουργού πριν το 80 που το αναφέρει. Είναι παραχάραξη της ιστοριας με σκοπό ένα πολιτικό αφήγημα πως ο Έλληνας αλλαξε μετά το 80.
-
Βρες σκηνοθέτη για το σενάριο σου.
Πέθανε και ο Ξανθόπουλος το παιδί του λαού για πρωταγωνιστής. Κάποιον θα βρεις όμως. -
Καταρχήν ποιοι θεωρείται ότι εργάζονται στην χωρα αυτή;;; Διότι έχουμε μπερδέψει τις έννοιες.
Οι κληρονόμοι του μπαμπάκα;;; Οι εργολάβοι που δίνουν διαταγές στους εργάτες και πουλάν και αγοράζουν αγαθά, οι μεσάζοντες;;; Αυτός είναι ο κόσμος της εργασίας;;;;
Αυτοί είναι τα παράσιτα της οικονομίας θα πω εγώ... κι ως παράσιτα κάνουν θόρυβο για να αποκτήσουν κύρος
Ή το 1,2 εκ νέων που έφυγε από την χωρα. Νέοι καλά καταρτισμένοι. Μήπως αυτοί θεωρούνται ως εργαζόμενοι ;;;;
Τέλος, ο Έλληνας πάντοτε έτσι ήταν . Δεν τον έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αμόρφωτοι και αγράμματοι ιστορικά είναι όσοι θεωρούν ότι πριν το 80 οι Έλληνες ζούσαν στο όριο των δυνατοτήτων τους, χωρίς σπατάλες, λαμογιες και συντεχνίες.
Ευτυχώς που υπάρχουν ντοκουμέντα που δεν χρίζουν καμίας ερμηνείας καθώς και στοιχεία υπουργείων, διότι η παραχάραξη της ιστοριας είναι όπως φαινεται ωραιο χομπυ.
το ιδιο εργατικο δυναμικο της Ελλαδας οταν παει στο εξωτερικο δουλευει με συνεπεια και παραγωγικοτητα. Το προβλημα της Ελλαδας ειναι η ελλειψη οργανωσης γιατι καποιες οικογενειες δεν θελουν να χασουν το θεση τους στην αφαιμαξη της χωρας.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρες σκηνοθέτη για το σενάριο σου.
Πέθανε και ο Ξανθόπουλος το παιδί του λαού για πρωταγωνιστής. Κάποιον θα βρεις όμως.Πόθεν εσχες σε όλους. Και θα ξημερώσει μια αλλη μέρα.
-
Το θέμα είναι αν κάποιοι τα κλεμμένα τα έφαγαν ενώ άλλοι τα άφησαν κληρονομιά πως θα τους διαχωρίσουμε;
Όχι και μέρμηγκας και δαρμενος ενώ ο τζίτζικας δικαιωμένος.
-
Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι;;; Ίσως με την ΑΙ ν γίνει επιτέλους πράξη. Δισεκατομμύρια διασταυρώσεις δεδομένων σε ένα δλ. Αυτά είναι.
Που να τα έφαγαν ρε συ;;; Άνθρωποι της εργασίας σημαινει 8 το πρωί 7-8 το βράδυ μεσημεριανό στο σπίτι επι δεκαετιες και 2-3 εβδομάδες άδεια όπου οι μισές μέρες είναι δουλειές και εκκρεμότητες. Που να τα έφαγαν;;;; Σε φόρους τα έφαγαν για να καλύπτει το κράτος τις δαπάνες του διότι οι αλλοι μισοί έκαναν περιουσίες. Άνω του το-65% ηταν φόροι και εισφορές. Τι να λέμε;;;
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με τους αριστερούς που θεωρούν ότι είναι κοινωνικός αυτοματισμός. Όχι κύριοι. Όλοι να ελεγχθούν από τα μεγάλα κεφάλια μέχρι τον απέναντι και γείτονα. Διότι ο τίμιος πληρώνει τον φόρο που αντιστοιχούσε στον απέναντι και ο απέναντι τα κάνει περιουσίες για τα παιδιά του. Αυτομάτως δημιουργούνται δυο ταχυτητων πολίτες. Οι μαλακες και κορόιδα και οι απατεώνες και κλεφτές. Όχι δεν πάει έτσι το έργο.
