-
Ακριβώς είναι ο παλιότερος ντήζελ της PSA που τον είχε και η Φόρντ στα μοντέλα της και από την Φόρντ τον πήρε η Βόλβο . Είχε εκδόσεις 90 και 110 αλόγων αρχικά , 95 και 115 μετά σαν αυτόν που έχεις και 100 και 120 στα τελευταία μοντέλα . Μετά άλλαξε με τον νέο 1.5 που έχει 100 , τώρα 110 και 120/130 άλογα .
Και η Φόρντ έχει επίσης 1.5 , όπως και η PSA , όπως και τους δίλιτρους , αλλά δεν έχουν πει ότι είναι οι ίδιοι . Βέβαια μοιάζουν υπερβολικά....
Εεεε, με παραδέχεσαι crui κάτι έμαθα ενάμιση χρονο εδω
-
Σε παραδέχομαι ...
Απλά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι ξεπέφτουν στην PSA σε σχέση με την Γκίλι....
Υ.Γ. ως παιδί μεγάλωσα σε πραγματικά Βόλβο του 50 , 60 και του 70....
-
1.200; Ποια έκδοση/κινητήρα;
Πολύ καλή έκπτωση για Β, και μην ξεχνάμε, το χρώμα μπορεί να σε πάει 350-600 πάνω (ανάλογα το αυτοκίνητο και τη μάρκα), οπότε καλό και αυτό που το δίνουν.
Ναι 1.2, 100ps EAT8 (μόνο αυτόματο κοιτάω) και επειδή θέλω αξιοπρεπή εξοπλισμό (γιατί για καλό πάμε στα €30.000!!!) Allure & Allure+. Οι αρχικές τιμές που μου έδωσαν είναι (τιμή 'κελιδί') €20.820 & €22.020 και με την έκπτωση πάνε €19.420 & €20.920 αντίστοιχα. Δηλαδή €1.400 και €1.100 έκπτωση αντίστοιχα. Μεγάλες εκπτώσεις για αυτή τν κατηγορία τιμής και δεν είναι προφορικά, είναι γραπτή προσφορά στο email μου. Απλά ακόμα και με αυτή την έκπτωση συνεχίζει να είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει, ακόμα και μέσα στον Όμιλο.
ΥΓ: Μιλάω για το 208, μην μπερδευτούμε επειδή είναι το θέμα του 2008. Εαν ήταν το 2008 σε αυτή την τιμή το είχα πάρει ήδη...αχαχα!!
-
Dublin wrote:
Πολύ καλή έκπτωση για Β, και μην ξεχνάμε, το χρώμα μπορεί να σε πάει 350-600 πάνω (ανάλογα το αυτοκίνητο και τη μάρκα), οπότε καλό και αυτό που το δίνουν.
Ναι 1.2, 100ps EAT8 (μόνο αυτόματο κοιτάω) και επειδή θέλω αξιοπρεπή εξοπλισμό (γιατί για καλό πάμε στα €30.000!!!) Allure & Allure+. Οι αρχικές τιμές που μου έδωσαν είναι (τιμή 'κελιδί') €20.820 & €22.020 και με την έκπτωση πάνε €19.420 & €20.920 αντίστοιχα. Δηλαδή €1.400 και €1.100 έκπτωση αντίστοιχα. Μεγάλες εκπτώσεις για αυτή τν κατηγορία τιμής και δεν είναι προφορικά, είναι γραπτή προσφορά στο email μου. Απλά ακόμα και με αυτή την έκπτωση συνεχίζει να είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει, ακόμα και μέσα στον Όμιλο.
ΥΓ: Μιλάω για το 208, μην μπερδευτούμε επειδή είναι το θέμα του 2008. Εαν ήταν το 2008 σε αυτή την τιμή το είχα πάρει ήδη...αχαχα!!
Ναι, είναι ακριβό, αλλά κάνουν εκπτώσεις και η κατηγορία έχει ακριβυνει λίγο.
Γιατί δεν κοιτάς το Mokka; Ίδια πλατφόρμα/κινητήρες/κιβώτια, μόνο 4.15μ και ασφαλώς περισσότερους χώρους. Η Elegance έχει πολύ πράγμα (και με τα δώρα Opel More) και δεν ξεφεύγει πολύ σε τιμή. Αλλιώς κοίτα Yaris μόνο, νομίζω θα ξεφεύγει το Cross hybrid.
Αν δεν σε ενδιέφερε το αυτόματο, έπαιρνες και το 2008 σε manual με 22.000.
-
Ναι, είναι ακριβό, αλλά κάνουν εκπτώσεις και η κατηγορία έχει ακριβυνει λίγο.
Αν δεν σε ενδιέφερε το αυτόματο, έπαιρνες και το 2008 σε manual με 22.000.
