-
Εγινε και η δικη μου παραγγελία! Κερδισαν η πρακτικοτητα και το στυλ, μακαρι να βγει και αξιοπιστο γιατι φευγω απο Volvo για χαρη του! Allure plus, 130 αλογα, αυτοματο, πορτοκαλι με μεμβρανες δωρο για τη διχρωμία. 4 μηνες αναμονη, ελπιζουμε στην ευχαριστη εκπληξη!
καλορίζικο και Καλοτάξιδο να ναι
-
Εγινε και η δικη μου παραγγελία! Κερδισαν η πρακτικοτητα και το στυλ, μακαρι να βγει και αξιοπιστο γιατι φευγω απο Volvo για χαρη του! Allure plus, 130 αλογα, αυτοματο, πορτοκαλι με μεμβρανες δωρο για τη διχρωμία. 4 μηνες αναμονη, ελπιζουμε στην ευχαριστη εκπληξη!
Έχω το ίδιο σε μοντ. 2019 (Allure 130 EAT6) και η μηχανή είναι ιδανική για μέση χρήση. Αν προσθέσεις και το αυτόματο σασμάν, απλά, η οδήγηση είναι τέλεια, ειδικά μέσα στη πόλη.
-
Σας ευχαριστώ για τις ευχες. Βενζινη ειναι, ναι και οι μεμβρανες ειναι οροφη κ καθρεπτες για τη διχρωμια. Εχει κανεις αλλος; Κρατανε σε βαθος χρονου ή ξεφτιζει το υλικο;
Επισης οταν λενε δίνουν δαπεδα δωρο εννοουν τα βασικα για να μην ειναι γυμνό ή κανενα καλο πλαστικο πατακι;
Το οδηγησα 2 φορες σε αυτην την εκδοση και έπαθα πλακα με το ποσο βολικο και ευελικτο ειναι, ειδικα με το μικρο τιμονακι. Μου φάνηκε οτι το Volvo δεν εστριβε με τιποτα μετα!
Ειναι τοσες πολλες οι επιλογες εκει εξω που πρεπει να πεις πολλα οχι για να καταληξεις καπου, αλλα σε βαθος χρονου πιστευω θα εκτιμησω περισσοτερο τις ευκολιες του 2008.
-
Καλοταξιδο είχα φτάσει κοντά σε αυτό αλλά στο ντίζελ allure πριν βγει η +. Αλλά κάτι το ότι δεν ήταν πιο ευρύχωρο από το υπάρχον κάτι ότι έχανα λεφτά από την ανταλλαγή έκανα πίσω.
Πόσο σου βγήκε αν επιτρέπεται;
-
Σας ευχαριστώ για τις ευχες. Βενζινη ειναι, ναι και οι μεμβρανες ειναι οροφη κ καθρεπτες για τη διχρωμια. Εχει κανεις αλλος; Κρατανε σε βαθος χρονου ή ξεφτιζει το υλικο;
Ναι έχουν διάρκεια ζωής , ανάλογα την ποιότητα της κάθε μάρκας και ανάλογα πόσο ήλιο έχει φάει , συνήθως απο 3 έως 5 χρόνια !
-
Ερώτηση προς dieselαδες. Θα πρέπει να ρίχνω κάνα υγρό στο ντεπόζιτο για μύκητες και τα συναφή?
-
Καλησπέρα σας,
Κάτοχος του Peugeot 2008 εδώ και 3 μήνες θα ήθελα να ρωτήσω πότε περίπου κάνουμε την πρώτη αλλαγή λαδιών?
Ακόμα προφανως είναι νωρίς αλλά θα ήθελα να ξέρω
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σας,
Κάτοχος του Peugeot 2008 εδώ και 3 μήνες θα ήθελα να ρωτήσω πότε περίπου κάνουμε την πρώτη αλλαγή λαδιών?
Ευχαριστώ.
Καλώς ήρθες καταρχάς πες μας έκδοση και πως είναι το αυτοκίνητο και τι κατανάλωση παιζει γιατί το περιμένω. Τώρα για 1η αλλαγή άλλοι το πήγανε κανονικά άλλοι στα 7500, εγώ όταν έρθει σκέφτομαι στα 3000 χλμ να το παω
-
Masma wrote:
Καλησπέρα σας,
Ευχαριστώ.
