-
Γατε απο οτι καταλαβα εχεις μπει στις πληττομενες αλλα δεν εχεις αναστειλει λειτουργια η να σταματησεις προσωπικο.
Εσυ εφοσον πληρωσες ΦΠΑ κανονικα και λογικα θα πληρωσεις κ τον αλλο μηνα, δεν θα κερδισεις μελλοντικα 25% στο φπα και θα το συμψηφισεις με καποια αλλη υποχρεωση?
Νομιζω αυτο το μετρο ισχυει για ολες τις πληττομενες ανεξαρτητα αν ανεστειλαν λειτουργια και ανεξαρτητα πτωσης τζιρου. Σωστα?
-
Γατε απο οτι καταλαβα εχεις μπει στις πληττομενες αλλα δεν εχεις αναστειλει λειτουργια η να σταματησεις προσωπικο.
Εσυ εφοσον πληρωσες ΦΠΑ κανονικα και λογικα θα πληρωσεις κ τον αλλο μηνα, δεν θα κερδισεις μελλοντικα 25% στο φπα και θα το συμψηφισεις με καποια αλλη υποχρεωση?
Νομιζω αυτο το μετρο ισχυει για ολες τις πληττομενες ανεξαρτητα αν ανεστειλαν λειτουργια και ανεξαρτητα πτωσης τζιρου. Σωστα?
οχι, λαθος!
ειμαι στις πληττομενες απο Απριλιο, δεν αφορα τπτ τον Μαρτιο, αν θα δεις ξεχωριζει τις κατηγοριες και τους μηνες. ακομη δεν ειναι δυνατη καν η ενταξη στις πληττομενες και το σταματημα προσωπικου/εκπτωσεων. οτι πλερω, πλερω. και τα σημερινα. θα υπαρξει ισως 25% τον αλλο ή τον παρ΄'αλλο μηνα στα επομενα. οχι σε αυτα που σημερα εχωσα. τα οποια προφανως ειναι ανευ αξιας. καθως εχουν μηδενιστει οι τιμολογησεις. μονο η αναστολη στο προσωπικο εχει σημασια.
δες
πηγαινε πολυ κατω στο
Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου
-
Η ουσία είναι ότι η κρίση έχει έλθει . Το καλό είναι ότι είναι παγκόσμια και έτσι οι λύσεις θα είναι γρήγορες αφού οι πολιτικοί θα κινδυνεύσουν με εξαφάνιση .
Εγώ προσωπικά πλήρωσα κανονικά τα πάντα και περιμένω να δω τι θα πάρω αφού τριπλοπλήττομαι , ως μηχανικός ,ως κατασκευαστής και ως εκμισθωτής επιχειρήσεων που τις έκλεισαν .
-
Άς επικεντρωθούμε ομως στο πώς θα κόψουμε μισθούς ΔΥ και συντάξεις ( και πρώην ΙΥ, ΕΕ και άλλων) μετά το Μάη...
Ιωάννη με την κίνηση που έχουμε μόνο ο ΠΑΘΕ καλύπτει τα έξοδα του . Αλλά η ανάπτυξη που φέρνουν οι δρόμοι και η μείωση των τροχαίων , είναι μεγάλο αντιστάθμισμα .
Δεν έχεις προλάβει τις εποχές που κάθε ΣΚ και έξοδο είχαμε 30-50 νεκρούς . 2-2500 τον χρόνο , όσο 10-20 κορονωιοί , χώρια οι ανάπηροι...
-
InsaneDriver wrote:
οχι, λαθος!
ειμαι στις πληττομενες απο Απριλιο, δεν αφορα τπτ τον Μαρτιο, αν θα δεις ξεχωριζει τις κατηγοριες και τους μηνες. ακομη δεν ειναι δυνατη καν η ενταξη στις πληττομενες και το σταματημα προσωπικου/εκπτωσεων. οτι πλερω, πλερω. και τα σημερινα. θα υπαρξει ισως 25% τον αλλο ή τον παρ΄'αλλο μηνα στα επομενα. οχι σε αυτα που σημερα εχωσα. τα οποια προφανως ειναι ανευ αξιας. καθως εχουν μηδενιστει οι τιμολογησεις. μονο η αναστολη στο προσωπικο εχει σημασια.