Είναι αστεία ακριβό όταν το ίδιο αυτοκίνητο σε Όπελ έχει €3.000 κάτω.
Χειροκίνητο ποτέ ξανά (2 φορές έκανα το λάθος, 3η δεν έχει!!), δεν υπάρχει περίπτωση. Άσε που στα €22Κ το 2008 είναι γυμνό...με τίποτα για εμένα. Το 2008 θέλει €30Κ+ για να είναι της προκοπής (για τα δικά μου γούστα). Εδώ το 208 μου πάει €33.000 όπως το θέλω και €29.000 εαν συμβιβαστώ στον εξοπλισμό.
-
Dublin wrote:
Ναι, είναι ακριβό, αλλά κάνουν εκπτώσεις και η κατηγορία έχει ακριβυνει λίγο
Αν δεν σε ενδιέφερε το αυτόματο, έπαιρνες και το 2008 σε manual με 22.000
Είναι αστεία ακριβό όταν το ίδιο αυτοκίνητο σε Όπελ έχει €3.000 κάτω.
Χειροκίνητο ποτέ ξανά (2 φορές έκανα το λάθος, 3η δεν έχει!!), δεν υπάρχει περίπτωση. Άσε που στα €22Κ το 2008 είναι γυμνό...με τίποτα για εμένα. Το 2008 θέλει €30Κ+ για να είναι της προκοπής (για τα δικά μου γούστα). Εδώ το 208 μου πάει €33.000 όπως το θέλω και €29.000 εαν συμβιβαστώ στον εξοπλισμό.
Xa! Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι έχεις βάλει μέσα! Ίσως κάνα σύστημα αντιβαρύτητας!
3.000 διαφορά από το Corsa είναι πολύ μεγάλη, με τις προσφορές το 2008 πέφτει πολύ πάντως, αλλά γι' αυτό σου πρότεινα το Mokka, δεν είναι και τόσο μεγάλο και θα είναι και ευχάριστα εκδρομικό, αν πηγαίνεις πουθενά.
Αλλιώς το απόλυτο μικρό πόλης είναι σίγουρα το Yaris.
-
Xa! Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι έχεις βάλει μέσα! Ίσως κάνα σύστημα αντιβαρύτητας!
Αχαχαχα!!
Τίποτα, τα βασικά! Όπως το δείχνουν στις παρουσιάσεις. Αλλιώς το βλέπω μετά σε βίντεο και φωτογραφίες και με πιάνει κατάθληψη. Δές π.χ. εδώ το 208: https://www.youtube.com/watch?v=2ajatwrK1sw Ο,τιδήποτε λιγότερο μου φαίνεται κάπως (για να μην πω χάλια!!). Αλλά εκεί είναι φτηνό, όχι σαν εδώ.
-
-
https://www.newsauto.gr/offers/peugeot-nees-ekdosis-smart-diversity/
Δηλαδή;
Το πιο σημαντικό που διάβασα σε αυτό είναι ότι η PSA δεν έχει πρόστιμα ρύπων, μάλλον ένας από τους λόγους της ξαφνικής αύξησης τιμών στη Renault/Dacia.
-
Dublin wrote:
@Fanis 75 για να εχεις ενα μετρο συγκρισης, αντιστοιχα το Corsa F, με το ιδιο επιπεδο εξοπλισμου, αυτοματο, ιδιο μοτερ, 17.200 το εκλεισε φιλος χτες
-
https://traction.gr/to-apolyto-nterbi-stis-taxinomiseis-suv-peugeot-2008-vs-toyta-c-hr/
Πολύ καλά πάνε αυτά τα 2. Από πρακτικότητα βέβαια το C-HR μένει λίγο πίσω, αλλά αυτό δείχνει και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αφού στην κορυφή βάζει 2 εντυπωσιακά αυτοκίνητα mainstream, ένα που αντιπροσωπεύει τιυς Ιάπωνες και ένα την Ευρώπη.
Αυτά λίγο πριν έρθει το Yaris Cross και Mokka και κόψουν πωλήσεις και από τα δύο.
-
@Fanis 75 για να εχεις ενα μετρο συγκρισης, αντιστοιχα το Corsa F, με το ιδιο επιπεδο εξοπλισμου, αυτοματο, ιδιο μοτερ, 17.200 το εκλεισε φιλος χτες
Σε ευχαριστώ! Ναι το ξέρω, πήρα προσφορά και για Corsa για αυτό έγραψα και για €3.000 διαφορά για το ίδιο ουσιαστικά αυτοκίνητο.