Καλώς ήρθες καταρχάς πες μας έκδοση και πως είναι το αυτοκίνητο και τι κατανάλωση παιζει γιατί το περιμένω. Τώρα για 1η αλλαγή άλλοι το πήγανε κανονικά άλλοι στα 7500, εγώ όταν έρθει σκέφτομαι στα 3000 χλμ να το παω
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κάπου στις 8000 σκεφτόμουν και εγώ είναι η αλήθεια. Βέβαια η αντιπροσωπία μου είπε στο πρώτο service που θα είναι πάνω στο πρώτο χρόνο περίπου.
Εγώ έχω την έκδοση active plus σε χειροκίνητο diesel με τα 110hp silver χρώμα με φιμε κρύσταλλα.
Πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα από το αμάξι
-
Δεν έχω ρίξει τίποτα σε κανένα diesel εδώ και μία δεκαετία περίπου που έχω πολλαπλά diesel.
Στο πρώτο service έκανα αλλαγή, απλά το έκανα στο 11μηνο αφού είχα κάνει 11.000χλμ περίπου.
-
Εγώ με allure σκέτο (τα πρώτα allure) έχω τώρα σχεδόν 5.000 χλμ.
Σήμερα τσέκαρα τα λάδια και είναι οκ στην γραμμή. Τα έβλεπα από την αρχή που το πήρα γιατί σε μερικούς είχε κάψει λίγο από όσο λέγανε στο fb group. Για σέρβις θα το πάω ή στον χρόνο δηλαδή Σεπτέμβριο 21 ή όταν πάω πάνω από 10.000. Έτσι όπως πάμε λογικά θα το πάω τον 9/21.
Το ψυκτικό μόνο βλέπω έχει κατέβει. Όσο είναι κρύο είναι στην γραμμή του Min ενώ αμα δουλέχει και φουσκώσουν ανεβαίνει λίγο. Αλλά από την αρχή ήταν πιο γεμάτο και όσο πάει πέφτει. Λογικά θα μου ανάψει λαμπάκι αλλά θα τους το πάω να συμπληρώσουν λίγο
-
Ωραία ευχαριστώ όλους σας.
-
Κι εγώ στον χρόνο σκέφτομαι να το παω, απλά περιεργως η αντιπροσωπεία μου έβαλε όριο χιλιομέτρων τα 30000 κάτι που δεν έχω διαβάσει από κανέναν εδώ μέσα είτε για βενζινη είτε για ντίζελ.εγω εχω ντίζελ για όποιον δεν θυμάται
Επίσης μια ερώτηση ακομα.πως καταλαβαίνει κάποιος την αναγέννηση του dpf;εχω φτάσει περιπου στα 2300 χλμ και δεν συνειδητοποίησα να έγινε κάτι τέτοιο.σε κάποιο άλλο τοπικ διάβασα άλλο παιδι ότι ο ντίζελ των psa την αναγέννηση την κάνει κάθε 1500 χλμ περιπου, ο φίλος που το γράψε νομιζω έχει c3 aircross
-
Κι εγώ στον χρόνο σκέφτομαι να το παω, απλά περιεργως η αντιπροσωπεία μου έβαλε όριο χιλιομέτρων τα 30000 κάτι που δεν έχω διαβάσει από κανέναν εδώ μέσα είτε για βενζινη είτε για ντίζελ.εγω εχω ντίζελ για όποιον δεν θυμάται
Επίσης μια ερώτηση ακομα.πως καταλαβαίνει κάποιος την αναγέννηση του dpf;εχω φτάσει περιπου στα 2300 χλμ και δεν συνειδητοποίησα να έγινε κάτι τέτοιο.σε κάποιο άλλο τοπικ διάβασα άλλο παιδι ότι ο ντίζελ των psa την αναγέννηση την κάνει κάθε 1500 χλμ περιπου, ο φίλος που το γράψε νομιζω έχει c3 aircross
Ναι, υπάρχει όριο, απλά θεώρησα ότι κανείς δεν κάνει 30.000χλμ το χρόνο! Δεν θυμάμαι αν είναι 30 ή 20, εγώ μόλις θα έφταναν τα 20.000 θα το πήγαινα, είναι περίπτωση 'ή' το ένα, 'ή' το άλλο.
Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω καταλάβει αναγέννηση DPF σε κανένα αυτοκίνητο, τι περίμενες να γίνει; Να βγεί κανά μαιμουδακι με πιατίνια και να χτυπάει;!
Σε αυτό το ταξίδι μάλιστα πήρα το B Max μαζί γιατί δουλεύει μόνο κέντρο Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους (ούτε Αττική οδό δεν το βγάζουμε αυτό), και το λυπήθηκα γιατί είχε να βγεί από Αθήνα από τον Ιούλιο νομίζω, και αυτό ακόμη δεν έχω δει κάποια ένδειξη ή κάτι άλλο μετά από τόσα χρόνια (αυτό το έχουμε για μουλάρι, βολεύει απίστευτα με τις πλαϊνές συρόμενες πόρτες, απίστευτο πολυμορφικούλι).
Δεν νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί ιδιαίτερα, αν βγαίνεις καμία Αττική οδό ή πας κάνα ταξιδακι που και που λογικά θα είσαι καλυμμένος. Ούτε καν από τις αντιπροσωπείες δεν μου έχουν δώσει ποτέ κάποια συγκεκριμένη οδηγία.
-
Ναι και σε κίνηση μέσα στην πόλη την κάνουν περίπου ανά 350 500 χλμ.
Στα παλαιά psa είχε ένα έξτρα υγρό ως καταλυτη μείωσης της θερμοκρασιας αναγέννησης. Αυτό βοηθούσε στην πολύ γρήγορη αναγέννηση. Το eolys. Πλεον δεν εχουν.
Εχουν πλεον adblue που ψεκαζεται πίσω από μια σειρά καταλητων λέγονται cdpf, και αναλόγως τον καταλυτη που έχουν υπάρχουν μελετες όπου αναφερουν μια κάποια παρόμοια συμπεριφορά σαν το eolys. Δηλαδη ότι υπό συνθήκες ίσως μειώνει τον χρόνο αναγέννησης.
Ενας τρόπος να το καταλάβεις είναι λευκός καπνός από την εξατμιση ή την καπως αυξημένη καταναλωση.
Γενικα οι αναγεννήσεις αν διακοπούν, δηλαδη κλείσεις τον κινητήρα υπαρχεο το φαινόμενο να μενει εξτρα καυσιμο μέσα στον θάλαμο καύσης όπου στάζει σιγά σιγά και περνά στο Κάρτερ του λαδιου.
Γενικως τα λαδια είναι ειδικά και δέχονται ως ένα βαθμό καυσιμο ως μίξη μέσα τους αλλά γενικώς δεν είναι ότι καλύτερο για την μακροζωία του κινητηρα. Είναι αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος πως τα diesel μέσα στην πόλη ταλαιπωρουνται και χανουν την οποία αξιοπιστια τους.
Αν βγαίνεις συχνά εκτός πόλης σε ανοιχτο δρομο τότε το αυτοκινητο μόνο του θα κάνει εκεί την αναγέννηση καο δνε θα εχεις κανένα θέμα.
-
Ναι και σε κίνηση μέσα στην πόλη την κάνουν περίπου ανά 350 500 χλμ.
Στα παλαιά psa είχε ένα έξτρα υγρό ως καταλυτη μείωσης της θερμοκρασιας αναγέννησης. Αυτό βοηθούσε στην πολύ γρήγορη αναγέννηση. Το eolys. Πλεον δεν εχουν.
Εχουν πλεον adblue που ψεκαζεται πίσω από μια σειρά καταλητων λέγονται cdpf, και αναλόγως τον καταλυτη που έχουν υπάρχουν μελετες όπου αναφερουν μια κάποια παρόμοια συμπεριφορά σαν το eolys. Δηλαδη ότι υπό συνθήκες ίσως μειώνει τον χρόνο αναγέννησης.
Ενας τρόπος να το καταλάβεις είναι λευκός καπνός από την εξατμιση ή την καπως αυξημένη καταναλωση.
Γενικα οι αναγεννήσεις αν διακοπούν, δηλαδη κλείσεις τον κινητήρα υπαρχεο το φαινόμενο να μενει εξτρα καυσιμο μέσα στον θάλαμο καύσης όπου στάζει σιγά σιγά και περνά στο Κάρτερ του λαδιου.