δες
πηγαινε πολυ κατω στο
Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου
Οκ. Αρα 'ελπιζεις' στο φπα Μαρτιου που θα καταβαλεις μεχρι τελος Απριλιου. Που ομως λογω πτωσης τζιρου ειναι 'αστειο'.
-
Criu δεν είμαι μικρός εδώ και πολύ καιρο. Έχω προλάβει ως φαντάρος και 'πιστοπληκτος' Μαλιακους, Τέμπη κτλ...
Μην λέμε τώρα αν ένας αυτοκινητόδρομος είναι πιο χρήσιμος από μια παλιά ε.ο. Το θέμα είναι ότι την ώρα που πέφτει στο τραπέζι ως σενάριο τη στιγμή που αλλά κρατη 'το πάνε αλλιώς' το να μειωθούν μισθοι δυ-συνταξεις, δλδ το να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια με φτώχεια, την ίδια στιγμή χώνουμε στο ακέραιο σε παραχωρησιουχους σαν να μη τρέχει τίποτε. Μάλιστα θα διασφαλίσουμε (10 χρόνια το βλέπουμε, χάρη και στις τρομερές αυξήσεις των διοδίων μέσα στα μνημονια) ότι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι θα έχουν ακόμα λιγότερους χρήστες, οπότε θα τους πληρώνουμε γιατί το γνωστό κουφαλογο έφτιαξε τις συμβάσεις όπως τις εφτιαξε.
Καλοί και χρυσοί οι δρόμοι αλλά θες 80€ πηγαινε-ελα για τα Γιάννενα και 60€ για το ίδιο πράγμα στη Θεσ/κη. Και το θεωρούμε λογικό αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Η ίδια η ζωή δείχνει ότι δεν είναι βιώσιμο αυτοι όμως το χρήμα το παίρνουν βρεξει-χιονισει...
-
Το άθροισμα ενός Τόσκα, ενός Πολάκη, ενός Κυρίτση και μιας Δούρου, που διακινούν το πύρινο σύνθημα «μετά την κρίση του κορονοϊού, θα λογαριαστούμε», είναι πολύ κατώτερο από μια γκρίζα τρίχα στους κροτάφους του Τσιόδρα. Το ζήτημα όμως είναι αν καθοδηγητής της παρέας αυτής είναι ο ίδιος ο Τσίπρας.
Ποιος ξέρει τι σκέφτονται στην Κουμουνδούρου, Ένα πάντως είναι βέβαιο. Ο Αλέξης πρέπει τώρα να αποφασίσει. Είναι αρχηγός στο παρεάκι που τρίζει τα δόντια του μουρμουρίζοντας «μετά θα τα πούμε» ή πρόεδρος του Ανδρέα Ξανθού (και κάμποσων ακόμα σιωπηλών λογικών ανθρώπων εκεί μέσα) που είπε «και εγώ τον Τσιόδρα θα διάλεγα». Πρόεδρος και των δύο, δεν γίνεται.
Πηγή protagon
-
Criu δεν είμαι μικρός εδώ και πολύ καιρο. Έχω προλάβει ως φαντάρος και 'πιστοπληκτος' Μαλιακους, Τέμπη κτλ...
Μην λέμε τώρα αν ένας αυτοκινητόδρομος είναι πιο χρήσιμος από μια παλιά ε.ο. Το θέμα είναι ότι την ώρα που πέφτει στο τραπέζι ως σενάριο τη στιγμή που αλλά κρατη 'το πάνε αλλιώς' το να μειωθούν μισθοι δυ-συνταξεις, δλδ το να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια με φτώχεια, την ίδια στιγμή χώνουμε στο ακέραιο σε παραχωρησιουχους σαν να μη τρέχει τίποτε. Μάλιστα θα διασφαλίσουμε (10 χρόνια το βλέπουμε, χάρη και στις τρομερές αυξήσεις των διοδίων μέσα στα μνημονια) ότι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι θα έχουν ακόμα λιγότερους χρήστες, οπότε θα τους πληρώνουμε γιατί το γνωστό κουφαλογο έφτιαξε τις συμβάσεις όπως τις εφτιαξε.