-
Πάντως τα μυρμήγκια εκείνης της εποχής έκαναν όλοι περιουσίες όπου και να δούλευαν.
Δεν μιλάω για πολλά, ένα δύο σπιτάκια σε βάθος 30 ετών άντε και να φτιάξουν το σπίτι στο χωριό.
Όσους ξέρω που δεν έκαναν ήταν τζίτζικες δυνατοί στα γλέντια.
-
Πάντως τα μυρμήγκια εκείνης της εποχής έκαναν όλοι περιουσίες όπου και να δούλευαν.
Δεν μιλάω για πολλά, ένα δύο σπιτάκια σε βάθος 30 ετών άντε και να φτιάξουν το σπίτι στο χωριό.
Όσους ξέρω που δεν έκαναν ήταν τζίτζικες δυνατοί στα γλέντια.
Και στον τζογο.
-
Άνθρωποι σε σοβαρές θεσεις τεράστιας ευθύνης δεν είναι ούτε νούμερα στις διασκεδάσεις ούτε φυσικά έχουν τέτοια θέματα εθισμού.
Η διασκέδαση τους είναι το διάβασμα και η επιμόρφωση της επιστήμης τους.
Ίσως δεν έχετε γνωρίσει σοβαρούς ανθρώπους.
-
Το πας προσωπικά και δεν έχει νόημα συζήτηση για συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν τους ξέρουμε.
Μιλάμε πάντα γενικά για ευρύτερο κύκλο ανθρώπων.
Για παράδειγμα υπήρχαν άνθρωποι που τα έφαγαν στα νοσοκομεία. Ειδικές περιπτώσεις.
-
Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι;;; Ίσως με την ΑΙ ν γίνει επιτέλους πράξη. Δισεκατομμύρια διασταυρώσεις δεδομένων σε ένα δλ. Αυτά είναι.
Που να τα έφαγαν ρε συ;;; Άνθρωποι της εργασίας σημαινει 8 το πρωί 7-8 το βράδυ μεσημεριανό στο σπίτι επι δεκαετιες και 2-3 εβδομάδες άδεια όπου οι μισές μέρες είναι δουλειές και εκκρεμότητες. Που να τα έφαγαν;;;; Σε φόρους τα έφαγαν για να καλύπτει το κράτος τις δαπάνες του διότι οι αλλοι μισοί έκαναν περιουσίες. Άνω του το-65% ηταν φόροι και εισφορές. Τι να λέμε;;;
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με τους αριστερούς που θεωρούν ότι είναι κοινωνικός αυτοματισμός. Όχι κύριοι. Όλοι να ελεγχθούν από τα μεγάλα κεφάλια μέχρι τον απέναντι και γείτονα. Διότι ο τίμιος πληρώνει τον φόρο που αντιστοιχούσε στον απέναντι και ο απέναντι τα κάνει περιουσίες για τα παιδιά του. Αυτομάτως δημιουργούνται δυο ταχυτητων πολίτες. Οι μαλακες και κορόιδα και οι απατεώνες και κλεφτές. Όχι δεν πάει έτσι το έργο.
και φυσικα εσυ θα εισαι ο ελεγκτης
-
Χαχαχαχα.....
Με τα χαράς να ήμουν εγώ. Αλλά όχι, ίσως σε ένα άλλο σύμπαν. Θα είναι οι αρμόδιοι που έχει ορίσει η πολιτεία.
Τι σας νοιάζει;;;; Καθαρός ουρανός.....
-
Πάντως τα μυρμήγκια εκείνης της εποχής έκαναν όλοι περιουσίες όπου και να δούλευαν
Μέγα ψέμα που το διαδίδουν απόγονοι και οι ίδιοι οι κλέφτες. Μην τους πιστεύεις, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά.
Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες με μηδενικά εισοδήματα κτλ έκαναν. Όχι μισθωτοί.
-
Χαχαχαχα.....
Με τα χαράς να ήμουν εγώ. Αλλά όχι, ίσως σε ένα άλλο σύμπαν. Θα είναι οι αρμόδιοι που έχει ορίσει η πολιτεία.
Τι σας νοιάζει;;;; Καθαρός ουρανός.....
Εγώ θα έβαζα και ένα χαλαρό ποσοστό αδικαιολόγητου πλουτισμού περί του 20-30%. Δεν θα ήθελα να γίνουμε αυταρχικό καθεστώς. Αλλά όταν θα συναντάς διάφορες 80-150-200%.. βραχιόλια, ωραίες διακοπές με όλα πληρωμένα και κατάσχεση περιουσίας, καταθέσεων, κτλ κτλ μέχρι την προσκόμιση των δικαιολογητικών. Εάν δεν βρεθούν, πλειστηριασμός του αδικαιολόγητου πλούτου και με τα έσοδα αυτά παροχή κοινωνικής πολιτικής στα νέα ζευγάρια. Να δεις που τελικά θα λιγοστέψουν κατά πολύ οι κληρονόμοι με αδικαιολόγητο πλούτο και θα πέσει κατά πολύ και η φορολογική επιβάρυνση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Θα υπάρχει προοπτική για όλους του πολίτες, και όχι μονάχα για τους κλέφτες.
Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα αλλάξει η Ελλάδα.
-
Πάντως τα μυρμήγκια εκείνης της εποχής έκαναν όλοι περιουσίες όπου και να δούλευαν
Μέγα ψέμα που το διαδίδουν απόγονοι και οι ίδιοι οι κλέφτες. Μην τους πιστεύεις, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά.
Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες με μηδενικά εισοδήματα κτλ έκαναν. Όχι μισθωτοί.
Δεν έχεις αίσθηση τι λεφτά έπαιρναν οι μισθωτοί το 70 και το 80.
Μόνο σπάταλοι τζογαδόροι δεν έκαναν λεφτά.
Φίλος εργάτης γραμμής στον ΟΣΕ καθάριζε καλά λεφτά. Δεκοτζηδες, τραπεζικοί, ικατζηδες, σε δήμους, δημόσιοι, ένστολοι όλοι έπαιρναν καλά λεφτά.
Αν και υπήρχε πληθωρισμός υπήρχαν χαμηλότερες απαιτήσεις ζωής και μάζευαν χρήμα.
Αυτά που έχεις στο μυαλό σου είναι από τους πασοκους που ήξερες.
-
Το 70-80 έπαιρναν υψηλούς μισθούς και έκαναν περιουσία;;;;
Αρες μαρες κουκουνάρες. Σου έχω παραθέσει το μισθολόγιο του δημοσίου, σου έχω παραθέσει μελέτες ινστιτούτων για την αγοραστική δύναμη της Ελλάδας κατά καιρούς και δεκαετίες και κλαδους. Τα επίσημα.
-
Τα έζησα μου είναι αδιάφορο τι γράφει ο κάθε βλάκας.
-
Τα έζησα μου είναι αδιάφορο τι γράφει ο κάθε βλάκας.
Μελέτες με στοιχεία του υπουργείου είναι. Της ελληνικής στατιστικής αρχής κτλ.
-
Κάπου έχετε χαθεί και οι δυο στη μετάφραση μεταξύ σας...
Το δύσκολο στο πόθεν έσχες που αναφέρεις λαπ είναι το εξής ( το ανέφερε ο criuser)
Μισθωτοί - επαγγελματίες (νόμιμοι και τίμιοι), μετρημένοι και ζορισμένοι καθημερινά, όντως έκαναν 2 σπιτάκια με φοβερές οικονομίες.
Μισθωτοί - επαγγελματίες (λαμόγια), έκαναν κι αυτοί 2 σπίτια αλλά ήταν συνεχώς σε μπουζούκια ,σε γούστα και σε ταξίδια. Αυτοί πως θα βρεθούν?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2