-
drentzi wrote:
Παιδιά με πήραν σήμερα από την αντιπροσωπεία να με ενημερώσουν για την πορεία της παραγγελίας η οποία έγινε 30 Μαρτίου. Ήταν προγραμματισμένο να μπει σε παραγωγή μέσα Ιουνίου αλλά τους στείλανε ενημέρωση απ έξω ότι πάει για παραγωγή μέσα Σεπτέμβρη, που σημαίνει παράδοση μέσα προς τέλη Οκτώβρη... Δηλαδή θα πλησιάσουμε 7μηνο... Μεγάλη πίκρα έφαγα. Αν και βαθιά μέσα μου το περίμενα, για αυτό δεν έπαιρνα τόσο καιρό να ρωτήσω... Τι να πω δεν ξέρω, χοντρό πακέτο..
Για ποια έκδοση φίλε μου? 27 Μάρτη η δική μου παραγγελία για έκδοση allure 100 ps βενζινη.
Εκδοση allure 110 diesel χειροκίνητο. Πραγματικά αμφιβάλλω αν παίζει ρόλο η έκδοση και ο κινητήρας... Νομίζω δεν έχει καμία σημασία. Εσύ έχεις καμιά ενημέρωση? Σου εύχομαι να έχεις καλύτερα νέα...
-
gianniss07 wrote:
drentzi wrote:
Παιδιά με πήραν σήμερα από την αντιπροσωπεία να με ενημερώσουν για την πορεία της παραγγελίας η οποία έγινε 30 Μαρτίου. Ήταν προγραμματισμένο να μπει σε παραγωγή μέσα Ιουνίου αλλά τους στείλανε ενημέρωση απ έξω ότι πάει για παραγωγή μέσα Σεπτέμβρη, που σημαίνει παράδοση μέσα προς τέλη Οκτώβρη... Δηλαδή θα πλησιάσουμε 7μηνο... Μεγάλη πίκρα έφαγα. Αν και βαθιά μέσα μου το περίμενα, για αυτό δεν έπαιρνα τόσο καιρό να ρωτήσω... Τι να πω δεν ξέρω, χοντρό πακέτο..
Για ποια έκδοση φίλε μου? 27 Μάρτη η δική μου παραγγελία για έκδοση allure 100 ps βενζινη.
Εκδοση allure 110 diesel χειροκίνητο. Πραγματικά αμφιβάλλω αν παίζει ρόλο η έκδοση και ο κινητήρας... Νομίζω δεν έχει καμία σημασία. Εσύ έχεις καμιά ενημέρωση? Σου εύχομαι να έχεις καλύτερα νέα...
Μου είπανε να υπολογίζω Ιούλιο αλλά με αυτά που ακούω και με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί πολύ το αμφιβάλω.
Τι να πω... μακάρι να παραλάβουμε νωρίτερα.
-
drentzi wrote:
gianniss07 wrote:
drentzi wrote:
Μου είπανε να υπολογίζω Ιούλιο αλλά με αυτά που ακούω και με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί πολύ το αμφιβάλω.
Τι να πω... μακάρι να παραλάβουμε νωρίτερα.
Κι εγώ για Ιούλιο με αρχές Αυγούστου πήγαινα αλλά ήρθαν τα μαντάτα... Αν έχουν ενημέρωση πάντως πιστεύω θα σε πάρουν μόνοι τους να σου πουν
-
Καλώς ήρθες στο κλαμπ φίλε μου, εγώ είχα βάλει 2 Φεβρουαρίου παραγγελία και τελικά ακύρωσα.
Κι εγώ σκέφτηκα να στραφώ αλλού αλλά η γυναίκα δεν θέλει, το έχει ερωτευτεί.. Οπότε κάπου εκεί λήγει η συζήτηση και απλά κάνουμε σαν να μην υπάρχει η παραγγελία και θα το θυμηθούμε ξανά το φθινόπωρο.. Στο κάτω κάτω αυτοκίνητα έχουμε ακόμα. Τι να πω υγεία πάνω απ όλα, τα άλλα έρχονται μετά, δε θα πεθάνουμε κιόλας..