Καλοί και χρυσοί οι δρόμοι αλλά θες 80€ πηγαινε-ελα για τα Γιάννενα και 60€ για το ίδιο πράγμα στη Θεσ/κη. Και το θεωρούμε λογικό αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Η ίδια η ζωή δείχνει ότι δεν είναι βιώσιμο αυτοι όμως το χρήμα το παίρνουν βρεξει-χιονισει...
Δασκαλος ειπαμε εισαι? Για βολτα δεν συμφερει οντως να πας ταξιδι αλλα οπως σου εγραψαν και απο πανω βοηθανε την οικονομια, νταλικες και μεταφορα προιοντων κλπ συν η μειωση των ατυχηματων ειδικα οταν χανεις πληθυσμο λογω μεταναστευσης και γηρανσης.
Επισης αν αναγκαστεις να ταξιδεψεις για προσωπικη σου δουλεια/υποθεση τα 1990ς κινδυνευε η ζωη σου ενω τωρα αν πας απο τους καινουριους δρομους θα πρεπει να εισαι πολυ απροσεχτος για να παθεις κατι. Ειδικα ειναι τεραστια διαφορα οτι την νυχτα ταξιδευεις οπως την μερα, ενω παλαιοτερα την νυχτα ησουν τελειως στα τυφλα.
Και στον Μορεα πχ δουλευει αρκετος κοσμος οποτε μην νομιζεις οτι πανε στην Ελβετια τα χρηματα κατευθεαινα.
-
Το κουφάλογο έκανε τις τελικές συζητήσεις , αλλά τις συμβάσεις τις είχαν φτιάξει ο Κινέζος και η παρέα του και μάλιστα τους είχαν δώσει και την άνεση να έχουν τα κανάλια και τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα και να διαμορφώνουν την άποψη του κόσμου .
Αλλωστε είναι γνωστή η ιστορία της συντήρησης της Α.Ο. και εδώ θα μπορούσε η κυβέρνηση να πει σε όλους . Εχετε λιγότερες διελεύσεις , ναι σας πληρώνω αυτά που πρέπει , έχετε όμως και λιγότερες φθορές , άρα σας αφαιρώ χρόνο από την παραχώρηση .
-
Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να αμφισβητεί την ασφάλεια και αναγκαιότητα χρήσης των ωραίων επί το πλείστον αυτοκινητοδρόμων που έχουμε.
Αλλά ΑΥΤΟ λέμε, πως τώρα με αυτές τις τιμές, ΔΕΝ τους χρησιμοποιεί ο κόσμος, είναι ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι αυτοκινητόδρομοι για το 70% του πληθυσμού. Στους παραδρόμους και τις παλιές εθνικές γίνεται μερικές φορές 'το αδιαχώρητο', σφύζουν από αυτοκίνητα ΚΑΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ στις high season και πλήττεις απ' τη μοναξιά αν κινηθείς στον αυτοκινητόδρομο.
Απλά και μόνο, επειδή μερικοί 'καταφερτζήδες' κατάφεραν το απόλυτο κέρδος, ΚΑΙ να μην παρέχουν την υπηρεσία (με 70% λιγότερη κίνηση, έχεις σχεδόν αναλόγως λιγότερη δουλειά στη συντήρηση και διαχείριση) ΚΑΙ να παίρνουν τα συμφωνημένα με ρήτρες ακέραια απ΄τα 'έτοιμα' του δημοσίου, δηλαδή τα δάνεια που χρεωνόμαστε όλοι και τις περικοπές... Αυτές είναι μπίζνες κύριοι, να τις διδάσκουνε στα Χάρβαρντ στους φοιητητές να αποκτούν βαριά βιογραφικά, όσο και στους προέδρους 15μελών συνοικιακών Λυκείων...
-
Δασκαλος ειπαμε εισαι? Για βολτα δεν συμφερει οντως να πας ταξιδι αλλα οπως σου εγραψαν και απο πανω βοηθανε την οικονομια, νταλικες και μεταφορα προιοντων κλπ συν η μειωση των ατυχηματων ειδικα οταν χανεις πληθυσμο λογω μεταναστευσης και γηρανσης.