-
στο diesel καθε ποτε αλλάζουμε λαδια και φίλτρο πετρελαίου; εχω αλλαξει μόνο λάδια φίλτρο στα 2000. μετα τι έχει κ πότε;;
-
στο diesel καθε ποτε αλλάζουμε λαδια και φίλτρο πετρελαίου; εχω αλλαξει μόνο λάδια φίλτρο στα 2000. μετα τι έχει κ πότε;;
1 φορά το χρόνο ή 15-20.000χλμ. κλασσικά πράγματα.
-
Ρώτησα για επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου για τον 1.2 100 και μου είπαν με 450 πάει στα 150hp και 250nm.
Βρε λες;;; Την κατανάλωση θα την στείλει 1 λίτρο επάνω? 1.5? Η μόνο όταν το πιέζω θα καίει παραπάνω?
-
Ρώτησα για επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου για τον 1.2 100 και μου είπαν με 450 πάει στα 150hp και 250nm.
Βρε λες;;; Την κατανάλωση θα την στείλει 1 λίτρο επάνω? 1.5? Η μόνο όταν το πιέζω θα καίει παραπάνω?
Πολλά μου φαίνονται βρε συ. Καμιά 30αρια είναι άνετα (μόνο χαρτογράφηση μεταξύ των 2 επίσημων εκδόσεων), αλλά μετά νομίζω αλλάζει λίγο το πράγμα.
Και όταν θα είσαι για service;
-
Πήγα σήμερα και έκανα test drive το 2008 το βενζίνης 100 άλογα γιατί αυτό είχε μόνο.
Καλούτσικα τραβουσε, κατανάλωση 7.2 εκτός πόλης και μου φάνηκε καλή η οδήγηση.
Δεν ενδιαφέρομαι για την έκδοση με τα 100 άλογα βενζίνης που έκανα το τεστ ντράιβ, αν καταλήξω θα πάω είτε στο πετρέλαιο 110 άλογα(τα 130 στο πετρελαιο δεν πλησιάζονται) είτε στα 130 βενζίνης.
Τα 130 άλογα θα έχουν μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση από τα 100? Νομίζω ήδη 7.2 είναι αρκετή κατανάλωση για εκτός πόλης αυτό που έκανα τεστ ντράιβ με τα 100 άλογα. Πάντως μεγάλες παπάτζες οι καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρείες.
Πήρα προσφορά μόνο για πετρέλαιο στα 110 άλογα allure 24200 με μεταλλικό χρώμα. Καλά είναι λέτε? Παίζει να κάνω κανένα παζάρι η να περιμένω καμια καλύτερη προσφορά?
-
Πήγα σήμερα και έκανα test drive το 2008 το βενζίνης 100 άλογα γιατί αυτό είχε μόνο.
Καλούτσικα τραβουσε, κατανάλωση 7.2 εκτός πόλης και μου φάνηκε καλή η οδήγηση.
Δεν ενδιαφέρομαι για την έκδοση με τα 100 άλογα βενζίνης που έκανα το τεστ ντράιβ, αν καταλήξω θα πάω είτε στο πετρέλαιο 110 άλογα(τα 130 στο πετρελαιο δεν πλησιάζονται) είτε στα 130 βενζίνης.
Τα 130 άλογα θα έχουν μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση από τα 100? Νομίζω ήδη 7.2 είναι αρκετή κατανάλωση για εκτός πόλης αυτό που έκανα τεστ ντράιβ με τα 100 άλογα. Πάντως μεγάλες παπάτζες οι καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρείες.
Πήρα προσφορά μόνο για πετρέλαιο στα 110 άλογα allure 24200 με μεταλλικό χρώμα. Καλά είναι λέτε? Παίζει να κάνω κανένα παζάρι η να περιμένω καμια καλύτερη προσφορά?
Κοίτα χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω εγώ το έκλεισα τον προηγούμενο μήνα στα 24100 και έμαθα πριν 2 μέρες πως Απρίλιο θα πάρει αύξηση 300 ευρώ, νομίζω πως κάνα 100σταρικο μπορείς να καταφέρεις αλλά δεν λέει και τίποτα ίσως να εκείνες κάνα δώρο, εγώ λόγω του ότι κάνω 25χιλ χλμ το χρόνο δεν με έφτανε 5 χρόνια εγγύηση και 60χιλ χλμ και ζήτησα την επέκταση στα 100
-
To Allure Plus πόσο το αφήνουν;
-
Σχετικά με την κατανάλωση για το 1.2 100 είμαι στο 7 με 7.4 εντός πόλης αλλά σε μικρές διαδρομές.
Εκτός πόλης παίζω στο 5.7 με 6 κάτι.
Γενικά είναι τίμιο στην κατανάλωση το 100 εκτός αν θεωρείτε οικονομία σε βενζίνη τα 3 λίτρα!
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)