-
alex mix wrote:
Καλώς ήρθες στο κλαμπ φίλε μου, εγώ είχα βάλει 2 Φεβρουαρίου παραγγελία και τελικά ακύρωσα.
Κι εγώ σκέφτηκα να στραφώ αλλού αλλά η γυναίκα δεν θέλει, το έχει ερωτευτεί.. Οπότε κάπου εκεί λήγει η συζήτηση και απλά κάνουμε σαν να μην υπάρχει η παραγγελία και θα το θυμηθούμε ξανά το φθινόπωρο.. Στο κάτω κάτω αυτοκίνητα έχουμε ακόμα. Τι να πω υγεία πάνω απ όλα, τα άλλα έρχονται μετά, δε θα πεθάνουμε κιόλας..
αφου έχετε αυτοκίνητα μην το συζητάς δεν σας βιάζει κάτι
-
Το αμάξι πέρα απο το λανσάρισμα του δεν είχε ποτέ ετοιμοπαράδοτα (πέρα από κάποιες εκδόσεις active με 130 άλογα αυτόματο που βγαίνει 25-26 χιλ). Αυτό από τη μία είναι θετικό (για την εταιρία) και αρνητικό (για τον πελάτη). Οι συγκυρίες με έφεραν και περίμενα 5 μήνες να παραλάβω το αμάξι, ειλικρινά είχα ξεχάσει ότι το αγόρασα. Από την άλλη οι επιλογές για άλλο ήταν λιγοστές λόγω covid και νομίζω παραμένουν. Τελικά alex εσύ που το ακύρωσες βρήκες ετοιμοπαραδοτο σε άλλη εταιρία;
-
Το αμάξι πέρα απο το λανσάρισμα του δεν είχε ποτέ ετοιμοπαράδοτα (πέρα από κάποιες εκδόσεις active με 130 άλογα αυτόματο που βγαίνει 25-26 χιλ). Αυτό από τη μία είναι θετικό (για την εταιρία) και αρνητικό (για τον πελάτη). Οι συγκυρίες με έφεραν και περίμενα 5 μήνες να παραλάβω το αμάξι, ειλικρινά είχα ξεχάσει ότι το αγόρασα. Από την άλλη οι επιλογές για άλλο ήταν λιγοστές λόγω covid και νομίζω παραμένουν. Τελικά alex εσύ που το ακύρωσες βρήκες ετοιμοπαραδοτο σε άλλη εταιρία;
Φίλε parikon βρήκα και chr και xceed diesel, από την αν και δεν ήθελα να πω κάτι άλλα δεν μπορώ και να το παίζω Κινέζος όλες αυτές τις μέρες που με ρωτάτε έτυχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας σε δικό μου άτομο και τρέχω να δω που θα καταλήξουμε και δεν είμαι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση για αγορά αυτοκινήτου αυτην την στιγμή.
-
Εύχομαι να τελειώσει σύντομα και να βγείτε νικητές από αυτήν την περιπέτεια , όπως τα λες προέχει η υγεία όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα !
-
Περαστικά να είναι Alex,όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
-
Περαστικά να είναι ότι και αν έχει συμβεί.Και μετά με χαρά να προχωρήσεις όταν είσαι έτοιμος για αγορά αυτοκινήτου και να τα λέμε από δω.
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά να στε καλα
-
Περαστικά να είναι πάνω απ'όλα alex και αμάξια θα βρεις ένα σωρό κι αργότερα!
-
Μόνο υγεία. Όλοι προσευχομαστε για τα καλύτερα. Περαστικά
-
Εύχομαι να γίνει το καλύτερο δυνατόν. Κουράγιο και δύναμη να τα αντιμετωπίσετε όλα.