Επισης αν αναγκαστεις να ταξιδεψεις για προσωπικη σου δουλεια/υποθεση τα 1990ς κινδυνευε η ζωη σου ενω τωρα αν πας απο τους καινουριους δρομους θα πρεπει να εισαι πολυ απροσεχτος για να παθεις κατι. Ειδικα ειναι τεραστια διαφορα οτι την νυχτα ταξιδευεις οπως την μερα, ενω παλαιοτερα την νυχτα ησουν τελειως στα τυφλα.
Και στον Μορεα πχ δουλευει αρκετος κοσμος οποτε μην νομιζεις οτι πανε στην Ελβετια τα χρηματα κατευθεαινα.
Εγώ είμαι δάσκαλος, πηγαινοερχομαι 10 χρονια Αθήνα Χαλκίδα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Εδώ και 2 σεζον το κάνω αναγκαστικά με το ΙΧ λόγω ωραρίων και babysitting 3-4 φορές τη βδομάδα. Ούτε λόγος να σκάω 6,60 τη φορά πάνω στα περίπου 16€ που θέλει το αμάξι*.
Άρα δεν γεύομαι ούτως ή άλλως την ασφάλεια του δρόμου, η έκπτωση από τη χρήση pass σιγά τα αβγά, οπότε...παλιός, 0,65 στα Οινόφυτα και τίποτα στο γυρισμό αφού μπαίνω από Οινόη. Ο γυρισμος εχει σχεδόν πάντα 'ενδιαφέρον' λόγω νύχτας τουλάχιστον.
Όλο αυτο δε θα χρειάζοταν να γίνει αν υπήρχε μια λογική τιμή στα διόδια._
Κατά τα άλλα, έχουμε άλλο ένα απολύτως αναμενόμενο new entry όπου εδώ φυσικά και ξεπληρώνεται το βασικότερο των γραμματιων της νίκης, αλλά και της διασφάλισης της μονοφωνιας...
http://www.zoornalistas.com/2020/03/21_31.html?m=1
(Και επειδή την πάτησα μια φορά, είναι 'διευκόλυνση' ενώ την ίδια ωρα συζητάμε μειώσεις μισθών ΔΥ και συντάξεων εκεί έγκειται η μπασταρδοσυνη)
*Προφανώς είμαι 'μια η άλλη' από κόστος αλλά έχω φθορές χιλιόμετρων. Έκλασε πίσω η Leda, και άντε τώρα φτιαξτην με την καραντίνα. Ράγισε ο προφυλακτήρας από τους κραδασμούς, η μέση μου το ίδιο (αλλα...καταλαβαίνετε), η εξάτμιση θέλει τη φροντίδα της για τον ίδιο λόγο, όλα αυτά μια χαρά θα τα γλιτωνα από τον κανονικό δρόμο. Όχι λεφτά σε αυτούς τους αλήτες όμως, π-ο-τ-ε._
YΓ: Criu, δεν είναι σωστό να χαιρόμαστε με τον ψοφο κανενός. Να πέφτει το στοίχημα όμως ότι τη μέρα που θα μας απαλλάξει από την παρουσία της η κοντουλα λεμονιά, θα ενωθουμε όλοι μαζί εδώ μέσα και θα...χύσουμε δάκρυα.
-
Υπάρχουν λύσεις αλλά δεν τις θέλουν οι εμπλεκόμενοι που κερδίζουν πολλά χρήματα.
Θα έπρεπε η κυβέρνηση να τους υποχρεώσει να είναι λιγότεροι οι σταθμοί διοδίων, αλλά πως όταν δίνουν κάποια χλμ σε ένα κατασκευαστή και άλλα χλμ σε άλλον και πρέπει να κερδίσουν και οι δύο ?
Και επίσης να είναι η χρέωση με το χλμ, μπαίνεις σε ένα σταθμό και πληρώνεις αναλογικά στην έξοδο, τόσο απλό αλλά φευ...