Γενικως τα λαδια είναι ειδικά και δέχονται ως ένα βαθμό καυσιμο ως μίξη μέσα τους αλλά γενικώς δεν είναι ότι καλύτερο για την μακροζωία του κινητηρα. Είναι αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος πως τα diesel μέσα στην πόλη ταλαιπωρουνται και χανουν την οποία αξιοπιστια τους.
Αν βγαίνεις συχνά εκτός πόλης σε ανοιχτο δρομο τότε το αυτοκινητο μόνο του θα κάνει εκεί την αναγέννηση καο δνε θα εχεις κανένα θέμα.
Άρε Lap δάσκαλος δασκαλοοοοςς!!! Αν και τα μισά δεν καταλαβαίνω.
Υ. Γ Σε πειράζω
-
Από τα χλμ που έχω σημερα περισσότερα από τα 2/3 είναι στην Εγνατία και από το υπόλοιπο 1/3 τα περισσοτερα είναι σε περιαστικη χρηση.πολυ λίγα χλμ έχω κάνει εντός αστικου ιστου και προφανως αυτός ήταν κι ο λόγος που αγόρασα ντίζελ,γιατι το ιδιο πραγμα συμβαίνει τα τελευταία 4.5 χρόνια.Δεν ξέρω αν αυριο αλλαξει η χρήση μου, αν γίνει αυτό πωληση και κάτι άλλο ανάλογα με το τι θα άρεσει και συμφερει.
Διαβαζοντας εδώ μέσα αρκετά πραγματα μερικά δεν γίνονται κατανοητά και γι αυτό ρωτάω για να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει από όποιον γνωρίζει.και νομίζω αυτή είναι μια ιδιότητα του παρών φόρουμ που δεν την βρίσκεις πουθενα αλλου
Ντίζελ είχα σχεδόν μια δεκαετία χωρίς όμως adblue dpf η οτιδήποτε άλλο τοποθετηθηκε για μείωση ρυπων(στο doblo της δουλειάς το φίλτρο το ονομάζουν αλλιώς κάτι που δεν θυμάμαι τώρα)
Γι αυτό και ρωτάω μήπως κάποιες ενέργειες που πρεπει να γίνουν μου διαφεύγουν. Αυτα
-
Σιγαααα. Απλά το ειχα δαβασει κάποτε όταν σκεφτόμουν να παρω diesel.
Σαν την 3η λυση στο figure 3 νομίζω φοράν τα psa.
-
Ο ψηφιακος πινακας οργανων ειναι μονο στην εκδοση Allure Plus ή μπορει να προστεθει εξτρα σε αλλη (υποδεεστερη εξοπλιστικα) εκδοση ;
Επισης ξερει καποιος τι χρηματοδοτηση εχει η Πεζω και αν τρεχει καποια προσφορα αυτη την περιοδο ;
-
Ο ψηφιακος πινακας οργανων ειναι μονο στην εκδοση Allure Plus ή μπορει να προστεθει εξτρα σε αλλη (υποδεεστερη εξοπλιστικα) εκδοση ;
Επισης ξερει καποιος τι χρηματοδοτηση εχει η Πεζω και αν τρεχει καποια προσφορα αυτη την περιοδο ;
Δεν νομίζω να μπαίνει έξτρα, προσφορές το Φλεβάρη που παρήγγειλα εγώ είχε 1000 ευρώ έκπτωση η allure, τώρα ξέρω μόνο πως πήρε 300 ευρώ αύξηση δεν ξέρω αν έχει ακόμα προσφορά, συν το χρώμα δώρο, επιτόκιο είναι σχετικό σε ποια τράπεζα θα σου βγει το δάνειο( πχ θα φέρω παράδειγμα toyota που είχα ρωτήσει κανονικά έχει 9.5% αλλά μου είπαν πως αν έβγαζα σε Πειραιώς θα ήταν 7.7%,hyundai σε Πειραιώς πήγαινε από 7.5 %σε 6.5%) αλλά γενικά νομίζω είναι 7.5 +0.6=8.1%,ελπίζω να βοηθησα
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)