-
Κάτοχος κ εγω του 2008 Diesel εταιρικό στην έκδοση active plus . Η αλήθεια ειναι οτι χαλαστηκα που αφησα το Peugeot 308 του 18 με τους 130 ίππους αλλα δε κανει κ να παραπονιέμαι αφου τσάμπα ειναι . Ομως πραγματικά απορώ ποιος δινει 22 χιλιάρικα για το 2008 στην active plus ρε παιδια; Μπήκα μεσα κ ηταν σαν να μπαινω σε αγροτικό 4χ4 . Ειδικα ο χώρος ανάμεσα στα καθίσματα χωρίς τεμπέλη κ με τη χειροφρεναρα ειναι πολυ άσχημος . Επίσης ενω στο 308 βρήκα σχετικα εύκολα τη θέση οδήγησης εδώ οτι κ να κανω χάνω πολυ απο το πίνακα . Οδηγικά δε θα σχολιάσω γιατι η αλλαγη ειναι τεράστια απο το 308 ειδικα στον ανοιχτό δρόμο οπου μου φαινεται οτι έπεσα μια ολόκληρη κατηγορία κατω με το 2008 .
Επανερχομαι λοιπόν μετα απο τις πρωτες εντυπώσεις κ αφου εχω φτάσει κοντά στα 7000 km με το 2008 .
Το εσωτερικό συνηθίζεται κ δεν με ενοχλεί τοσο η απουσία τεμπέλη κ η ύπαρξη της χειροφρεναρας . Ένα ντουλαπάκι πάντως καλο θα ηταν να υπαρχει κάπου κοντά στη θέση του οδηγού. Χρησιμοποιώ τη θήκη του πίσω καθίσματος για φορτιστές κλπ . Τη θεση οδήγησης επίσης τη συνήθισα να χάνω δλδ μεγαλο μέρος της οθόνης μπροστα . Αυτο που παρατήρησα ειναι οτι η ρυθμιση στο ύψος του καθίσματος καποιες φορες κατεβαίνει μονη της κ χρειάζεται να το ξανά ανεβάσω .
Εξακολουθουν να λείπουν οι παραπανω ίπποι στην εθνική οδό την οποία χρησιμοποιώ καθημερινά αλλα προσαρμόστηκα κ σε αυτο κατεβάζοντας μια ταχύτητα ειδικα σε προσπεράσεις μεταξύ 2κ - 3κ στροφών . Με το 308 δε θα το σκεφτόμουν καν αλλα εδώ θέλει λιγο παραπανω κόπο . Πολυ θετικη η ακουστική στη καμπίνα κ η άνεση στην οδήγηση . Επίσης εχω εντυπωσιαστεί με τα κρατήματα στις στροφές . Μην έχοντας ξανάοδηγήσει SUV με προβλημάτιζε το θεμα αλλα τελικά ολα οκ . Το οδήγησε κ φίλος που εχει QQ κ εντυπωσιάστηκε κ αυτός .
Πιστεύω οτι δεν ειναι τυχαίο που βλέπουμε ολο κ περισοτερα 2008 στο δρόμο γιατι πραγματικά κατάφερε η Peugeot τη χρυσή τομή . Προσωπικά βέβαια θα πήγαινα καρφί στο νέο 308 αλλα για SUV το 2008 ειναι σίγουρα στο top3 .Υγ. Υπαρχει τρόπος να ενισχύσω το σήμα της κεραίας του ραδιοφώνου ; Παρατηρώ απωλειες σε σταθμούς που πριν δεν υπήρχαν .
-
Λοιπόν στη μία διαδρομή είμαι με cc στα 125 και βγάζει το app 6,6 ενώ στην άλλη με το πόδι από 140 και πάνω βγάζει 8,2 για τη διαδρομή στην Εγνατία.Το μπες βγες στις πόλεις είναι από την ίδια διαδρομή.Μου κάνει εντύπωση η διαφορά κατανάλωσης ενώ η μέση ταχύτητα διαφέρει 1,7 χλμ/ώρα. Αυτά έγιναν πριν κανά μήνα.
Χθες πήγα Θεσσαλονίκη και είπα να κάνω παρόμοια τεστ (για εμάς τους περίεργους Λαπ).
Είναι από το πήγαινε μόνο με cc να παίζει από τα 125 με 130+ για προσπεράσεις. Τη μέση ταχύτητα μου τη χάλασαν τα διόδια Ανάληψης όπου με το που έφτασα στο e-pass έγινε black out στα διόδια και κόλλησα εκεί κανένα πεντάλεπτο (το ίδιο έπαθα και στην επιστροφή). Την επιστροφή δε μου τη συγχρόνισε ακόμη το app όπου εκεί πάλι ήμουν με πόδι και 140+ και νομίζω θα δείξει 8άρι (όταν το βγάλει θα το ανεβάσω).