Υπάρχουν πολλά θέματα σε όλους τους τομείς που χειρίστηκαν ανώτεροι υπάλληλοι και Γ.Γ των υπουργείων χωρίς να είναι ενημερωμένοι οι υπουργοί τους σε όλες τους τις λεπτομέρειες ( με το αζημίωτο φυσικά από τους ενδιαφερόμενους ) τρανταχτό παράδειγμα η κυρία στο υπουργείο εξωτερικών που επί πάρα πολλά χρόνια συμβούλευε υπουργούς εξωτερικών και πρωθυπουργούς και δεν άφηνε να καταθέσει η χώρα συντεταγμένες για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ προβάλλοντας το διεθνές δίκαιο και διάφορες άλλες νομικίστικες δυσκολίες την ώρα που οι Τούρκοι τα έχουν όλο γραμμένα και εμείς καθόμαστε σαν τα πρόβατα, το ίδιο πήγε να κάνει και με το κλείσιμο των συνόρων, ας μπεί τώρα στο pay roll των Τούρκων, δεν ξέρω με ποιόν τρόπο τα κατάφερνε λόγω της θέσης της και της αρμοδιότητας της, αλλά πρίν τον Κορονοϊό ο Δένδιας της έστειλε σπίτι της, περιμένω να δω αν θα καταθέσουμε επιτέλους τις ρημάδες τις συντεταγμένες.
Η αλήθεια του Μαυρογιαλούρου τους στοιχειώνει όλους.
Το έχω ξαναβάλει γιατί θεωρώ ότι είναι ξεφτίλα για ένα κράτος, τη στιγμή που η ανακοίνωση είναι μονομερής ενέργεια και δεν άπτεται του διεθνούς δικαίου.
https://slpress.gr/ethnika/apokathilothike-i-quot-sidira-kyria-quot-toy-ypoyrgeioy-exoterikon/
-
wantone wrote:
Εγώ είμαι δάσκαλος, πηγαινοερχομαι 10 χρονια Αθήνα Χαλκίδα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Εδώ και 2 σεζον το κάνω αναγκαστικά με το ΙΧ λόγω ωραρίων και babysitting 3-4 φορές τη βδομάδα. Ούτε λόγος να σκάω 6,60 τη φορά πάνω στα περίπου 16€ που θέλει το αμάξι*.
Άρα δεν γεύομαι ούτως ή άλλως την ασφάλεια του δρόμου, η έκπτωση από τη χρήση pass σιγά τα αβγά, οπότε...παλιός, 0,65 στα Οινόφυτα και τίποτα στο γυρισμό αφού μπαίνω από Οινόη. Ο γυρισμος εχει σχεδόν πάντα 'ενδιαφέρον' λόγω νύχτας τουλάχιστον.
Όλο αυτο δε θα χρειάζοταν να γίνει αν υπήρχε μια λογική τιμή στα διόδια._
Κατά τα άλλα, έχουμε άλλο ένα απολύτως αναμενόμενο new entry όπου εδώ φυσικά και ξεπληρώνεται το βασικότερο των γραμματιων της νίκης, αλλά και της διασφάλισης της μονοφωνιας...
http://www.zoornalistas.com/2020/03/21_31.html?m=1
(Και επειδή την πάτησα μια φορά, είναι 'διευκόλυνση' ενώ την ίδια ωρα συζητάμε μειώσεις μισθών ΔΥ και συντάξεων εκεί έγκειται η μπασταρδοσυνη)
*Προφανώς είμαι 'μια η άλλη' από κόστος αλλά έχω φθορές χιλιόμετρων. Έκλασε πίσω η Leda, και άντε τώρα φτιαξτην με την καραντίνα. Ράγισε ο προφυλακτήρας από τους κραδασμούς, η μέση μου το ίδιο (αλλα...καταλαβαίνετε), η εξάτμιση θέλει τη φροντίδα της για τον ίδιο λόγο, όλα αυτά μια χαρά θα τα γλιτωνα από τον κανονικό δρόμο. Όχι λεφτά σε αυτούς τους αλήτες όμως, π-ο-τ-ε._
YΓ: Criu, δεν είναι σωστό να χαιρόμαστε με τον ψοφο κανενός. Να πέφτει το στοίχημα όμως ότι τη μέρα που θα μας απαλλάξει από την παρουσία της η κοντουλα λεμονιά, θα ενωθουμε όλοι μαζί εδώ μέσα και θα...χύσουμε δάκρυα.
Σκεφτηκες ποτε να μετακομισεις κοντα στον τοπο εργασιας σου? Επηδη εχω ακουσει οτι με 250ε νοικιαζεις στην Χαλκιδα.
Αν γουσταρεις να κανεις Αθηνα-- Χαλκιδα καθε μερα για 10 χρονια αυτο ειναι προσωπικη σου επιλογη και δεν σου φταιει ο Κουλης για αυτο. Ο εαυτος σου φταιει.
Πριν μερικα χρονια ειχα διαβασει μια ιστορια για μια αναπληρωτη δασκαλα να πηγαινει Αθηνα-Τριπολη σε καθημερινη βαση (340 χμ πηγαινε ελα!) με ενα Σααμπ 9-3. Τετοια τρελλα ειτε αφελεια ειτε μουρλια δεν εχω ξανακουσει. Μπορουσε να νοικιασει με 250- 300 ευρω ενα διαμερισμα στην Τριπολη και να πηγαινει αθηνα μονο σ/κ, γιορτες κλπ. Αυτο για 1 χρονο νομιζω αλλα και παλι. Για 10 χρονια ελεος.
-
Εσένα μήπως σου περνά απ'το μυαλό ότι αν μπορούσε να γίνει κάτι αλλιώς θα είχε γίνει;
Κατηγόρησα κανένα Κούλη γι'αυτό; Για μαζέψου...
Κοίτα τον δικό σου εαυτό αν θεωρεί λογικό να δίνει καποιος 6,6€ για μια απόσταση 150km σε δρόμο ο οποίος υφίσταται με αυτή τη μορφή (το συγκεκριμένο κομμάτι, με εξαίρεση το Σχηματαρι-Χαλκιδα) πάνω από 20 χρόνια...
ΥΓ:Για μία διετία (μέχρι να μπορέσει να εγκριθεί μετακίνηση) φιλοξενουσαμε κουμπάρα η οποία δούλευε σε νοσοκομείο της Αθήνας διπλοβαρδια ΤΡ-ΠΕ ώστε να είναι στην οικογένεια της (2 παιδάκια πολύ μικρά τότε, εμείς δεν είχαμε τοτε) στην Τρίπολη ΠΑ-ΔΕ. Το τι έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε κάποιοι για να έχουμε οικογένεια είναι προσωπικές μας επιλογές και έχουν γίνει σε άκρως εχθρικό περιβάλλον. Οι εξυπναδουλες να λείπουν._
-
Εσένα μήπως σου περνά απ'το μυαλό ότι αν μπορούσε να γίνει κάτι αλλιώς θα είχε γίνει;
Κατηγόρησα κανένα Κούλη γι'αυτό; Για μαζέψου...
Κοίτα τον δικό σου εαυτό αν θεωρεί λογικό να δίνει καποιος 6,6€ για μια απόσταση 150km σε δρόμο ο οποίος υφίσταται με αυτή τη μορφή (το συγκεκριμένο κομμάτι, με εξαίρεση το Σχηματαρι-Χαλκιδα) πάνω από 20 χρόνια...
ΥΓ:Για μία διετία (μέχρι να μπορέσει να εγκριθεί μετακίνηση) φιλοξενουσαμε κουμπάρα η οποία δούλευε σε νοσοκομείο της Αθήνας διπλοβαρδια ΤΡ-ΠΕ ώστε να είναι στην οικογένεια της (2 παιδάκια πολύ μικρά τότε, εμείς δεν είχαμε τοτε) στην Τρίπολη ΠΑ-ΔΕ. Το τι έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε κάποιοι για να έχουμε οικογένεια είναι προσωπικές μας επιλογές και έχουν γίνει σε άκρως εχθρικό περιβάλλον. Οι εξυπναδουλες να λείπουν._
Τον Κουλη τον εβαλα γιατι προφανως καποιον θα κατηγορουσες για τα διοδια.
Δεν θεωρω προφανως λογικο το κοστος των διοδιων (βασικα ειναι 7 σεντς το χμ ακριβως τοσο ειναι στην Γαλλια νομιζω και η Ιταλια, δηλ πηραν τα κοστολογια αυτων των χωρων γιατι ξερουν οτι δουλευουν δεν ειναι αρκετα υψηλα για να μηδενισουν τις μετακινησεις). Ουτε το κοστος της βενζινης. Απλα λεω οτι καλυτερα να εχουμε τους νεους δρομους για ωρα αναγκης και για τις μεταφορες εμπορευματων παρα να μην εχουμε και να αποδεκατιζομαστε.