Πάμε τώρα στην απορία μου:(1η φορά οδηγάω αμάξι με turbo για να ξέρετε) Στην καθημερινή οδήγηση για τη δουλειά 15 χλμ σε επαρχιακό δρόμο καταλαβαίνω στις αλλαγές το πουσάρισμα ας πούμε του turbo, ενώ στο πέρασμα των διοδίων όπου έκοβα ταχύτητα μετά στην επιτάχυνση τίποτα καμία αίσθηση του turbo στις αλλαγές σα να μη δούλευε.
-
@Slow τα μειονεκτήματα που ' συνήθισες ' είναι τεράστια , δεν είναι απλός συμβιβασμός να μην βλέπεις μέρος της οθόνης ή να μην έχει τεμπέλη να ακουμπήσεις και να αποθηκεύσεις μικροαντικείμενα που είναι χρηστικά - καθημερινά .
@ Parikon στην κατανάλωση έχει ένα νούμερο εκτός παρένθεσης και ένα εντός ποιο είναι τί ?
-
Το εκτός είναι πόσα λίτρα έκαψες στη διαδρομή σου και σου βγάζει το κόστος ανάλογα την τιμή του καυσίμου που έχεις βάλει. Το μέσα είναι η κλασσική κατανάλωση στα 100 χλμ.
-
Ο στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίων (τούρμπο) λειτουργεί μηχανικά, οπότε δεν υπάρχει τρόπος ηλεκτρονικής απομόνωσης του (υπάρχει με συμπλέκτες, αλλά κανένας κατασκευαστής δεν το κάνει αυτό). Αν νιώθεις ότι δεν εμπλέκεται κάποιες φορές, σημαίνει όιτι υπάρχει πρόβλημα (συνήθως με την σκάστρα), πράγμα όμως δύσκολο σε νέο αυτοκίνητο. Το πιο πιθανό είναι να μην αντιλλαμβάνεσαι εσύ την εμπλοκή του. Προσπάθησε να ακούσει το χαρακτηριστικό σφύριγμα του και κυρίως δες αν επιταχύνει όπως πρέπει.
-
Θα πάμε πάλι διαγνωστικό..Νοέμβρης ήταν τότε. Τώρα πλησιάζει το ετήσιο σέρβις και θα τους έλεγα να το βάλουν διαγνωστικό αν έχει καμία αναβάθμιση μη τρέχω αυγουστιατικα στις διακοπές αλλά με πρόλαβε το αμάξι.
Το άτιμο πως καταφέρνει να μου τα κάνει αυτά Κυριακές με την οικογένεια;Πάλι καλά είμασταν κοντά στο εξοχικό και καθίσαμε εκεί μισή ώρα μέχρι να μπορέσουμε να φύγουμε χωρίς μπιπ μπιπ.
Λίγο που το έψαξα στο Μανουέλ διάβασα το εξής:Στα αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες μετά από ψυχρή εκκίνηση,η προθέρμανση του καταλυτικου μετατροπέα μπορεί να προκαλέσει αισθητούς κραδασμούς του κινητήρα(όντως συμβαίνει τρέμει όλο το αμάξι) για έως και 2 λεπτά (ευτυχώς μόνο 5 δεύτερα) όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο και με τον κινητήρα σε λειτουργία (αυξημένο ρελαντί). Εδώ θυμήθηκα τον Λαπη που έλεγε ότι το σουιφτ δούλευε για λίγο στις 1500 στροφές και μετά από λίγο έπεφτε στο κλασικό ρελαντί. Ίσως κάτι παρόμοιο να κάνει και εκεί.
Τώρα μπορεί μια αναβάθμιση εγκεφάλου να διορθώσει κάτι τέτοιο;
Πλέον έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο αυτοκίνητο.Φανταστειτε πριν μου το βγάλει αυτό σκεφτόμουν που θα πάω Θεσσαλονίκη μη μου εμφανίσει πρόβλημα εκεί και είμαι μακριά από το σπίτι μου.Δυστυχως δεν το χαίρεσαι έτσι το ταξίδι αλλά ούτε και το αμάξι.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)