Τωρα για την οικογενεια δεν διαφωνω, προφανως καταλαβαινω γιατι το εκανες. Ομως η πραγματικη αιτια για το πηγαινε ελα ειναι για να κρατηθει η θεσουλα στο δημοσιο. Οπως και στο αλλο παραδειγμα που βαζεις. Αν δεν υπηρχε η μονιμοτητα ή ο σκοπος της μονιμοτητας κανενας δεν θα το εκανε αυτο.
-
Όχι, δεν είναι αυτό. Δεν μπορώ εγώ να ζητάω από τη γυναίκα μου που είναι νοσηλεύτρια να κάνει βάρδιες και να έχει ένα τετοιο πηγαινε-ελα. Ποιο δημόσιο... Αναγκαστικά το πρόβλημα μετατίθεται σε μένα. Άλλοι κάνουν Δομοκο-Λαμια, άλλοι Αναβυσσο-κεντρο. Το commuting είναι κάτι που υπάρχουν (λίγες αλλά υπαρχουν) περιπτώσεις που δε μπορείς να το γλιτώσεις.
Προφανώς τα γνωστά στερεότυπα δεν επιτρέπουν σε κάποιους να καταλάβουν ότι υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρείται για διάφορους λόγους...Ο βασικότερος εκ των οποίων να μην πεινάσουν τα παιδιά τους.
-
Είπαμε καλό μήνα;
-
Αυτοί οι συνδικαλιστές επειδή είναι του ιδιωτικού τομέα μάλλον θα γραφονται κανονικα με λι όχι με λη όπως του δημοσιου. Τι λένε έχει σημασία γιατί άλλο επικοινωνία, άλλο ουσια...
-
Να γράψουμε και κάτι ακόμη που μάλλον πολλοί δεν το έχουν πάρει είδηση και αφορά τους εργαζόμενους.
Έχουν τροποποιήσει την βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένου και πλέον πρέπει πάνω στο χαρτί να φαίνεται ο τόπος εργασίας (δ/νση εργασίας) και η δ/νση κατοικίας. Αυτά πρέπει να συμπληρωθούν από τον εργοδότη και να τα υπογράψει. Αν δεν υπάρχουν αυτά τότε πέφτει πρόστιμο.
Σε εμάς έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα γιατί εκτελούμε και εξωτερικές εργασίες (υποστήριξη σε πελάτες) με δικά μας μεταφορικά μέσα και το χαρτί δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις μετακινήσεις.
- Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου πρώτου αντικαθίσταται ως εξής:
«Για τις περ. (α) και (ι) της παρ. 2, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια ή διαμορφώνεται με βάση τον τρόπο εργασίας του πολίτη σύμφωνα με τις ισχύουσες έκτακτες ρυθμίσεις και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από το νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο, περιέχει δε το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν αναγκαίας υπερωριακής απασχόλησης (Βεβαίωση τύπου Α)».
-
Αυτοί θέλουνε ξήλωμα και τράβηγμα το αυτί, για να μη σου πω ότι θα έπρεπε να τους ζητήσουν πίσω το 50% όσων έχουν εισπράξει, που είναι το ΠΑΜΕ και όλοι οι υπόλοιποι ψυχοπονιάρηδες εργατοπατέρες, να δει ότι υπάρχουν και αυτού του είδους οι εργαζόμενοι που τους υποστηρίζει άκριτα και χωρίς να βλέπει τα στραβά ?
Πάντως στην Αγ.Παρασκευή όσες φορές πήγα πρωί ή απόγευμα ήταν 3 άτομα με τον προϊστάμενο και ούτε ραντεβού ούτε άλλες αηδίες, καθόσουν στην ουρά και περίμενες τη σειρά σου.
Άντε να γίνουν όλα ηλεκτρονικά να μην υπάρξει άλλη γενιά ξυστών, ας είναι αυτή η τελευταία, αντέχουμε να τους ταΐζουμε και να μην ξαναδούμε ποτέ να ξύνονται όσοι θα είναι στο μέλλον.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2